City Trip Valencia

Valencia, Spanje
Nieuw 2021
Groepen 

Beschrijving

Valencia

Valencia, mediterraan, oud, modern, futuristisch, zijn enkele superlatieven om deze stad te schetsen. Dit alles beschut door een mild klimaat bevorderlijk voor het telen van sinaasappelen en rijst. De productie van sinaasappelen maakt de regio en de stad van Valencia rijk en de rijst schonk Valencia het nationaal Spaans gerecht “Paella”. Valencia waar traditie en eigentijds karkater perfect samenkomen.

 

Tour details

Dag 1: De Oude Stad Met Zijn Artistiek Erfgoed

In de ochtend vertrekken we vanuit Brussel richting Valencia. We worden onthaald door onze gids. Met de bus vertrekken we richting Valencia gelegen op een 20-tal minuten rijden. Onze eerste lunch genieten we in de oude stad waarna we een volledige namiddag de straten en monumenten van Valencia zullen verkennen. De 3e grootste stad van Spanje herbergt tal van bezienswaardigheden, versterkte oude poorten, Palacia de la Generalidad, de achthoekige toren Miguelete, plaza de la Reina en nog vele talrijke monumenten. Op het eind van de dag nemen we onze intrek in het hotel en kunnen we genieten van een welverdiende happy hour (van 18 tot 20 uur) voor het vrij avondmaal.

Dag 2: De Oranje Weg En Het Dorp Alcira, Gandia En Het Prachtige Kleine Borgia-Paleis

Na het ontbijt vertrekken we naar het dorpje Alcira, een vestigingsdorp gelegen aan de oevers van de rivier de Jucar, omgeven door bergen en valleien. Daarna rijden we verder naar Carcaixent voor een bezoek aan de San Eusebio Vegetable Garden, die gespecialiseerd is in de productie van sinaasappels. Bij aankomst proeven we een versgeperst sinaasappelsap (of een ander fruit naargelang het seizoen). De wandeling gaat vervolgens verder door de velden van sinaasappelbomen met uitleg over de verschillende taken die worden uitgevoerd in de exploitatie en ook zijn historische evolutie. Vervolgens gaan we richting Gandia. Lunch in een lokaal restaurant waar we één van de specialiteiten van de regio zullen proeven “Fideua de Gandia” en in de namiddag gaan we op ontdekking van Gandia, een badplaats bekend om zijn stranden en toeristische sfeer. We lopen door de oude wijk en brengen een bezoek aan het Hertogelijk paleis, de geboorteplaats van San Francisco de Borgia. Het interieur herbergt prachtige lounges waaronder de gouden galerij in barokke stijl. Terug naar het hotel. Vrij avondmaal & overnachting. Het oud centrum van Valencia is op 2 minuten van het hotel gelegen en dus ideaal voor een “saturday night at Valencia“.

 

Dag 3: De Rijst Route In Albufera Park En Xativa, Bakermat Van De Borgia

Na het ontbijt vertrekken we richting Albufera, bakermaat van de rijstteelt. We genieten van een boottocht op één van de grootste zoetwatermeren van Spanje en leren alles over de rijstteelt van de regio. Ook bezoeken we een “BARRAQUE” traditioneel huis van de streek en leren we hoe de Valencianen 100 jaar geleden leefden. We laten u raden wat de lunch zal zijn; “Paella” maar niet gelijk welke Paella,”Paella a la Valencia”. Deze is typisch voor de regio en heeft niets te maken met de Paella zoals we die kennen. Zondag is Paelladag voor vele Valenciaanse families, dat zult u zeker merken in het restaurant die we hebben uitgekozen. We trekken verder in de namiddag naar Xativa, geboorteplaats van paus BORGIA Alexander VI. De route van Xativa die naar Castilië vanuit Valencia leidt, bevorderde sterk de ontwikkeling van de handel. Sinds de oudheid wordt hier het vlas voor het linnen geteeld. De Arabieren creëerden hier ook de eerste papierfabriek in Europa. Met een klein treintje verkennen we de oude stad tot aan de voet van het kasteel. We wandelen en ontdekken het kasteel die de regio domineert en ons een prachtig zicht schenkt. Terug naar het hotel en juist op tijd om te genieten van onze welverdiende happy hour. Vrij avondmaal en overnachting.

 

Dag 4: Stad Van De Kunsten En Wetenschap & Mercado Central

Na de eerste dag het oude Valencia te hebben ontdekt sluiten we onze reis af met het moderne Valencia of beter gezegd het futuristische Valencia. Iedereen kent het indrukwekkende station van Luik, ontworpen door de Spaanse architect Santiago Calatrava. In Valencia bouwde hij het tienvoud daarvan. Een gewaagd futuristisch complex geweid aan Kunst en Wetenschappen, een complex van zes futuristische gebouwen in de drooggelegde bedding van de rivier de Turia. Zijn ontwerpen worden vaak gekenmerkt door lange lijnen, veel glas, witte materialen en het gebruik van water en het spiegelende effect dat water heeft. We maken een wandeling doorheen deze futuristische plaats. Gedurende onze wandeling maken we een stop bij één van de vele “Horchata de Chufa” verkopers, een zoute drank gemaakt met de nootjes van de chufa plant. Later keren we terug naar de oud stad en genieten we van onze laatste lunch. We bezoeken erna de “mercado central” een kleurrijk spektakel van al wat lekkers wordt geproduceerd in de regio van Valencia, groenten, fruit, vlees en vis. Een laatste bezoek aan het prachtig Gotisch gebouw “Lonja de la Seda” (zijdehal) rechtover de “mercado central“. Tijd om de bus te nemen naar de luchthaven met pakken souvenirs van deze prachtige regio Valencia.

 

Prijzen & Boeken

LOADING...
LOADING...

Info prijs

Inbegrepen:

Prijs is op basis van bezetting 30 tot 46 pax per groep 

- Vluchten heen & terug met 12 kg handbagage
- Autobus voor transfers en excursies
- Accommodatie in een 4* hotel: overnachting & ontbijt
- Welkomstaperitief
- Lunch op de 1e, 2e, 3e en 4e dag inclusief 2 typische maaltijden
- Nederlandstalige begeleidende gids gedurende het hele verblijf
- Alle inkomprijzen, bezoeken en proeverijen zoals vermeld in programma
- Individuele oortjes voor de excursies
- Happy Hour: -50% van 18u tot 20u in de bar van het hotel

Niet Inbegrepen:

 • - Persoonlijke uitgaven
 • - Avondmalen
 • - Niet vermelde prestaties
 • - Verzekering (annulatie, repatriëring, ...)
 • - Fooien
 • - 35 € suppl. voor koffers in het ruim (te boeken voor vertrek)
 • - single supplement 249 € 
 • onderbezetting 
  • bezetting 25 tot 29 pers = 25€ toeslag per pers 
  • bezetting 20 tot 24 pers = 50€ toeslag par pers

Mening reizigers

No results found ! Geef uw mening

Info bestemming

VALENCIA

Valencia is de 3e stad van Spanje en staat bekend om zijn zon, zee, stranden en culturele rijkdom. Oude en moderne architectuur gaan hand in hand en bieden een uniek uitzicht. Het historisch centrum bevat een prachtige kathedraal dat is gebouwd op een oude moskee. De Kunst en Wetenschap stad is zeer modern met haar verschillende musea, bioscopen, theaters, …