Cruise Op De Mekong Siem Reap - Saigon

Siem Reap - Saigon, Myanmar
Luxe Groepen 

Beschrijving

Tour details

Dag 1 : Brussel – Siem Reap

Vertrek vanuit Brussel met een lijnvlucht naar Siem Reap (via Bangkok).

 

Dag 2 : Siem Reap - Tempels Van Angkor

Aankomst te Siem Reap en verwelkoming door uw gids, gevolgd door een transfer naar het hotel Belmond Residence d'Angkor. Naargelang het uur van aankomst, vrije tijd en lunch in het hotel. In de namiddag, vertrek voor een eerste uitstap naar de tempels van Angkor. Daarna ontdekken we de tempel van Angkor Wat “tempel van de hoofdstad”. Indrukwekkend met zijn 800m lange reliëfs, vertegenwoordigt deze dodentempel gewijd aan Vishnu, het hoogtepunt van de Khmerkunst. Het is een visueel, architectonisch en artistiek adembenemend bouwwerk. De gigantische drie gelaagde piramide bekroond door vijf op bijenkorf lijkende torens is 65 meter hoog. Deze tempel vormt het middelpunt van een bezoek aan de tempels van Angkor. Het mooiste moment van het bezoek is de zonsondergang vanaf de berg Bakheng. Diner. Overnachting in het hotel. 

 

Dag 3 : Siem Reap – Tempels Van Angkor

Volledige dag gewijd aan de ontdekking van de tempels van Angkor. In de voormiddag, bezoek aan de de koninklijke stad van Angkor Thom. Bezoek aan de tempel van Bayon, het Olifantenterras, het terras van de Leprakoning en Phimeneakas. Lunch in een restaurant in de stad. In de namiddag, bezoek aan de Thommanon, Chau Say Tevada, Ta Keo, Banteay Kdai en de Ta Prohmtempel die helemaal overwoekerd is door tropische vegetatie. Daarna ontdekken we Srah Sran, een kunstmatig meer dat omgeven wordt door gemetselde tribunes en gebruikt werd voor ceremonies en koninklijke baden. Terugkeer naar het hotel. Avondmaal en show van Apsaradansen in het hotel. Overnachting in het hotel.

 

Dag 4 : Siem Reap – Kampong Cham

Na het ontbijt, vertrek naar de Preah Khan tempel, met een stop in het dorp van Skun, bekend voor zijn gebakken 
spinnen. Preah Khan is gebouwd op de fundamenten van de koninklijke paleizen van de voorgaande Khmer-koning, Yasovarman II. Men veronderstelt dat deze paleizen tijdens de veldslag met de Cham vernietigd geweest zijn. De oorspronkelijke naam van de tempel, Nagara Jayasri (Heilige stad van de overwinning), werd later vervangen door de moderne naam Preah Khan (Heilig zwaard). Ook bezoekt u de Neak Pean (de verstrengelde slangen). In de baray (kunstmatig meer en waterreservoir) van Preah Khan bouwde Jayavarman VII op een kunstmatig eiland het ziekenhuis Neak Pean. De naam is afgeleid van de gebeeldhouwde naga’s (heilige slangen) die om de basis van het bouwwerk heen kronkelen. Vervolgens brengen we een bezoek aan de Ta som en East Mebon tempel. De tempel East Mebon kenmerkt zich door de diverse grote olifanten die uit steen zijn gehouwen. Ze staan op diverse punten (en hoeken) van dit prachtige complex. Sommige delen van de tempel worden door stutbalken ondersteund, waarschijnlijk zou het geheel anders ingestort of omgevallen zijn. Het complex bevat 1 hoofdtoren en vier kleinere torens er omheen. Transfer naar de aanlegsteiger van Kampong Cham (5 uur rijden), met een stop in Kampong Thom (waar u een lunchpakket krijgt) en inscheping aan boord van uw schip. Intrek in de kajuiten en sunset cruise. Cocktail en welkomstdiner aan boord.

 

Dag 5 : Kampong Cham Omgeving

Ochtendexcursie naar de Wat Hanchey tempel. We wandelen naar de top van de heuvel, waar u een prachtig panoramisch uitzicht heeft over de Mekong rivier. Bezoek aan de pre-Angkoriaanse tempel, daterend uit de 7e eeuw. Middagmaal aan boord. In de namiddag, vertrek naar de Heilige bergen van Phnom Pros en Phnom Srey, ook wel de man- en vrouwberg genoemd. Via de 308 trappen komt u aan de top van de Phnom Srey berg uit, waar u de ruïnes van een verwoeste tempel kunt zien. Ook hier kunt u genieten van een adembenemend uitzicht over Kampong Cham en de omliggende omgeving. Vervolgens gaan we naar het ecotoerisme dorpje Choeungkok, dat door de Franse-Cambodjaanse NGO Amica ondersteund wordt. Ontdek hoe de dorpelingen leven en hoe NGO’s deze rurale gemeenschappen hulp kunnen bieden. Diner aan boord. 

 

Dag 6 : Tonlé Sap Rivier – Kampong Chhnang

In de voormiddag bezoek aan het zilversmiddorp Prek Kdam in de Kandal provincie. Verder met de bus naar Kampong Trollach (30min) om het dorp en de pagode te bezoeken. Na het bezoek maken we een tocht op ossenkarren en gaan we terug naar de boot (dock in Kampong Trollach). Middagmaal aan boord. In de namiddag, excursie naar het Tonlé Sap River. We gaan verder met de cruise en komen aan in Kampong Chhnang, gelegen op ongeveer 90km van Phnom Penh. Deze plek is een bijzonder geanimeerde badstad. Aan de overs van de rivier kan je het Cambodjaanse plattelandsleven en een veelheid aan speciale vogels observeren. Vervolgens nemen we kleine lokale bootjes voor een bezoek aan een drijvend dorp dat nog zijn volledige authenticiteit heeft behouden. Diner aan boord. 

 

Dag 7 : Phnom Penh

We varen richting Phnom Penh, één van de hoogtepunten van deze Mekong cruise. Riksjaritje door de stad in de ochtend. Bezoek van het Koninklijk Paleis, een enorm architecturaal geheel met de Zilveren pagode. Bezoek van het Nationaal museum, dat een rijke collectie Khmer kunst herbergt. Middagmaal aan boord. In de namiddag gaan we naar de Killing Fields, ook wel “de velden des doods” genoemd. De Killing Fields zijn voormalige executieplekken van de Rode Khmer. Vervolgens staat er een bezoek aan de middelbare school “S21”, een voormalig detentiecentrum tussen 1975 en 1979, op het programma. Dit bezoek toont het drama aan waaronder de Cambodjaanse bevolking onder de Rode Khmer geleden heeft. Diner aan boord. ‘s Avonds vrije tijd om wat te shoppen of de omgeving te verkennen. 

 

Dag 8 : Navigatie (Oversteken Van De Grens)

’s Ochtends verdere vaart voor een ontspannen dag aan boord. Fruit carving en een kookles staan vandaag onder andere deze dag op het programma. Formaliteiten en overgang van de Viëtnamese grens. Middagmaal en diner aan boord.

 

Dag 9 : Chau Doc

In de ochtend, bezoek aan het moslimdorp Cham en een katviskwekerij. Terugkeer naar het schip waar de lokale gids een presentatie zal geven over de Viëtnamese cultuur en geschiedenis. Diner aan boord gevolgd door de film “The Lover”.

 

Dag 10 : Sa Dec - Cai Be

We gaan verder met de tocht en we komen aan te Sa Dec via Vinh Long, waar de Franse schrijfster Marguerite Duras een deel van haar jeugd heeft doorgebracht. Stadsrit om de sfeer van deze aan een delta gelegen stad op te snuiven. Tijdens de rit aanschouwen we nog enkele koloniale huizen. Bezoek aan het “Chinees huis” van Mr. Huyn Thuy Le, dat omschreven wordt in het boek “de Minnaar” van Marguerite Duras. Middagmaal aan boord.
De cruise gaat verder naar Cai Be waar we een bezoek brengen aan een lokale rijstfabriek waar ze verschillende rijstproducten zoals rijstpapier produceren. Laatste diner aan boord.

 

Dag 11 : My Tho – Saigon

’s Morgens varen we van Kim Son naar My Tho. Bij aankomst te My Tho, ontscheping en transfer naar Saigon (2uur). Lunch in een restaurant in Saigon. In de namiddag, panoramische stadstour langsheen de grootste lanen van het stadscentrum, bezoek aan de hereniging hal, de Notre Dame kathedraal, het postkantoor, de voormalige Amerikaanse Ambassade, het stadhuis en het oorlogsmuseum. Intrek in het hotel Meridien International. Avondmaal en overnachting in het hotel.

 

Dag 12 : Saigon – Brussel

Na het ontbijt geniet u van vrije tijd in Saigon. In de namiddag, transfer naar de luchthaven en retourvlucht naar Brussel.

 

Dag 13 : Brussel

In de voormiddag aankomst te Brussel.

 

Prijzen & Boeken

LOADING...
LOADING...

Info prijs

Inbegrepen In De Prijs

- De vluchten vanuit Brussel met Thai Airways en de luchthaventaksen (+/- 180 € op 01/01/2020)

- De haventaksen (65 USD op 01/01/2020)

- De transfers

- Accommodatie in een tweepersoonskamer in 5* in Siem Reap (2 nachten) en 5*-hotel in Saigon (1 nacht)

- Water gedurende de maaltijden in Siem Reap en Saigon

- Accommodatie aan boord van de R/V Mekong Pandaw of R/V Tonle Pandaw (of gelijkwaardig)

- Volpension vanaf de lunch op dag 2 tot het onbijt op dag 12 (op dag 4 is de middagmaal een lunchpakket)

- Dranken aan boord van de schepen: mineraalwater, lokale soft drinks, lokale bieren, lokale alcoholische dranken, koffie en thee

- Alle excursies en entreegelden vermeld in het programma met lokale Engelstalige gids

- Water in de bus gedurende de uitstappen

Niet In De Prijs Inbegrepen

- Fooien aan gidsen en chauffeurs (+/- 50 € aangeraden)

- Kosten voor de visa (+/- 150 € per persoon in 2020)

- Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering (+ 6 %)

- Vluchten in businessclass mogelijk: contacteer ons hiervoor

- Brandstoftoeslagen

- Geïmporteerde dranken (wijn, soda’s, alcohol)

- Expresso’s en cappuccino’s

- De persoonlijke uitgaven

- Alles wat niet vermeld staat in de rubriek “inbegrepen in de prijs”

Mening reizigers

6 commentaren

Michel Bouche (Oostende)
Reis op 21/03/2019
5/5  Zeer Goed
Een echte aanrader, organisatie top. Begeleiders heel professioneel , bedankt Mireille en Daniel voor deze prachtige ervaring.
Toon meer
EDDY HENDERICKX (MUIZEN)
Reis op 21/03/2019
4/5  Goed
Hulpvaardigheid en vriendelijkheid van het personeel.
Toon meer
Jan Boonen (Hamont)
Reis op 29/03/2018
4/5  Goed
Hotels, boot, eten, excursies..., fijn tot in de puntjes georganiseerde reis
Toon meer
Anny Boon (.)
Reis op 29/03/2018
4/5  Goed
De crew van de Pandaw Mekong in bekwaam en vriendelijk ! Alleen maar superlatieven. En vooral qua netheid !
Toon meer
Maurice Mathys (.)
Reis op 21/03/2018
5/5  Zeer Goed
Mooie reis, veel afwisseling ! Gids vriendelijkheid : super !
Toon meer
Annie Diddens (.)
Reis op 29/03/2017
4/5  Goed
Pandaw Mekong: een dikke 5, ook voor de gidsen !
Toon meer

Info bestemming

SIEM REAP

Siem Reap is een klein stadje dat dient als toegangspoort voor de verblijfplaatsen en de bezoeken van Angkor. Siem Reap is een oase van rust in vergelijking met Phnom Penh. In de stad zijn er de Apsara dansfestivals, ambachtelijke winkeltjes, zijde boerderijen, rijstvelden en heiligdommen voor vogels. Het is een toeristische stad in ontwikkeling dankzij de tempels van Angkor.