IN DE SFEER VAN VALENCIA

Valencia, Spanje
Groepen 

Beschrijving

Valencia

Valencia, mediterraan, oud, modern, futuristisch, zijn enkele superlatieven om deze stad te schetsen. Dit alles beschut door een mild klimaat bevorderlijk voor het telen van sinaasappelen en rijst. De productie van sinaasappelen maakt de regio en de stad van Valencia rijk en de rijst schonk Valencia het nationaal Spaans gerecht “Paella”.

Valencia waar traditie en eigentijds karkater perfect samenkomen.

Tour details

Dag 1: De Oude Stad Met Zijn Artistiek Erfgoed

In de ochtend vertrekken we vanuit Brussel richting Valencia. We worden onthaald door onze gids. Met de bus vertrekken we richting Valencia gelegen op een 20-tal minuten rijden. Onze eerste lunch genieten we in de oude stad waarna we een volledige namiddag de straten en monumenten van Valencia zullen verkennen. De 3e grootste stad van Spanje herbergt tal van bezienswaardigheden, versterkte oude poorten, Palacia de la Generalidad, de achthoekige toren Miguelete, plaza de la Reina en nog vele talrijke monumenten. Op het eind van de dag nemen we onze intrek in het hotel.

Dag 2: De Oranje Weg En De Rijst Route In Albufera Park

Na het ontbijt vertrekken we naar naar Carcaixent voor een bezoek aan de San Eusebio Vegetable Garden, die gespecialiseerd is in de productie van sinaasappels. Bij aankomst proeven we een versgeperst sinaasappelsap (of een ander fruit naargelang het seizoen). De wandeling gaat vervolgens verder door de velden van sinaasappelbomen met uitleg over de verschillende taken die worden uitgevoerd in de exploitatie en ook zijn historische evolutie. Dan, vertrekken we richting Albufera, bakermaat van de rijstteelt. We laten u raden wat de lunch zal zijn; “Paella” maar niet gelijk welke Paella, ”Paella a la Valencia”. Deze is typisch voor de regio en heeft niets te maken met de Paella zoals we die kennen. Zondag is Paelladag voor vele Valenciaanse families, dat zult u zeker merken in het restaurant die we hebben uitgekozen.  We genieten van een boottocht op één van de grootste zoetwatermeren van Spanje en leren alles over de rijstteelt van de regio. Ook bezoeken we een “BARRAQUE” traditioneel huis van de streek en leren we hoe de Valencianen 100 jaar geleden leefden. Terug naar het hotel. Vrij avondmaal & overnachting. Het oud centrum van Valencia is op 2 minuten van het hotel gelegen en dus ideaal voor een “noche en Valencia“.

Dag 3: Stad Van De Kunsten En Wetenschap

Na de eerste dag het oude Valencia te hebben ontdekt vervolgen we onze reis met het moderne Valencia of beter gezegd het futuristische Valencia. Iedereen kent het indrukwekkende station van Luik, ontworpen door de Spaanse architect Santiago Calatrava. In Valencia bouwde hij het tienvoud daarvan. Een gewaagd futuristisch complex geweid aan Kunst en Wetenschappen, een complex van zes futuristische gebouwen in de drooggelegde bedding van de rivier de Turia. Zijn ontwerpen worden vaak gekenmerkt door lange lijnen, veel glas, witte materialen en het gebruik van water en het spiegelende effect dat water heeft. We maken een wandeling doorheen deze futuristische plaats. Dan ontdekking van het strand van Valencia. Lunch in een plaatselijk restaurant. Vrije namiddag om van de stad en/of van het strand te kunnen genieten.

Dag 4: De Oude Stad Me Zijn Artistiek Erfgoed (Vervolg Van Het Bezoek)

We beginnen onze laatste dag met het bezoek aan het prachtig Gotisch gebouw “Lonja de la Seda” (zijdehal) en de “mercado central” een kleurrijk spektakel van al wat lekkers wordt geproduceerd in de regio van Valencia, groenten, fruit, vlees en vis. Gedurende onze wandeling maken we een stop bij één van de vele “Horchata de Chufa” verkopers, een zoute drank gemaakt met de nootjes van de chufa plant. Dan genieten we van onze lunch in een plaatselijk restaurant. Tijd om de bus te nemen naar de luchthaven met pakken souvenirs van deze prachtige regio Valencia.

Verblijf

Dwo Valencia 4*

Prijzen & Boeken

LOADING...
LOADING...

Info prijs

Inbegrepen In De Prijs

Prijs is op basis van bezetting 30 tot 46 pax per groep 

 • Vluchten heen & terug met 8 kg handbagage
 • Autobus voor transfers en excursies
 • Accommodatie in een 4* hotel: overnachting & ontbijt
 • Welkomstaperitief
 • Lunch op de 1e, 2e, 3e en 4e dag inclusief 2 typische maaltijden
 • Nederlandstalige begeleidende gids gedurende het hele verblijf
 • Alle inkomprijzen, bezoeken en proeverijen zoals vermeld in programma
 • Individuele oortjes voor de excursies

Niet Inbegrepen In De Prijs

 • Persoonlijke uitgaven
 • Avondmalen
 • Niet vermelde prestaties
 • Verzekering (annulatie, repatriëring, ...)
 • Fooien

Mening reizigers

No results found ! Geef uw mening

Info bestemming

VALENCIA

Valencia is de 3e stad van Spanje en staat bekend om zijn zon, zee, stranden en culturele rijkdom. Oude en moderne architectuur gaan hand in hand en bieden een uniek uitzicht. Het historisch centrum bevat een prachtige kathedraal dat is gebouwd op een oude moskee. De Kunst en Wetenschap stad is zeer modern met haar verschillende musea, bioscopen, theaters, …