ELEGANTE CRUISE LANGSHEEN DE MEKONG SIEM REAP - HÔ CHI MINH-VILLE (R/V MÉKONG NAVIGATOR)

Siem Reap, Vietnam
Luxe R/V Mekong Navigator 

Beschrijving

De Betoverende Koninklijke Rivier

Op ontdekkingsreis met Expairtours naar Azië. 13 dagen lang kan u zich laten onderdompelen in de Cambodjaanse en Vietnamese cultuur. Ontdek de prachtige tempels van Angkor, het Koninklijk Paleis in Phnom Penh, de Franse koloniale architectuur, het Chinese huis in Sa Dec en zoveel meer. Geniet van de kleurrijke markten, van een diner met traditionele Khmerdansen en van de overheerlijke Aziatische keuken. Dit wordt een onvergetelijke reis langs de oevers van de betoverende Mekong.

Opgelet

Afhankelijk van de waterstand, voornamelijk in de regio van het Tonlé meer, kan het programma kleine wijzigingen ondergaan. Enkel en alleen de kapitein is bevoegd om beslissingen te nemen betreffende de navigatie. Het programma kan eveneens gewijzigd worden in geval van niet voorziene omstandigheden zoals bv. een culturele manifestatie of technische vereisten.

Tour details

Dag 1: Brussel - Siem Reap

Vertrek vanuit Brussel met een lijnvlucht naar Siem Reap (via Bangkok).

Dag 2: Siem Reap > Tempels Van Angkor

Aankomst te Siem Reap en verwelkoming door uw gids, gevolgd door een transfer naar het hotel. Naargelang het uur van aankomst, vrije tijd en lunch in het hotel. In de namiddag, vertrek voor een eerste verkenning van de tempels van Angkor. Daarna ontdekking van de tempel van Angkor Wat “tempel van de hoofdstad”. Indrukwekkend met zijn 800m lange reliëfs, vertegenwoordigt deze dodentempel gewijd aan Vishnu, het hoogtepunt van de Khmerkunst. Het is visueel, architectonisch en artistiek adembenemend. De gigantische drie gelaagde piramide bekroond door vijf bijenkorf lijkende torens stijgt 65 meter vanaf het maaiveld. Deze tempel vormt het middelpunt van een bezoek aan de tempels van Angkor. Het mooiste moment van het bezoek zal de zonsondergang vanaf de berg Bakheng zijn. Diner. Overnachting in het hotel.

Dag 3: Siem Reap > Tempels Van Angkor

Volledige dag gewijd aan de ontdekking van de tempels van Angkor. In de voormiddag, bezoek aan de koninklijke stad van Angkor Thom. Bezoek aan de tempel van Bayon, het Olifantenterras, het terras van de Leprakoning en Phimeneakas. Lunch in een restaurant in de stad. In de namiddag, bezoek aan de Thommanon, Chau Say Tevada, Ta Keo, Banteay Kdai en Ta Prohmtempel die helemaal overwoekerd is door tropische vegetatie. Daarna ontdekken we Srah Sran, een kunstmatig meer omgeven door gemetselde tribunes en gebruikt voor ceremonies en koninklijke baden. Terugkeer naar het hotel. Avondmaal en show van Apsaradansen in het hotel. Overnachting in het hotel.

Dag 4: Siem Reap > Kampong Cham

Na het ontbijt, vertrek naar de aanlegsteiger van Kampong Cham (5 uur rijden), met een stop in Kampong Thom of  een stop in het dorp van Skun, bekend voor zijn gebakken spinnen (waar u een lunchpakket krijgt). Inscheping aan boord van uw schip. Intrek in de kajuiten en sunset cruise. Cocktail en welkomstdiner aan boord.

Dag 5: Kampong Cham Omgeving > Wat Hanchey

In de ochtend bezoeken we een lokale middelbare school, die acht omliggende districten bedient. Na een rondleiding door de school en een interessante vraag- en antwoordmogelijkheid met de directeur en studenten, lopen we de heuvel op naar de Wat Hanchey, om een traditionele boeddhistische waterzegening te ontvangen van de monniken van het klooster. Na een wandeling door het klooster en het geweldige uitzicht op de vallei van de Mekong-rivier, keren we terug naar het schip voor de lunch. In de namiddag, vertrek naar de Heilige bergen van Phnom Pros en Phnom Srey, ook wel de man en vrouw berg genoemd. Via de 308 trappen komen we bovenaan de Phnom Srey berg uit, waar we de ruïnes van een verwoeste tempel kunnen aanschouwen. Ook hier geniet u van een adembenemend uitzicht over Kampong Cham en de omliggende omgeving. Het laatste bezoek van vandaag is het 12e-eeuwse complex van Wat Nokor Bachey uit de Angkoriaanse periode, met verschillende originele beelden van Boeddha en stenen inscripties. We keren dan terug naar het schip en beginnen stroomafwaarts te zeilen. Diner aan boord. 

Dag 6: Angkor Ban

Vandaag bezoeken we het charmante stadje Angkor Ban. Hier krijgt u een kijkje in het leven van de lokale bevolking, beginnend met een bezoek aan het huis van een gezin om te zien hoe ze wonen, ook krijgt u de gelegenheid om het gezin te ontmoeten en hun levensstijl te bespreken. We gaan verder naar een plaatselijke school en sluiten we ons aan bij de kinderen en ervaren we een typische schooldag. We lopen dan terug door het dorp naar het schip, met de mogelijkheid om onderweg foto’s te maken, inclusief een korte stop bij het plaatselijke kloostercomplex.

Dag 7: Phnom Penh

We varen richting Phnom Penh, één van de hoogtepunten van deze Mekong cruise. Riksjaritje door de stad in de ochtend. Bezoek van het Koninklijk Paleis, een enorm architecturaal geheel met de Zilveren pagode. Bezoek van het Nationaal museum, dat een rijke collectie Khmer kunst herbergt. Middagmaal aan boord. In de namiddag vrije tijd om even op eigen voet de stad te verkennen en te gaan shoppen of genieten van een optionele excursie. Na het avondeten op de het zonnedek wonen we een voorstelling bij van Apsara en traditionele volksdansen opgevoerd door kinderen. 

Dag 8: Phnom Penh

In de voormiddag gaan we naar de Killing Fields, ook wel “de velden des doods” genoemd. De Killing Fields zijn voormalige executieplekken van de Rode Khmer. Vervolgens staat er een bezoek aan de middelbare school “S21”, een voormalig detentiecentrum tussen 1975 en 1979 op het programma. Dit bezoek geeft een diep besef over het drama van de Cambodjaanse bevolking onder het Rode Khmer regime. Lunch aan boord. In de late namiddag varen we richting de grens tussen Cambodja en Vietnam.

Dag 9: Navigatie (Oversteken Van De Grens) > Long Khanh A (Hong Ngu)

Nadat we de formaliteiten hebben afgehandeld en de grens zijn overgestoken, gaan we verder stroomafwaarts naar Tan Chau. We zijn getuige van een fascinerende verandering in de architectuur langs het rivierfront nu we in Vietnam zijn. Na de lunch bezoeken we het lokale eilanddorp Hong Ngu, niet ver van de grens tussen Vietnam en Cambodja. Hong Ngu produceert een groot aantal traditionele, Khmer-sjaals die naar Cambodja worden geëxporteerd. Geweven in veel huizen rond het dorp, hier hebben we de mogelijkheid om het weefproces in verschillende huizen te zien. Sommige dorpelingen zijn ook borduurkunstenaars en tonen hun kunst in en rond hun huizen. De bewoners van dit gebied hadden vóór de aankomst van het schip slechts één westerse bezoeker ontmoet en zijn bijzonder vriendelijk en gastvrij. We zullen ook een bezoek brengen aan de lokale tempel gewijd aan een unieke religie gesticht in dit gebied van Vietnam, Hoa Hao.  s ’Avonds krijgen we een presentatie en uitleg over de Cambodjaanse en Vietnamese keuken.

Dag 10: Sa Dec > Cai Be

Na het ontbijt gaan we aan boord van kleine bootjes (sampans) om de smalle grachten van de Mekong te bevaren. Op weg naar de historische stad Sa Dec observeren we de dagelijkse routines van de dorpelingen. We stoppen onderweg bij een lokale steenfabriek waar we het volledige proces van het maken van stenen met klei uit de Mekong kunnen bekijken. We gaan verder naar de stad Sa Dec, waar een kort bezoek zal worden gebracht aan de woning van de heer Hyun Thuy Le, die de roman van Marguerite Duras, L’Amant (The Lover) heeft geïnspireerd, evenals een fascinerende wandeling door de markt van de stad gevuld met de geuren van de kleurrijke verse producten, vlees, levende vis en zeevruchten die worden verkocht. Na terugkeer naar het schip voor de lunch genieten we van een middagcruise naar Cai Be. We passeren de prachtige Franse gotische kathedraal van de stad en bezoeken vervolgens het historische An Kiet House met zijn prachtige omliggende tuinen. We gaan aan boord van onze Sampans om een traditionele rijstfabriek te bezoeken waar werknemers rijstpapier, rijstwijn, gepofte rijst en vele soorten traditioneel snoep produceren. Daarna varen we richting My Tho, genietend van een receptie en een elegant diner met Vietnamees thema terwijl we afscheid nemen van de prachtige Mekong. 

Dag 11: My Tho > Saigon

Na het ontbijt verlaten we het schip en vertrekken we richting Saigon of beter genoemd Ho Chi Minh City. Na de lunch genieten we van een panoramische tour door de belangrijkste verkeersaders van het stadscentrum: het Herenigingspaleis (buitenaanzicht), de kathedraal Notre-Dame, het centrale postkantoor gebouwd door Eiffel, de voormalige Amerikaanse ambassade, het stadhuis en het oorlogsmuseum. Avondmaal in ons hotel

Dag 12: Hô Chi Minh-Ville > Brussel

Na het ontbijt geniet u van vrije tijd in Hô Chi Minh-Ville. In de namiddag, transfer naar de luchthaven en retourvlucht naar Brussel.

Dag 13: Brussel

In de voormiddag aankomst te Brussel.

Verblijf

Fcc Angkor By Avani 5* - Siem Reap (2 Nachten)

Caravelle Saigon - Hô-Chi-Minh-Ville (1 Nacht)

Mekong Navigator

Prijzen & Boeken

LOADING...
LOADING...

Info prijs

Inbegrepen In De Prijs

 • De vluchten naar Siem Reap en de luchthaventaksen
 • De haventaksen
 • De transfers
 • Accommodatie in een tweepersoonskamer in 5*-hotel in Ho Chi Minh (1 nacht) en 5* in Siem Reap (2 nachten)
 • Water gedurende de maaltijden in Siem Reap en Saigon
 • Accommodatie aan boord van de het schip. Volpension vanaf de lunch op dag 2 tot het ontbijt op dag 12 (op dag 4 middagmaal is een lunchpakket)
 • Dranken gedurende de maaltijden aan boord van de schepen: Wijnen, mineraal water, lokale soft drinks, lokale bieren, lokale alcoholische dranken, koffie en thee, dagelijkse sundowner cocktail, Espresso’s en cappuccino’s 
 • Alle excursies en entreegelden vermeld in het programma met lokale Engelstalige gids
 • Water in de bus gedurende de uitstappen
 • Wifi aan boord 
 • Nederlandstalige begeleiding vanuit België

Niet Inbegrepen In De Prijs

 • Fooien aan gidsen en chauffeur
 • Kosten voor de visa (150 € per persoon in 2019)
 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering (+6%)
 • Vluchten in businessclass mogelijk: contacteer ons hiervoor
 • Brandstoftoeslagen
 • Geïmporteerde dranken (wijn, soda’s, alcohol)
 • De persoonlijke uitgave
 • Alles wat niet vermeldt staat in de rubriek “inbegrepen in de prijs”

Mening reizigers

No results found ! Geef uw mening