ELEGANTE CRUISE VANUIT SPLIT (M/S LIBERTY 5*)

Split, Kroatië
Charme Luxe Best Of Expair M/S Liberty 

Beschrijving

Dag 1 : Brussel - Split

ZUIDROUTE

Onthaal aan de luchthaven van Split, transfer naar de haven en boarding. Een welkomstdiner wordt u aangeboden[1]. Het is de gelegenheid om kennis te maken met de kapitein en de bemanning. De boarding is de hele dag mogelijk. De passagiers die ’s morgens aankomen, hebben geen toegang tot hun kajuit voor 13u00, maar mogen hun bagage aan boord laten. Overnachting in Split.

[1] Indien de vlucht vertraging heeft, kunnen er wijzigingen in het programma aangebracht worden.

Dag 2 : Split - Bol - Hvar

Na het ontbijt vertrek naar Bol, beroemd om het mooiste strand van Kroatië: Zlatni Rat (goudkaap). Halte in Bol en vrije tijd in de stad. Na de lunch duikhalte onderweg en navigatie richting Hvar. Het eiland Hvar behoort tot de bekendste eilanden van Kroatië en is de plaats van samenkomst van de internationale jetset. Bezoek aan Hvar met een lokale gids door de stad om de culturele en historische aspecten en hun manier van leven te ontdekken. Overnachting in Hvar.

Dag 3 : Hvar - Korcula

Na het ontbijt vertrek richting het eiland Korcula. Tijdens deze navigatie komen we langs Brac en de Hvareilanden, waar we halt houden voor een frisse duik. Vervolgens lunch aan boord. In de namiddag komen we aan op het Korcula-eiland. Stadsbezoek. De stad beschikt over enkele oude paleizen in Venetiaanse stijl en ook een klein huisje waar Marco Polo zou geboren zijn. ’s Avonds vrije tijd om te dineren in één van de restaurantjes in de stad. Overnachting in Korcula.

Dag 4 : Korcula - Dubrovnik

Na het ontbijt navigatie door Mljet en de Elafieteneilanden met een duikhalte onderweg en lunch. Aankomst in Dubrovnik in de namiddag. Stadstour van Dubrovnik, dat ook wel de “Parel van de Adriatische Zee” genoemd wordt. Tijdens de stadstour komen we langs de belangrijkste bezienswaardigheden en is er een fotostop bij het panoramische uitzicht over de oude stad. Na het stadsbezoek vrije tijd waarin u onder andere de stadsmuren kunt bezichtigen of met de kabelbaan tot bovenaan de berg kunt gaan. Overnachting in Dubrovnik.

Dag 5 : Dubrovnik - Elafieteneilanden - Nationaal Park Van Mljet

Na het ontbijt vertrek naar het nationaal park van Mljet. Navigatie door de prachtige Elafieteneilanden, met onderweg een duikhalte. Lunch aan boord. Bij aankomst in Mljet vrije tijd om het park, het grote en kleine meer, het eiland St. Mary en zijn 12de-eeuwse benedictijnse klooster te ontdekken. Vrije avond. Overnachting in Mljet.

Dag 6 : Mljet - Makarska

Na het ontbijt vertrek richting Makarska. Duikhalte onderweg en lunch aan boord.  Makarska wordt beschouwd als het toeristisch centrum van Dalmatië met zijn lange stranden en ambiance. Overnachting in Makarska.

Dag 7 : Makarska - Pucisca - Split

Na het ontbijt vertrek naar Pucisca.  Pucisca is het grootste dorp van het noorden van het eiland met een authentieke Middellandse Zeearchitectuur, een rustieke sfeer en witte stenen gevels. Pucisca is ook bekend vanwege zijn steengroeve. De stenen werden gebruikt voor onder andere de bouw van het Witte Huis in Washington DC en het parlementsgebouw in Wenen. De enige steenhouwersschool in Kroatië ligt in Pucisca, waar studenten kalksteen met traditionele en onconventionele instrumenten, die al eeuwenlang worden gebruikt, bewerken. Wandeling door Pucisca gevolgd door de lunch. In de namiddag navigatie richting Split. Split is het tweede grootste stedelijke centrum van Kroatië en is de hoofdplaats van de provincie Split-Dalmatië. De stad bestaat sinds ruim 1700 jaar en het historische centrum van de stad staat sinds 1979 op de lijst van het culturele erfgoed van de UNESCO. De historische en culturele gebouwen zijn gelegen binnen de muren van het paleis van Diocletianus. Daarnaast vormt deze stad een belangrijke culturele attractie dankzij haar talrijke musea, het nationaal theater, oude kerken en andere archeologische sites. Rondleiding in de stad en bezoek aan het paleis van Diocletianus. Overnachting in Split.

Dag 8 : Split - Brussel

Ontscheping.

Opmerking: De volgorde van de bezoeken kan wijzigen naargelang de navigatieomstandigheden en de aankomst en het vertrek van de vluchten. Inhoud blijft verzekerd

Dag 1 : Brussel - Split

NOORDROUTE

Aankomst op de luchthaven van Split en transfer naar de haven.  In de late namiddag zullen we een begeleid bezoek volgen door de straten van Split. Split, deze eeuwenoude stad ontwikkelde zich rond het Romeins paleis van Diocletianus, dat meer dan 1700 jaar geleden, door de Romeinse keizer Diocletianus werd gebouwd. De keizer liet dit indrukwekkende paleis bouwen, om hier de laatste jaren van zijn leven, na zijn troonsafstand door te kunnen brengen. Het paleis van Diocletianus en vele andere monumenten uit de Romeinse tijd zijn in zeer goede staat bewaard gebleven. Het paleis is uniek in de wereld, omdat het gedurende 1700 jaar bewoond is gebleven. De bekende kathedraal bevindt zich in het paleis en werd gebouwd bovenop het mausoleum van keizer Diocletianus. Deze werd vernoemd naar de beschermheilige van Split, Hl. Dujam. In de bewaard gebleven delen van het paleis en in de paleiskelders vinden diverse manifestaties plaats met lokale muziek en dans. In de avond wordt een welkom diner geserveerd en wordt de crew voorgesteld door onze Cruise director. Overnachting in Split.

Dag 2 : Split - Milna Of Stari Grad - Hvar

We vertrekken s’morgens vroeg vanuit Split en varen richting Hvar.  Halte onderweg in Milna, een pittoresk dorpje op het eiland Brac of in Stari Grad op het eiland Hvar.  Lunch aan boord en aankomst in Hvar in de namiddag. Met een professionele gids van de regio bezoeken we de stad en hebben we vrije tijd om op eigen houtje deze prachtige stad “de Saint Tropez van Kroatië “te verkennen. Het eiland Hvar, het zonnigste eiland in Kroatië is een geliefde vakantiebestemming vanwege de bewaard gebleven cultuur, prachtige natuur, rustige baaien, heldere zee, heerlijke specialiteiten en het vermaak. Op het eiland zijn in de loop der eeuwen vele kerken, paleizen en villa’s gebouwd. De traditionele wijngaarden, olijfbomen en lavendelvelden zijn bewaard gebleven. Vrije avond en overnachting in Hvar

Dag 3 : Hvar - Primosten (Of Vodice Of Zlarin)

Vertrek naar Primosten na het ontbijt.  Lunch en zwemstop onderweg.  Aankomst in Primosten in de namiddag.  De plaats heeft zijn mediterrane sfeer bewaard en alle kenmerken van een middeleeuws mediterraan vissersdorp, dat is vooral duidelijk te zien aan de smalle straatjes en verdichte huizen in de oude stadskern.  Vrije avond en overnachting in Primosten.

*Het kan zijn door het druk verkeer in de haven van Primosten dat de kapitein beslist de boot te ankeren in Zlarin of Vodice.

Dag 4 : Primosten (Of Vodice Of Zlarin) - Kornati - Zadar

Navigatie naar de Kornati eilanden. Het hele nationale park is een gebied van kalksteen met veel riffen, rotsen, grotten en weinig vegetatie. Sommige rotsen hebben een hoogte van zo’n 160 meter, de imposante rotswanden in combinatie met de weinige begroeiing en de blauwe zee zijn fascinerend om te zien. Lunch en verder varen naar Zadar. Aankomst in Zadar in de namiddag. Bezoek aan de stad Zadar. Onze gids wacht ons op voor een rondleiding langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, zoals het Romeinse Forum, de kerk Sveti Donat, de kathedraal Sveta Stosija en het wereldberoemde en unieke zee-orgel, waarvan de klanken en melodieen bepaald worden door de golven. Vrije avond en overnachting in Zadar.

Dag 5 : Zadar - Sibenik

Vanuit Zadar varen we naar Sibenik. Lunch en zwemstop onderweg. Aankomst in Sibenik en wandeling in de stad. Sibenik, in het jaar 1006 voor het eerst genoemd, is de jongste van de grotere steden aan de kust en tegelijkertijd de oudste stad van Kroatië. Want Sibenik werd niet door Grieken, Romeinen of Byzantijnen, maar door Kroaten zelf gesticht. Het bekendste bouwwerk in de binnenstad is de St. Jacobs Kathedraal, het belangrijkste monument uit de Renaissance in Kroatië. Vrije avond en overnachting in Sibenik.

Dag 6 : Sibenik - Skradin - Krka - Trogir

Vanuit Sibenik buigen we af naar de monding van de rivier Krka. We varen stroomopwaarts en gaan op anker in Skradin, dicht bij de beroemde Krka watervallen. Vanaf Skradin gaan kleine bootjes richting het nationale park. Breng zeker een bezoek aan “Skradinski Buk”, het bekendste deel van de watervallen (toegang tot het park incl. boottransfer is ca. €35,-, ter plaatse te voldoen). Lunch en bezoek van het park. Verderzetting naar Trogir. Vrije avond en overnachting in Trogir.

*Het kan zijn door het druk verkeer in de monding dat de kapitein beslist de boot te ankeren in een andere haven aan de monding en dat de watervallen worden bereikt per bus.

Dag 7 : Trogir - Split

Ontbijt en bezoek aan Trogir. Trogir, een kleine plaats bij Split bekend om zijn oude centrum en het Romaanse portaal aan de ingang van de kathedraal van de H. Ivan, wat een door UNESCO beschermd cultuurmonument is. Trogir is ook bekend om zijn levendige boulevard. Verderzetting naar Split.  Begeleid bezoek volgen door de straten van Split. Split, deze eeuwenoude stad ontwikkelde zich rond het Romeins paleis van Diocletianus, dat meer dan 1700 jaar geleden, door de Romeinse keizer Diocletianus werd gebouwd. De keizer liet dit indrukwekkende paleis bouwen, om hier de laatste jaren van zijn leven, na zijn troonsafstand door te kunnen brengen. Het paleis van Diocletianus en vele andere monumenten uit de Romeinse tijd zijn in zeer goede staat bewaard gebleven. Het paleis is uniek in de wereld, omdat het gedurende 1700 jaar bewoond is gebleven. De bekende kathedraal bevindt zich in het paleis en werd gebouwd bovenop het mausoleum van keizer Diocletianus. Deze werd vernoemd naar de beschermheilige van Split, Hl. Dujam. In de bewaard gebleven delen van het paleis en in de paleiskelders vinden diverse manifestaties plaats met lokale muziek en dans.

 Vrije avond en overnachting in Split.

Dag 8 : Vrijdag : Split

Ontbijt.  Vrije tijd in Split.  Transfer naar de luchthaven en terugvlucht.

Opmerking : de volgorde van de bezoeken kan wijzigen naargelang de volgorde van navigatie.  Dit kan bepaald worden door weeromstandigheden en beslissingen van de kapitein.  Inhoud blijft verzekerd.

Verblijf

Ms Liberty 5*

Het schip is 47.00m lang.. 20 elegante kajuiten met een maximale capaciteit van 40 personen. De kajuiten zijn  verdeeld over 2 dekken : 8 standaard kajuiten en 12 kajuiten op het hoofddek. Alle kajuiten beschikken over 1 groot bed (200x180cm) of 2 éénpersoonsbedden (200x90cm) , airconditioning, tafel + stoel, kluisje, haardroger, reddingsvesten, brandalarm, kledingkast, voeding 220V, toilet en douche. De standaard kajuiten hebben 2 patrijspoorten ; 1 in de kajuit en 1 in de badkamer, het hoofddek kajuiten hebben 2 ramen ; 1 in de kajuit en een kleinere in de badkamer. Aan boord zijn er verschillende openbare ruimtes aanwezig : 1 salon/restaurant uitgerust met grote tafels en stoelen, panoramische ramen, lounge bar met zithoek en LCD-scherm ; 1 overdekt buitenterras uitgerust met zetels en tafels. Dit buitenterras is voorzien van verstelbare dekzeilen die men kan uitvouwen bij hevige wind. Er is tevens 1 zonnedek uitgerust met ligstoelen, een zonnetent, en een kleine jacuzzi. Wifi aan boord is gratis voor alle passagiers.

Prijzen & Boeken

LOADING...
LOADING...

Mening reizigers

No results found ! Geef uw mening