HALONG BAY EN DE RODE RIVIER

Hanoi, Vietnam
R/V Angkor Pandaw 

Beschrijving

Formaliteiten

Internationale reispas 6 maand geldig na retourdatum en visum.

Tour details

Dag 1: Brussel > Hanoi

Vertrek per lijnvlucht met tussenstop naar Hanoi (nachtvlucht)

Dag 2: Hanoi > Hoa Binh

Aankomst in Hanoi. Transfer van het vliegveld naar Hoa Binh waar u omstreeks 15u00 aan boord zal gaan voor de zonsondergang. Overnachting aan boord op de Da rivier.

Dag 3: Hoa Binh

Hoa Binh was één van de centra van de oorlog tegen de Fransen in 1951 en 1952. Hoa binh is ook de wieg van de etnische groep van de Muong. De dam op het Hoa Binh meer en de zwarte rivier, is de grootste waterkrachtcentrale in Vietnam en zuidoost Azië. U zult de hele middag op het meer varen en verschillende landschappen kunnen aanschouwen. Een traditionele voorstelling zal s’avonds worden gegeven door de lokale bergvolkeren.

Dag 4: De Da Rivier

Tijdens de ochtend zult u een museum bezoeken en een klein dorpje waar de inwoners nog traditionele kledij dragen. U vaart vervolgens over de wateren van de Zwarte rivier, gaat langs het Ba Vi nationaal park waar u prachtige landschappen zult kunnen aanschouwen en verschillende soorten planten kunt zien voordat u aankomt in Trung Ha. Lunch, diner en overnachting aan boord.

Dag 5: Viet Tri

Na het ontbijt, vertrek met de bus langsheen het platteland en pittoreske dorpjes naar Duong Lam, een plaats ingeschreven op de UNESCO werelderfgoedlijst. Na het bezoek, gaat u weer aan boord richting Viet Tri. Geniet van de vergezichten en de geluiden langs de rivier waarlangs vele verschillende beroepen worden uitgeoefend. Ontmoet uw gids in de eetzaal voor een conferentie over Vietnam, haar geschiedenis en geografie.

Dag 6: Lo > Rode Rivier

Tijdens de ochtend vaart u richting het aanlegpunt van Tien Du en bezoekt u de tempel van Hung Lo. Vervolgens gaat u met de bus tot aan het dorp van Gia Thanh waar de iconische Vietnamese hoeden, de Non La, worden gemaakt. Deze zijn gemaakt van palmbladeren en bamboe. Er wordt geen enkele machine gebruikt om deze kunststukken te maken. De herkomst gaat terug tot wel 3000 jaar. In de middag bezoekt u een dorp waar houtbewerking hoog in het vaandel staat.

Dag 7: De Lage Rode Rivier

U zet weer voet aan wal op het vaste land om sublieme groene rijstvelden (seizoensgebonden) te gaan bezoeken welk zijn afgewisseld met vele
rotsformaties. De pagodes van Thay en Tai Phuong zijn zeker de moeite waard. U rijdt verder naar Hanoi. In de middag maakt u een stop in Bat Trang welke bekend staat om de keramiek dat er al meer dan 700 jaar wordt gemaakt. De streek is dan ook rijk aan klei. Bij de doorreis naar de boot, zult u een traditionele dans zien van een eenhoorn en een leeuw. Deze dans komt oorspronkelijk uit China en is nu wijdverspreid in zuidoost Azië.

Dag 8: Hanoi

Het schip meert aan in de hoofdstad Hanoi waar u enkele van de beroemdste sites van deze Aziatische metropool zult u bezoeken. Zo zult het oorlogsmuseum bezoeken, het Hilton Hotel aanschouwen, de literatuur tempel bezoeken waar Confucius z’n ideeën ontwikkelde en het mausoleum van Ho Chi Minh.

Dag 9: Luoc > Thai Binh > Kinh Thay Rivier

Observeer het leven langs de rivier voordat u in de middag uw volgende bestemming bereikt. Excursie naar het dorp van Thanh Ha met wandeling en voorstelling van marionetten op het water en in de schaduw van een mooi meer vol met lotusbloemen. De marionettenvoorstellingen dateren terug tot in de 11de eeuw en komen van oorsprong uit de kleine dorpjes van de delta van de Rode Rivier. De verhalen gaan over het dagelijkse lokale leven en de Vietnamese folklore. De marionetten zijn van lakhout gemaakt en de acteurs bewegen de marionetten al in het water staand achter een scherm. Hierna meert de boot aan in de haven van Hai Phong.

Dag 10: Halong Bay

Ontschepping vroeg in de morgen langs de rivier alvorens de Halong Bay op te varen, een ongelooflijk landschap van opstijgende rotsen en meer dan 2000 eilandjes van meer dan 20 miljoen jaren oud gaat voor u open. Het bezoeken van de baai gaat door met een bezichtiging van de “dark en bright” grot. Neem een kayak of een typisch lokaal vissersbootje en bezoek deze formidabele grot. U kunt er vleermuizen horen en enorme stalactieten aanschouwen. Na Halong bay gaat de cruise verder naar het dorp Rang Dua.

Dag 11: Halong Bay

Vandaag bezoekt u het dorp van Viet Hai waar u de omgeving zult verkennen met een brommer of een elektrische buggy. U bezoekt een boerderij en typische
dorpshuisjes. Dit wordt een adembenemende weg die door en langs kalkrotsen loopt. In de middag gaat de cruise verder naar Lan Ha Baai waar u een drijvend
vissersdorp bezoekt.

Opgelet: als het weer het toelaat, zal een cocktail geserveerd worden aan het einde van de dag op een prachtig strand van Halong Bay. Trek uw zwemkleren alvast aan!

Dag 12: Halong Bay

S ’ochtends vaart u naar het aanmeerpunt in Tuan Chau. U ontscheept omstreeks 11u00 vanwaar u met een transfer richting het vliegveld van Hanoi wordt gebracht. Onderweg maakt u een stop voor de lunch in een lokaal restaurant. Terugreis naar Brussel.

Dag 13: Brussel

Aankomst in Brussel en einde van het programma.

Opgelet !

Afhankelijk van de waterstand kan het programma kleine wijzigingen ondergaan. Enkel en alleen de kapitein is bevoegd om beslissingen te nemen bettreffende de navigatie. Het programma kan eveneens gewijzigd worden in geval van onvoorziene omstandigheden zoals bv. een culturele manifestatie of technische formaliteiten. 

Prijzen & Boeken

LOADING...
LOADING...

Info prijs

Inbegrepen In De Prijs

 • Vluchten Brussel-Hanoi/Hanoi-Brussel
 • Luchthavenbelasting & havenbelasting
 • Alle transfers
 • Accomodatie op R/V Angkor Pandaw (of gelijkvaardig) in gekozen categorie
 • Volpension vanaf lunch dag 2 tot lunch dag 12
 • Koffie, thee en water gratis
 • Spektakel aan boord 
 • Engelstalige cruise director en 2 engelstalige gidsen
 • Fooien voor het personeel aan boord 
 • Alle excursies en entreegelden vermeld in het programma onder begeleiding van Engelstalige gids.

Niet In De Prijs Inbegrepen

 • Fooien voor gidsen en chauffeurs (aanbevolen 50€/pers)
 • Andere dranken dan inbegrepen
 • Visakosten 
 • Verzekeringen annulatie (2%), bijstand (5%, full option (6%)

Mening reizigers

No results found ! Geef uw mening