Elegante Cruise Vanuit Split

Dubrovnik, Kroatië
Ontdek de mooiste eilanden van Kroatië !
Best Of Expair Groepen 

Beschrijving

Beschrijving Van De Cruise

De mooiste eilanden van Kroatie

Kroatië kan op twee manieren bezocht worden: over land langs steile wegen of over zee, zoals de schippers en de Venetianen ooit deden. Ontdek enkele van de 1185 kroatische eilanden en eilandjes en de natuurlijke wonderen die o.a. Hvar, Brac, Korcula of Mjlet u te bieden hebben. Te midden van een kristalheldere zee, heeft ieder eiland van Kroatie zijn eigen geschiedenis, waarvan de verschillende monumenten de stille getuigen zijn. Deze prachtige cruise geeft u een unieke kijk op de schoonheid van de Kroatische eilanden.

Tour details

Dag 1 Split

Onthaal aan de luchthaven van Split, transfer naar de haven en boarding. Een welkomstdiner wordt u aangeboden*. Het is de gelegenheid om kennis te maken met de kapitein en de bemanning. De boarding is de hele dag mogelijk. De passagiers die ’s morgens aankomen, hebben geen toegang tot hun kajuit voor 13u00, maar mogen hun bagage aan boord laten. Overnachting in Split.

*Indien de vlucht vertraging heeft, kunnen er wijzigingen in het programma aangebracht worden.

 

 

 

Dag 2 Split - Hvar

Na het ontbijt vertrek naar Bol, beroemd om het mooiste strand van Kroatië: Zlatni Rat (goudkaap). Halte in Bol en vrije tijd in de stad. Na de lunch duikhalte onderweg en navigatie richting Hvar. Het eiland Hvar² behoort tot de bekendste eilanden van Kroatië en is de plaats van samenkomst van de internationale jetset. Bezoek aan Hvar met een lokale gids door de stad om de culturele en historische aspecten en hun manier van leven te ontdekken. Overnachting in Hvar.

2 De uren van aankomst en afvaart in Hvar hangen af van de havenautoriteiten.

 

Dag 3 Hvar - Korcula

Na het ontbijt vertrek richting het eiland Korcula. Tijdens deze navigatie komen we langs Brac en de Hvareilanden, waar we halt houden voor een frisse duik. Vervolgens lunch aan boord. In de namiddag komen we aan op het Korcula-eiland. Stadsbezoek. De stad beschikt over enkele oude paleizen in Venetiaanse stijl en ook een klein huisje waar Marco Polo zou geboren zijn. ’s Avonds vrije tijd om te dineren in één van de restaurantjes in de stad. Overnachting in Korcula.

Dag 4 Korcula - Dubrovnik

Na het ontbijt navigatie door Mljet en de Elafieteneilanden met een duikhalte onderweg en lunch. Aankomst in Dubrovnik in de namiddag. Stadstour van Dubrovnik, dat ook wel de “Parel van de Adriatische Zee” genoemd wordt. Tijdens de stadstour komen we langs de belangrijkste bezienswaardigheden en is er een fotostop bij het panoramische uitzicht over de oude stad. Na het stadsbezoek vrije tijd waarin u onder andere de stadsmuren kunt bezichtigen of met de kabelbaan tot bovenaan de berg kunt gaan. Vrije avond. Overnachting in Dubrovnik.

Dag 5 Dubrovnik - Elafieten - Mljet

Na het ontbijt vertrek naar het nationaal park van Mljet. Navigatie door de prachtige Elafieteneilanden, met onderweg een duikhalte. Lunch aan boord. Bij aankomst in Mljet vrije tijd om het park, het grote en kleine meer, het eiland St. Mary en zijn 12de-eeuwse benedictijnse klooster te ontdekken. Vrije avond. Overnachting in Mljet

Dag 6 Mljet - Makarska

Na het ontbijt vertrek richting Makarska. Duikhalte onderweg en lunch aan boord.  Makarska wordt beschouwd als het toeristisch centrum van Dalmatië met zijn lange stranden en ambiance. Overnachting in Makarska.

Dag 7 Makarska - Pucisca (Eiland Brac) - Split

Na het ontbijt vertrek naar Pucisca.  Pucisca is het grootste dorp van het noorden van het eiland met een authentieke Middellandse Zeearchitectuur, een rustieke sfeer en witte stenen gevels. Pucisca is ook bekend vanwege zijn steengroeve. De stenen werden gebruikt voor onder andere de bouw van het Witte Huis in Washington DC en het parlementsgebouw in Wenen. De enige steenhouwersschool in Kroatië ligt in Pucisca, waar studenten kalksteen met traditionele en onconventionele instrumenten, die al eeuwenlang worden gebruikt, bewerken. Wandeling door Pucisca gevolgd door de lunch. In de namiddag navigatie richting Split. Split is het tweede grootste stedelijke centrum van Kroatië en is de hoofdplaats van de provincie Split-Dalmatië. De stad bestaat sinds ruim 1700 jaar en het historische centrum van de stad staat sinds 1979 op de lijst van het culturele erfgoed van de UNESCO. De historische en culturele gebouwen zijn gelegen binnen de muren van het paleis van Diocletianus. Daarnaast vormt deze stad een belangrijke culturele attractie dankzij haar talrijke musea, het nationaal theater, oude kerken en andere archeologische sites. Rondleiding in de stad en bezoek aan het paleis van Diocletianus. Overnachting in Split.

Dag 8 Split

Ontbijt. Transfer naar de luchthaven en terugvlucht.

Opmerking: de volgorde van de bezoeken kan wijzigen naargelang de volgorde van navigatie. Dit kan bepaald worden door weeromstandigheden en beslissingen van de kapitein. Inhoud blijft verzekerd.

Prijzen & Boeken

LOADING...
LOADING...

Info prijs

Inbegrepen In De Prijs

PRIJZEN GELDIG OP BASIS VAN 35 TOT 38 PERSONEN

• Vluchten heen en terug

• Transfers luchthaven > boot > luchthaven

• Nederlandstalige cruise director aan boord

• 7 à 8 bemanningsleden

• Cruise 7 nachten in de gekozen categorie

• Dagelijks ontbijtbuffet en 6 keer een 3-gangenlunch met ¼ wijn + ½ water + filterkoffie + één welkomstdiner

• Professionele gids in Korcula (NL of EN), Dubrovnik (NL of EN), Hvar (EN) en Split (NL)

• Gratis wifi aan boord

Niet In De Prijs Inbegrepen


     

• Haventaksen, €35 per persoon/week, aan boord cash te betalen

• Toegangskaarten voor het Mljet Nationaal Park, ± €15 per persoon, dient bij de ingang van het park te worden betaald als u het park wilt bezoeken

• Inkomgelden

• Verzekeringen

• Persoonlijke uitgaven

• Fooien

De toeslag onderbezetting :

34 personen : 15€ toeslag/persoon
33 personen : 30€ toeslag/persoon
32 personen : 45€ toeslag/persoon
31 personen : 60€ toeslag/persoon
30 personen : 75€ toeslag/persoon


     

 

Mening reizigers

No results found ! Geef uw mening

Info bestemming

DUBROVNIK

Dubrovnik, ook wel de Adriatische Parel genoemd, geniet een wereldwijde bekendheid. Haar vestingen, kerken in witte steen en wonderbaarlijke paleizen zijn in perfecte harmonie met elkaar. Dubrovnik staat tevens op de Unesco werelderfgoedlijst. Tussen 10 en 25 augustus vinden de Dubrovnik Summer Games plaats. U kunt er rustig slenteren over de Stradun, of door de smalle straatjes waar u kan genieten van een terrasje in de schaduw van de eeuwenoude gevels.