KVARNER EILANDEN EN ISTRIË - DE NOORDKUST (M/S APOLON 5*)

Zadar, Kroatië
Nieuw in 2024
M/S Apolon 

Beschrijving

Kvarner Eilanden En Istrië

Opmerking!

De volgorde van de bezoeken kan wijzigen naargelang de navigatieomstandigheden en de aankomst en het vertrek van de vluchten. Inhoud blijft verzekerd.

Tour details

Dag 1: Zadar

Aankomst op de luchthaven van Zadar en transfer naar de haven. Een welkomstdiner wordt u aangeboden. Het is de gelegenheid om kennis te maken met de kapitein en de bemanning. Afhankelijk van de vluchturen wordt Zadar op de eerste of op de 7de dag bezocht. Rondleiding door de stad van Zadar. De gids zal u de belangrijkste bezienswaardigheden tonen, zoals het Romeinse Forum, de kerk Sveti Donat, de kathedraal Sveta Stošija en de wereldberoemde en unieke zeeorgel, waarvan de klanken en melodieën bepaald worden door de golven. Diner aan boord en overnachting in Zadar.

Dag 2: Zadar > Mali Losinj

Ontbijt – lunch inbegrepen. In de ochtend, na het ontbijt, varen we naar het eiland Lošinj. Dit eiland staat niet alleen bekend om zijn 300 wolkeloze dagen per jaar, maar ook om zijn dennenbossen, wilde bloemen en kruidachtige planten. Met een beetje geluk zien we misschien dolfijnen, want rond het eiland Lošinj leven meer dan 160 dolfijnen. Na een zwemstop komen we aan in Mali Lošinj waar we de avond en de nacht doorbrengen.

Dag 3: Mali Losinj > Cres

Ontbijt – lunch inbegrepen. Vandaag varen we naar het buureiland Cres dat verbonden is met Lošinj door een draaibrug in Osor. Hoogtepunten van Cres zijn de eindeloze olijfboomgaarden en ontelbare schapenkuddes. Niet voor niets is het lamsvlees van Cres één van de culinaire specialiteiten van het eiland. Na de inmiddels gebruikelijke zwempauze, komen we aan op het schilderachtige plaatsje Cres waar we in de haven zullen overnachten.

Dag 4: Cres > Rabac > Opatija : Excursie > Labin > Pula > Rovinj

Ontbijt – Diner inbegrepen. Vanuit Crez vertrekken we naar het stadje Rabac op het vaste land van Istrie. Rabac is vooral bekend voor zijn stranden en zijn moderne badplaats faciliteiten. Voor vandaag verlaten we de boot en verkennen we enkele van de mooiste steden van Istrië PER BUS ; Vanuit Rabac vertrekken we richting Labin op enkele minuutjes rijden van Rabac. Dit heuveldorpje is één van de best bewaarde en mooiste middeleeuwse dorpjes van Istrië.

Ook opvallend is het contrast tussen de twee steden Rabac en Labin gelegen op enkele kilometers van elkaar, de ene modern en de andere alsof het in de middeleeuwen is blijven stilstaan. We rijden verder naar Pula, thuisbasis van tal van culturele bezienswaardigheden, Romeinse Arena, Tempel van August, Kathedraal van Pula. Vrije tijd en vrije Lunch. We rijden verder naar onze laatste stop van de dag, het Venetië van Kroatië, Rovinj die door zijn Venetiaanse stijl van gebouwen, winkels en restaurant zijn bijnaam heeft verdiend.

Gezellig wandelen in de wirwar van straatjes en genieten van de speciale sfeer maken van Rovinj één van de mooiste en gezelligste steden van Istrië. We rijden terug naar de haven van Opatija waar onze boot ons opwacht. Voor de dappersten is er nog de mogelijkheid van een gezellige wandeling te maken langsheen de 12 km lange eeuwen oude promenade. Deze wordt ook “Wenen aan zee” genoemd daar de vele Oostenrijkse-Hongaarse belle époque villa’s langsheen de promenade. Diner inbegrepen en overnachting op onze boot. 

Dag 5: Opatija > Krk

Ontbijt – lunch Inbegrepen. Na het ontbijt (volgens de navigatiemogelijkheden) hebben we nog tijd om van Opatija te genieten daarna varen we naar het eiland Krk. Het eiland Cres en Krk behoren tot de grootste van de Adriatische eilanden. We varen naar een baai om ons onder te dompelen in de turquoise wateren. Daarna gaan we verder naar de stad Krk, de hoofdstad van het eiland.

Begeleide tour. We zullen een stad ontdekken met smalle straatjes, omzoomd met stenen huizen, vele culturele monumenten en kiezelstranden. We bezoeken de stadsmuren, het stadhuis, de grote poorten van de stad, de klokkentoren van de kerk van Notre Dame de Santé, de kerk van St. Joseph, evenals de kerk van Saint Donat en nog veel meer andere plaatsen.

Dag 6: Krk > Rab

Ontbijt – Lunch inbegrepen. In de morgen vertrekken we vanuit Krk richting Rab. Het meest beboste eiland van de Adriatische zee wordt ook door haar zeldzame fauna, flora en zoetwaterbronnen het Smaragdeiland genoemd. Witte zandstranden en helderblauw water zijn één van de troeven van dit eiland.

De kleine nauwe middeleeuwse straatjes met paleizen, kerken & kloosters getuigen van meer dan 2000 jaar geschiedenis. De oude binnenstad van Rab met haar markante klokkentorens strekt zich uit over een smalle, rotsachtige landtong die aan twee zijden omgeven is door water.

Drie straten doorkruisen de oude binnenstad – de “beneden straat” (Donja Ulica) met talrijke cafés en kroegjes, de “midden straat” (Srednja Ulica) met boetieks, souvenirshops en ijssalons en de “boven straat” (Gornja Ulica) die naar de vier kerken met de klokkentorens leidt. 

Dag 7: Rab > Zadar

Ontbijt – Lunch inbegrepen. We verlaten Rab richting Zadar. Na het ontbijt zoeken we een heerlijke spot waar we kunnen genieten van onze laatste zwemstop. Middagmaal aan boord en aankomst in Zadar. Hebben we geen tijd gehad om bij dag van aankomst Zadar te bezoeken gebeurt dit vandaag of anders vrije tijd om op eigen houtje de stad te verkennen. Vrij avondmaal.

Dag 8: Zadar

Ontbijt Inbegrepen. Transfer naar de luchthaven en vlucht terug. 

**In geval van slechte weersomstandigheden of andere onvoorziene omstandigheden, kan de kapitein beslissen om de route te veranderen voor het comfort en de veiligheid van de passagiers.

Verblijf

M/S Apolon 5*

Het schip is 52m lang, 8,9m breed en beschikt over 7 a 8 bemanningsleden. 19 elegante kajuiten met een maximale capaciteit van 40 personen.  De kajuiten zijn  verdeeld over 2 dekken : 8 standaard kajuiten (15-17m²) en 11 kajuiten op het hoofddek (14-17m²).    Alle kajuiten beschikken over 1 groot bed (200x180cm) of 2 éénpersoonsbedden (200x90cm) , airconditioning, tafel + stoel, kluisje, haardroger, reddingsvesten, brandalarm, kledingkast, voeding 220V,  toilet en douche.  Er zijn enkele driepersoonskajuiten beschikbaar op het standaard dek. De standaard kajuiten hebben 2 patrijspoorten ; 1 in de kajuit en 1 in de badkamer, het hoofddek kajuiten hebben 2 ramen ; 1 in de kajuit en een kleinere in de badkamer.   Aan boord zijn er verschillende openbare ruimtes aanwezig : 1 salon/restaurant van ongeveer 120m² uitgerust met grote tafels en stoelen, panoramische ramen, lounge bar met zithoek en LCD-scherm ; 1 overdekt buitenterras van ongeveer 90m² uitgerust met zetels en tafels.  Dit buitenterras is voorzien van verstelbare dekzeilen die men kan uitvouwen bij hevige wind.  Er is tevens 1 zonnedek van ongeveer 350m² uitgerust met ligstoelen, een zonnetent, en een kleine jacuzzi (4.20mx2.00m).   Een zwemplatform met 2 ladders , 2 buitendouches en publieke toiletten zijn beschikbaar aan boord. Wifi aan boord is gratis voor alle passagiers.

Prijzen & Boeken

LOADING...
LOADING...

Info prijs

Inbegrepen In De Prijs

 • Vluchten heen en terug
 • Transfers luchthaven > boot > luchthaven (niet inbegrepen als cruise only)
 • Nederlandssprekende cruise director aan boord
 • 6 a 8 bemanningsleden
 • Cruise 7 nachten in de gekozen categorie
 • Dagelijks ontbijtbuffet en 5 keer een 3-gangen lunch met ¼ wijn + ½ water + koffiefilter tijdens de lunch + één welkomstdiner
 • Professionele Engelstalige of Nederlandstalige gids in Zadar, Krk en Rab , Istrië tour
 • Gratis Wi-Fi aan boord

Niet Inbegrepen In De Prijs

 • Haventaksen, 50€ p.p./week, aan boord cash te betalen
 • Inkomgelden
 • Verzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven
 • De fooien
 • De avondmalen (behalve op dag 4)
 • De dranken
 • Eventuele toeslag op de Vluchten

Mening reizigers

No results found ! Geef uw mening