De Monumentale Pracht Van Portugal

Porto, Portugal
Een reis naar Portugal vol met culturele en gastronomische hoogtepunten
Groepen 

Beschrijving

De Monumentale Pracht Van Portugal

Portugal is ongetwijfeld één van de meest fascinerende bestemmingen in Europa, met een landschap dat gehuld is in een nog onbezoedelde natuur en een rijk cultureel erfgoed. Op deze rondreis verwennen wij u dan ook graag met een combinatie van Lissabon en andere culturele hoogtepunten van Portugal: de Portugese hoofdstad Lissabon, daar waar de klank van de fado weerklinkt in de smalle steegjes van de pittoreske oude wijken; Porto, gelegen aan de monding van de Douro en Coimbra met de oudste en mooiste universiteit ter wereld. En… natuurlijk bezoeken we ook nog Fatima, Sintra en Obidos. Een reis vol culturele en gastronomische hoogtepunten. Aan dit aanbod zal u niet kunnen weerstaan !

 

Opgelet

De volgorde van de bezoeken kan wijzigen. Inhoud blijft verzekerd.

Tour details

Dag 1 : Brussel > Porto > Figueira Da Foz

Vertrek vanuit Brussel met lijnvlucht. Aankomst te Porto en verwelkoming door de Nederlandstalige gids. Vertrek naar de Costa de Prata (=zilveren kust) (reis van ongeveer 2 uur).

Onderweg stoppen we in Aveiro, ook wel het Venetië van Portugal genoemd. Inchecken in Sweet Atlantic Hotel & Spa****, uw verblijfplaats tijdens deze reis. Diner en overnachting.

Dag 2 : Figueira Da Foz > Batalha > Fátima > Alcobaça > Figueira Da Foz

We starten de dag met een bezoek aan het Santa Maria da Vitoria klooster van Batalha, dat alom geprezen wordt als een meesterwerk van de Portugese gotiek (bezoek) en dat ook terecht tot het Unesco wereldpatrimonium behoort. Verder naar Fátima, het wereldberoemd bedevaartsoord. Lunch. ’s Namiddags bezoek van het beroemd cisterciënzerklooster van Alcobaça, dat eertijds de machtigste abdij van Portugal was.

Alcobaça is ook de plaats waar zich de ontroerende liefdesgeschiedenis tussen Pedro en Ines afspeelde.

Terugkeer naar hotel, voor diner en overnachting.

Dag 3 : Figueira Da Foz > Porto > Figueira Da Foz

Vandaag is een stadsbezoek aan Porto gepland, schilderachtig gelegen aan de steile oevers van de Dourorivier, is Porto, die haar naam gaf aan de beroemde wijn, één van de mooiste steden van Europa.

Startend in de typische Santa Catarina winkelstraat ontdekken we te voet de stad en houden we o.a. halt in het Sao Bento treinstation met zijn 20.000 azulejos en het intrigerende café Majestic.

Lunch in een restaurant aan de kade van de typische Ribeira wijk. ‘s Namiddags een boottocht op de Douro van ongeveer 1 uur.

Het bezoek wordt afgesloten met een degustatie van de portwijn in één van de befaamde wijnkelders.

Terugkeer naar hotel voor diner en overnachting.

Dag 4 : Figueira Da Foz > Óbidos > Bombarral > Nazaré > Figueira Da Foz

Vertrek naar het middeleeuws vestingstadje Óbidos met zijn kronkelende steegjes.

Hier proeven we een “Ginginha” (=kersenlikeur, typisch voor de regio). Verder naar Bombarral voor een bezoek aan het indrukwekkend wijnlandgoed Quinta do Sanguinhal met degustatie van diverse wijnen.

Na dit interessante bezoek rijden we naar de Atlantische Oceaan en bereiken we Nazaré.

Een pittoresk vissersplaatsje dat de vroegere tradities heeft weten te behouden. Via de kabellift bereiken we «Sitio». Hier kan u van een adembenemend, panoramisch zicht genieten op de onderliggende stad en zijn immense strand. Lunch aan het strand in een visrestaurant.

Terugkeer naar hotel voor diner en overnachting.

Dag 5 : Figueira Da Foz > Lisboa > Figueira Da Foz

Bezoek van Lissabon, de Portugese hoofdstad, gelegen op zeven heuvels aan de noordoever van de monding van de Taag.

We ontdekken er ‘s morgens de Bélem wijk, waarvan de talloze, prestigieuze monumenten herinneren aan de glorieuze eeuw van de grote maritieme ontdekkingen zoals het Sao Jeronimos klooster, de elegante Belém toren en het monument van de ontdekkingen. Na de lunch ontdekken we het hart van Lissabon met o.a.

Praça do Comercio, de Baixa en Chiado wijken, het Rossio plein en de typische Alfama wijk.

We proeven er ook de beroemde pasteis de Belém in één van de “pastelarias”.

Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

Dag 6 : Figueira Da Foz > Coimbra > Figueira Da Foz

Na het ontbijt heeft u een aantal ontspannende vrije uurtjes om te genieten van de hotelfaciliteiten of het strand. In de late voormiddag vertrek naar Coimbra, Portugese hoofdstad tijdens de 12e en 13e eeuw. 

Lunch.

Talrijke monumenten getuigen er nog van het roemrijke verleden van de stad zoals o.a. de Almedina poort, de kathedraal, de universiteit, één van de oudste van Europa, met de indrukwekkende Joanina bibliotheek.

Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

Dag 7 : Figueira Da Foz > Sintra > Cabo Da Roca > Azenhas Do Mar > Figueira Da Foz

Na het ontbijt vertrek naar het paleizenstadje Sintra, Unesco werelderfgoed en door lord Byron omschreven als het «Glorious Eden».

Lunch in een typisch restaurant en bezoek van het «Palacio Nacional».

’s Namiddags rijden we naar Cabo da Roca, het meest westelijke punt van het Europese vasteland en stoppen we in Azenhas do Mar, een op een rots gelegen, klein dorpje met een verbluffend zicht over de Atlantische Oceaan.

Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

 

Dag 8 : Figueira Da Foz > Porto > Brussel

Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven van Porto.

Terugkeer naar Brussel.

Verblijf

Hotel Sweet Atlantic 4*

Sweet Atlantic Hotel & Spa is een ultramodern complex dat u aantreft in het sympathieke bad- en casinostadje
Figueira da Foz. Slechts de promenade ligt tussen het mooie, lange zandstrand en dit pas volledig opgefriste comforthotel.

Prijzen & Boeken

LOADING...
LOADING...

Info prijs

Inbegrepen In De Prijs

• Lijnvlucht Brussel-Porto heen en terug.

• Logies in  Sweet Atlantic Hotel & Spa**** of gelijkwaardig

• Vol pension met dranken (1/4 wijn en 1/2 water) vanaf diner dag 1 tot en met ontbijt dag 8

• Koffie tijdens de lunches

• Alle daguitstappen en transfers in luxe airco autocar met Nederlandstalige gids

• Inkomgelden monumenten (de abdij van Batalha, bibliotheek en universiteit Coimbra, nationaal paleis van Sintra)

• Degustatie 1 pastel de Belém met koffie of thee

• Degustatie Giginha (=kersenlikeur) Obidos.

• Degustatie van diverse wijnen Quinta do Sanguinhal

• Minicruise Douro

• Animatie met o.a. folklore, fado en dansavond met accordeonmuziek gedurende 3 avonden.

• Welkomstdrank

• BTW en luchthaventaksen

De prijzen zijn geldig voor een bezetting van 45 à 49 personen.

Niet In De Prijs Inbegrepen

• Persoonlijke uitgaven

 

Voor minder dan 45 personen zijn de toeslagen als volgt :

40 à 44 personen: +25€/pp

35 à 39 personen: +50€/pp

30 à 34 personen: +80€/pp

Singletoeslag : 250€/pp

Mening reizigers

160 commentaren

Rene Laeremans (Steenokkerzeel)
Reis op 14/09/2019
4/5  Goed
Goed groep
Toon meer
. Denys (Bruxelles)
Reis op 22/07/2019
5/5  Zeer Goed
Mieke Vanderbeken (Zwevegem)
Reis op 01/06/2019
4/5  Goed
Op een aangenome manier de Portugese keuken ontdek.
Toon meer
. Janssen (Bruxelles)
Reis op 25/05/2019
5/5  Zeer Goed
Zeer mooie reis, goed georganiseerd, heel vriendelijke gids goede kennis !
Toon meer
Karin Maes (Mechelen)
Reis op 04/05/2019
4/5  Goed
Lunches 's middags typisch Portugees, heel lekker. Voorzichtige buschauffeur, altijd veilig gevoel. Supergids, Gracinda, kende alles van buiten, zonder brochures of andere info, ongelooflijk! Mooie kamer met balkon, sweet atlantic, heel vriendelijk personeel
Overal waar we iets gingen bezoeken, waren nog vele busbezoekers, veel te druk. Misschien ook een aantal mooie maar minder toeristische plaatsen bij op programma zetten. Eten hotel slecht, altijd diepvries en weinig. Fishsticks, vleesschnitzel, varkensgebraad, lasagne, groenten, desserts alles uit vriezer, niet lekker, en dat voor een 4* hotel. Werden in een zaaltje apart gezet met de groep voor ontbijt en avondmaal, spijtig want het hotel heeft een mooi restaurant . Balkon kamer keek naar rivier en cafés op de dijk, héél veel lawaai in t weekend, roepen, zingen, racende auto's.
Toon meer
Jean-Marie Hellebuyck (Kortrijk)
Reis op 27/04/2019
5/5  Zeer Goed
Gids. UITSTEKEND! Vriendelijk, gedreven, behulpzaam, spreekt met kennis en passie over Portugal. Heel veel info gekregen over kultuur, geschiedenis, gewoonten, politiek, enz... Jammer dat zij te vaak noodgedwongen de mensen door de kerk, klooster enz...moet jagen, om zich aan het opgelegde programma te kunnen houden. Alle lof, alle respekt voor Odete Oliveira. CHAUFFEUR. UITSTEKEND! Hele rustige, aangename, vriendelijke en bescheiden man. Nooit zorgen gemaakt, reed heel voorzichtig, hield zich aan snelheid, verkeersregels, elke verplaatsing was rustig en aangenaam rijden. Top! HOTEL. Heel net, vriendelijk en behulpzaam personeel. Figueira da Foz lijkt me niet meteen een ideale plaats om 8 dagen door te brengen, weinig te beleven, maar als uitvalsbasis wel geschikt. Ruime en nette kamer, altijd tiptop schoongemaakt. Pluim voor het personeel. Leuke animaties! ( Volksdans, Fado!)
Soms te lange verplaatsingen, waardoor te weinig tijd voor bezoek ter plaatse. Bv, van Porto zagen we veel te weinig, te veel tijd opgeofferd om een Portkelder te bezoeken. Zeker daar 's anderendaags opnieuw een bezoek aan wijnboerderij op het programma stond. Laat Portoproeverij vallen, ten voordele van meer vrije tijd in Porto-centrum. Obidos is zoooo mooi, maar opnieuw jammerlijk tijdsgebrek, een uurtje vrij is veeeel te weinig. Doodzonde dat het bezoek aan Obidos op een drafje moest gebeuren. LAAT LIEVER NAZARÉ en gehucht op de heuvel vallen ( daar is niks bijzonders te zien) ten voordele van Obidos!!! Idem SINTRA. Zoooo mooi, zoveel te zien, veeeeeel te weinig tijd ter plaatse om meer te zien. Liever een volle dag ter plaatse ipv rondrit naar de westpunt, waar op zich niet veel te zien is. Leuk om eens geweest te zijn, maar liever meer tijd in Sintra. Idem Coimbra. Veel te zien, waarom niet 's morgens vertrekken, en meer vrije tijd ter plaatse, ipv van pas om 11.00Hr te vertrekken? Zeker daar in Figueira da Foz niks te beleven valt. Tip : om die lange verplaatsingen te voorkomen ( 5 uur op een bus is echt wel veel) mss in 2 hotels overnachten? Indien dit de prijs niet te veel opdrijft...?
Toon meer
Hans Jumius (Jette)
Reis op 13/04/2019
5/5  Zeer Goed
Druk programma, maar dit is inherent aan deze formule - tof !! Vrijwel alles, zeer goed gids: attent; zorgzaam; duidelijke afspraken.
Soms wat krappe sitplaatsen (soms zelfs te weimig plaastsen).
Toon meer
. Teetaert (Bruxelles)
Reis op 13/04/2019
5/5  Zeer Goed
Vriendelijke personeel
T.V. kamer geen Nederlands of Franse
Toon meer
Jan Beirlandt (Meulebeke)
Reis op 13/04/2019
4/5  Goed
Dichte Bestemmingen, Goed programma.
Soms te veel bustijd. Te korte duur waardoor bezoeken tekort waren, meer bus dan uit stap, 2de hotel in deze buurt zou beter zijn.
Toon meer
Josefien Bongaerts (Bruxelles)
Reis op 06/04/2019
5/5  Zeer Goed
Erg goed gids en super goed programma
Toon meer
. Vanlooy (..)
Reis op 06/04/2019
4/5  Goed
Mareella Bats (Sint-Niklaas)
Reis op 06/04/2019
4/5  Goed
Onthaal, gids, hotel en restaurants. Maar vooral het programma.
Toon meer
Andre Depeeter (.)
Reis op 06/04/2019
4/5  Goed
Heel goed gids en chauffeur. Zeer goed programma.
Toon meer
Willy Vanputte (Bruxelles)
Reis op 06/04/2019
4/5  Goed
De score bij alle restaurants was eer 4. De gids, het hotel, de maaltijden in het hotel + lunches behave bij casa Irmas in Fatimas.
De planning in Lissabon zo mogelijk optimaliseren
Toon meer
Jan Boeckx (.)
Reis op 28/10/2018
4/5  Goed
Gezellige restaurants; goede variatie in het eten!! Goede organistie, begeleiding!!! Leuke vakantie gehad !!!!
Openingsuur voor ontbijt mag vroeger! tijd tussen ontbijt - vertrek soms wat te weinig .
Toon meer
Linda Facar (.)
Reis op 06/10/2018
5/5  Zeer Goed
Marcel Vosch (.)
Reis op 06/10/2018
4/5  Goed
Mr. Deflem (.)
Reis op 29/09/2018
5/5  Zeer Goed
Mr. Vermeir (.)
Reis op 15/09/2018
4/5  Goed
JEAN-PAUL HANON (HALLE)
Reis op 15/09/2018
4/5  Goed
veel gezien op korte tijd. goede kamer en zeer goed bed alsook algemene vriendelijkheid van het personeel. gids met veel kennis en veilige chauffeur.de lunches en de wijnen waren algemeen van goede kwaliteit. Algemene organisatie van de reis was goed.
het diner in ons hotel kan veel beter, vooral de ovenschotels waren slecht en niet om aan te zien. De uitleg van de gids was te uitgebreid en te gedetailleerd. Afstand naar Lissabon en Sintra te ver( veel tijdverlies) een 2e hotel in deze buurt daarvan zou beter zijn.
Toon meer
Willy Delandtsheer (.)
Reis op 08/09/2018
5/5  Zeer Goed
Marc Bogaert (.)
Reis op 01/09/2018
5/5  Zeer Goed
6/5 voor gids kennis en vriendelijkheid!!!
Toon meer
Luc Kustermans (.)
Reis op 01/09/2018
5/5  Zeer Goed
Transport: Een mooie comfortabele bus! Gids: Wat een geweldige dame! Charmant, lief,, slim, een geschiedenisboek! Correct, kan mensen vanuit haar hart enthousiasmeren. Jullie mogen fier zijn op zo'n SUPERGIDS Programma bezoeken: Wat een mooie rondreis Portugal we love you!
Toon meer
Godelieve Maurets (.)
Reis op 01/09/2018
4/5  Goed
Was allemaal in orde, vriendelijk.
Toon meer
Mevr. Van Camp (.)
Reis op 07/07/2018
5/5  Zeer Goed
Een zeer leuke vakantie !!!! Prima gids, zeer goede kennis van de geschiedenis van Portugal en België!! Toppie !!!!
Toon meer
Sabine Koch (.)
Reis op 30/06/2018
5/5  Zeer Goed
Super kennis van Cressinda, ik heb veel bijgeleerd! Voor mij was alles super. Doe vooral zo voort!
Toon meer
Godelieve Vanderbeken (Langdorp)
Reis op 30/06/2018
4/5  Goed
De gids Gracinda Oliveira is heel gedreven en spreekt met veel overgave over haar land. Haar kennis van het Nederlands is zeer goed. Ze zorgt heel goed voor alle reizigers. Het ontbijt in het hotel was zeer goed. Er was keuze genoeg. De lunches waren heel goed. Het was typisch Portugese keuken. De 2 avonden met folklore en fado waren heel mooi.
De ligging van het hotel vind ik niet goed. Er is veel nachtlawaai. Ik vind dat het ook te ver ligt van de bezienswaardigheden zoals Lissabon en Sintra. Het avondeten in het hotel was alles behalve. Smaakloos. Het was precies van tevoren gemaakt en opgewarmd. M.i. zou het beter zijn om de reizigers 's avonds vrij te laten qua eten. De lunches zijn zeker voldoende zodat een lichte maaltijd voor 's avonds volstaat.
Toon meer
Mr. Dewulf (.)
Reis op 23/06/2018
4/5  Goed
Zeer goede uitleg van de gids!!
Wij vonden het bezoek aan Porto niet echt interessant.
Toon meer
Mr. Pille (.)
Reis op 02/06/2018
4/5  Goed
Avonds zou de bar mogen open zijn; te kort!
Toon meer
Mr. Janssens (.)
Reis op 26/05/2018
5/5  Zeer Goed
Alles was OK
Soms te weinig bezoektijd
Toon meer
Mr. Desmit (.)
Reis op 26/05/2018
5/5  Zeer Goed
Me. Ackermans (.)
Reis op 26/05/2018
5/5  Zeer Goed
Soms te weinig bezoektijd.
Toon meer
Magda Lacner (.)
Reis op 26/05/2018
4/5  Goed
Gids: Odette Chauffeur: Viktor Heel gevarieerd programma Voldoende sanitaire stops
Graag éénmaal soep per dag serveren, steeds melk bij koffie serveren!
Toon meer
Chr. Vancottem (.)
Reis op 26/05/2018
4/5  Goed
Zeer goede en verzorgde kamer!!! Maaltijden lekker en vriendelijke bediening, overal lekker met Portugese specialiteiten. Zeer bekwame gids en zeer veel gezien, soms te weinig tijd tijdens de uitstappen!! Zeker waar voor het geld !!!
Toon meer
Gommaar De Groof (.)
Reis op 19/05/2018
5/5  Zeer Goed
Alles OK
Toon meer
Luc Devos (.)
Reis op 19/05/2018
4/5  Goed
Dhr. Gielen (.)
Reis op 12/05/2018
5/5  Zeer Goed
Restaurant hotel was goed, voldoende eten!! Restaurants onderweg waren zeer verzorgd en lekker eten!! Zeer vriendelijke gids, ze heeft ons Lissabon leren kennen op een aangename en hartelijke manier, haar kennis is zeer groot; chauffeur was zeer ervaren!!
Toon meer
Mr. Pottier (.)
Reis op 12/05/2018
4/5  Goed
Goede rondreis; de maaltijden op verplaatsing waren goed !!!
Toon meer
Fam. Decuypere - Roose (.)
Reis op 05/05/2018
4/5  Goed
Ontbijt zeer goed!
Diner kan soms beter!
Toon meer
Pierre Satyn (.)
Reis op 28/04/2018
5/5  Zeer Goed
Prima gids!
Misschien iets minder met de bus door keuze van tweede hotel.
Toon meer
Hendrik Becquast (.)
Reis op 28/04/2018
5/5  Zeer Goed
All-in -- zeer goede formule!!
Eten soms niet warm genoeg opgediend.
Toon meer
R. Courant (.)
Reis op 28/04/2018
5/5  Zeer Goed
Gids zeer positief aangezien ze dagelijks in de weer was voor mijn speciale maaltijden . Hartelijk dank !!!
Toon meer
Mr. Goris (.)
Reis op 28/04/2018
5/5  Zeer Goed
Wij hebben zeker geen negatieve commentaren. De gids was zeer goed en behulpzaam als er een probleem was. Zelfs mijn man zijn verjaardag werd niet vergeten!!
Toon meer
Mr. Hagemans (.)
Reis op 28/04/2018
4/5  Goed
Goede gids en uitgebalanceerd programma; was een aangename reis en we zagen veel op korte tijd.
Bus mocht meer comfort hebben; vb juist afstellen van temperatuur.
Toon meer
Eddy Schrijvers (.)
Reis op 28/04/2018
4/5  Goed
De gids 5++: zeer gedreven, goede leiding, lost problemen rustig op, geeft goede raad. We voelden ons bij haar in goede handen! Uitstekend programma!
Diner in hotel.
Toon meer
Mr. Van Goethem (.)
Reis op 28/04/2018
4/5  Goed
Peter Aarts (.)
Reis op 07/04/2018
5/5  Zeer Goed
Fijn programma ter kennismaking Portugal, goede samenstelling, culinaire proevertjes, vrije tijd, optreden, plaatselijke dans, Fado: heel goed!!!
Optreden van de accordeonist (= voor een ouder publiek)
Toon meer
Mr. Foulon (.)
Reis op 07/04/2018
4/5  Goed
Zeer goede gids: - wandelende encyclopedie - polyvalent !!!
Toon meer
Mr. Luyten (.)
Reis op 07/04/2018
4/5  Goed
Goede bus -- comfortabele bus -- goede gids met veel vakkennis --vriendelijk in omgang -- aangenaam reisgezelschap!!
Soms te weinig tijd bij een bezoek -- tijdsgebrek.
Toon meer
Stany Standaert (.)
Reis op 31/03/2018
4/5  Goed
4.5/5 Goede prijs / kwaliteit verhouding!!! Gids wist goed de timing te regelen. Wist veel over de verschillende bestemmingen + Portugal te vertellen!! was behulpzaam + vriendelijk !! Een dikke pluim voor Odette!!! Maaltijden : lekker en gezond !!!
Toon meer
Fr. De Smedt (.)
Reis op 31/03/2018
4/5  Goed
4.5/5
Toon meer
Luc Haelvoet (.)
Reis op 31/03/2018
4/5  Goed
Zeer goede getimede uitstappen; zeer afwisselend. Goede keuze met lekker eten!! Kennis van de gids is super!!
Ontbijt in hotel wordt te weinig aangevuld.
Toon meer
Marc Goossens (.)
Reis op 31/03/2018
4/5  Goed
RITA GEENS (2900 SCHOTEN)
Reis op 23/09/2017
4/5  Goed
ALLES WAS PRIMA GEREGELD EN HOTEL IS PRIMA.
DE AFSTANDEN VOOR DE UITSTAPPEN ZIJN VEEL TE VER EN DUS TE WEINIG TIJD OM ALLES TE BEZICHTIGEN. EN BIJ DE MEESTE MAALTIJDEN WAS ER BIJNA ALTIJD SLA ALS VOORGERECHT, DAT IS LEKKER MAAR EENTONIG.
Toon meer
Sabine Boeykens (Vlierzele)
Reis op 19/09/2017
4/5  Goed
veel variatie qua natuur. Hotels verspreid gelegen over Noord- en Midden-Portugal, zodat men steeds in een ander deel van het land terecht komt : tegen een stad, in de douro-streek, tegen een bergketen, tegen een bos,...
De weg naar sommige quinta's is niet goed aangeduid. Soms is de weg ernaartoe niet voor angsthazen.
Toon meer
Georges Claes (.)
Reis op 08/07/2017
5/5  Zeer Goed
A - A.M Vantomme - Vandeginste (.)
Reis op 08/07/2017
5/5  Zeer Goed
Prachtig land, goede chauffeur, een prima gids, lekkere keuken !
Soms heel lang op de bus voor dag uitstappen, opsplitsen in 2 hotels (misschien 1 hotel dich bij Lissabon). Bij daguitstap vertrekuur om 8u mogelijkheid om vroeger te ontbijten.
Toon meer
. Van Kerckhove - Windey (.)
Reis op 08/07/2017
5/5  Zeer Goed
Geslaagde rondreis ! Gids perfect nederlands sprekend en uitzondelijke kennis van het land !
Toon meer
. Bollen (.)
Reis op 08/07/2017
4/5  Goed
Proficiat en dank !
Soms wat te veel informatie.
Toon meer
. Beeckman - Colpaert (.)
Reis op 08/07/2017
4/5  Goed
Grote, ruime kamer met zicht op zee, perfecte schoomaak ! Kennismaking met de typische portugese keuken, zeer goed ! Niks aan te merken op het personeel !
Zetels van de bus niet comfortabel voor lange tochten. Restaurant hotel voldeed niet aan de eten verwachtingen. Karig met wijn, probleem met de liften.
Toon meer
. Heymans - Colpaert (.)
Reis op 08/07/2017
4/5  Goed
Gerard Van Hoof (Schellle)
Reis op 01/07/2017
5/5  Zeer Goed
Zeer goede Nederlands sprekende gids met oog voor de geschiedenis van Portugal. Zeer vriendelijke en behulpzame chauffeur. Onze gids was : Gracinda Oliveira. Zeer gevarieerd programma dat volledig werd uitgevoerd. Heel veel informatie over de reis vooraf toegezonden, ook over wat er gegeten zou worden. Dit is zeer positief. Zeer goede restaurants, alles zeker voldoende, zowel eten als dranken. 's Avonds in het hotel goede optredens met zang en muziek.
Wij hadden geen plaatsen naast elkaar in het vliegtuig, maar dank zij on-line in check hebben wij dat nog kunnen veranderen. De bar in het hotel was op de eerste verdieping en daar was niet altijd personeel voor de bediening. Ook geen lijst met te verkrijgen dranken of prijzen.
Toon meer
. Saenen (.)
Reis op 03/06/2017
4/5  Goed
Gids, rondreis, chauffeur en eten onderweg prima !
Hotel leeft niet 's avonds, een bar die niet voldoende is. Personeel in hotel vooral bediening maar niet zo vriendelijk.
Toon meer
. DREZE - DRIESSEN (.)
Reis op 28/05/2017
5/5  Zeer Goed
Super de Lisbonne à Porto ! Magnifique parcours! Merci!
Toon meer
Goedele Vangeel (Geetbets)
Reis op 13/05/2017
5/5  Zeer Goed
Een zeer mooie reis. Veel schone plaatsen bezichtigd. Zeer bekwame en vriendelijke gids ; Odette. Lekker gegeten.En uitstekend hotel. Zeer proper.
Er was 1 groot minpunt; Waar jullie niets aan kunnen doen. Er was in ons reisgezelschap een groep die alles bekritiseerde. Ze waren arrogant. Vielen verbaal meerdere keren de gids Odette aan. Terwijl ze zo haar best deed.
Toon meer
Philippe Kerkhove (Marke)
Reis op 29/04/2017
5/5  Zeer Goed
De gidse (Odete Oliveira) sprak zeer goed Nederlands, had een zeer uitgebreide algemene kennis, zowel toeristisch, geografisch, historisch, economisch, politiek, enz. De uitleg was zeer uitgebreid en duidelijk. Ze was zeer vriendelijk, behulpzaam en maakte duidelijke afspraken. De chauffeur was heel goed en altijd correct op de afspraak. Het programma was zeer interessant
Toon meer
Bart Delaere (Kortrijk)
Reis op 01/04/2017
5/5  Zeer Goed
Mooie reis, vriendelijke en bezorgde gids, goede chauffeur .
Toon meer
Paul Bekkers (.)
Reis op 01/04/2017
5/5  Zeer Goed
We zijn aangenaam verrast geweest !
Misschien beter een overnachting in Lissabon met een kleinere koffer - anders gaan we nogeens voor een uitgebreidere city-trip.
Toon meer
Renaat Rigo (Dendermonde)
Reis op 24/09/2016
5/5  Zeer Goed
De hele rondreis voor herhaling vatbaar , maar wel een andere reis
Toon meer
Chantal Baert (N/C)
Reis op 08/08/2016
4/5  Goed
Prima chauffeur! Plaatselijke restaurants waren zeer goed.
Geen terras - balcon - zitgelegenheid buiten in het hotel.
Toon meer
Jan Essers (N/C)
Reis op 11/07/2016
5/5  Zeer Goed
Reinhilda Cuppers (Gruitrode)
Reis op 02/07/2016
4/5  Goed
Veel gezien op korte tijd. Portugal is de moeite waard om te bezoeken!
Hotel lag te ver, het was efficiënter geweest om een paar dagen in Lissabon te verblijven en van daaruit Lissabon zelf en plaatsen in de omgeving te bezoeken. Op deze wijze hadden we veel meer van Lissabon en andere plaatsen kunnen zien en minder lang in de bus moeten zitten. Twee of drie hotels zou echt efficiënter zijn bijvoorbeeld één in Lissabon, Porto en het hotel waar wij zaten.
Toon meer
Paul Segers (Beerse)
Reis op 02/07/2016
4/5  Goed
de gids en chauffeur zeer goed
check in te zaventem verliep zéééér traag , er waren niet voldoende poortjes geopend door SN Brussel om de massa mensen te verwerken De wachttijd om in te checken liep op tot meer dan twee uur, hierdoor konden we slechts op het laatste nippertje inchecken en dienden we nog te lopen om onze vlucht te halen
Toon meer
Josef Berings (2800 Mechelen)
Reis op 25/06/2016
4/5  Goed
Reis voldeed aan onze verwachtingen (zeker één hotel en middaglunch). Proficiat voor de gids (Odete). Zeer goede kennis geschiedenis van het land en zeer goede kennis Nederlands
vrijdag 1 juli verouderde bus. Te grote groep voor de bezoeken maar wel goed opgelost met audio toestel.
Toon meer
Agnes en Gisèle Kempeneers (Maasmechelen)
Reis op 25/06/2016
4/5  Goed
De gids was zeer goed.Zeer veel uitleg zonder het af te lezen.
De afstanden waren te groot.Deze reis beter opdelen over 2 hotels.Teveel tijd verloren met in de bus te zitten.Middageten was eerder goed, ondanks dat het groot keuken was.Steeds plaatsen waar bussen samen komen!Liever kleinere typische eetgelegenheden.
Toon meer
Jean-Paul Haelters (Ronse)
Reis op 11/06/2016
5/5  Zeer Goed
Het was een super begeleide reis , zonder opmerkingen , Met een reisgids Odet die zeer bekwaam is
Toon meer
Luc Henau (Blankenberge)
Reis op 11/06/2016
4/5  Goed
interessant en veel te beleven. Lunches goed verzorgd in de verschillende restaurants (uitzondering Porto)
ligging van hotel tov de te bezoeken plaatsen - geen alternatief bezoek Porto in de regen - geen overzicht Lissabon vanop één de zeven heuvels, nuttig voor het bezoek aan de stad
Toon meer
Louis HAMELS (Landen)
Reis op 04/06/2016
4/5  Goed
De gids verdient een pluim. Een ui de honderd. Proficiat.
Weinig of geen hulp van het hotelpersoneel bij aankomst. Voor de rest was het personeel beleefd en gedienstig.
Toon meer
Anne Marie De Rouck (Maarkedal)
Reis op 04/06/2016
4/5  Goed
Uitstekende gids, gedreven en vriendelijk. Uitstekend weer, goede groep.
1 wijnproeverij is voldoende. Tijd andere proeverij besteden aan Lissabon en bezoek Obidos combineren met bezoek Nazarè.
Toon meer
Alena Stoobants (.)
Reis op 21/05/2016
5/5  Zeer Goed
Heel de reis was een fijne ervaring voor herhaling vatbaar.
Toon meer
Theodoor Collas (.)
Reis op 21/05/2016
4/5  Goed
Bezoek Coimbra, Porto, Sintra, Nazaré.
Tijd maken voor bezoek aan het klooster Mosteira dos Jeronimos in Lissabon. Bezoek Fatima 1u te kort, liefst 1.30u.
Toon meer
Herly Anssens - Govaert (Herzele)
Reis op 21/05/2016
4/5  Goed
Interessante reis
Toon meer
CLAUDINE helderweirdt (Sint-Amandsberg)
Reis op 21/05/2016
3/5  Voldoende
Er waren veel mooie monumenten.
Juist in Porto was het een restaurant enkel voor onze groep, gezellig maar op de andere plaatsen was het enorm druk en vèèl lawaai door de verschillende autobussen die daar moesten eten.
Toon meer
Jan Goovaerts (N/C)
Reis op 09/05/2016
5/5  Zeer Goed
Prachtig eiland. Zeer vriendelijke gids, heeft een perfecte kennis van zowat alles. Heel goede chauffeur, kende de afmetingen van zijn bus perfect.
Hotel is wel aan wat vernieuwing toe.
Toon meer
jos mingelinckx (zoutleeuw)
Reis op 08/05/2016
4/5  Goed
Zeer goede ligging vlak bij het strand .De belangrijkste bezienswaardigheden werden aangedaan . Zeer volt verloop van de reis .
In de steden Porto en Lissabon te weinig vrije tijd . De verplaatsing van het hotel naar de bezienswaardigheden duuen te lang
Toon meer
Marc RYCKAERT (DENDERMONDE)
Reis op 08/05/2016
4/5  Goed
Programma van de rondreis en gids was zeer goed.
Restaurant kon beter, eten soms niet warm meer . aanvulling van eten , bestek, servetten was ondermaats.
Toon meer
Guido Verbraeken (Hoboken 2660)
Reis op 08/05/2016
3/5  Voldoende
Rita Dockx (Bonheiden)
Reis op 08/05/2016
3/5  Voldoende
Aangename groep, goeie sfeer.
Programma is goed maar te overladen waardoor we meer uren in de bus zaten dan gelegenheid hadden om bezienswaardigheden of steden te bezoeken, bvb Porto: 6uren bus, 1.30u lunch, 1u rondvaart, geen vrije tijd ! Lissabon 1u vrije tijd !.... Beter twee verblijfplaatsen om busritten korter te maken. Chaotische situatie in lissabon AirPort. Wij suggereren om info op voorhand door gids aangaande self check-in in Lissabon AirPort.
Toon meer
Thewissen Roger (Tongeren)
Reis op 08/05/2016
3/5  Voldoende
De gids was prima !
Kamers aan vernieuwing toe ! De airco in de bus tijdens verplaatsingen !! Dikwijls slecht geregeld TE KOUD !!! Verschillende mensen met verkoudheid en hoesten op het einde van de week !!
Toon meer
Theo Swartenbroek (.)
Reis op 07/05/2016
5/5  Zeer Goed
Prima ! We hadden een plezante, aangename groep.
Het weer.
Toon meer
Martinus Mennes (Baal)
Reis op 07/05/2016
4/5  Goed
Veel gezien op korte tijd. Eten in plaatselijke restaurants is een pluspunt. Weer liet het afweten maar dit werd ruimschoots goed gemaakt door onze gids Gracinda: heel gedreven en hartelijk met een zeer ruime kennis over haar land vroeger en nu.
In de omgeving van het hotel en in het hotel viel er weinig te beleven.(avond) Te lange busritten.
Toon meer
Jean Paul De Borle (Herzele)
Reis op 07/05/2016
4/5  Goed
zeer goed om een algemeen gedacht te krijgen over Portugal.
Spijtig genoeg : de regen, we hebben het weer kunnen passen, niets aan te doen.
Toon meer
Marc Verachtert (Kalmthout)
Reis op 07/05/2016
4/5  Goed
Een fijne gids met een ongelooflijke kennis van Portugal !!!
Het hotel ligt op een afgelegen plaats. Er valt niet te beleven !!!
Toon meer
Jacques De waele (Hamme)
Reis op 07/05/2016
4/5  Goed
Avondeten in hotel was lauw en te weinig variatie. Op eendag was er een vrije voormiddag in de buurt van ons hotel, helaas was daar niets te zien of te beleven. Was beter geweest om ons deze vrij tijd te voorzien in Coimbra.(bestemming tegen de middag)
Toon meer
Andreas STEPPE (LEOPOLDSBURG)
Reis op 07/05/2016
2/5  Onvoldoende
zeer goede organisatie aangaande transport fantastische gids met veel kennis en veel bezorgdheid tegenover de groep goede rustig chauffeur de restaurants tijdens de middag waren zeer goed en het eten was van een uitzonderlijke goede kwaliteit, voldoende dranken. Porto bodega en wijnbodega waren goed georganiseerd, koetsenmuseum was OK
het hotel was afgelegen, er was geen ontspanning, alles was gesloten, triestige animatie, men kan nergens in het hotel iets drinken. Maaltijden waren ronduit slecht, s'morgens altijd hetzelfde, geen variatie, eten, koffie en thee was koud, er werd niet altijd bijgevuld, heel triestig. s'avonds, beperkt aanbod, geen bijvulling, onvriendelijke metré, dit is absoluut geen vier sterren waard, eerder twee, nooit meegemaakt. de uitstappen waren, niet goed, veel te lang in de bus gemiddeld 5 uren pe
Toon meer
Edgardus Neven (.)
Reis op 30/04/2016
5/5  Zeer Goed
Kathelijne Matton (.)
Reis op 30/04/2016
5/5  Zeer Goed
Emile Jammaer (.)
Reis op 30/04/2016
4/5  Goed
Kennis van de gids (Odete), vriendelijkheid gids en chauffeur (Paul)
Toon meer
Dirk & Mirella . (.)
Reis op 30/04/2016
4/5  Goed
Goede gids en mooie uitstappen.
Hotel te ver van uitstappen (+/- 2uur rijden naar uitstap). Beter 2 hotels !!
Toon meer
Marc-Mira Landuyt-Vandevelde (.)
Reis op 30/04/2016
4/5  Goed
Goede atmosfeer, gids, chauffeur, hotel.
SN3915 -> 2x 1 persoon bagage kwijt voor 1 dag. Te veel tijd verloren in bus or restaurant.
Toon meer
Dirk Heirwegh (Stekene)
Reis op 30/04/2016
4/5  Goed
De reisgidse was heel goed en mooie bezoeken
Beter 1 hotel meer te verre verplaatsing veel 4 per dag in de bus gezeten
Toon meer
Danny De Coninck (Aalter)
Reis op 30/04/2016
4/5  Goed
2 verschillende hotels zou ervoor zorgen dat de dagelijkse reistijden korter worden
Toon meer
Paul Caers (.)
Reis op 26/03/2016
5/5  Zeer Goed
Gids, bezochte bezienswaardigheden, hotel op mooie locatie.
Nihil
Toon meer
Maria Messiaen (.)
Reis op 26/03/2016
4/5  Goed
Prima programma, voor elk wat wils variatie.
Je kan nooit eens genieten van de mogelijkheden die het hotel bood, bv zwembad, massages want 's avonds na de uitstap waren we moe.
Toon meer
Etienne Andries (Edegem)
Reis op 26/03/2016
4/5  Goed
Zeer goede gids en chauffeur,zeer bereidwillig
Zeer chaotisch vertrek in Luik(mocht wel iemand van de firma aanwezig zijn. Vinden 2 warmemaaltijden per dag te veel .Liever op de middag een broodje. Laatste nacht veel lawaai in hotel (van 2 tot6u) groep jongeren
Toon meer
Werner Maes (9180 MOERBEKE WAAS)
Reis op 26/03/2016
4/5  Goed
Zeer goede gids,veel uitleg,veel laten zien en tot laatste minuit voor vertrek begaan met de reizigers.
Het eten in het Hotel was niet top,geen variatie en het warm eten was niet warm.ONTBIJT Iedere dag minder. De laatste nacht heeft niemand kunnen slapen wegens overlast door een bende jongeren die in het hotel overnachten(op de deuren bonken, roepen, kotsen en gebruikte condooms achterlatend in de gangen.Een hotel onwaardig. zeer jammer.
Toon meer
M-L en Gilbert Callebaut - Van Rie (Strombeek-Bever)
Reis op 11/10/2015
5/5  Zeer Goed
Uitstekend afwisselend programma
Een 2 de hotel zou een aanrader zijn om verre verplaatsingen te beperken. Regelmatig 2 uur reistijd heen en 2 uur reistijd terug.
Toon meer
Marie Villé (Leuven)
Reis op 11/10/2015
4/5  Goed
We bezochten mooie plaatsen in Portugal. De gids was heel goed en behulpzaam. Het was een mooie reis.
Doordat we gelogeerd waren in slechts 1 hotel voor de ganse reis waren de rijafstanden dikwijls te ver. We verloren er ook heel wat tijd mee zodat er weinig tijd overbleef om bvb. Porto en Lissabon goed te bezoeken. De groep (47 personen) was ook wat te groot. Bij het bezoek van een portowijnhuis misten we een Nederlandstalige uitleg. Twee maanden vroeger hebben wij nochtans een portowijnhuis (Burgemester) bezocht en kregen we er een perfecte Nederlandstalige uitleg.
Toon meer
Roger Compernolle (Aartrijke)
Reis op 11/10/2015
4/5  Goed
Te korte bezoeken aan steden als Coimbra, Lissabon en Porto
Toon meer
Willy Heyde (Waarschoot)
Reis op 04/10/2015
5/5  Zeer Goed
Goed gevuld programma
Toon meer
Symoens Marc (Gent)
Reis op 04/10/2015
4/5  Goed
Enthousiaste en zorgzame Portugese gids/reisleidster met humor en zeer goede kennis van het Nederlands en historiek. Bezoek aan wijngoed en Porto wijnkelder voltreffers. Restaurants serveerden een uitstekende middaglunch, behalve één.
Bezoek koetsenmuseum Lissabon overbodig. Te druk hotel, met weinig flexibiliteit inzake ontbijturen (groepen vertrekken om 8 uur, terwijl ontbijt steeds vanaf 07.15 uur wordt geserveerd). Buffetvorm in hotel verliep chaotisch ( te druk, teveel lawaai !) Middaglunch in Laurentina Lisboa ondermaats qua kwaliteit maaltijd en bediening.
Toon meer
Elie Van de Voorde (Evergem)
Reis op 20/09/2015
4/5  Goed
Geheel, heel veel gezien; overal lekker tot zeer lekker eten en wijn a volonté bij de maaltijden. Verblijfhotel degelijk voor dergelijke reis. Vriendelijk personeel.
Waarom zo ver van Lissabon logeren ? te veel verre verplaatsingen richting Lissabon, beter hotel in omgeving Lissabon, dan ben je tegen Sintra, Coimbra en luchthaven en moet je geen 3 dagen 5 u bus doen maar heb je meer vrije tijd ter plaatse bij bezoeken. Apart hotel Porto zou beter zijn. Gidse vermoedelijk lerares geschiedenis, gaf op bus veel te lange en saaie uitleg. Als je 's morgens van 8 u tot 9.30 u busrit hebt met ononderbroken uitleg op zelfde toontje en babbelen om tijd vol te praten.
Toon meer
Freddy Delrue (Bredene)
Reis op 13/09/2015
4/5  Goed
Heel veel gezien in een week tijd. Interessant met geluidsapparaatje. Goede organisatie.
Soms te haastig (gids) om programma af te werken. Lange busreizen. Bar niet geopend.
Toon meer
Gerard Baesens (Brugge)
Reis op 13/09/2015
4/5  Goed
Nieuwe mensen leren kennen. We hebben zeker een idee van Portugal.
Te lang busritten ! Beter 2 hotels (of 3). Een hotel van +/- 50km van Porto in één op +/- 50km van Lissabon zou veel beter zijn.
Toon meer
Joseph Timmers (Bilzen)
Reis op 06/09/2015
4/5  Goed
Een fantastische gids / aangename reisgenoten. Bezoeken aan Coimbra, Sintra, Batallia, Fatima, Nazaré. Bezoek aan Lissabon behalve koetsenmuseum.
Kwaliteit van hotel - nooit zou vuil tapijt in een hotel gezien / wat is de meerwaarde van een hotel aan de kust verre verplaatsingen op sommige dagen (op te lussen door 2 hotels te kiezen).
Toon meer
nadine scheerens (ronsele)
Reis op 06/09/2015
4/5  Goed
Prijs kwaliteit 10/10 zeker een aanrader
Minpunt, hotel te ver voor de uitstappen, beter 2 hotels, te weinig vrije tijd 2 uur naar Porto of Lisabon en 2uur terug
Toon meer
Rudy De Scheemaecker (Portugal rondreis)
Reis op 06/09/2015
4/5  Goed
De rondreis was goed maar zeer vermoeiend meestal te weinig vrije tijd wegens te lange afstand om telkens naar hotel terug te keren
Wij hadden bij de start 1 stuk bagage dat niet afgeleverd werd in Lissabon en dit heeft tot op woensdag geduurd voor we de bagage terug hadden, dit kan niet wetende dat er elke dag een vlucht Brussel - Lissabon is. Ik moet blijkbaar zelf een klacht sturen naar TAP Portugal in Lissabon om gemaakte kosten terug te vorderen, ik had gehoopt op hulp van expair of De Blauwe Vogel om dit te regelen, andere touroperators nemen het op voor hun klanten, hier sta je er blijkbaar alleen voor :-(
Toon meer
. VAN RENTERGHEM - VERBANCK (St-Truiden)
Reis op 28/06/2015
4/5  Goed
+ gid, chauffeur, organisatie van de bezoeken
- 1ste dag excursie: tijdverlies door laat vertrek (11u)
Toon meer
Monique Dias (.)
Reis op 21/06/2015
5/5  Zeer Goed
Gids - bezoek - locatie.
Avondmaal <-> locatie en te veel bus.
Toon meer
paul delvaux (assent)
Reis op 14/06/2015
4/5  Goed
leo stoop (zwijndrecht)
Reis op 07/06/2015
5/5  Zeer Goed
mooi , prachtiggelegen hotel overijverige gidse
gidse niet altijd tactvol lange verplaatsingen met bus (zonder degelijke airco)
Toon meer
Greta Jacobs (Zoutleeuw)
Reis op 07/06/2015
4/5  Goed
de gedrevenheid van de gids
een te grote groep. geen vaste plaats op de bus, iedere morgen een stormloop naar de bus om vooraan in de bus te zitten.
Toon meer
De Sutter - Verdonck Rene - Simonne (.)
Reis op 07/06/2015
4/5  Goed
Mooi en gevarieerd programma !
Eventueel een rustdag inlassen zou mooi meegenomen zijn.
Toon meer
Daniel Mattens (Drongen)
Reis op 07/06/2015
3/5  Voldoende
Een rondreis is goed als er ook tijd wordt uitgetrokken om iets te bezichtigen.
- airco op de bus was onvoldoende bij warm weer - de banden van de bus waren overtrokken met rubber, wat gevaarlijk is en onwettelijk - afstand van hotel, dat centraal lag, naar diverse bezienswaardigheden is te lang. Bus zitten neemt meer tijd in beslag dan bezienswaardigheden te bezoeken - teveel vrije tijd na een bezoek Beter ware de reis op te delen naar diverse hotels zodat Lissabon en Sintra kunnen bezocht worden vanuit een hotel in Lissabon. Obidos kan aangedaan worden op weg naar Vie
Toon meer
Anni Seldeslachts (3300 Kumtich)
Reis op 07/06/2015
3/5  Voldoende
Het aantal deelnemers, zijnde 52 was VEEL te hoog. Er waren net genoeg plaatsen in de bus dwz eigenlijk te weinig en de airco liet ook te wensen over.
Het zou beter zijn moesten er 2 hotels geboekt worden voor deze rondrit want veel te lange busritten. Ook veel tijdverlies om met 52 mensen te gaan plassen, eten, drinken, bezoeken enz.. Zeker NIET voor verhaling vatbaar. Het hotel lang ook in een buurt waar er niks te beleven viel, alleszins niet toen wij er waren. Het programma zat ook niet al te best in elkaar : te weinig vrije tijd waar het interessant was en te veel waar er niks was.
Toon meer
paul brondeel (hofstade)
Reis op 07/06/2015
3/5  Voldoende
Portugal :enig mooi
Het transport met de bus viel tegen,52 personen in verouderde stampvolle bus(2002) met slechtwerkende airco en gebrekkige vering.Dit is zeker niet aangenaam reizen. Dit is geen rondreis ,door het feit dat het hotel(Cristal in Praia Vieira) centraal gelegen is van waaruit we uitstappen maakten deden we tot vervelens toe de zelfde weg aan en maakten we nutteloos veel kilometers.Alle dagen 4 à 5 uur bus,is een marteling bovendien kwamen we elke dag laat aan in het hotel zodat we van da accommoda
Toon meer
Armand VANISVELDT (St-Truiden)
Reis op 05/06/2015
4/5  Goed
Restaurants : Allen goed tot zeer goed Programma : de zeer drukke dagen werden afgewisseld met iets minder drukke. Het programma zelf zit goed in mekaar
In Porto en Lissabon was het wel een cross om alles gedaan te krygen wat op het programma stond. Dit zou kunnen vermeden worden door 2 hotels te kiezen. 1 wat dichter bij Lissabon van waaruit dan die uitstappen kunnen gebeuren en hetzelfde met Porto. 2u heen en 2u terug in de bus neemt wel eens tuk van de dag in beslag.
Toon meer
Luc SUPPLY (BRUGGE)
Reis op 31/05/2015
4/5  Goed
GIDS: uitstekende kennis van het Nederlands en de beste promogirl voor haar prachtig land, Portugal!
KAMERS: slechte isolatie, je hoort je buur hoesten BUFFET: veel te druk en te klein voor meer dan 100 man
Toon meer
Luc Van Nieuwenhuysen (Bornem)
Reis op 31/05/2015
4/5  Goed
De verhouding uren op de bus en effectieve bezoeken viel voor de verdere bestemmingen wat tegen. Daartegenover staat dat dit een goede kennismaking met het land was.
Het hotelbuffet was niet berekend op het aantal bezoekers. Diner verliep soms chaotisch, ontbijt vertoonde geen variatie en weinig kwaliteit. Hotelkamer 1x niet opgeruimd. In tegenstelling tot wat op de voucher stond verbleven we niet in 4- maar in 3sterrenkamer. De bus was niet echt geschikt voor langere afstanden (we zaten nogal krap).
Toon meer
winters maria (neerpelt)
Reis op 24/05/2015
4/5  Goed
Lunch 's middags zeer lekker ,ruim voldoende, vlotte bediening.
Ligging v.h. hotel : afstand naar Lissabon en Porto is te ver. Veel verloren tijd door het busvervoer. Weinig tijd voor de bezoeken. Bezoek van de wijnkelder in Porto vervangen door een stadsbezoek
Toon meer
Karine De Beule (Destelbergen)
Reis op 24/05/2015
4/5  Goed
Heel goede gids en aangename groep. Vrij druk programma, maar wel heel veel gezien
Lange afstanden, waardoor er bij sommige bezoeken heel weinig vrije tijd was. Misschien toch beter 2 of meer hotels nemen en eventueel de maaltijden 's middags vervangen door vrije tijd en reizigers de vrije keuze laten voor de maaltijden;
Toon meer
Ludo Huybrechts (Beveren-Waas)
Reis op 24/05/2015
4/5  Goed
Mooi land, mooi erfgoed, uitstekende gids, goed hotel met zicht op zee, uitstekend avondbuffet.
De bus waar we een 7 daagse reis mee deden, had onvoldoende airco, en oogde wat ouderwets. Het middageten was elke dag op een andere plaats, steeds heel goed, maar op 1 plaats (Lissabon) heel afgemeten. (de obers kregen van verantwoordelijke ruzie omdat ze bij bepaalde personen een 2de maal wijn gingen inschenken.) Op alle andere plaatsen was er voldoende drank, en konden extra porties eten gevraagd worden.
Toon meer
Yvan Verheyden (DIEPENBEEK)
Reis op 24/05/2015
3/5  Voldoende
Goede organisatie door de gids.
Op één week zijn we 3 maal richting Lissabon gereden vanuit Viera ( telkens 5u bus ). Voor deze reis zou men beter een hotel in de buurt van Lissabon hebben voor 3 dagen en voor de overige 5 dagen een hotel in de buurt van Porto. Dus de uitstappen in de buurt van Lissabon en Porto groeperen, zodat de bezoeken langer kunnen duren en er veel minder verplaatsingen zijn. En dan mag deze reis gerust een paar honderd euro duurder zijn.
Toon meer
Erik Vandorpe (8930 Lauwe)
Reis op 17/05/2015
5/5  Zeer Goed
De gids was super vriendelijk en zeer professioneel ze had geen papieren nodig in één woord echt bekwaam
de reis beviel ons geen opmerkingen
Toon meer
Jos VAN LANDSCHOOT (.)
Reis op 17/05/2015
4/5  Goed
Erkenning voor het serveren van regionale keuken.
De groep was te groot (46 pers.) Bar niet of nauwelijks open voor s'avond's
Toon meer
Willy Caerlens (genk)
Reis op 17/05/2015
4/5  Goed
Onze gids was "spraakwaterval" met goede uitleg!
Te lange busreizen. Inde steden Porto en Lissabon zou ik de maaltijden vervangen door extra shoppingtijd of extra bezoeken! Nu restaurant+busreis = +/- 6 uur!
Toon meer
Etienne Vlegels (.)
Reis op 10/05/2015
5/5  Zeer Goed
Uitzonderlijke, goede en aangename gids.
Jammer dat sommige uitstappen wat veraf waren, daarom niet altijd genoeg vrije tijd. Kwaliteit bus kon beter.
Toon meer
Willy De Coster (Schoten)
Reis op 03/05/2015
5/5  Zeer Goed
Aangename reis,goed gezelschap en een heel goede gids
Bij de terugreis in STAND BY gezet, al was de reis en vlucht reeds in december 2014 besteld.
Toon meer
Jean-Claude Willaert (Oostende)
Reis op 03/05/2015
5/5  Zeer Goed
Bezorgdheid van de reisorganisator om ons 1 dag vroeger te laten vertrekken (mogelijks staking TAP). Zeer goede gids. Comfortabele bus. Restaurants op verplaatsing ('s middags) zeer goed.
Toon meer
Romain Poedts (vilvoorde)
Reis op 26/04/2015
4/5  Goed
Bekwame gids , bezorgd voor de reizigers en behulpzaam
dag 5 bezoek stadje Nazare en wijnlandgoed zou volgens mij beter vervangen worden door een volledige dag in Lissabon op voorlaatste en laatste dag zodat stad uitgebreid kan bezocht worden en aansluitend de dag daarop terugvlucht
Toon meer
Eduard Busschots (.)
Reis op 12/04/2015
5/5  Zeer Goed
Gids + Programma.
Door grote afstanden -> veel in de bus.
Toon meer
Ludwig Barbé (.)
Reis op 12/04/2015
4/5  Goed
Gids, keuze locaties. Goede keuze van restaurants tijdens de rondreis 's middags.
Weinig vrije tijd. Sanitair op kamer aan vernieuwing toe.
Toon meer
G CALLAERT (.)
Reis op 05/04/2015
4/5  Goed
-Geen toilet op de bus -Airco op de bus niet goed afgeregeld ondanks verschilende vragen van de passagiers -Geen gezellige bar in het hotel om na de maaltijden wat na te babbelen
Toon meer
Rik Traen (Oedelem)
Reis op 05/10/2014
4/5  Goed
Mooie plaatsen - Alles zeer goed georganiseerd. Zeer goed programma.
Veel verloren tijd -> bus -> te lang afstand.
Toon meer
Patrick Baeten (.)
Reis op 05/10/2014
4/5  Goed
Gids (Odette) super kennis en doet de job vanuit haar hart. Beste gids ooit gehad.
Groep (49 pers) te groot.
Toon meer
Hugo Smolders (.)
Reis op 28/09/2014
5/5  Zeer Goed
Een zeer goede, nagenoeg perfect Nederlands sprekende gids; een goed programma.
Overdekt zwembad hotel Cristal : mooi maar alleen een kinderplonsbad dan een zwembad.
Toon meer
Etienne Soenen (.)
Reis op 28/09/2014
5/5  Zeer Goed
Leuk dat we de 1e dag van de rondreis maar om 10.30u vertrokken zodat we de vissers boten aan het werk konden zien.
Een halve vrije dag om eens te zwemmen of te wandelen zou aangenaam geweerd zijn. Dezelfde reis in het voor jaar met langere dage geeft meer mogelijkheden daarvoor dan in september.
Toon meer
Leona DESMET (.)
Reis op 21/09/2014
5/5  Zeer Goed
Zeer goede gids, ze had een uitgebreide kennis en was zeer vriendelijk. Prima chauffeur, kon tot op de millimeter rijden in het drukke verkeer in Lisboa. Wij hebben veel bezocht en mooie dingen gezien + de gids die ons veel vertelde en alle uitleg gaf. De minimum vrije tijd die we kregen elke dag in een stad die we bezochten. Opmerking : Heel zwaar programma - een rustdag inlassen zou ideaal zijn
Te verre afstanden en te lange ritten in de bus. Oorzaak we moesten telkens terug naar het zelfde hotel. Ik verkies een rondrit
Toon meer
Julius Wuyts (Wijnegem)
Reis op 07/09/2014
5/5  Zeer Goed
Het programma. De gids PROFICIAT.
Het hotel, de laatste avond naar een ander restaurant verder en ook de laatste morgen was het ontbijt daar. De laatste nacht was er in het hotel zelf lawaai tot 03 uur.
Toon meer
Francis OP DE BEECK (.)
Reis op 07/09/2014
4/5  Goed
Opmerking vlucht : Maaltijd bij heenvlucht was simpel voor middag uur ! (broodje) Opmerking gids : ruime kennis, super gids Opmerking programma : Iets te zwaar voor generatie +50 + Aan te bevelen rondreis
- Te weinig vrije tijd
Toon meer
Lucien Van Hamme (.)
Reis op 29/06/2014
5/5  Zeer Goed
Zeer bekwame gids en chauffeur. Heel mooi en gevarieerd programma. Mooie ligging hotel, geen hoogbouw.
Hotel hier en daar wat aftands - voorbeeld stukken van de muren zelfs in inkom - kleerkast schuifdeler onderkant deurlijst stukken verf af (kamer 225) - schuifdeur naar terras zet klem ook verf af en kon niet op slot stoelen op terras niet netjes - Lift liet het soms afwerken.
Toon meer
Alf Van Dun (.)
Reis op 22/06/2014
4/5  Goed
De reis was anders zeer positief te noemen - veel gezien - prachtige kerken, musea, niets op aan te merken.
Alleen het restaurant in Nazaré !
Toon meer
Otten Roger (.)
Reis op 08/06/2014
4/5  Goed
Prachtige reis. Steeds zelfde hotel. Diner in hotel OK. Alle lof voor gids Christina !! Timing zeer goed. Lunches in de totaalprijs inbegrepen is zeer goed (tijdwinst).
Toon meer
Dirk Houtrique (.)
Reis op 01/06/2014
5/5  Zeer Goed
Alles is super vlot verlopen, nergens moeten wachten. audiofoons waren zeer handig.
De groep was toch wel iets te groot, 30 à 50 pers zou het maximum moeten zijn. Gids stapte echt niet snel maar als je wat foto's wil nemen, kunnen door de grote groep de laatsten niet meer volgen en via de audiofoon de gids niet meer horen. Misschien beter met 2 hotels werken ?
Toon meer
Dirk De Mars (.)
Reis op 25/05/2014
5/5  Zeer Goed
Alles positief : Speciale pluim voor de enthousiaste gids ODETTE !
Toon meer
Andre Meulemeester (.)
Reis op 11/05/2014
4/5  Goed
Veel gezien.
Tafelbezetting in resto's soms te klein.
Toon meer
Gerard Mathijs (Dilsen-Stokkem)
Reis op 04/05/2014
5/5  Zeer Goed
Voor onze eerste reis met Blauwe Vogel hebben hij een zeer positieve ervaring gehad.
Toon meer
Ludwig BARBE (.)
Reis op 12/04/2014
4/5  Goed
De gids had een uitstekende kennis van Portugal en heeft ons veel bijgebracht over het land. Leuke groep gehad
Te lange reis tijden (soms meer dan 5u) zo dat er te weinig tijd was in de steden. Ook niks te beleven in en buiten het hotel ( Wel leuke ligging aan't strand)
Toon meer
RENATUS JANSSEN (DENDERMONDE)
5/5  Zeer Goed
EEN PRIMA 8 DAAGSE BOEKING
Toon meer
Jacqueline PEETERS (.)
4/5  Goed
+ Goed hotel, gids en vox apparaat. Zeer goede en bezorgde gids met uitgebreide kennis van de bezochte monumenten en steden !! Opmerking : 1 hotel is goed geen gepak met valiezen, maar wel grote afstanden te overbruggen.
- Grote groep en lange afstanden te overbruggen. Opmerking : Restaurant in Porto "DOWNING STREET", opeengeplakt als sardinen in een doosje !!
Toon meer

Info bestemming

PORTO

Porto ligt aan de oevers van de Douro en staat bekend als de stad van de bruggen. Aan de kades van de oude haven ligt de oude karakteristieke wijk Ribeira, de oude volkswijk van de stad.