DE AZOREN - DE WONDERE WERELD DER VULKANEN

Ponta Delgada, Portugal
Paradijs voor natuurliefhebbers
Groepen 

Beschrijving

De Wondere Wereld Der Vulkanen

In het midden van de Atlantische Oceaan liggen de Azoren. De 9 eilanden, allemaal van vulkanische oorsprong, behoren tot Portugal en liggen hier zo’n 1148 km vandaan. São Miguel is het grootste en dichtstbevolkte eiland van de Azoren en is bekend als het “Ilha Verde” (het groene eiland) door zijn zeer vruchtbare binnenland. De belangrijkste meren zijn Sete Cidades, Lagoa do Fogo en het meer van Furnas. De kustlijn is afwisselend, van kleine baaien met zwart zand tot steile kliffen. De belangrijkste aantrekkingspunten zijn de vulkanische bergen met ‘caldeiras’ gevuld met diepblauwe of groene meren en het spotten van walvissen en dolfijnen. Kort samengevat: een waar paradijs voor natuurliefhebbers !

Opgelet !

We raden alle deelnemers aan een lichte regenjas alsook wandelschoenen mee te nemen.

Omwille van weersomstandigheden kan de volgorde van de excursies wijzigen. Inhoud blijft verzekerd.

Tour details

Dag 1: Brussel > Ponta Delgada

Vertrek vanuit Brussel naar Ponta Delgada. Aankomst en verwelkoming door uw Nederlandstalige gids, gevolgd door een transfer naar uw hotel.

Inchecken in Azoris Royal Garden Hotel**** gelijkwaardig, uw verblijfplaats tijdens deze reis.

Diner en overnachting.

Dag 2: City Tour Ponta Delgada > Lagoa Do Fogo

Na het ontbijt verkennen we de historische kern van Ponta Delgada, de grootste stad van de Azoren en sinds 1546 tevens hoofdstad van Sao Miguel.

De indrukwekkende kerken, kloosters en statige burgerwoningen herinneren aan de glorieperiode van deze kleine metropool, toen de haven nog een cruciale tussenstop was op de route naar de nieuwe wereld.

Na de lunch in een lokaal restaurant wordt de tocht verdergezet naar het prachtige kratermeer “Lagoa do Fogo”, gelegen in het zuidelijke centrale deel van het eiland. Alvorens naar de top van de berg te rijden is er een korte stop voorzien bij Caldeira Velha waar een warme waterval zich neerstort tussen de tropische planten. 

Uiteindelijk rijdt u naar het paradijselijke Lagoa do Fogo omgeven door een natuurreservaat.

Terugkeer naar hotel voor diner en overnachting.

Dag 3: Sete Cidades

Vandaag maken we kennis met de vulkanische bergen en de prachtige meren van Sao Miguel.

Eerst bereiken we via de kustroute Vista do Rei, vanwaar u één van de beste vergezichten heeft op de tweelingmeren van Sete Cidades, gelegen in het westelijk deel van het eiland.

De enorme vulkanische krater, gevuld met blauwgroen water heeft een doorsnee van zo’n 12 kilometer. Lunch in een lokaal restaurant. ’s Namiddags bezoeken we een ananasplantage.

Diner en overnachting.

Dag 4: Walvis Spotten

De Azoren zijn een van de beste plekken ter wereld om walvissen en dolfijnen te spotten. Alhoewel hier het hele jaar rond potvissen kunnen waargenomen worden is de beste periode tussen april en oktober. Van de 80 bestaande walvissoorten, vindt men er 21 terug in de wateren rond de Azoren.

Voor we op zee gaan, krijgen we een briefing over de veiligheidsmaatregelen aan boord, de te respecteren regelgeving betreffende het natuurbehoud en een deskundige uitleg over de soorten walvissen die hier leven.

Lunch in het hotel. Vrije namiddag.

Diner en overnachting.

Dag 5: Furnas

Vandaag gaan we naar de noordkust van het eiland voor een ontdekkingstocht van de exotische Furnas vallei met haar warmwater- en mineraalwaterbronnen. Eerst houden we halte bij Santa Iria belvedère voor een oogverblindend uitzicht over een groot deel van de noordkust en het binnenland.

We trekken verder tot aan de Gorreana Tea Factory, de enige theeplantage in Europa. In dit familiebedrijf wordt nog steeds op traditionele wijze 4 soorten thee geproduceerd (3 zwarte en 1 groene theesoort). Verder naar de Pico do Ferro belvedère, waar u van een groots uitzicht geniet op de Furnas vallei, een weelderige tuin in een uitgestrekte krater.

‘s Middags staat er in een lokaal restaurant de typische schotel “Cozido” op het menu. Dit is een rijke stoofschotel van vlees en groenten, die vijf uur onder de grond suddert. In de namiddag brengen we een onvergetelijk bezoek aan het Terra Nostra Park, een van de mooiste parken van São Miguel.

Dit 18e eeuwse botanische park bestaat uit kleine meertjes, exotische bloemen en eeuwenoude bomen.

Terugkeer naar hotel voor diner en overnachting.

Dag 6: Nordeste

Een volledige dagexcursie naar het noordoostelijke gedeelte van het eiland met o.a. bezoek aan de eerste hoofdstad van het eiland, Vila Franca do Campo.

Lunch.

Tijdens de excursie zal u kunnen genieten van schitterende vergezichten en zal u kennis maken met de prachtige landschappen van de Pico da Vara, met zijn 1103 meter de hoogste bergtop van het eiland.

Terugkeer naar hotel voor diner en overnachting.

Dag 7: Wandeling Vigia De Sao Perdo (2h)

Na het ontbijt maken we een 2 uur durende wandeling van ongeveer 6,5 km.

Dit wandelpad loopt langs de kust, met prachtig uitzicht over verschillende landtongen, zoals die van Ponta de São Pedro, de Ponta do Cintrão en Ponta dos Fenais da Ajuda. Na ongeveer 600 meter, op een geasfalteerde weg, gaat u linksaf op een wandelpad, die u naast de kust voor een kort stukje brengt tot bij een onverharde weg.

U passeert het dorpje Fenais da Luz. U komt bij een uitkijkpunt met uitzicht op de kust.

Vervolgens loopt u op een weg gefl ankeerd door huizen aan beide zijden, waar u traditionele 17e en 18e eeuwse gebouwen kunt zien.

Op de route ziet u de 16e eeuwse kapel van São Pedro, en, een beetje verder op, een interessante geologische formatie genaamd de São Pedro grot of Buraco de São Pedro. Gedurende de wandeling picknicken we.

Vrije namiddag. Diner en overnachting.

Dag 8: Ponta Deldaga > Brussel

Na het ontbijt genieten we van nog wat vrije tijd tot aan onze transfer naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar Brussel.

Verblijf

Azoris Royal Garden 4*

Dit vrij recente stadshotel, gelegen op 500 m van het centrum van Ponta Delgada, geldt als één van de beste huizen op de Azoren. Het geheel wekt een aangename indruk van luxe en comfort, met Oosterse toetsen.

Zowel de ruime kamers als de gezellige openbare ruimtes stralen, met hun voorname afwerking, rust en klasse uit. In zijn Japanse tuin met kleurrijke bloemperken en fonteintjes is het na een excursiedag heerlijk toeven.

Prijzen & Boeken

LOADING...
LOADING...

Info prijs

Inbegrepen In De Prijs

 • Vlucht Brussel/Ponta Delgada heen en terug, incl. maaltijden.
 • Logies in Azoris Royal Garden Hotel****
 • Vol pension met dranken (1/4 water en 1/4 wijn) vanaf diner dag 1 tot en met ontbijt  dag 8 tijdens de hele rondreis.
 • Alle transfers en excursies in luxe airco autocar.
 • Nederlandstalige gids gedurende alle excursiedagen alsook bij aankomst en vertrek.
 • BTW
 • Luchthaventaksen

De prijzen zijn geldig voor een bezetting van 31 à 35 personen en onder voorbehoud van beschikbaarheid voor de vluchten.

Niet Inbegrepen In De Prijs

 • Persoonlijke uitgaven
 • Toeristische taks : 4,00€ voor het verblijf (ter plaatse te betalen)

Voor minder dan 35 personen zijn de toeslagen als volgt:

 • 26-30: +25€/persoon
 • 20-25: +40€/persoon
 • Singletoeslag : 299 - 399€/persoon (afhankelijk van de periode)

 

Mening reizigers

59 commentaren

Cecile Verslype (Brugge)
Reis op 30/08/2021
4/5  Goed
Accumodatie goed,uitstappen prima, lunch gedurende de rondreis excellent
De diners geserveerd in het hotel was een afknapper want het eten was onvoldoende opgewarmd.
Toon meer
Ria Dietvorst (Edegem)
Reis op 09/09/2019
4/5  Goed
Nicole is een zeer enthousiaste en gedreven gids. Zij kent perfect alle details van het eiland! De chauffeur die ons de volledige reis vervoerde was zeer bekwaam Gids ter plaatse, locatie van hotel, veriëteit in fauna en flora, temperatuur.
Was bij de heenvlucht niet op de hoogte dat er een snack inbegrepen was, werd niet voorafgaandelijke gemeld, vernomen van medereizigers voor de terugvlucht.
Toon meer
Adele Jansegers (Jette)
Reis op 08/07/2019
4/5  Goed
ruime, rustig gelegen kamer met terras, goed georganiseerde rondrit, goede en vriendelijke chauffeur, vriendelijke gids.
bad aan vervanging toe, verouderde fitnesstoestellen, grote groep, overvliegende vliegtuigen tijdens dag, s avonds 3-4 keer water vragen voor het op tafel kwam.
Toon meer
Pierre Verschaerem (Mosselem)
Reis op 06/06/2019
4/5  Goed
Gids, chauffeur !
Toon meer
Jef Van Asch (Sint-Katelijne-Waver)
Reis op 20/05/2019
5/5  Zeer Goed
Zéér goede gids (Nicolle Steggink) en chauffeur van de bus. Een topbestemming voor wie van de natuur houdt, gids deed hier méér dan haar best. Tevens achtergrond mbt geschiedenis en cultuur prima
Toon meer
R. Govaerts (.)
Reis op 13/08/2018
5/5  Zeer Goed
Zeer mooie bestemming, fantastische gids en top chauffeur, prima hotel !
Toon meer
Vera Verscheuren (Tremelo)
Reis op 13/08/2018
4/5  Goed
zeer goede verhouding prijs / kwaliteit. Het ontbijt in het hotel was zeer goed. Het buffet diner was goed.
de gids heeft een zeer brede kennis maar heel vaak komt ze arrogant en op het randje onbeleefd uit de hoek. Ze vergeet dat ze met klanten onderweg is en niet met een schoolbus leerlingen. We hadden vrij veel vrije tijd en ze gaf zeer weinig concrete suggesties wat we konden doen. Derhalve waren we overgeleverd aan de informatie op het internet wat achteraf qua openingstijden niet bleek te kloppen. De gids was echt een 9 to 5'er - we hadden wat meer wandelingen in kunnen lassen maar daar wou ze niet naar horen.
Toon meer
Patricia Baerts (Diepenbeek)
Reis op 13/08/2018
4/5  Goed
Mooie uitstappen in een magnifieke natuur. Goede uitleg van gids. Lunch in verschillende restaurants oké. Hotel: kamer, faciliteiten en ontbijt goed.Vriendelijk personeel!
Wij zijn niet tevreden van het diner in buffetvorm: gerechten worden slecht aangevuld en alles smaakt hetzelfde. Dit zet toch wel een domper op de rest van de reis.
Toon meer
Craeghs dominique (Bree)
Reis op 13/08/2018
4/5  Goed
Het was een reis met een prachtige natuur,we hebben dan ook zeer veel gezien op korte tijd
de kamers werden optimaal onderhouden ,maar t vast tapijt was smerig en echt onhygienisch. Het ontbijt was echt iedere dag hetzelfde(geen variatie) wel voldoende. Het eten was ook verschillende dagen echt niet goed(heel jammer ,zeker voor n 4 sterren) De gids was goed ,maar zeer langdradig,ze vertelde de hele dag door en wel soms 3x hetzelfde
Toon meer
Elke Franckaert (.)
Reis op 06/08/2018
5/5  Zeer Goed
Een heel mooie reis, op een week tijd hebben we veel van het eilandje gezien. De prachtige natuur spreekt ons aan om terug te keren voor een wandelvakantie. Transport: alles prima verlopen ! Prima gids en chauffeur, een top duo ! Een bijzonder mooi programma, hadden wij ook wel graag wat meer gewandeld in de prachtige natuur.
Toon meer
Erik Claeys (.)
Reis op 30/07/2018
5/5  Zeer Goed
Heel goede gids, niets te veel evenals chauffeur ! FORMIDABEL hotel : vooral faciliteiten (zwembad binnen en buiten, stoombad, sauna, gym). Heel goed ontbijt en diner 's avonds met veel keuze ! Goede buffetten, voldoende dranken erbij met water en wijnen en meestal koffie na. Prijs-kwaliteit en heel mooie reis voor toch een verre bestemming en het gegeven aanbod !
Groepsreis geeft iets minder vrijdom, maar dat is geweten vooraf.
Toon meer
Liesbeth Heirwegh (.)
Reis op 30/07/2018
4/5  Goed
De Azoren zijn een supermooie en interessante bestemming. Wij gaan zeker terug op eigen kracht om de mooie wandelingen te maken. Een betere gids hadden we ons niet kunnen wensen. Echt top !
In plaats van in zo een groot businesshotel te verblijven, had ik graag in een kleiner meer Azoriaanshotel gelogeerd. Persoonlijk had ik graag wat meer wandelingen gemaakt in de natuur. Geen maaltijd voorzien in het vliegtuig.
Toon meer
Harald De Clercq (.)
Reis op 30/07/2018
4/5  Goed
Goede kennismaking, overzicht van het eiland, stipte navolging, programma, kennis van de gids,...
Maaltijden middelmatig, lawaai in vliegtuigen en hotel.
Toon meer
Bart Vannieuwenhuyse (Vichte)
Reis op 23/07/2018
5/5  Zeer Goed
Een zeer goed hotel met een fantastisch ontbijtbuffet, diner vond ik iets minder, maar niet van die aard dat je nog honger zou hebben na de maaltijd (dessert was super in orde), drankbediening was ook super in orde (veel meer gekregen dan op de brochure vermeld was). De kamer was goed onderhouden en de badkamer altijd heel proper. De gids was geweldig, met een uitstekende kennis van het eiland en altijd vriendelijk, De buschauffeur reed zeer goed, wat niet evident was in de super smalle baantjes en ook vriendelijk, de lokale restaurant vond ik een goed idee, zo konden we eens wat typische streekgerechten proeven. Het was een super reis op een fantastisch eiland. PS: bij aankomst aan het hotel bleek dat ik mijn reserveringsbundeltje kwijt was, daarna heb ik het reisbureau " De blauwe vogel" opgebeld en zij hebben mij goed en vriendelijk geholpen
Eigenlijk zou dit een reis moeten zijn voor 10 dagen, het bestaande programma, aangevuld met nog een paar grotere wandelingen, zodat het niet altijd met de bus is
Toon meer
Van der Velde Daniël (Betekom)
Reis op 23/07/2018
4/5  Goed
Wat een prachtige bestemming. Mooi hotel met zalige tuin en geweldig gelegen. Ontbijt was heel lekker en zeker voldoende. Ook de restaurants onderweg waren in orde. We kregen meer drinken dan het beloofde water en wijn. (ook 's avonds in het hotel) Onze gids Nicolle was een wandelend boek. Aangenaam in haar vertellen en om naar te luisteren. Buschauffeur Ruben reed ons overal veilig naartoe. We hebben zeker genoten van deze vakantie. Een uitkijkpunt minder en een extra wandeling zou de reis nog fijner maken. (maar we wisten op voorhand wat het programma was.)
Avondmaal in hotel was minder goed.
Toon meer
Erik De Catelle (.)
Reis op 02/07/2018
4/5  Goed
4.5/5
Toon meer
Ellen Lenaers (.)
Reis op 02/07/2018
4/5  Goed
Zeer goede gids, mooi eiland !
Te veel in de bus.
Toon meer
Frieda Van Hauwe (.)
Reis op 18/06/2018
5/5  Zeer Goed
Het eiland, de gids, de afwisseling in activiteiten, hotel hotel (kamer - maaltijden) ! Alle lof voor de gids en chauffeur ! Alles verliep vlot, de restaurants op de rondreis waren typisch en bediening (voor 35 pers). Een practhige week !!!
Ligging van het hotel (dichtbij luchthaven, geen aangename buurt). Er zijn mooiere plaatsen op het eiland (typische - rustiger - groenere) dan Ponta Delgada.
Toon meer
Kriistien Van Hecke (Antwerpen)
Reis op 28/05/2018
5/5  Zeer Goed
Zeer volledige tour van het eiland Sao Miguel in een luxe bus, competente gids, grote kamer in een prachtig hotel met een super ontbijt, kortom: een topper!
Het dinerbuffet in het hotel was maar matig, de dessertjes maakten echter veel goed! In restaurant O Tony was het zéér lawaaierig, niet aangenaam om te eten!
Toon meer
Helene Steyaert (.)
Reis op 14/05/2018
5/5  Zeer Goed
Over transport : alles STIPT ! - Gids: grote en actuele kennis! - Perfecte chauffeur : zeer veilige rijder, zeer hoffelijk en vriendelijk! Programma: Alles perfect, alles gezien ! Mooi weer! Restaurants: Overvloedig eten, drinken, desserts, perfect en mooi gediend, vlot ! Prachtige natuur! Te bescheiden Portugezen, ze mogen fier zijn!
Halfpension zou voor mij beter geweest zijn : groot ontbijtbuffet in het Hotel + 1 avondmaalbuffet 's avonds ook in het Hotel.
Toon meer
Marcel D'Haker (.)
Reis op 30/04/2018
5/5  Zeer Goed
Zeer veilige buschauffeur en dienstig met de bagage ! De gids heeft een uitstekende kennis van het eiland ! 'S morgens tot s'avonds in de week voor haar reizigers! Beiden 20/10 !! Programma : zeer correct.
Kamer met tapijt waar we allergisch zijn aan stof. Ganse nachten hoesten.
Toon meer
Martine Tack (.)
Reis op 30/04/2018
5/5  Zeer Goed
Nicole is een topgids! Prima chauffeur! Jammer dat hij geen Engels sprak. Aangename reis naar een land vol mooie natuur! De gids zorgt voor dat we alles weten over deze prachtige streek !
/
Toon meer
Filip Ballon (Rotselaar)
Reis op 30/04/2018
4/5  Goed
Uitstekende gids (Nicolle Steggink) met veel kennis. Ze doet haar uiterste best om de reis zo aangenaam mogelijk te maken voor iedereen
Maaltijden aan boord van het vliegtuig waren eerder beperkt (broodje), misschien keuze voorzien qua beleg? De laatste dag van het programma had iets meer gevuld mogen zijn Online check-in had handig geweest
Toon meer
Herman Rambour (Langemark)
Reis op 30/04/2018
4/5  Goed
Pluspunt: maaltijd op het vliegtuig
Toon meer
ERIK BEYNE (.)
Reis op 30/04/2018
4/5  Goed
Positief : de gids - goed weer - gezelschap ! Rustige week : vertrek op 09.00 - terug rond 17.30 De gids was een meerwaarde en voor de reis en voor het eiland !
Toon meer
Yvan willaert (Zuienkerke)
Reis op 25/09/2017
4/5  Goed
De uitstappen waren zeer goed
De gids was niet begaan met de groep Bij het uitchecken van het hotel: geen uitleg waar we de valiezen moesten plaatsen en nog vele minpunten gedurende de reis
Toon meer
Raport-Mertens Luc & Anna (Wellen)
Reis op 11/09/2017
5/5  Zeer Goed
Nicolle is een fantastisch goede gids. Zij deelde haar grote kennis over natuur, cultuur, economie, ... overvloedig met ons, zonder dat het vervelend werd. Zij leidde de groep heel goed en was altijd goed gezind. De chauffeur kon onverwacht een ommetje maken, zodat wij nog meer konden genieten van wat het mooie land te bieden heeft. Het was een prachtige en plezierige reis, mede dankzij het mooie weer, de aangename groep, de gids, chauffeur en het landschap.
Toen wij op de terugvlucht het tafeltje openden, vonden wij veel gedroogd braaksel op de rugleuning van onze stoelen. Vies! Wij hebben het gemeld aan het cabinepersoneel. Voor hen was dit blijkbaar geen belangrijk voorval. Hopelijk hebben zij het doorgegeven aan de poetsdienst.
Toon meer
Kris Vandewyngaerde (Leffinge)
Reis op 11/09/2017
4/5  Goed
De gids, de chauffeur waren uitstekend. Het hotel was goed, er was ook direct respons bij een defect in de kamer. Wij zagen liever een vrije halve dag ingeruild worden voor een geleide natuurwandeling. Het eiland is gekend voor z'n bewegwijzerde wandeling maar we geraken er vanuit het hotel niet bij. Het programma mocht voor ons drukker (wij waren dan ook van de jongsten).
Een grote eetzaal voor het diner en alle groepsreizen zaten op één helft samen gepropt terwijl de andere helft zo goed als leeg was. Eén buffet voor al dat volk met als gevolg dat het soms lang aanschuiven was. Misschien daardoor dat het eten meestal lauw was.
Toon meer
franky smet (kieldrecht)
Reis op 28/08/2017
4/5  Goed
Heel goede gids, Nicole Slebbinck, en een zeer goede chauffeur.
Geen walvissen gezien maar dat is de natuur.
Toon meer
Paul Mahieu-Goossens (Buggenhout)
Reis op 31/07/2017
5/5  Zeer Goed
Alles, op enkele details na
een vuile, donkere vlek, in de hotelkamer. Het eten was lekker, maar geen 4-sterren waard. Het middagmaal was telkens heel lekker
Toon meer
Guido Van Mulders (Buggenhout)
Reis op 31/07/2017
4/5  Goed
Mooie rondreis. Ontbijtbuffet goed. Lunch buitenhuis middag zeer goed. Goede gids en chauffeur. Inbegrepen drank hotel zeer ruim.
Picnic laatste dag ondermaats. Vuil vast tapijt kamer. Walvis spotten facultatief maken (velen zeeziek). Ligging hotel minder goed (ver van centrum).
Toon meer
kevin devreese (Poelkapelle, Belgium)
Reis op 13/04/2017
5/5  Zeer Goed
de gids (nicole) was enorm goed en wist over alles wat vertellen, en als we in de vrije tijd nog een wandeling wouden maken heeft ze zelf een paar wandelingen aangeduid en ook een taxi gebeld voor ons.. en voor de rest was de reis echt deugddoend en fantastisch. was onze eerste ( grote) reis en ook de eerste keer met een reis organisatie maar zeker niet de laatste keer :-)
het was wel een beetje onduidelijkheid op de luchthaven om naar de azoren te gaan: op de papieren stond er geen info hoe de verzameling zou verlopen.. dus we dachten dat er een begeleider aan de incheckbalie zou staan voor te zeggen hoe en wat we moesten doen.. maar uiteindelijk hebben we dan zelf initiatief genomen (zonder te weten of we wel al mochten gaan) om naar de transitzone te gaan.. en op de reis wouden we gaan whale watchen (stond geprogrammeerd in de planning) maar we moesten dat zeer vroeg tijdig stop zetten omdat er te veel wind was en een te ruwe zee ( wat niet te voorspellen valt). Als individu zouden we dan ons geld terug krijgen.. en ik vroeg me of we nu ook dat deel zouden terug kunnen krijgen ? want dat was wel iets waar ik me zeer hard op verheugd had om dat te doen . maar voor de rest was het dik in orde ! mvg kevin
Toon meer
Gert Kluegel (Kapellen)
Reis op 03/04/2017
5/5  Zeer Goed
De maaltijden waren overal zeer verzorgd.
Het walvisspotten ging niet door wegens slecht weer.
Toon meer
Paul Detisch (Maastricht (NL))
Reis op 03/04/2017
5/5  Zeer Goed
Heel mooie natuur, zeer professionele begeleiding en vriendelijke mensen.
Door een computercrash op de vluchthaven waren de bagagekosten in een keer niet betaald, dit gaf grootte discussies en geen flexibiliteit van het grondpersoneel waardoor we bijna te laat waren voor ons vliegtuig.
Toon meer
Katrien Costers (Dendermonde)
Reis op 03/04/2017
4/5  Goed
Het eten in het hotel was schitterend.
Tijdens het 'walvisspotten' hebben we geen enkele diersoort gezien. Onze gids vertelde ons dat we daarom een deel van ons geld zouden terugkrijgen...
Toon meer
François Rosel (Mechelen)
Reis op 15/08/2016
4/5  Goed
Mooie reis, goede gids
GEEN MAALTIJD op de retourvlucht JAF TB-1434 22/08/2016 hoewel dit voorzien was !!!
Toon meer
François Rosel (Mechelen)
Reis op 15/08/2016
4/5  Goed
Mooie reis, goede gids
GEEN MAALTIJD op de retourvlucht JAF TB-1434 22/08/2016 hoewel dit voorzien was !!!
Toon meer
Nona De Grom (Welle)
Reis op 15/08/2016
4/5  Goed
De bezoeken aan de meren waren zeer mooi. De gids was steeds vriendelijk en vertelde veel over het eiland en haar eigen ervaringen. Het buffet in het hotel was beperkt maar lekker en gevarieerd genoeg.
Een nadeel was dat er op de terugvlucht problemen waren waardoor bijna de hele groep geen maaltijd aan boord kreeg, terwijl we daar wel rechtop hadden en ervoor hadden betaald. Een ander nadeel was dat er weinig fysieke inspanningen waren, sommige dagen was gewoon de bus op en af, er mochten wat meer wandelingetjes bij zitten.
Toon meer
christian Neufkens (Geraardsbergen)
Reis op 08/08/2016
5/5  Zeer Goed
EEN LEERRIJKE REIS MET PRACHTIGE UITSTAPPEN. Prijs:kwaliteit : zeer goed.Bekwame gidse ter plaatse . De bus en chauffeur ter plaatse : heel goed.
We zouden het niet weten.
Toon meer
Peter De Langhe (ZELE)
Reis op 18/07/2016
4/5  Goed
Zeer bekwame gidse . Zeer brede kennis/interesse. Mooi eiland
Geen balkons op de kamers.Hotel is een renovatie toe.Saai hotel.Zwembad en ligweide is heel saai,zonder een bloemetje bijvb.. Sauna dringend na te zien . De beste lunch is de eerste dag.S'middags wordt er wel veel tijd verloren bij de lunch. Bij Tonys was de lunch een echte heksenketel. Voor mij persoonlijk was het nogal een heel brave rondreis waar ik wat meer dynamisme miste.
Toon meer
Alain Mijngheer (Berbroek)
Reis op 11/07/2016
5/5  Zeer Goed
Mooi georganiseerd zoals feitelijk iedere reis zou moeten, aanrader dus. Dolfijn- en walvisspotten was een heel leuke uitstap. Maar alle dagen mooie dingen gezien !
Het ontbreken van een kamerterras en het ontbreken van een terras beneden evenzeer. Het was of binnen in de lobby zitten of de tocht naar de stad doen. Jammer.
Toon meer
Etienne Ghoos (Tessenderlo)
Reis op 11/07/2016
4/5  Goed
Uitstekende gids, goede chauffeur, rustig programma, lekker eten
Ligging hotel, buiten het centrum: weinig te beleven rondom Hotel mist buitenterras Zwembad klein en ligweide ongezellig
Toon meer
Luc DENYS (Zwevegem)
Reis op 13/06/2016
4/5  Goed
De Nederlandstalige gidse Nicole heeft uitstekend werk geleverd.
De maaltijden in het hotel The Lince Azores waren geen 4* waard
Toon meer
François De Meersman (Liedekerke)
Reis op 06/06/2016
4/5  Goed
Sao Miguel is top bestemming. Prachtige landschappen en super mooi dorpen en steden.
Het Hotel The Lince is zeer ondermaats om een 4 sterren hotel te zijn. Minimale vriendelijkheid en het eten is er ronduit meer dan ondermaats. De netheid kan er mee door. Het hotel biedt bijna geen ontspanning en trekt niet aan. Het is er vrij ongezellig en niet aangenaam ingericht. Dit zegden ook onze medereizigers. Het personeel mist de glimlach. De onthaaldesk is zeer sober. Tips : ze zouden kunnen de weersverwachtingen elke dag uithangen. Dit kost niets ! Iedereen mist er bijna een goede noodzakelijke opleiding. Ze zouden een opleiding op het vaste land moeten kunnen genieten om te zien hoe het beter kan.
Toon meer
luc moniquet (landen)
Reis op 06/06/2016
4/5  Goed
Emeson Helene (Grimminge)
Reis op 30/05/2016
4/5  Goed
Een vermoeiende maar heel mooie reis. Heel gode vriendelijke gids en chauffeur.
1. De terugvlucht was met de vlucht TB1434 een kleiner vliegtuig waarvan de zetels niet kunnen verzet worden wat wel ongemakkelijk is maar wat het meeste stoorde is dat de wand van het vliegtuig ijskoud was. als je je hand erop legde was het net een diepvries. Alle passagiers aan de ramen, toch die rond de nooduitgang, hadden het koud hoewel de temperatuur in het vliegtuig aangenaam was. 2. Het eten in het hotel was niet echt slecht maar nooit echt warm wat de smaak niet ten goede kwam.
Toon meer
Clementina Claessens (Antwerpen)
Reis op 30/05/2016
3/5  Voldoende
De busreis + wandeling was zeer relaxed
Het Hotel is zeker geen 4ster waard,met moeite een 3 ster .kamers zijn wel in orde en ontbijt , dat is het. Buffet is zeker niet aan te raden.Je kan beter naar een lokaal restaurant gaan
Toon meer
werner albrechts (antwerpen)
Reis op 09/05/2016
5/5  Zeer Goed
Commentaar aangaande Azoren reis : Graag had ik samen met andere groepsleden van deze prachtige reis, het “Blauwe Vogel team “ willen feliciteren. Wij hebben fantastisch genoten, het was een unieke, gevarieerde en dichtbije bestemming. Wondermooi, en enorm veel geluk met het weer. (slechts 2 uur regen). Als je tijdens de “whale spotting” op één van de enige windstille dagen, dolfijnen, zeeschildpad en de blauwe vinvis ziet, kan de trip niet meer stuk. De reis was volledig af ook vanwege de Nederlandse gidse Nicole die we in ons hart hebben gesloten vanwege haar uitermate professioneel optreden. mn . deze dame was empatisch, inventief, interactief, correct en héél vriendelijk. Zij heeft bv. het tekort aan dranken tijdens de warme maaltijden (waar een tweede glaasje wijn ons werd aangerekend) intern opgelost. Na de tweede dag kregen we zonder problemen onze beloofde (inbegrepen) dranken.
Eén min puntje, de fitness en zwembad half binnen en buiten in Hotel “The Liche” zijn broodnodig aan grondige renovatie toe. Mn. vloer rond het zwembad en zwembadvloer waren in slechte, gevaarlijke en onhygiënische staat. Ik gebruikte het laddertje om uit het zwembad te klauteren, en de bovenste trede brak af.. met gelukkig slechts een kleine verwonding. Het had erger kunnen zijn. Heb dit onmiddellijk aan de receptie gemeld en zullen deze algemene klacht ook doorgeven aan Expair. 2 warme maaltijden per dag lunch en dinner is een beetje teveel van het goede, het was allemaal goed en teveel, docht als je dit 14 dagen moet krijgen...; moeilijk vol te houden. Een echte lunch met brood en beleg op de middag zou al meer dan voldoende zijn.
Toon meer
Patrick Goris (BEGIJNENDIJK)
Reis op 09/05/2016
4/5  Goed
We hebben hele mooie en fijne uitstappen gedaan met een uitstekende gids (Nicolle Steggink). Het was fijn dat ze ons overal vergezelde en veel uitleg gaf.
Hotel The Lince is een beetje afgeleefd. Het zwembad kan zeker een opknapbeurt gebruiken, net zoals de kamers : als wij een bad namen, borrelde het water door een roostertje de badkamer in zodra we het water lieten lopen. Gelukkig was dit niet zo als we enkel een douche namen. Ook de doucheknop (sproeier) viel steeds naar beneden terwijl we een douche namen. De gordijnen hingen niet helemaal meer vast en hingen er dus een beetje slordig bij. De ruiten van heel het hotel waren super vuil.
Toon meer
Etienne De koning (Brasschaat)
Reis op 09/05/2016
4/5  Goed
goede accommodatie en meer dan perfecte gids ondanks haar zware verkoudheid, vriendelijke en behendige chauffeur met verantwoordelijkheidszin.
avondmaal in hotel serveerde weinig groenten bij de hoofdschotel.
Toon meer
Stefan THEYSMANS (Tessenderlo)
Reis op 09/05/2016
4/5  Goed
Veel te zien, goede afwisseling in het programma met prima gids en chauffeur.
Het hotel was zeer zuinig met de wijn, volgens afspraak was er 25 cl bij de maaltijd inbegrepen. De eerste dag werd slechts 1 klein glaasje gegeven, de rest was betalend. Na klacht van de gids kregen we 2 glaasjes maar werden ze amper tot de helft gevuld.
Toon meer
Edilbert Van Haver (.)
Reis op 02/05/2016
4/5  Goed
Gids perfect = vriendelijk, vlot, goede kennis, rondreis, enz.
Eten Hotel - geen 4* waardig 1 !
Toon meer
Marcel Bronckaers (Sint-Truiden)
Reis op 02/05/2016
3/5  Voldoende
Het was een gedreven gids die bekommerd was om haar groep en die alles goed had geregeld en voorbereid, samen met een goede buschauffeur maakte veel goed.
Vlucht met jet air fly ,vliegtuig met defecte airco zowel heen als terug. Hotel the lince was zeker geen toeristenhotel , geen animatie, fitness met defecte toestellen en veelal hetzelfde eten 's avonds.
Toon meer
Sabine-Nadine Vande Walle-Couckuyt (.)
Reis op 30/04/2016
4/5  Goed
Uitstappen zeer goed, gids supergoed, verdient een pluim chauffeur, zeer goed.
Eten restaurant hotel kon beter, meer variatie.
Toon meer
Josepha Bogaerts (.)
Reis op 25/04/2016
4/5  Goed
Heel bekwame gids Nicole. Zeer competent op alle gebied en aangename aanwezigheid van Nourdine. Toffe groep !
Toon meer
Ghislaine Van Welde (.)
Reis op 25/04/2016
4/5  Goed
Volpension & dranken inbegrepen. Nederlandstalige gids met veel plaatselijke kennis.
Geen toilet op de autocar.
Toon meer
Alain Maes (.)
Reis op 25/04/2016
4/5  Goed
Noel De Vriendt (.)
Reis op 25/04/2016
4/5  Goed
. Nuyts-Van Reeth (.)
Reis op 25/04/2016
4/5  Goed
Prijs waar voor uw geld / De Beloofde beloften zijn nagekomen.
Maaltijd in Restaurant 3.
Toon meer

Info bestemming

PONTA DELGADA

In de haven van Ponta Delgada vind je de meeste cafés en restaurants in de haven. Aan de boulevard. En verrassend genoeg: wat drinken is niet eens zo duur! Bij Garajau kan je terecht voor superlekkere visgerechten. De Reserva Bar serveert fijne tapas. En bij Casa Do Bife O Galego moet je absoluut voor een lekker stuk rood vlees gaan!