De Warme Gloed Van De Algarve

Ferragudo, Portugal
Nieuw product Expairtours !
Suggesties Groepen Rondrit 

Beschrijving

De Warme Gloed Van De Algarve

De Algarve strekt zich uit over de hele breedte van Zuid-Portugal. Het is een ideaal vakantieoord met zijn 240 km prachtige stranden en zandkreken, afgewisseld met mooie vissersdorpjes. In de zomer trekt de kust tussen Vila Real de Santo Antonio en Sagres duizenden bezoekers aan, maar zelfs bij populaire badplaatsen als Albufeira en Praia da Rocha kan u aan de massa ontsnappen. Hoewel veel toeristen Faro links laten liggen, is het beslist een bezoek waard. Het pittoreske Tavira is de ideale uitvalsbasis voor de schitterende lagunes van de Oost-Algarve en vanuit Lagos kan u de stranden aan de ruige zuidwestkust bereiken. Op de hellingen landinwaarts liggen vredige dorpen en in de beboste Serra de Monchique kunnen wandelaars hun hart ophalen.Deze streek krijgt elk jaar meer zon dan de overige badplaatsen van de Middellandse Zee en er heerst constant een verfrissend briesje, komende van de Atlantische Oceaan.

Opgelet

De volgorde van de bezoeken kan wijzigen. Inhoud blijft verzekerd.

Tour details

Dag 1 : Brussel - Faro - Ferragudo

Vertrek met Brussels Airlines vlucht richting Faro, de hoofdstad van de Algarve.

Na aankomst maakt u kennis met uw Nederlandstalige gids en rijden we naar het centrum van Faro voor een bezoek aan het historische centrum met Vila Adentro, de kathedraal, de stevige stadsmuren en het fraaie bisschoppelijk paleis. Aansluitend rijden we naar het typisch vissersplaatsje Ferragudo voor installatie in het Vitor’s Village Resort****, onze verblijfplaats tijdens deze rondreis.

Onderweg houden we een stop bij het typische kerkje van Sao Lourenço.

Diner en overnachting.

 

Dag 2 : Ferragudo - Sao Bras De Alportel - Tavira - Cacela Velha - Ferragudo

Wij starten de excursiedag in Sao Bras de Alportel en bezoeken er een kurkfabriek. Portugal is de belangrijkste kurkproducent ter wereld.

Kurk is een uiterst veelzijdig natuurlijk product waarvan niet alleen wijnstoppers maar ook talrijke andere voorwerpen worden gemaakt. Tijdens dit bezoek verneemt u hier meer over en komt ook het verwerkingsproces van kurk aan bod.

Verder rijden we naar het oosten van de Algarve of de vlakke zand-Algarve en bezoeken Tavira, een fraai gelegen stadje aan de oever van de Rio Gilao. We flaneren langs de promenade of wagen een klim tot aan het kasteel.

Middagmaal in een typisch restaurant in Tavira. Tenslotte rijden we naar Cacela Velha, Van hieruit hebben we een prachtig zicht op de natuur- en de zoutwinningsgebieden van de omgeving.

Terugkeer naar Vitor’s Village voor diner en overnachting.

 

Dag 3 : Ferragudo - Silves - Monchique - Portimao - Ferragudo

Vandaag bezoeken we Silves, ooit de hoofdstad van de Algarve. Silves wist haar Moorse verleden beter te bewaren dan gelijk welke stad.

We brengen een bezoek aan de gotische kathedraal en aan het Moors kasteel. Vanop de muren reikt het zicht tot aan het Monchique gebergte.

We rijden verder naar het kuuroord Caldas de Monchique voor bezoek. Middagmaal.

‘s Namiddags vervolgen we onze rit naar de vissershaven Portimao, die de hele streek voorziet van sardienen en stoppen we aan het mooie, uitgestrekte strand van Praia da Rocha.

Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting. 

 

Dag 4 : Ferragudo - Algar Seco - Carvoeiro - Loule - Alte - Estombar - Ferragudo

Na het ontbijt vertrekken we richting Algar Seco vanwaar we een wandeling maken richting Carvoeiro. Via een houten wandelweg wandelen we langs schitterende, door de erosie gevormde rotsformaties tot aan het strand van Carvoeiro.

Duur van de wandeling: ongeveer 45 minuten. Verder landinwaarts naar Loulé, één van de oudste plaatsen van de Algarve, die gesticht werd door de Moren. Hun invloed is nog steeds te zien in de kleine smalle straatjes van de stad. De belangrijkste attractie is de overdekte markthal die uit het begin van de vorige eeuw stamt. Binnen in de hal is het een kakofonie van geur en kleur.

Diverse verkopers proberen verse en gedroogde vis te slijten. Er zijn kraampjes met kazen en worsten uit de regio en grote hoeveelheden verse groenten en fruit. Ook ambachtelijke producten als rieten manden en handwerk zijn er te verkrijgen. Na het middagmaal in Loulé bezoeken we Alte, één van de meest authentieke en historische dorpjes van de Algarve. Het dorpje ligt midden in het platteland van de Algarve.

De zee ligt ver achter ons en om ons heen zie je alleen nog maar de glooiende heuvels van het binnenland.

Doordat het dorpje tegen de berg is aangebouwd moet je tijdens je wandeling door het dorp behoorlijk wat hoogtemeters overbruggen. Tenslotte ronden we de excursiedag af met een bezoek aan het wijndomein Quinta dos Vales in Estombar, incl. wijndegustatie (2 wijnen).

 

Dag 5 : Ferragudo - Albufeira - Ferragudo

In de voormiddag vertrekken we naar Albufeira waar we inschepen voor een 3 uur durende boottocht.

We varen langs de adembenemende rotsformaties, prachtige stranden en grotten. Na het bewonderen van al deze natuurpracht keren we terug naar het hotel.

Middagmaal en vrije namiddag.

Diner en overnachting in het hotel.

 

Dag 6 : Ferragudo - Cabo De Sao Vicente - Sagres - Lagos - Ferragudo

Vandaag rijden we naar het meest westelijke deel van de Algarve, ‘het eind van de wereld’ zoals men het vroeger noemde. Het schiereiland loopt uit in twee kapen: de Ponta de Sagres en de Cabo de Sao Vicente, waarschijnlijk de indrukwekkendste kaap van de Algarve.

In Sagres brengen we een bezoek aan de gerestaureerde Fortaleza de Sagres waar Hendrik de Zeevaarder 40 jaar verbleef. We zakken af naar Lagos, kroonjuweel van de Algarve.

Middagmaal.

We bezoeken het oude centrum met het kerkje Santo Antonio.

We keren terug naar Ferragudo voor diner en overnachting.

 

Dag 7 : Ferragudo

Vandaag hebt u een vrije dag om te genieten van de faciliteiten van het resort, het strand.

Lunch in een plaatselijk restaurant, diner en overnachting in het hotel.

Gelieve de gids min. 48 uur vooraf te verwittigen indien u al dan niet aanwezig zal zijn tijdens het middagmaal in het visrestaurant !

 

Dag 8 : Ferragudo - Faro - Brussel

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven.

 

Verblijf

Vitor's Village 4*

Op een kleine heuvel, met uitzicht over de omgeving ligt één van de fijnste vakantieadresjes in de Algarve, Vitor’s Village een 4 sterren resort. Binnen de
muren van het complex is het prima vertoeven aan de rand van het zwembad of met een drankje op het dakterras met schitterend
uitzicht over Ferragudo, de Arade rivier en aan de overkant, de stad Portimão. De moderne en ruime appartementen, de goede
service en de rustige ligging maken het tot een perfecte uitvalsbasis om de Algarve te ontdekken.

Prijzen & Boeken

LOADING...
LOADING...

Info prijs

Inbegrepen

•Brussels Airlines vlucht Brussel/Faro heen en terug • Logies in hotel Vitor’s Village Resort****

• Vol pension met dranken (1 glas wijn of 1 bier of 1 soft drink of 1 water en 1 koffie) vanaf diner dag 1 tot en met ontbijt dag 8 tijdens de ganse rondreis

•Alle transfers en excursies in luxe airco autocar

• Nederlandstalige gids gedurende alle excursiedagen alsook bij aankomst en vertrek

• Inkomgelden musea en monumenten zoals vermeld in het programma

• BTW

• Zendertje

• Luchthaventaksen

Niet Inbegrepen

-Persoonlijke uitgaven

De prijzen zijn geldig voor een bezetting van 45 à 49 personen.

Voor minder dan 45 personen zijn de toeslagen als volgt :

40 à 44 personen: +25€/pp

35 à 39 personen: +50€/pp

30 à 34 personen: +70€/pp

Singletoeslag : 299 - 399 €/pp (afhankelijk van de period)

 

Mening reizigers

55 commentaren

Daisy Lelie (.)
Reis op 04/06/2019
4/5  Goed
Boottocht behouden, aanpassing eten 's middags, Lina was vloter te begrijper, voldoende tijd om te genieten van omgeving en het hotel.
Appartement niet noodzakelijk. Soms te weinig vrije tijd. 7Q6
Toon meer
J. Huart (St-Truiden)
Reis op 14/05/2019
4/5  Goed
We zijn tevreden over de reis !!
Toon meer
Steven Eyckmans (Olen)
Reis op 08/04/2019
5/5  Zeer Goed
Heel tevreden, goed georganiseerd, leuke groep ! De gids Lina is enorm sympathiek en vriendelijk ! In een woord: Lina was de best !!!
1e dag was zwaar (vroege vlucht, wandelen in Faro, eten en verder)
Toon meer
Ann Roosen - Lenaerts (Linter)
Reis op 08/04/2019
5/5  Zeer Goed
Deze reis = een aanrader !!! Gevarieerd programma, mooie streek, prachtige natuur, rijkelijk gegeten! Elke dag 2 keer een 3-gangenmenu met dranken inbegrepen = SUPER! Tijdens onze vrije dag maakten we een wandeling langs het strand, voorbije de burcht tot aan de monding met de Atlantische Oceaan. Een echte aanrader, prachtige flora ! Gids: erg sociaal, altijd bereid in een persoonlijke babbel, bekommerde zich over de hele groep, humoristisch. Proficiaat voor de kennis van een goede Nedertalige woordenschat !
Op 1e dag : veel informatie gekregen, een beetje veel als je weining geslapen hebt. Toch interessant ! Als koppel naast elkaar zitten in het vliegtuig zou aangenaamer zijn.
Toon meer
Christje Tanghe - Karsman (Borsbeek)
Reis op 08/04/2019
4/5  Goed
Vriendelijkheid van de gids en chauffeur ! Lokale bevolking, netheid restaurants ! Aangename, vlotte gids !
Liever beperktere maaltijden 's middags - meer vrije tijd om rond te lopen, te veel eten - te lang in restaurants.
Toon meer
. Gollaris (Hasselt)
Reis op 08/04/2019
4/5  Goed
Programme en gids: Energieke, vlotte, vriendelijke gids met een grote kennis. Lekker eten vind plaastsekijke keuken.
Eerste dag was een zware dag vanwege de zeer vroege vlucht.
Toon meer
Herman Rembour (Langemark)
Reis op 08/04/2019
4/5  Goed
Luc Herzeel (.)
Reis op 18/09/2018
4/5  Goed
4.5/5 Prijs/kwaliteit 5/5 uitstekend hotel, restaurants !!!!
Programma : snel, misschien meerdere hotels: zou meerprijs zeker rechtvaardigen.
Toon meer
A. De Bont (.)
Reis op 15/06/2018
4/5  Goed
Aangename gids en chauffeur!
Ontbijt graag vroeger.
Toon meer
Jos Geraets (.)
Reis op 29/05/2018
5/5  Zeer Goed
Maaltijden in Vitors Village: zeer goed verzorgd en het is lekker en voldoende!
De maaltijden 's middags zijn volgens ons te uitgebreid, een driegangen menu is niet nodig.
Toon meer
Maric Maes (.)
Reis op 29/05/2018
4/5  Goed
Genoeg variatie, mooie afwisseling tussen natuur, cultuur en vrije tijd. Tussenstop op bootuitstap en drankje!
Bij mooi weer meer buiten eten.
Toon meer
Luc Potvlieghe (.)
Reis op 29/05/2018
4/5  Goed
4.5/5 !!!
Niet tevreden over de heenreis naar de Algarve; ieder echtpaar zat gescheiden op het vliegtuig. Slechte check-in.
Toon meer
Ann Driessens (.)
Reis op 29/05/2018
4/5  Goed
Locatie - uitstappen - gids +++ - middagmalen - ontbijt - appartement !!! Dikke proficiat aan Sonja!!! Zij was zeer bekommerd voor ons !!! Restaurants: kan niet beter ! Top!!!
Avondeten in hotel, als vegetarier weinig keuze, als je frietjes of puree zelf vroeg kreeg je het wel .
Toon meer
Odette Vermeiren (.)
Reis op 29/05/2018
4/5  Goed
Heel goede gids, heeft veel kennis!
Maaltijden (diner) kan uitgebreider, waren wel goed, meer variatie. Tweede uitstap niet veel te zien.
Toon meer
Mr. Van Parijs (.)
Reis op 29/05/2018
4/5  Goed
Heel goede gids! En goede chauffeur!!! Bezoeken heel goed, eerste uitstap minder. Prijs / Kwaliteit !!!!
Toon meer
Reinhilde Coninx (.)
Reis op 22/05/2018
5/5  Zeer Goed
Mr. Beerten (.)
Reis op 22/05/2018
4/5  Goed
Afwisseling in type restaurants van verfijnd naar typisch Portugese keuken!!! Avondeten in het hotel 's avonds à la carte ipv buffet.
Te uitgebreide lunch, deze tijd kon beter besteed worden.
Toon meer
Mr. Ruyldt (.)
Reis op 15/05/2018
5/5  Zeer Goed
Mooie reis, veel gezien!!! Aanrader !!! Restaurants waren goed tot uitstekend . Uitstekende reis !!!!
Het menu in hotel zou sneller verandert mogen worden.
Toon meer
A. Christiaens (.)
Reis op 15/05/2018
5/5  Zeer Goed
Zeer mooie reis, perfecte gids, zeer veel uitleg, super tevreden over Sonia, zeer vriendelijk en hulpvaardig!! Veel mooie landschappen gezien, mooie bootvaart. Zeer goede chauffeur, vriendelijk en altijd veilig rijden . Interessant programma, goede restaurants en goede maaltijden. Jullie verdienen een pluim !!!!
Toon meer
Edwin De Dijn (.)
Reis op 15/05/2018
5/5  Zeer Goed
Prachtige rondreis! Zeer goede chauffeur! Zeer bekwame gidsen! Doe zo verder!
Iets meer tijd bij bezoek van FORT SAERES.
Toon meer
W. Landoy (Blankenberge)
Reis op 15/05/2018
4/5  Goed
Hotel zeer goed! Organisatie goed!
De excursies naar de natuurpunten zouden iets langer ter plaatse mogen zijn.
Toon meer
Mr. Dierinckx (.)
Reis op 15/05/2018
4/5  Goed
Mooie reis, niet te druk, prachtige natuur, goede gids = IN ORDE !!! Boottocht: zeer geslaagd!!!
Incheck bij Brussel airline = een ramp.
Toon meer
Mr. De vuyst (.)
Reis op 15/05/2018
4/5  Goed
Mr. Pauwels (.)
Reis op 01/05/2018
5/5  Zeer Goed
Alle restaurants oke!!!
De groep was te groot.
Toon meer
. Ceulemans (.)
Reis op 01/05/2018
4/5  Goed
Heel goed hotel, mooi gelegen in een landschappelijk mooie regio !
De groep (50 deelnemers) was veel en veel te groot ! Op die manier was een bezoek ook aan een rondleiding eerder moeilijk.
Toon meer
. De Gendt (.)
Reis op 01/05/2018
4/5  Goed
Mooi resort, vriendelijk personeel, alles netjes!!
Maaltijden met weinig afwisseling. Te grote groep (49 pers)
Toon meer
Monique Murrath (.)
Reis op 01/05/2018
4/5  Goed
Pakket bezoeken ; accomodatie! Gidsen: Sriya: kennis goed - Emmy: kennis goed - te veel info
Liefst geen gidswissel tijdens reis. Misschien geen volpension - Teveel eten! Buiten seizoen te weinig mogelijkheden om 's avonds iets te gaan drinken
Toon meer
Rik Zwertvagher (.)
Reis op 01/05/2018
4/5  Goed
H. Festraets (.)
Reis op 04/04/2018
4/5  Goed
Vliegtijden zeer gunstig! Evenwichtig programma (Prima !) Restaurants: Uitstekend ! Alle maaltijden inclusief (+ dranken)
Te grote groep. Geen buffet bij avondeten.
Toon meer
Yvo Gielen (.)
Reis op 08/10/2017
5/5  Zeer Goed
Zeer goed ! Alles ok !
Toon meer
Gielen Vandervelden (.)
Reis op 08/10/2017
5/5  Zeer Goed
Fijne gidsen! Fantastisch weer! Niet te druk programma, veel afwisseling! Zeer positief over de ganse lijn !
Toon meer
Paul De Decker (Antwerpen)
Reis op 08/10/2017
5/5  Zeer Goed
De groep (49pax) was overdreven groot
Toon meer
Luc Steenssens (.)
Reis op 08/10/2017
4/5  Goed
Adrien Agache (.)
Reis op 08/10/2017
4/5  Goed
Goede gidsen! Hulp bij het inchecken en dragen van valiezen! Buffet was in orde zowel 's morgens als 's avonds! Kamer waren proper, alles was aanwezig.
Misschien meer tijd uitrekken om 's morgens te ontbijten.
Toon meer
Wilmar Van De Vyvere (.)
Reis op 08/10/2017
4/5  Goed
Goede variatie in programma, voor ieder wat ! Zeer positief! Gidsen (vriendelijk en bezorgd)!
Chauffeur bus zeer brutaal met valiezen.
Toon meer
Anthonis G. (.)
Reis op 01/10/2017
5/5  Zeer Goed
Freddy Van Hese (.)
Reis op 01/10/2017
5/5  Zeer Goed
. Govaerts (.)
Reis op 01/10/2017
5/5  Zeer Goed
Verscheidenheid ! Lina & Sonja : vriendelijke en aangename fgidsen!
Te lange middagmaaltijden.
Toon meer
NC Vorwing (NC)
Reis op 01/10/2017
4/5  Goed
Positief : Dat we zelf konden kiezen meegaan of niet meegaan op bezoeken ! Alles was ok ! Alle restaurants waren super goed !
Te korte vrije tijd op de bezoeken. Donderdag 5/10 was het feestdag, alles gesloten.
Toon meer
Lemaire . (.)
Reis op 10/09/2017
5/5  Zeer Goed
Ik ben zeer tevreden ! Over de restaurants : tafels altijd behouden, vlugge bediening, vriendelijk !
Toon meer
. Berings (.)
Reis op 10/09/2017
4/5  Goed
Een hotel dus voldoende tijd na uitstappen om te genieten van accomodatie en diner.
Ontbijt vanaf 8u beter vanaf 7u.
Toon meer
Isabella Waeghe (Faro)
Reis op 10/09/2017
4/5  Goed
Zeer goede georganiseerde reis, een dikke pluim !
Het ontbijt was een beetje laat als we om 9 uur vertrekken. Volgens mij, was de uitstap in Evora op dag 5 te druk.
Toon meer
. DEVRIENDT (.)
Reis op 04/06/2017
5/5  Zeer Goed
Niets negatiefs te zeggen!
Toon meer
. Steepmans (.)
Reis op 04/06/2017
4/5  Goed
. VANDEPUT (.)
Reis op 04/06/2017
4/5  Goed
Alles was OK. Wij waren tevreden!
Toon meer
Ivo Stevens (.)
Reis op 04/06/2017
4/5  Goed
Maesen Meulemens (.)
Reis op 21/05/2017
5/5  Zeer Goed
Zeer positieve ervaring met ervaren, vriendelijke gidsen en betrouwbare chauffeurs!! Na de boottocht in Albufeira, te voet naar de oude stad wandelen, eten en een beetje vrije tijd geeft een beter beeld van het echte Albufeira.
Toon meer
. Verkest - Bonte (.)
Reis op 21/05/2017
4/5  Goed
Het was prachtig!! Wij reizen veel, maar onze gids op deze reis was uitstekend!!!
's Avonds (20u30) is te laat om te gaan eten.
Toon meer
. Maesens (.)
Reis op 07/05/2017
4/5  Goed
Aangename, goed georganiseerde reis! Vriendelijke gidsen en personeel. Kamer en omgeving heel proper. 4.5/5!!
Buffet (diner) bij aankomst wat ondermaats.
Toon meer
. Verbeek (.)
Reis op 07/05/2017
4/5  Goed
Gevarieerd programma. Vriendelijke gidsen, zeer bezorgd voor de reizigers en behulpzaam.
Toon meer
Scholl Kerkhofs (.)
Reis op 02/04/2017
5/5  Zeer Goed
Wie geen vis at kreeg een ander menu, prima service!
Geen kofferdienst.
Toon meer
R. Van Gestel (.)
Reis op 02/04/2017
5/5  Zeer Goed
VAN DAMME GOOSSENS (.)
Reis op 02/04/2017
5/5  Zeer Goed
Heerlijke lunches in typische restaurantjes! Toffe reis met fijn gezelschap en prima gidsen!
Toon meer
Jozef Albrecht (.)
Reis op 02/04/2017
4/5  Goed
Hilde De Breucker (.)
Reis op 02/04/2017
4/5  Goed
In het begin was het eten niet warm genoeg (buffet hotel), maar de begeleider heeft dit opgelost!
Toon meer