Ontdekking Van Malta

Mdina, Malta
Groepen Rondrit 
Malta, op de ontdekking van het mysterieuze eiland met ruim 7000 jaar geschiedenis
Product code / Hotel naam :
24600DECG


Printen Naar een vriend sturen

U bent een groep vrienden, een familie, een onderneming of een vereniging van minstens 15 volwassenen en wilt een verblijf, rondreis of cruise organiseren voor een groep of een aanbod op maat?

Geniet dan van de beste tarieven door ons de organisatie van uw reis toe te vertrouwen. Om een aangepaste offerte aan de beste tarieven te verkrijgen op al onze bestemmingen, staat ons salesteam beschikbaar om zo snel mogelijk aan uw behoeftes te voldoen.

 

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR DE GROEPEN 

 

Info prijs

Inbegrepen

• Vluchten heen/terug

• Transfers (luchthaven/hotel, hotel/luchthaven)

• Verblijf in hotel San Antonio 4*, Dolmen Ressort 4*, Seashells Resort 4* of gelijkwaardig

• 4-daags excursieprogramma + 1/2 dag

• Pension volgens programma

Niet Inbegrepen

• Persoonlijke uitgaven

• Verzekeringen 

• Fooien

Beschrijving

Ontdekking Van Malta

Tijdens uw verblijf wordt u uitgenodigd om "de schatten van Malta” te ontdekken. Vanaf uw hotel, heeft u in alle sereniteit, 5 dagen lang de mogelijkheid om dit mysterieuze eiland te ontdekken en de geschiedenis van ruim 7000 jaar oud te onthullen. De hoofdstad Valetta, het openluchtmuseum, het eiland Gozo, dit is slecht een greep uit het programma tijdens deze reis. Voor de kenners van “Game of Thrones”, deze serie werd gefilmd op Malta.

Dag 1 : Brussel > Malta

Aankomst in La Valletta. Onthaal, transfer naar het hotel en overnachting

Dag 2 La Valletta (Volledige Dag, Middagmaal Inbegrepen)

Vertrek voor het stadsbezoek. De stichting van de hoofdstad van het eiland gaat terug tot 1566, op besluit van de Franse Grootmeester van de Orde, Jean de La Valette. De stad is een bijzonder geheel van militaire architectuur en barokkunst.

Tijdens deze dag ontdekt u de tuinen van Upper Baracca, het Paleis van de Grootmeesters, de St.-John’skathedraal uit de 16de eeuw, de voormalige kloosterkerk van de Orde en een meesterwerk van de barokkunst met opmerkelijk ingelegde grafstenen.

Middagmaal.We beëindigen dit bezoek met “Malta Experience”, een opmerkelijke kortfilm die de geschiedenis van Malta tot vandaag herneemt.

Dag 3 : Mdina > Rabat > Mosta (Volledige Dag, Middagmaal Inbegrepen)

’s Morgens vertrek naar Mdina, gelegen in het centrum van het eiland. Bezoek aan de “City of Silence”, die samen met Valletta en Rabat één van de meest indrukwekkende architectonische gehelen van het eiland vormt. De voormalige hoofdstad, een historische en museumstad gelegen op een rotsplateau, omsluit binnen haar stadsmuren een doolhof van smalle straatjes met prachtige patriciërswoningen, barokkerken, kloosters en paleizen. Kuierend door de smalle straatjes zal u een beter zicht krijgen op de fascinerende geschiedenis van Malta en zijn voormalige hoofdstad Mdina, de prachtige ‘Stad van de Stilte’. Verder naar Rabat en bezoek aan het Wignacourtmuseum, gebouwd in barokstijlen de voormalige residentie van het college van Aalmoezeniers van de Ridderorde van Malta.

Deze universiteit werd gebouwd in opdracht van Grootmeester Alof Wignacourt (1601-1622) en voltooid in 1749. In de kelder van het museum bevindt zich de Grot van St.-Paulus: de legende vertelt dat Paulus er verbleef tijdens zijn verblijf op Malta. Verder naar het ambachtelijk centrum van Ta’Qali, waar u het handwerk van verschillende kunstenaars kan aanschouwen (kant, handwerk, glasblazers en zilveren filigraan). Een van de hoogtepunten van deze dag is een halte bij “Bristow Potteries”, waar de pottenbakkers u hun geheimen zullen onthullen. Middagmaal onderweg inbegrepen.

Bezoek aan de kerk van Mosta, dat gedomineerd wordt door de enorme koepel van de neoklassieke St.-Marykerk.

De koepel heeft een hoogte van 67m en is door zijn omvang de derde grootste koepel ter wereld. We beëindigen de dag met een bezoek aan de botanische tuinen van San Anton.

Dag 4 : Palazzo Parisio & De Blauwe Grot (Halve Dag)

Eerste halte: het Palazzo Parisio, gebouwd in de 18de eeuw, herbergt een ware schat aan kunstwerken in een charmant familielandhuis. Gelegen in het pittoreske dorpje Naxxar is dit imposante palazzo een geweldige plek die het verdient om ontdekt te worden. U zal er de authentieke en aantrekkelijke levensstijl van de Maltese adel ontdekken.

Een bezoek aan een dergelijk landhuis is een fascinerende ontdekking en laat je heerlijk wegdromen: laat je verbeelding de vrije loop, of je nu in de uitgestrekte balzaal, in de familiekapel met zijn fijne details of in de prachtig ommuurde tuinen van de Orangerie vertoeft. Vrije tijd voor een koffiepauze in het Palazzo Parisio (niet inbegrepen), gevolgd door een korte wandeling doorheen de oudste straatjes van Naxxar.

Verder naar de Blue Grotto, waar, als de tijd het toelaat, de vissers u meenemen voor een tochtje en laten meegenieten van de reflectie van het licht op de zee (boottocht niet inbegrepen).

Dag 5: Gozo

’s Morgens vertrek per bus naar de pier van Cirkewwa, gelegen in het uiterste westen van het eiland. Overtocht van 25 minuten tot in Mgarr, de belangrijkste haven van Gozo. Van daaruit heeft u zicht over Comino, een ander eiland van de Maltese archipel (1800m lang), waar slechts een dertigtal inwoners wonen.

Bij aankomst te Gozo vertrek richting Dwejra Bay, een indrukwekkende natuurlijke site waar drie bezienswaardigheden verenigd liggen: de Fungus Rock, een enorme cilindervormige rots gelegen aan de ingang van de baai en een binnenzee (Inland Sea) die via een natuurlijke opening in verbinding staat met de Middellandse Zee.

Verder naar Rabat, waar we de citadel bezoeken. Een van de hoogtepunten van het bezoek aan Rabat is “Gozo 360°”, een audiovisuele montage op groot scherm die de geschiedenis van het eiland toont.

Na het bezoek aan de megalithische tempels van Ggantija is het tijd om te ontspannen in Xlendi, een charmante badplaats.

Middagmaal inbegrepen onderweg.

Dag 6: De Zuidkant Van Het Eiland En Rondrit Van De Havens (Volledige Dag, Middagmaal Inbegrepen)

‘s Ochtends vertrek per bus naar de kliffen van Dingli. Verder naar het dorp Siggiewi waar we “The Limestone Heritage” bezoeken, een thematisch museum over de lokale steen, een fascinerende reis door de geschiedenis van de mijnbouw en de bewerking van kalksteen op de Maltese eilanden. Verder naar Marsaxlokk, een klein vissersdorpje. Hier kan u de beroemde “Luzzu” fotograferen, de in levendige kleuren geschilderde vissersbootjes met op hun boog, het oog van Osiris.

Middagmaal inbegrepen onderweg. In de namiddag rondrit langsheen de havens. Vanaf het jachtschip kunt u de indrukwekkende defensieve architectuur van de Ridderorde van St Jan bewonderen en kunt u genieten van de baaien van de haven van Marsamxett en de Grote haven, welke beschouwd worden als één van de mooiste baaien van Europa.

Terug naar het hotel. Avondmaal en overnachting.

 

Dag 7 : Vrije Dag

Na het ontbijt, bent u vrij om te rusten, te gaan winkelen,... Middagmaal (optie vol pension).

Avondmaal en overnachting.

Dag 8 : Malta > Brussel

Ontbijt. Transfer naar de luchthaven voor de retourvlucht naar Brussel.

Opmerking

• De volgorde van de bezoeken en het programma op zich kunnen in de loop van de dag gewijzigd worden, zonder voorafgaande mededeling, in functie van de openingsuren van de musea en sites.

• De uitstappen “Volledige dag” omvatten een toeristisch menu met een glaasje wijn en  1/2 fles water inbegrepen.

Mening reizigers

36 commentaren

Beoordeling van . Ceurtvriend (Bruxelles)
Reis op 10/06/2019
4/5  Goed
Schitterende gids Manon op de daguitstappen ! Zeer goede uitstappen ! Heel interessant gemaakt door onze zeer bekwame gids, een aanrader. Zeker de daguitstappen en de prima gids Manon !
De minste kamers van het hotel voor de meeste mensen van de Blauwe Vogel ! Onze kamer, 256, had uitzicht op balkon met zicht op een witte muur en een plat dak. De douchedeur sloot niet goed. Wel proper onderhouden elke dag.
Toon meer
Beoordeling van Francine Van Louveren (Bruxelles)
Reis op 03/06/2019
4/5  Goed
Gids Manon had veel kennis van Malta en een zeer goede uitleg. Het is een gids die kwaliteit niet te verbeteren is. In een woord, super nog nooit zo goed meege maakt. Alles was zeer goed deregeld. Tijdens rondleidingen matig, de laatst rondleiging was het goed.
Toon meer
Beoordeling van Frans De Belder (Merksem)
Reis op 13/05/2019
5/5  Zeer Goed
De gids, Manon, was subliem. Haar kennis is onverbeterlijk.
Zeer ontevreden over de hostessenwerk. Geen ontvangst in Zaventem. Op Malta airport was er een vervangende hostess die 15 min. na ons arriveerde in het hotel. Ook bij het vertrek in het hotel op 20/05 was de ons toegewezen hostess niet te bespeuren. Dus zeer pover als reisbegeleiding op dag 1 en dag 8.
Toon meer
Beoordeling van . Christiaens (Iteerbeek)
Reis op 13/05/2019
4/5  Goed
Zeer goede gids = Manon. Goede ruime kamer voor een single-mooi hotel maar veel te groot, te veel kamers. Lekker eten.
Toon meer
Beoordeling van G. Tyrions (Hasselt)
Reis op 06/05/2019
4/5  Goed
Beoordeling van . De Smit (Merksem)
Reis op 06/05/2019
4/5  Goed
Beoordeling van . De Smit (Merksem)
Reis op 06/05/2019
4/5  Goed
Manon is een zeer goede gids. Goede reis betreft prijs/kwaliteit.
Toon meer
Beoordeling van Paul Magnus (Sint-Pieters-Leeuw)
Reis op 15/10/2018
5/5  Zeer Goed
Mooi programma met voldoende vrije tijd en onze gids Manon is een echte aanrader voor alle Malta reizen. Gelukkig waren we geen week eerder want dan was er storm. Te noteren : oktober meest kans op regen.
Spijtig dat we op de 2e en de 3e volledige daguitstap nogal opgejaagd werden voor het middagmaal omdat er nog een groep na ons kwam. Tamelijk veel lawaai in het restaurant van het hotel, maar dat is meestal wel in grote hotels.
Toon meer
Beoordeling van Johan Sierens (.)
Reis op 15/10/2018
4/5  Goed
De gids Manon was een topper ! Prima kamer in het hotel Seashells !
Check-in van het hotel was moeizaam en langzaam. Beperkte keuze vers fruit.
Toon meer
Beoordeling van Alfons Dierckx (Kapellen)
Reis op 14/10/2018
4/5  Goed
Beoordeling van Marcel Rasquin (.)
Reis op 25/06/2018
4/5  Goed
Uitstekend, verzorgde rondreisdagen ! Goede evenwichtige uitstappen zonder stress noch vermoeiend voor een toch heel warm eiland. Dikke pluim voor onze gids Manon!
Hotelrestaurant.
Toon meer
Beoordeling van Anja Wouters (.)
Reis op 18/06/2018
4/5  Goed
Gids + rondreis ! Zeer goede gids Manon, propere bus !
Hotel valt wat tegen, verouderd, niet goed gelegen.
Toon meer
Beoordeling van Josef Berings (.)
Reis op 17/06/2018
4/5  Goed
Mooie en ordelijke reis ! Zeer goed hotel ! Middagmaal hotel : 5/5 !
Autocar Gozo ondermaats.
Toon meer
Beoordeling van Guido Vermeir (.)
Reis op 11/06/2018
4/5  Goed
De uitstappen waren interessant ! De gids had een grote kennis !
In het restaurant aan de havenzaten we als haringen op elkaar. Geen rustige maaltijd.
Toon meer
Beoordeling van Erwin de peuter (grimbergen)
Reis op 14/05/2018
5/5  Zeer Goed
Goed begeleide uitstappen, goed commentaar over wat er te zien was en ook zeer uitgebreide uitleg over Malta, de bewoners, de geschiedenis, economische toestand en nog veel meer. We hebben Malta gezien en we weten nu zeer veel over Malta, altijd interessant. Proficiat aan de gids Manon en de chauffeur Raymond.
Bij het bezoek aan Gozo kan u beter de film overslaan, het is eigenlijk een kopie van de film over Malta, hierdoor krijgen de bezoekers meer tijd om Rabat(Victoria) te bezichtigen, om dezelfde reden zou ik de bezoekers zelf laten kiezen of ze de citadel willen bezoeken of niet, vel te weinig tijd om Rabat zelf te bezichtigen. Bezoek aan de goudsmid was een afknapper.
Toon meer
Beoordeling van Raoul Mos (.)
Reis op 14/05/2018
4/5  Goed
Gids en chauffeur : super begeleiding !
Bezoeken minder interessant.
Toon meer
Beoordeling van Herman De Doncker (.)
Reis op 07/05/2018
5/5  Zeer Goed
De gids en de chauffeur waren zeer vriendelijk en behulpzaam. De gids was super !
In het restaurant is er te veel lawaai zodat een normale conversatie moeilijk is. Wifi was 's avonds onvoldoende.
Toon meer
Beoordeling van roland lippevelde (wetteren)
Reis op 07/05/2018
5/5  Zeer Goed
Manon is een supergids. Positief ingesteld, grondige kennis van haar land, niks is haar teveel.
Bij het vertrek geen medewerker van plaatselijk reisburo, zowel aan hotel als op de luchthaven, gezien. Dus ook geen controle of iedereen mee was en kon inchecken.
Toon meer
Beoordeling van Norbert Vandamme (.)
Reis op 07/04/2018
4/5  Goed
De gids was zeer goed ! Hij wist heel veel van het eiland daar hij er al jaren verwoont. Over het algemeen de programma was programma goed! Restaurants: goed en vriendelik.
Vlucht naar Malta samen ingecheckt maar werden elk afzonderlijk gezet zodat we niet tegen elkaar konden praten.
Toon meer
Beoordeling van Jackie Meuleman (Wondelgem)
Reis op 19/09/2017
5/5  Zeer Goed
Heel goed programma, heel veel gezien in vergelijking met andere reisagentschappen. Supergids Manon ( vriendelijk, enorme kennis).
Kamer was gelegen aan de straatkant, veel lawaai in de nacht en vroege morgen. (ramen weinig isolerend). Jammer dat de ontvangst op de luchthaven en uitleg bij aankomst in het hotel niet in het Nederlands was. Frederic van Expair Tours sprak enkel Frans en Engels.
Toon meer
Beoordeling van Albert Ketelslegers (LANAKEN)
Reis op 08/04/2017
4/5  Goed
Hotel, rondreis in orde en gids uitstekend
Bus voor de rondreis verouderd en technisch niet ok, ruwe chauffeur, slechte wegen
Toon meer
Beoordeling van Christelle Lecompte (Wervik)
Reis op 08/04/2017
4/5  Goed
Goede gids (Manon) Nette kamers
Toon meer
Beoordeling van Pierre Satyn (Drongen)
Reis op 01/04/2017
5/5  Zeer Goed
Een zeer aangename gids die de reis top maakte.
De aankomst op Malta was zeer laat.
Toon meer
Beoordeling van Jan Van Eeckhout (Elewijt)
Reis op 01/04/2017
4/5  Goed
Onze gids Manon is een pareltje! Naast de toeristische weetjes vertelde ze ook over het leven en werken op Malta. Dit boeide ons enorm! Ze gaf ook nog veel extra tips voor tijdens de vrije momenten. Ze sprak zeer duidelijk en verstaanbaar! Fijn dat de drank bij de maaltijden in begrepen was!
De verantwoordelijke ter plaatse (Johan) bood geen meerwaarde aan ons verblijf. Het inchecken verliep vrij chaotisch en niet alle deelnemers waren op de hoogte van de informatie over de eerste uitstapdag. Hij kon ook bijna geen extra relevante informatie over de zelf te plannen extra uitstappen. Malta is een bestemming waar je op vijf dagen de belangrijkste bezienswaardigheden hebt gezien... omwille van het voorseizoen, nog geen zwembad/strandweer... was het wat zoeken naar extra invulling. Jammer dat er zo weinig vers gesneden fruit was aan het buffet bij ontbijt en diner in dit hotel. Jammer dat wij of de reisorganisatie niet vooraf de zetels in het vliegtuig konden reserveren, heel wat van onze medereizigers konden hierdoor - zelfs als koppel of als gezin- niet samenzitten!
Toon meer
Beoordeling van Ronnie Delacourt (Knokke)
Reis op 21/06/2016
5/5  Zeer Goed
Beoordeling van dirk tetaert (zedelgem)
Reis op 21/06/2016
4/5  Goed
MALTA veel te bezoeken en meestal mooi weer
Toon meer
Beoordeling van Willy & Maria Bohez - Maes (.)
Reis op 14/06/2016
5/5  Zeer Goed
Alle uitstappen excursies. Onze gids in Malta, Frans, zeer perfect, zeer behulpzaam en ongelooflijke kennis van Malta. Hij mag geweest gefeliciteerd worden.
Toon meer
Beoordeling van Freddy De Simpelaere (Gent)
Reis op 07/06/2016
4/5  Goed
Inrichting hotel was prima (inrichting kamer, zwembad, bar, enz). Heel goede bijkomende restaurants in hotel (Marokkaans, Aziatisch, Gril). Personeel zeer vriendelijk en behulpzaam. Goede info door plaatselijke reisleider ivm vertrek naar Brussel. Autobus tijdens rondreis comfortabel.
Door weersomstandigheden rondom Brussel zeer late aankomst in hotel (01.00 uur !). Onnodige briefing in hotel (alle info ook op kamer) - Dag nadien reeds zware uitstap ! Avondeten in hotel beneden alles (volledige gericht op Engelse gasten). Geen aangenaam restaurant. Onvoldoende uitleg door reisleider en/of gids over de mogelijkheden de andere restaurants te reserveren (door laattijdige reservatie meestal geen plaats). Gids (man) was een echte encyclopedie maar daardoor wat te beladen en ook niet altijd met een glimlach. Groep te groot (43 personen). Aanduiden zitplaats in vliegtuig bij vertrek was een mispunt (koppels konden niet bij elkaar zitten). Niemand aanwezig van touroperator in Zaventem bij vertrek (dus geen controle of iedereen daar wel was, verwarring ivm welke incheckbalie, inchecken gebeurde niet op voorziene uur (verzoek om 3 uur op voorhand te zijn was onnodig). Onnodige stop tijdens één van de dagen aan enkele bronnen ?? waar alleen 2 winkels te verkennen waren !!! Veel Engelse gasten in hotel (wat op Malta normaal is) maar daardoor veel onnodige drukte en lawaai. Alhoewel kamer prima is had geen enkele deelnemer in onze groep een kamer met zeezicht (toch spijtig)
Toon meer
Beoordeling van Ivo Vandevelde (Sint-Truiden)
Reis op 31/05/2016
5/5  Zeer Goed
Een mooi en verzorgde rondreis die de verwachting overtrof met goed timend programma, voldoende rustperiodes tijdens de uitstappen als in de tussenperiodes.
Klantvriendelijkheid van de gids mag opgewaardeerd worden. Dankbaarheid was benedenmaats, er kon geen woord van dank af bij het in ontvangst nemen van een donatie, bij een opmerking aangaande zijn houding werd ik uitgelachen.....
Toon meer
Beoordeling van marc heeremans (mortsel)
Reis op 24/05/2016
5/5  Zeer Goed
ofschoon vlucht een kwartier vertraging had, speelde de agent ter plaatse het klaar om ruim te laat te komen ! Dat is iets wat absoluut niet kan rond middernacht. Wacht nog altijd op een ekskuus van die agent !
Toon meer
Beoordeling van Florent De Prins (Kampenhout)
Reis op 24/05/2016
4/5  Goed
Over het algemeen een goede rondreis, onze gids (Johanna) was fantastisch met een enorme kennis over alles, fantastisch verteller, aangenaam persoon en vriendelijk.
Bezoek aan het ambachtendorp is te commercieel gericht. Ook in Fontana (bezoek wasplaatsen) was eigenlijk een koopstop aan twee shops. Onze chauffeur (Christian) was een uitstekende chauffeur maar niet echt vriendelijk; een "goede morgen" kon er niet af. Onze badkamer was wel aan vernieuwing toe. Op slechts 7 dagen te Malta, 1,5 dag vrij is te veel van het goede.
Toon meer
Beoordeling van Danny Vermeulen (Saint-Sauveur)
Reis op 09/05/2016
4/5  Goed
cultureel boeiend land rondleiding door heel goede gids iedereen hulpvaardig, goed georganiseerd de thema-restaurants waren heel leuk en een aangename afwisseling alle restaurants onderweg waren goed, klantvriendelijk
zwembad hotel buiten zeer koud eten hotel, vlees en vis nogal fel uitgekookt of gebakken
Toon meer
Beoordeling van gilbert verrijt (zemst)
Reis op 03/05/2016
4/5  Goed
programma en organisatie zeer goed. netheid hotel zeer goed.
kwaliteit buffet in San Antonio - eentonig buffet. personeel niet efficiënt (afruimen tafels zeer traag) en niet vriendelijk. beloofde koude maaltijd en drank bij aankomst om 23.3Ouur niet aanwezig op kamer. (geen drinkbaar water op kamer!)
Toon meer
Beoordeling van HUBERT VAN DEN GOOR (TILDONK)
Reis op 08/03/2016
5/5  Zeer Goed
Goed evenwichtig samengesteld programma. Zéér goede gids, Manon. Een van de betere die we ooit hadden. Vriendelijk en zeer taalvaardig. Gaf prachtig uitleg over cultuur, geschiedenis, geloof en bijgeloof, gebruiken, historie, e.d. Na onze reis naar klassiek Griekenland was dit weer een voltreffer. Wij hopen hetzelfde voor onze volgende geboekte reis naar Sicilië (via De Blauwe Vogel).
Toon meer
Beoordeling van Guido Smits (Kalmthout)
Reis op 08/03/2016
4/5  Goed
Een totaal positieve ervaring behalve....
Panne vliegtuig vertrek - weinig informatie en heel lang geduurd
Toon meer
Beoordeling van Ingrid Sergeant (Loonbeek)
4/5  Goed
De gids Manon was echt top! Passie, kennis! Ligging hotel was zeker ok. Kamers proper gepoetst Rondreis heel goed, behalve 3 keer een film bekijken is echt veel op 5 dagen. Algemeen mooie reis meegemaakt met een aangename groep mensen.
Ontvangst door Johan Evers heel heel heel slecht ervaren, was blijkbaar bij aankomst hotel midden in de nacht dronken, rook naar alcohol, gaf bijna geen uitleg, was geen assistentie ivm verdeling kamers, was ook niet op de busreis mee, geen verzorgde indruk, was te laat op de hotel afspraken van 30 minuutjes, heeft nooit een hartelijk en enthousiast welkom gegeven! Maaltijden hotel eerder pover, geen variatie, vettige keuken, ook vuile vloeren, weinig vers fruit, de haardroger op de kamer was vastgemaakt in een schuif in de kamer, wat niet echt praktisch was. Airco kamers operatief? Niets van gemerkt. De bus voor de rondreis was een rammelkarretje, spijtig. Ook heel stoffig, zetels niet gestofzuigd. Middaglunch: enkel 1 glas wijn weinig, geen water inbegrepen is echt spijtig. Meer gewoon voor de blauwe vogel.
Toon meer
Bekijk meer meningen | Geef uw mening

Info bestemming

MDINA

Mdina is een oude vestingstad en de tweelingzus van Rabat. Oorspronkelijk was het dezelfde stad, Melita, die eerst bestormd werd door de Arabieren in de 9e eeuw, vervolgens door de Noormannen en als laatste door de Spanjaarden. Dankzij deze verschillende invloeden erfde de stad het architectonisch erfgoed. Er zijn veel kleine labyrintische steegjes en talloze prachtige monumenten.

Loading...