ELEGANTE CRUISE VANUIT ZADAR - DE NOORDKUST (M/S APOLON 5*)

Zadar, Kroatië
Charme Luxe M/S Apolon 

Beschrijving

Elegante Cruise Vanuit Zadar

Opmerking

De volgorde van de bezoeken kan wijzigen naargelang de volgorde van navigatie. Dit kan bepaald worden door weeromstandigheden en beslissingen van de kapitein. Inhoud blijft verzekerd.

Tour details

Dag 1: Zaterdag: Zadar

Aankomst op de luchthaven van Zadar en transfer naar de haven. Een welkomstdiner wordt u aangeboden. Het is de gelegenheid om kennis te maken met de kapitein en de bemanning. De boarding is de hele dag mogelijk. De passagiers die ’s morgens aankomen, hebben geen toegang tot hun kajuit voor 13u, maar mogen hun bagage aan boord laten. Overnachting in Zadar.

Dag 2: Zondag: Zadar > Sibenik

Vanuit Zadar varen we naar Sibenik. Lunch en zwemstop onderweg. Aankomst in Sibenik en wandeling in de stad. Sibenik, in het jaar 1006 voor het eerst genoemd, is de jongste van de grotere steden aan de kust en tegelijkertijd de oudste stad van Kroatië. Want Sibenik werd niet door Grieken, Romeinen of Byzantijnen, maar door Kroaten zelf gesticht. Het bekendste bouwwerk in de binnenstad is de St. Jacobs Kathedraal, het belangrijkste monument uit de Renaissance in Kroatië. Vrije avond en overnachting in Sibenik.

Dag 3: Maandag: Sibenik > Skradin > Krka > Trogir

Vanuit Sibenik buigen we af naar de monding van de rivier Krka. We varen stroomopwaarts en gaan op anker in Skradin, dicht bij de beroemde Krka watervallen. Vanaf Skradin gaan kleine bootjes richting het nationale park. Breng zeker een bezoek aan “Skradinski Buk”, het bekendste deel van de watervallen (toegang tot het park incl. boottransfer is ca. €35,-, ter plaatse te voldoen). Lunch en bezoek van het park. Verderzetting naar Trogir. Vrije avond en overnachting in Trogir.

Opmerking : het kan zijn door het druk verkeer in de monding dat de kapitein beslist de boot te ankeren in een andere haven aan de monding en dat de watervallen worden bereikt per bus.

Dag 4: Dinsdag: Trogir > Split

Ontbijt en bezoek aan Trogir. Trogir, een kleine plaats bij Split bekend om zijn oude centrum en het Romaanse portaal aan de ingang van de kathedraal van de H. Ivan, wat een door UNESCO beschermd cultuurmonument is. Trogir is ook bekend om zijn levendige boulevard. Verderzetting naar Split.  Begeleid bezoek volgen door de straten van Split. Split, deze eeuwenoude stad ontwikkelde zich rond het Romeins paleis van Diocletianus, dat meer dan 1700 jaar geleden, door de Romeinse keizer Diocletianus werd gebouwd. De keizer liet dit indrukwekkende paleis bouwen, om hier de laatste jaren van zijn leven, na zijn troonsafstand door te kunnen brengen. Het paleis van Diocletianus en vele andere monumenten uit de Romeinse tijd zijn in zeer goede staat bewaard gebleven. Het paleis is uniek in de wereld, omdat het gedurende 1700 jaar bewoond is gebleven. De bekende kathedraal bevindt zich in het paleis en werd gebouwd bovenop het mausoleum van keizer Diocletianus. Deze werd vernoemd naar de beschermheilige van Split, Hl. Dujam. In de bewaard gebleven delen van het paleis en in de paleiskelders vinden diverse manifestaties plaats met lokale muziek en dans.

 Vrije avond en overnachting in Split.

Dag 5: Woensdag: Split > Milna Of Stari Grad > Hvar

We vertrekken s’morgens vroeg vanuit Split en varen richting Hvar.  Halte onderweg in Milna, een pittoresk dorpje op het eiland Brac of in Stari Grad op het eiland Hvar.  Lunch aan boord en aankomst in Hvar in de namiddag. Met een professionele gids van de regio bezoeken we de stad en hebben we vrije tijd om op eigen houtje deze prachtige stad “de Saint Tropez van Kroatië “te verkennen. Het eiland Hvar, het zonnigste eiland in Kroatië is een geliefde vakantiebestemming vanwege de bewaard gebleven cultuur, prachtige natuur, rustige baaien, heldere zee, heerlijke specialiteiten en het vermaak. Op het eiland zijn in de loop der eeuwen vele kerken, paleizen en villa’s gebouwd. De traditionele wijngaarden, olijfbomen en lavendelvelden zijn bewaard gebleven. Vrije avond en overnachting in Hvar.

Dag 6: Donderdag: Hvar > Primosten (Of Vodice Of Zlarin)

Vertrek naar Primosten na het ontbijt.  Lunch en zwemstop onderweg.  Aankomst in Primosten in de namiddag.  De plaats heeft zijn mediterrane sfeer bewaard en alle kenmerken van een middeleeuws mediterraan vissersdorp, dat is vooral duidelijk te zien aan de smalle straatjes en verdichte huizen in de oude stadskern.  Vrije avond en overnachting in Primosten.

Opmerking : het kan zijn door het druk verkeer in de haven van Primosten dat de kapitein beslist de boot te ankeren in Zlarin of Vodice.

Dag 7: Vrijdag: Primosten > Kornati > Zadar

Navigatie naar de Kornati eilanden. Het hele nationale park is een gebied van kalksteen met veel riffen, rotsen, grotten en weinig vegetatie. Sommige rotsen hebben een hoogte van zo’n 160 meter, de imposante rotswanden in combinatie met de weinige begroeiing en de blauwe zee zijn fascinerend om te zien. Lunch en verder varen naar Zadar. Aankomst in Zadar in de namiddag. Bezoek aan de stad Zadar. Onze gids wacht ons op voor een rondleiding langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, zoals het Romeinse Forum, de kerk Sveti Donat, de kathedraal Sveta Stosija en het wereldberoemde en unieke zee-orgel, waarvan de klanken en melodieen bepaald worden door de golven. Vrije avond en overnachting in Zadar.

Dag 8: Zaterdag: Zadar

Ontscheping en afhankelijk van de terugvlucht of verder verblijf transfer naar de luchthaven of naar uw volgend verblijf.

Verblijf

M/S Apolon 5*

Het schip is 52m lang, 8,9m breed en beschikt over 7 a 8 bemanningsleden. 19 elegante kajuiten met een maximale capaciteit van 40 personen.  De kajuiten zijn  verdeeld over 2 dekken : 8 standaard kajuiten (15-17m²) en 11 kajuiten op het hoofddek (14-17m²).    Alle kajuiten beschikken over 1 groot bed (200x180cm) of 2 éénpersoonsbedden (200x90cm) , airconditioning, tafel + stoel, kluisje, haardroger, reddingsvesten, brandalarm, kledingkast, voeding 220V,  toilet en douche.  Er zijn enkele driepersoonskajuiten beschikbaar op het standaard dek. De standaard kajuiten hebben 2 patrijspoorten ; 1 in de kajuit en 1 in de badkamer, het hoofddek kajuiten hebben 2 ramen ; 1 in de kajuit en een kleinere in de badkamer.   Aan boord zijn er verschillende openbare ruimtes aanwezig : 1 salon/restaurant van ongeveer 120m² uitgerust met grote tafels en stoelen, panoramische ramen, lounge bar met zithoek en LCD-scherm ; 1 overdekt buitenterras van ongeveer 90m² uitgerust met zetels en tafels.  Dit buitenterras is voorzien van verstelbare dekzeilen die men kan uitvouwen bij hevige wind.  Er is tevens 1 zonnedek van ongeveer 350m² uitgerust met ligstoelen, een zonnetent, en een kleine jacuzzi (4.20mx2.00m).   Een zwemplatform met 2 ladders , 2 buitendouches en publieke toiletten zijn beschikbaar aan boord. Wifi aan boord is gratis voor alle passagiers.

Prijzen & Boeken

LOADING...

Info prijs

Inbegrepen In De Prijs (Cruise Only)

 • Nederlandssprekende en Engelssprekende cruise director aan boord
 • 6 a 8 bemanningsleden
 • Cruise 7 nachten basis deck
 • Dagelijks ontbijtbuffet en 6 keer een 3-gangen lunch met 1/4 wijn + 1/2 water + koffie filter tijdens de lunch + één welkomstdiner
 • Professionele engelstalige gids in Split, Hvar, Zadar en Trogir
 • Gratis Wi-Fi aan boord

Niet In De Prijs Inbegrepen (Cruise Only)

 • Haventaksen 50€ p.p./week, aan boord cash te betalen
 • Toegangskaarten voor het Krka nationaal park, ±35€ per persoon, betaling ter plaatse
 • Inkomgelden
 • Verzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven
 • De fooien
 • De avondmalen
 • De dranken
 • De vluchten en de transfers
 • Eventuele toeslag op de Vluchten
LOADING...

Info prijs

Inbegrepen In De Prijs:

 •  Vluchten heen en terug (als package met Vluchten)
 • Transfers luchthaven > boot > luchthaven (niet inbegrepen als cruise only)
 • Nederlandssprekende en Engelssprekende cruise director aan boord
 • 6 a 8 bemanningsleden
 • Cruise 7 nachten basis deck
 • Dagelijks ontbijtbuffet en 6 keer een 3-gangen lunch met 1/4 wijn + 1/2 water + koffie filter tijdens de lunch + één welkomstdiner
 • Professionele engelstalige gids in Split, Hvar, Zadar en Trogir
 • Gratis Wi-Fi aan boord

 

Niet In De Prijs Inbegrepen:

 • Haventaksen 50€ p.p./week, aan boord cash te betalen
 • Toegangskaarten voor het Krka nationaal park, +/- 35€ per persoon, betaling ter plaatse
 • Inkomgelden
 • Verzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven
 • De fooien
 • De avondmalen
 • De dranken
 • Eventuele toeslag op de Vluchten

Mening reizigers

14 commentaren

Elie Van de Voorde (Evergem)
Reis op 18/09/2021
5/5  Zeer Goed
Mooie route, zeer goede crew, voor 2e maal supervriendelijk Solange!! Maaltijden aan boord zeer verzorgd en lekker.
Toon meer
Christ'l Sprengers (Wiekevorst)
Reis op 07/08/2021
4/5  Goed
Bemanning, gids, eten, netheid, vriendelijkheid, kamer, boot, ...
Te vaak zwemmen achter de boot. Te weinig activiteiten zoals een (facultatief) museumbezoek, strandbezoek, een presentatie/film op de boot, ... Zorg voor karaffen water of grote flessen water aan een zeer democratische prijs, zeker bij zeer warm weer.
Toon meer
Jean-Jacques Dubois (Villers-St-Amand)
Reis op 25/07/2020
5/5  Zeer Goed
La taille du bateau. La propreté du navire et des cabines. La compétence de l'équipage, très aimable, très attentif, très souriant malgré leur jeunes âges. La qualité et la variété des repas servis à bord (un super chef avec du super personnel de salle!!). Les arrêts baignades dans des endroits superbes.
Le guide était beaucoup trop stressé et aussi trop directif. Son français était correct mais bien trop hésitant que pour capter notre attention.
Toon meer
Marc Van Humbeeck (Tremelo)
Reis op 18/07/2020
5/5  Zeer Goed
Alles viel mee. Heel mooie cruise, door de corona, veel veel minder mensen in Kroatië en ook op de boot.
De lunch was erg goed en gevarieerd. Het ontbijt was onder alles. Eieren, spek, alleen vet met spekschillen, dezelfde kaas de ganse week en hetzelfde voor de salami en de twee soorten ham. Het was niet slecht, maar een beetje variatie zou beter geweest zijn. Zeer goede vruchten en noten. Het vruchtensap (veel te veel water) was bijna ondrinkbaar (geen sinaasappel smaak). En, ... waarom lunchen tussen 07.30 uur en 09.00 uur als je 's ochtends alleen vaart !!! Veel zinnen om te zeggen: kon beter want voor ons is het ontbijt belangrijk.
Toon meer
Jozef Smeesters (Blanden)
Reis op 07/09/2019
5/5  Zeer Goed
Na een eerdere cruise van de zuidelijke kust ,waren onze verwachtingen hoog gespannen.Deze noordelijke kustcruise heeft onze verwachtingen ruim ingelost.Prima schip-UITSTEKENDE keuken en een ZEER goede gids. Proficiat en dank voor deze reis !!
Niets aan te merken)alles top in orde !!
Toon meer
René Timmermans (Antwerpen)
Reis op 27/07/2019
5/5  Zeer Goed
Zeer mooie rondreis/cruise doorheen een prachtig stuk van Kroatië begeleid door een geweldige cruise-director Zdenka!
Jammer te merken dat medepassagiers via de blauwe vogel 200 EUR minder betaalden voor identiek dezelfde reis.
Toon meer
Jan VAN EECKHOUT (Elewijt)
Reis op 06/07/2019
4/5  Goed
Pluim voor de kookploeg om rekening te houden met voedingsallergie!
Nieuw schip > badkamer kon weinig/niet verlucht worden... Niet alle kajuiten van eenzelfde prijsklasse zijn evenwaardig! Vrije tijd tijdens uitstap Krka was te kort. Voor alle andere stopplaatsen wel ok. Havengelden best inclusief prijs van de reis. Bedrag fooien was vooraf niet duidelijk gecommuniceerd en ligt wel erg hoog.
Toon meer
W. Bruylandt (Lede)
Reis op 29/06/2019
5/5  Zeer Goed
Zeer goede crew, cruise director en kapitein. Niks op aan te merken, zeer goede organisatie.
Toon meer
Frans Van der meiren (Melsele)
Reis op 29/06/2019
5/5  Zeer Goed
Zeer teureden: niets af te keuren: perfect, gezellig fijne keuken correct personeel. Zdenka was top. Zeer attent vol goede uitleg, vriendelijke. We waren zeer blij met haar. Dank om haar te leren kennen.
Toon meer
Cathy Fernandez (Bruxelles)
Reis op 29/06/2019
5/5  Zeer Goed
Goed georganiseerd, alles keurig en proper. Te vroeg uitchecken, te vroeg ontbijten. 1e maal Blauwe Vogel, zeker niet de laatste keer.
Toon meer
Walter Vergauwen (Bornem)
Reis op 29/06/2019
5/5  Zeer Goed
Alles was in 1 woord --> Perfect !
Mljet vrij zwaar, beter rustdag inlassen.
Toon meer
Maria Dierckx (Antwerpen)
Reis op 01/06/2019
3/5  Voldoende
Cabine 13 heeft een serieus rioolgeurprobleem !!
Toon meer
v BERCKELEAR (ANTWERPEN)
Reis op 11/05/2019
4/5  Goed
Bruno Poels (Merksem)
Reis op 16/06/2018
5/5  Zeer Goed
Enkel het bezoek aan het eiland Mjlet (nationaal park) viel een beetje tegen. We hebben geen tijd gehad om te wandelen, te zwemmen. Het was enkel een boottochtje naar St. Mary eiland om het kerkje te bezoeken en dan moesten we alweer vertrekken. Beter om dit te vervangen door een ander eiland of stadsbezoek (ev. Trogir) of de Krka watervallen.
Toon meer