De Kleuren Van De Irrawady

Rangoon, Myanmar
Irrawady, een van de beste manieren om Myanmar te ontdekken
Groepen 

Beschrijving

Tour details

Dag 1: Mandalay

We vertrekken per lijnvlucht richting Myanmar. 

Dag 2: Mandalay - Amarapura

’s Ochtends, aankomst in Myanmar, gevolgd door een transfer naar het schip. Inscheping en lunch aan boord. Na de lunch ontdekken we het prachtige Mandalay. Deze stad is het religieuze
centrum van het land en rijk aan oude paleizen en religieuze plaatsen zoals de Mahamuni pagode. Deze pagode herkent u aan het kolossale, met bladgoud beklede, Boeddhabeeld. Ook staat deze stad bekend om zijn houtsnijwerk, zilverwerk en goudslagers.

We rijden verder per bus richting Amarapura, een oude Birmese hoofdstad, ook wel “Stad der Onsterfelijken” genoemd. Tijdens de rit komen we langs het Taungthaman meer die doorkruist wordt door de beroemde U Beinbrug van maar liefst 1.20 km lang. Deze brug is de langste teakhouten voetgangersbrug ter wereld.

Dag 3: Ava & Yandabo

Na een korte vaart komen we ’s ochtends aan in Ava, een voormalige Birmese hoofdstad. Wandeling in deze oude religieuze stad. Vervolgens lunch aan boord waarbij we in de namiddag
genieten van de vaarroute op de Irrawaddy. Aankomst in de late namiddag in Yandabo, een klein landelijk dorp dat bekend staat om haar pottenbakkerij. Begeleid bezoek aan de Pandaw school en de nieuwe apotheek die gebouwd werd dankzij de donaties van Pandaw-passagiers.

Dag 4: Bagan

Deze dag staat volledig in het teken van de ontdekking van Bagan, een van de grootste religieuze sites ter wereld. Tussen de 11de en 13de eeuw werd onder het bevel van de koningen, duizenden pagodes en tempels gebouwd verspreidt over het land. Dit is dan ook de reden waarom Bagan vandaag de dag één van de rijkste archeologische sites bezit. De vlakte van Bagan is bezaaid met maar liefst 2000 tempels en pagodes. We bezoeken een 20-tal tempels en pagodes daterend voornamelijk uit de 11de eeuw. We sluiten deze dag af met een bezoek aan een
lakatelier (lakmeubels).

Dag 5: Bagan

Vandaag verlaten we de stad en gaan we richting het Tan-Chi- Taung gebergte. Bezoek aan het klooster dat gevestigd is op een oude vulkaan. Geniet van het prachtige uitzicht over de stad en haar omgeving. Vervolgens gaan we richting Salay, waar we een aantal kloosters zullen bezoeken. Deze kloosters zijn versierd met prachtige met de hand uitgesneden houten versieringen. Tenslotte maken we een wandeling door de koloniale wijk.

Dag 6: Magwe

Vandaag is het grotendeels een vaardag waarbij u kunt genieten van de verschillende activiteiten aan boord. In de namiddag komen we aan in Magwe.
Bezoek aan het dorp met haar ruines en de prachtige gouden Myat-Thalon pagode.

Dag 7: Minhla & Gwechaung

Na het ontbijt, bezoek aan het dorp Minhla. Minhla speelde een zeer belangrijke rol tijdens de Anglo-Birmese oorlog. Het dorp werd na een heftige strijd verovert door de Britten. De slag om Minhla inspireerde de bekende dichter Rudyard Kipling. Bezoek aan het dorp en de markt waarbij vele koloniale gebouwen dateren uit de 19e eeuw. We eindigen deze dag met een bezoek aan het indrukwekkend fort van Gwechaung.

Dag 8: Prome (Pyay)

’s Ochtends meert de boot aan in Prome, een prachtige stad dat bekend staat om haar archeologische site Thiri-ya-Kittiya. Bezoek aan deze site, daterend uit de 5e en 8ste eeuw.
Daarnaast is Prome het voormalig centrum van de Pyubeschaving (een Tibeto-Birmaans volk). Hierdoor vindt men nog vele artefacten en sculpturen terug in dit dorp uit deze periode.

Per autocar rijden we door de jungle waarna we de grandioze Myustupa’s van de voormalige paleisstad kunnen bewonderen.

Dag 9: A Kauktang

s’ Ochtends meren we aan bij de heuvel A Kauktang. Hier ontdekken we het spectaculaire steenhouwwerk dat zich te midden de heuvel bevindt. Aan het einde van de 2de Anglo- Birmese oorlog waren de Birmese en Britse tolposten naast elkaar gevestigd op deze heuvel. A Kauktang betekend dan ook letterkijk taks-heuvel.

Alle schippers die hierlangs vaarden moesten tol betalen. Echter, wanneer het water te hoog of te laag stond waren de schippers verplicht hier te wachten. Om de tijd te doden sneden de schippers met een mes Boeddhabeelden uit in deze heuvel. U zult dan ook merken dat geen enkel Boeddhabeeld op elkaar lijkt!

Dag 10: Danubyu

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de kleine stad Danubyu. Deze stad staat bekend om haar drukke haven en verschillende markten. Danubyu was een zeer belangrijke stad tijden de
1ste Anglo-Birmese oorlog. Gedurende de oorlog was hier de hoofdzetel van de Birmese generaal Maha Bandula gevestigd. Het verzet viel wanneer de Britten de stad in 1825 binnen vielen. Dit markeerde het einde van van het Birmese regime.

Dag 11: Twante

We varen richting het Twantekanaal, dat via de Irrawaddydelta verbonden is met de Yangonrivier. We meren aan in de namiddag in de stad Twante. Twante is de meest toegankelijke delta-stad van de Yangonrivier. Ook staat deze stad bekend om haar pottenbakkers, keramiek en riksja’s. Bezoek aan de Shwesandaw pagode, waar volgens de legende een haarlok van Boeddha verborgen ligt.

Dag 12: Rangoon (Yangon)

Na het ontbijt brengt een transfer ons naar de stad Rangoon. Begeleid bezoek aan de prachtige stad met een lunch ter plaatse.

In de late namiddag vertrek per lijnvlucht naar Brussel.

Dag 13: Brussel

Aankomst in de vroege ochtend in Brussel.

Opgelet !

Afhankelijk van de waterstand kan het programma kleine wijzigingen ondergaan. Enkel en alleen de kapitein is bevoegd om beslissingen te nemen betreffende de navigatie. Het programma kan evenees gewijzigd worden in geval van onvoorziene omstandigheden zoals bv. een culturele manifestatie of technische formaliteiten.

Verblijf

Pandaw Ii Ship

Prijzen & Boeken

LOADING...
LOADING...

Info prijs

Inbegrepen In De Prijs

 • Vluchten Brussel-Mandalay/ Rangoon-Brussel
 • Luchthavenbelasting en havenbelasting
 • Alle transfers ter plaatse
 • Accomodatie R/V Pandaw II (of gelijkwaardig) in gekozen categorie
 • Volpension 
 • Lokale dranken soft en alcoholische (niet de wijnen)
 • Koffie, thee en water
 • Spectakel aan boord
 • Engelstalige Cruisedirector en engelstalige gidsen
 • Fooien voor het personeel aan boord
 • Alle excursies en entreegelden vermeld in het programma onder begeleiding van Engelstalige gids
 • De prijzen worden berekend op basis van de vliegtuigtarieven op 13/01/21

Niet Inbegrepen In De Prijs

 • Foooien voor gidsen en chauffeurs (aanbevolen 50€/pers)
 • Anderen dranken dan inbegrepen
 • Visakosten
 • Verzekeringen annulatie (2%), bijstand (5%), full option (6%)
 • Business class (mogelijk mits suppl.)

Toeslagen:

- Hoger dek: 240,00 €/pers.

- Single kajuit main deck: 1.800,00 €

 

Formaliteiten: Internationale reispas 6 maand geldig na retour datum en visum voor Burma

Mening reizigers

No results found ! Geef uw mening

Info bestemming

RANGOON

Yangon (het voormalige Rangoon), was de hoofdstad van Birma totdat de regering besloot alle ministeries en bevoegdheden te verhuizen naar Naypyidaw in 2005. Wat u niet mag missen tijdens u bezoek aan Rangoon is de Shwedagon pagode, een oude boeddhistische tempel.