ONTDEKKING VAN CORSICA

Bastia, Frankrijk
Nieuw product Expairtours !
Groepen Ontdekking 

Beschrijving

Ontdekking Van Corsica

Corsica is een ideale vakantiebestemming. Pittoreske baaien, kilometers lange zandstranden, gezellige, toeristische plaatsen, uitgestrekte wouden, kristalheldere meren, grandioze berglandschappen, veel zonnige dagen en een pure natuur. Dit alles maakt van Corsica een vakantieoord dat ongeëvenaard is in ongerepte, unieke schoonheid. Corsica verdient de titel van “gebergte in zee” en “eiland van schoonheid”.

Opgelet

De volgorde van de bezoeken en van de verblijven kan wijzigen afhankelijk van bezetting en weersomstandigheden. De categorie van de verblijven en de inhoud van het programma zijn gegarandeerd.

Tour details

Dag 1: Bastia

Aankomst op de luchthaven van Bastia. Ontvangst door onze chauffeur en gids en vertrek richting de stad.

Vertrek naar het hotel.

Avondmaal en overnachting in omgeving van Bastia.

Dag 2: Bastia > Klein Cap Corse > Bastia

Vertrek naar Cap Corse , onderweg komen we kleine vissersdorpjes tegen en genieten we van het uitzicht op zee. Erbalunga, is een pittoresk vissersdorpje net zoals Sisco, Santa Severa en Pino, ten midden van een uitbundige vegetatie van vijgen- en sinaasappelbomen.

Vervolgens rijden we richting Ogliastro, Nonza, gelegen in een spectaculaire omgeving op een hoge klif van donkergroene leisteen en Patrimonio, bekend als een van de beste streken van de Corsicaanse wijnbouw. Verder richting Bastia en vrije lunch. Ontdekking van de stad Bastia, geklasserde stad van kunsst en geschiedenis: de oude haven, het Saint Nicolas plein, de kerken Sainte-Croix en Sainte-Marie.

Vrije tijd in Bastia. Terug in de late namiddag naar het hotel.

Avondmaal en overnachting in omgeving van Bastia.

Dag 3: Bastia > Calvi > Bastia

Vertrek naar Ile-Rousse en Calvi. Ontdekking van de stad van Christopher Columbus en zijn middeleeuwse citadel en genieten we van de geplaveide straatjes zijn pittoresk en het uitzicht op de baai vanaf de wallen is prachtig.

Vrije lunch en tijd in Calvi. Terug aan het einde van de middag.

Diner en overnachting in Bastia of omgeving. Corsicaanse avond “liederen en gitaren”.

Dag 4: Bastia > Corte > Ajaccio

Vertrek naar Corte waar we eerst langs Casamozza en Ponte-Leccia rijden. Bezoek van Corte per kleine toeristische trein. Ontdekking van de voormalige hoofdstad en universiteitsstad van Corsica, waarvan de citadel op een zeer steile berg is gebouwd. Vervolgens gaan we via de ravijn van Restonica, het dorpje Venaco, Vizzavona en Bocognano naar Ajaccio.

Vrije lunch in Ajaccio. Ontdekking van de keizerlijke stad: het diamantenplein, het Foch plein, de Napoleon grot, het Casone plein, de bekende “îles Sanguinaires”, het graf en het huis van Tino Rossi.

Avondmaal en overnachting in Ajaccio of omgeving.

Dag 5: Ajaccio > Porto > Ajaccio

Vertrek met de boot* naar Porto. De Golf van Porto op Corsica, gelegen aan de westkust van het eiland, staat bekend om zijn Calanches de Piana, spectaculaire rotsformaties in de kleuren rood en oker die uitkijken over de Middellandse Zee. Het is UNESCO-werelderfgoed samen met het natuurreservaat Scandola en de Golf van Girolata, en biedt een uitzonderlijk zeelandschap.

Vrije lunch in Porto.

Terugkeer met de bus naar Ajaccio via Cargèse met haar 2 kerken (Latijns en Grieks) en de golf van Sagon.

Avondmaal en overnachting in Ajaccio of omgeving. 

*in geval van slechte weeromstandigheden: het traject naar Porto zal per bus zijn.

Dag 6: Ajaccio > Bonifacio > Porto-Vecchio

Vertrek naar Bonifacio waar we eerst langs de hals van Roccapina rijden, dat vlakbij een grote granieten rots in de vorm van een leeuw gelegen is.

Vrije lunch in Bonifacio. Ontdekking van Bonifacio, een unieke stad gebouwd langs de zijkant van een witte kalkstenenklif. Toegang tot de citadel via een kleine toeristische trein. Boottocht “grotten en kliffen”, duur van de excursie ongeveer 1 uur. Een spectaculaire boottocht langs de granieten rotsen en kalkstenenkliffen, gelegen in het hart van het internationaal maritiem park van Bonifacio. Bonifacio is bekend om haar kalkstenenkliffen en de pittoreske “zandkorrel”. De huizen die gebouwd zijn op de kliffen bevinden zich op slechts enkele tientallen meters van de zee, in een adembenemend decor.

Vertrek naar Porto-Vecchio in de late namiddag. Bezoek van Porto-Vecchio, de parel van Corsica, betovert me zijn zandstranden, pittoreske oude stad en mediterrane keuken. Het turquoise water nodigt uit tot ontspanning, terwijl de levendige straatjes een authentieke sfeer onthullen.

Avondmaal en overnachting in omgeving van Porto-Vecchio.

Dag 7: Porto-Vecchio > Bavella > Bastia

Vertrek naar Bavella en haar beroemde “Aiguilles” via het Ospédale bos en Zonza. De site wordt gekenmerkt door grillige pieken, grote rotswanden en naald-bomen.

Lunch. In de namiddag rijden we naar de oostkust via Solenzara, Ghisonaccia, Aléria, een oude Romeinse stad en Folelli.

Avondmaal en overnachting in Bastia of omgeving. 

Dag 8: Bastia

Transfer naar de luchthaven van Bastia.

Verblijf

Hotels Van Uw Verblijf

Verblijf 7 nachten in de 2*-3* hotels op basis van een tweepersoonskamer (zie voorbeeld of gelijkwaardig)

 • • Hotel San Pellegrino 3* in Folelli 8/10
 • • Hotel Spunta Di Mare 2* in Ajaccio 8,4/10
 • • Golfe Hotel 3* in Porto Vecchio 8,2/10
 • • Hotel des Roches 3*in Sartene 8,4/10

Prijzen & Boeken

LOADING...
LOADING...

Info prijs

Inbegrepen

 • Vluchten heen en terug vanuit België naar Corsica met Air Corsica
 • Verblijf 7 nachten in de 2*-3* hotels op basis van een tweepersoonskamer (zie voorbeeld of gelijkwaardig)
  • Hotel San Pellegrino 3* in Folelli 8/10
  • Hotel Spunta Di Mare 2* in Ajaccio 8,4/10
  • Golfe Hotel 3* in Porto Vecchio 8,2/10
  • Hotel des Roches 3*in Sartene 8,4/10
 • Half pension + één lunch
  • De avondmalen van dag 1 tot en met dag 7
  • De ontbijten van dag 2 tot en met dag 8
  • De lunch op dag 7
  • Water in karaf tijdens lunch en avondmaal
  • Dranken: ¼ wijn tijdens lunch
 • Bezoeken en animatie
  • Toegang tot de site Parata / Sanguinaires in Ajaccio
  • Corsica avond « Dans en Gitaar » in het San Pellegrino hotel
  • Bezoek Corte per kleine toeristische trein
  • Boottocht Ajaccio-Corte
  • Bezoek Bonifacio per kleine toeristische trein
  • Boottocht « Grotten en Kliffen » in Bonifacio
  • De diensten van een Nederlandstalige begeleider
 • De transfers en excursies per autocar GT
 • Audiogids systeem  

Niet Inbegrepen

 • De persoonlijke uitgaven, dragen van de bagage
 • Dranken tijdens het diner
 • De lunches belhave op dag 7
 • Niet vermelde prestaties
 • Verzekeringen (annulatie, repatriëring, …)

Mening reizigers

146 commentaren

Erik Van Tiggel (Zwijndrecht)
Reis op 23/09/2023
4/5  Goed
Heel het eiland gezien op 1 week tijd. Een zeer goede gids en chauffeur. Een aangename groep.
Veel uren op de bus wat kan geminderd worden door 1 of 2 hotels meer te nemen. De groep van 30 personen mocht ook wel wat kleiner zijn.
Toon meer
Rita Van Frausum (Jette)
Reis op 16/09/2023
4/5  Goed
Altijd heel lekker gegeten maar 2x warm met 3 gangen is echt niet nodig. Beter lichte maaltijd tijdens de middag en wat meer kans voor vrije lunch.
Te veel op de bus. Beter 1 of 2 hotels meer ipv lange uitstappen met terugkeer naar hetzelfde hotel.
Toon meer
Elisabeth Eeckman (GENT)
Reis op 10/06/2023
4/5  Goed
Mooi programma om Corsica op korte tijd te ontdekken . Meestal goede hotels . San Pelligrino uitstekend , ook qua locatie. Het is aangenaam dat je financieel weet waar je aan toe bent ....bijna vol pension. Schitterende boottochten .
Mooi programma , maar eigenlijk wat overvol voor 1 week , misschien zou 10 dagen passender zijn. Nu was er zeer weinig tijd om te genieten van de accommodatie van de hotels . Er waren plaatsjes die niet echt de moeite waren , zoals Cargese en Solenzara ... liever bezochten we Ajaccio en Porto-Vecchio. Het hotel Spunta Di Mare in Ajaccio vonden we zeer moeilijk gelegen ....geen parkeerplaats voor bus maar wel zeker 100m bergop met koffers voor incheck. Wat ons betreft is 2 keer op 1 dag een driegangenmenu niet nodig en neemt ook veel tijd in : misschien een slaatje , pasta voorzien ( 1 gang) ? Veel drukte in de restaurants op de middag .... De gids was voor de eerste keer in Corsica en dus was zijn kennis niet echt ervaringsgericht ( uit folders ) ... maar hij deed wel zijn best om voldoende info te geven en slaagde er ook in het drukke programma tot een goed einde te brengen ( goede afspraken , gebruik whatsapp groep )
Toon meer
Herman Claes (Booischot)
Reis op 10/06/2023
3/5  Voldoende
alles is prima verlopen, gids is goed maar mist nog ervaring Chauffeur was te nip , maar we hebben geen slecht woord over zijn rijgedrag . ik heb alle restaurants niet kunnen vermelden. Hotel San Pellegrino 3 was het eerste en beste hotel dat we hadden aan de kust en op de laatste dag was het een prima afsluiter
het hotel Spunta Di mare is een goed hotel maar is zeer moeilijk bereikbaar. Restaurant La Terrasse zijn we in een hoekje gestoken wel een mooie locatie, We zaten dikwijls (2 x)aan de deur van een toilette die zeker niet fris ruikte
Toon meer
Greta Maesen (Roeselare)
Reis op 28/05/2022
4/5  Goed
vlot vervoer / bekwame chauffeur / airco op de bus / water te bekomen op de bus oortjes om uitleg van de gids te horen op afstand alle hoogtepunten van het eiland komen aan bod in beperkte tijd, misschien de reis 1 of 2 dagen langer maken niettegenstaande de grote groep (44) toch nooit moeten wachten op iemand, gedisciplineerde groep
chaos bij vertrek aan de check-in, vlotte niet waardoor we slechts net op tijd aan de gate waren hoewel we tijdig in de luchthaven waren elke dag (te)vroeg opstaan om het drukke programma te kunnen afwerken lange busritten 2x per dag warm eten is voor ons niet nodig - je verliest daar ook tijd mee - groepen moeten steeds binnen eten terwijl het buiten prachtig weer is... ontbijt op terras niet toegestaan in eerste hotel
Toon meer
jacqueline Henne (Wommelgem)
Reis op 28/05/2022
3/5  Voldoende
de drie laatste dagen was er voldoende tijd om alles goed te bezichtigen en voldoende stopmomenten met de bus
dag verliep chaotisch en was zeer vermoeiend, de meeste mensen waren al wakker van 3 uur in de morgen en hebben we lang op de bus moeten zitten om onmiddelijk met bezichtigen te beginnen, maar we kregen zelf geen tijd om een flesje water te kopen alvorens in een temperatuur van 30graden een citadel te beklimmen met als gevolg de helft van de groep bedankte al op voorhand. dag twee het zelfde weer enorm lang op de bus en geen tijd voor drinken in te slaan. Nog een dag zeer lang op de bus voor niet veel te zien. dinsdag was een leuke dag, maar ipv rond te rijden met de bus in Ajasio hadden we dit veel beter te voet gedaan tewijl men onze valiezen naar het hotel bracht want achteraf zijn we nog doorgereden naar een vuurtoren die helemaal geen meerwaarde was voor de reis plus de parking kost 60€ voor een klein uurtje, zelf de chauffeur vond dit erover met als gevolg bij aankomst in het hotel iedereen zich haasten om nog een restaurant te zoeken om iets te eten, plus dat de lift stuk was en men een deel met de trap zijn valies naar boven moest doen.
Toon meer
Willy Ooms (Meerhout)
Reis op 14/05/2022
4/5  Goed
Prachtige natuur, heel mooi eiland
Lunch restaurants rondreis
Toon meer
Sylvain Keymeulen (Antwerpen)
Reis op 07/05/2022
3/5  Voldoende
Een zeer goede chauffeur. Prachtige natuur.
De chauffeur was nogal nors. We mochten onze rugzak niet boven leggen. Hij legde doeken op de trappen; daar konden we mee leven, maar we moesten ook eerst onze schoenen vegen op een karton op de grond voordat we instapten. Toiletbezoek verboden. Wat meer afwisseling zou wenselijk geweest zijn: 3 citadellen, 2 boottochten alsook 2 ritten met een toeristentreintje na elkaar. Te grote groep: 44 man! De programmatie mocht wat beter uitgebalanceerd zijn: 3 x citadel + 2 x na elkaar een boottocht en een toeristentreintje naar een citadel. Waarom geen bezoek aan een wijnbedrijf, oliemolen, bedrijf dat kastanjes verwerkt, ...?
Toon meer
Filip Vandamme (Veurne)
Reis op 11/09/2021
4/5  Goed
Opbouw van de reis. We hebben veel gezien. Hotel waar we meest verbleven hebben (San Pellegino 3) was rustig en aan het strand gelegen. De twee vrije avonden in Ajaccio waren aangenaam. Gezellig eens met twee ipv met de groep te gaan eten :-) Mooi land, mooie overweldigende natuur. Een goeie gids. Het begeleiden van een vrij grote groep (36 medereizigers) is niet altijd vanzelfsprekend. Deed dit toch vrij goed.
Ondanks het vroege vertrek en het laat terugkomen in het hotel hadden we vaak weinig tijd om 'op het gemak' wat rond te kuieren in de corsicaanse dorpjes. Zelf zouden we er de voorkeur aan geven om 's middag zelf een restaurantje te kiezen (ten minste als je voldoende tijd hiervoor krijgt). Groep was vrij groot.
Toon meer
Michel Bommerez (Leuven)
Reis op 11/09/2021
3/5  Voldoende
Prachtige natuur Op vlak van cultuur: weinig gezien (geen tijd, gesloten, niet bezocht...) -
Minpunten: - te veel uren in de bus - veel tijdverlies door te weinig sanitair - te weinig tijd voor ontbijt (max half uur in Ajaccio) bord weggenomen terwijl je eet - de gids voldeed niet op vlak van kennis en vriendelijkheid; veel herhalingen en geleuter; zware inhoudelijke fouten.
Toon meer
François Mary (Evere)
Reis op 22/06/2019
5/5  Zeer Goed
Alles verlieps stipst.
Toon meer
Jonh Allaert (Bruxelles)
Reis op 22/06/2019
5/5  Zeer Goed
De gids was super en ook de chauffeur !
Toon meer
Gerard De Wolf (Kalken)
Reis op 22/06/2019
5/5  Zeer Goed
Gids, chauffeur, autocar, hotels, de rondreis.
In hotel Golfe in Porto-Vecchio een zeer kleine kamer, medereizigers hadden betere voorzieningen. Bij vertrek in Zaventem kan het helpen als iemand van de touroperator aanwezig is op een afgesproken plaats. Ofwel de vouchers aanpassen(bv. barcode, scanning) zodat gemakkelijk een instapkaart kan aangemaakt worden. Dit was nu niet mogelijk. een instapkaart kan aangemaakt worden.
Toon meer
Mick Driesen (Vilvoorde)
Reis op 16/06/2019
4/5  Goed
Zeer gevarieerd programma. Uitstekende accomodatie. Bus chauffeur Prima uitleg gids
Toon meer
. Geraert (Genk)
Reis op 15/06/2019
4/5  Goed
Programma goed en niet averladen. Regelmatig korte periodes van vrije tijd.
Groep te groot (teveel lawaai) vooral in restaurants en bus.
Toon meer
Guido Butstraen (Diksmuide)
Reis op 01/06/2019
5/5  Zeer Goed
groep iets te groot (40 personen)
Toon meer
Dorine Bonnet (Oudenbug)
Reis op 01/06/2019
4/5  Goed
Prachtige rondrit
Toon meer
Gael Sprin (Halle)
Reis op 01/06/2019
4/5  Goed
Alle ontbijten waren zeer goed.
Is 2x warm eten nodig ?
Toon meer
Armand Steenkiste (Oostende)
Reis op 25/05/2019
5/5  Zeer Goed
Zeer mooie maar vermoeiende reis, veel Km en trappen. Zeer goeie gids en chauffeur, wat bepaalde reizigers ook mogen zeggen.
In Porto is de cruise niet doorgegaan. In Bonifacio was de soep niet veel zaaks. De kelners van La Cantina Grill lieten ons gewoon zitten en bestelden eerst alle andere klanten. Toen onze gids tussenkwam waren ze furieus en verbaal bijzonder agressief tegen onze gids. Handtastelijkheden waren er net niet bij. Achteraf bekeken had ik er beter een foto van gemaakt, doch op hetzelfde moment stonden we allen perplex. Een serieuze afrader. Voor dit ene incident kun je natuurlijk gans de reis niet afkeuren.
Toon meer
Andre Heyman (Grembergen)
Reis op 25/05/2019
4/5  Goed
Prachtige natuur. De boottocht van 2 uur op woensdag kon niet doorgaan wegens ruwe zee. Is hiervoor een compensatie voorzien?
In "La Cantina Grill" moesten we veel te lang wachten op de lunch waardoor het programma in gevaar kwam. De terechte opmerking van de gids Jan werd niet in dank aangenomen.
Toon meer
. Vander Have (Brussel)
Reis op 11/05/2019
5/5  Zeer Goed
Zeer sympathiek gids en chauffeur. Goed georganiseerd ter plaatsen door de gids.
Toon meer
Lea Vercauteren (Sinaae)
Reis op 11/05/2019
4/5  Goed
Zeer mooi eiland. Zeer goed chauffeur. Fijn gids. Genoten van charmes van eiland.
Toon meer
Jacques Vandromme (Brugge)
Reis op 11/05/2019
4/5  Goed
Goede gids
Eten in La Cantina. Erg koud in restaurant en eten was ook koud.
Toon meer
M. NYS (LEUVEN)
Reis op 05/05/2019
5/5  Zeer Goed
GUIDO VAN DEN BRANDE (ZAVENTEM)
Reis op 04/05/2019
4/5  Goed
Goede organisatie, vriendelijke begleiding
Toon meer
MARLEEN VANDEBROEK/GOOSENS (EKEREN)
Reis op 04/05/2019
4/5  Goed
Goede afwisseling tussen natuur & cultuur ! Zeer mooie reis ! Veel gezien van Corsica. Buschauffeur zeer vriendelijk, reed zeer veilig; liet ons extra dingen zien dit maakte meer de reis af !
Soms iets minder tekst leren. Iets meer ruimte in de bus.
Toon meer
Rita Deleye (.)
Reis op 13/12/2018
4/5  Goed
Attente vriendelijke gids, heel goeie chauffeur Andrej! Prachtige rondreis, stops misschien een kwartiertje langer.
Vlucht: 2 uur vertraging. 2x per dag 3 gangen maaltijden is niet nodig.
Toon meer
Frank Saesen (.)
Reis op 08/09/2018
4/5  Goed
Goede gids, had een uitgebreide kennis! Maaltijden waren heel goed. Prima chauffeur !
De groep was te groot (45 personen)
Toon meer
Willy Bollen (.)
Reis op 08/09/2018
4/5  Goed
Zeer goede gids en chauffeur ! Volledige en interessante rondreis. Goede bezoeken (o.a boottochten) Zeer verzorgde lunches - prima kwaliteit !
Grote groep (veel wachtijd voor de weinige toiletten) Weinig beenruimte in bus.
Toon meer
Mrs. Cools (.)
Reis op 08/09/2018
4/5  Goed
4.5/5 Zeer goede , vriendelijke enthousiaste gids die met iedereen rekening houdt! Vlucht niet te vroeg.
Soms moet het nogal snel gaan, weinig tijd, vroeg vertrekken.
Toon meer
Luc Claessens (.)
Reis op 01/09/2018
5/5  Zeer Goed
gustaaf de keyser (rotselaar)
Reis op 01/09/2018
5/5  Zeer Goed
zeer goed programma, geen opmerkingen
geen negatieve opmerkingen
Toon meer
Denise Noe (.)
Reis op 01/09/2018
4/5  Goed
Prachtig eiland! Jullie moeten zeker dit aanbod behouden en promoten! Zeer bekwame gids! Vriendelijk, enthousiast en zeer begaan met zijn volk - zeer goede chauffeur.
Heenvlucht met 2 uur vertraging. Restaurants voor lunches : hadden slechte akoestiek. Lange busritten die uiteindelijk noodzakelijk waren om het eiland te tonen.
Toon meer
Lieve Heleven (.)
Reis op 01/09/2018
4/5  Goed
Fijne reisleider en goede chauffeur!
Druk programma, een dag rust zou welkom zijn
Toon meer
Yvan D'Hont (.)
Reis op 01/09/2018
4/5  Goed
Mooi circuit ! Zeer goede chauffeur en zeer goede gids ook !
Restaurant in San Pellegrino : hond in de restaurant was niet hygienisch.
Toon meer
Eric vandekerckhove (.)
Reis op 01/09/2018
4/5  Goed
De gids en chauffeur die zeer goed samenwerken! programma: niets op aan te merken!
Te grote groep (44 personen)
Toon meer
Jean Blieck (2540 Hove)
Reis op 23/06/2018
4/5  Goed
Zeer goede gids en voorzichtige buschauffeur. Goede maar heel drukke rondrit (veel kilometers per dag) die toch een algemeen beeld van het eiland weergeeft. Een of twee dagen langer onderweg ware beter. .
Enig minpunt in San Pellegrino:niettegenstaande de tussenkomst van de reisleider bleef het brood aan tafel beenhard!
Toon meer
Johan Joye (.)
Reis op 16/06/2018
5/5  Zeer Goed
Mooie natuur!
Meer tijd nodig in een stad.
Toon meer
Erik Boel (.)
Reis op 16/06/2018
4/5  Goed
Lieve Pottillius (.)
Reis op 16/06/2018
4/5  Goed
Algemeen : zeer mooie reis! Chauffeur; zeer goed en vriendelijk ! Hotel in Bastia : SUPER !
Lunch in restaurant in Bonifacio
Toon meer
Firmin Robberecht (.)
Reis op 16/06/2018
4/5  Goed
4.5/5 Typische resto's, lekkere lunch, vlotte bediening. We zagen veel, maar zaten ook veel in de bus.
Toon meer
Frank en Kristien De Keyser-Lauwers (Grimbergen)
Reis op 16/06/2018
4/5  Goed
ANNY LAROCH (.)
Reis op 09/06/2018
4/5  Goed
Heel mooie rondrit! Natuur is prachtig! Cruises zijn zker aan te bevelen.
Er waren te weinig stops om foto's te nemen van de mooie uitzichten en landschappen.
Toon meer
Lucien Lampaert (.)
Reis op 09/06/2018
4/5  Goed
Een zeer geslaagde reis, een aanrader, prijs/kwaliteit zeer goed, het was ons eerste reis, wij waren zeer verrast de plaatsen vooraan op de bus waren voorzien door onze gids zoals wij gevraagd hadden, hartelijk dank.
Toon meer
Lutgarde Joly (.)
Reis op 09/06/2018
4/5  Goed
Overal vriendelijk onthaal!!!
Eten in San Pellegrino kan beter.
Toon meer
Marijke Filiers (.)
Reis op 09/06/2018
4/5  Goed
Vriendelijke gids!!! Goede Chauffeur !!! Mooie bestemming !!!
Trajecten duren lang maar kan niet anders bij deze bestemming. Verschillende dagen vroeg opstaan.
Toon meer
Jacky Rosseel (.)
Reis op 09/06/2018
4/5  Goed
4.5/5 Zeer mooie , gevarieerde rondreis met goede begeleiding, op korte tijd krijg je een heel mooi beeld van het eiland Corsica! Goede organisatie!
Grote groep soms hinderlijk bij gebruik liften en toiletbezoek.
Toon meer
Mr. Vansteenbrugge (.)
Reis op 02/06/2018
4/5  Goed
Mr. Loockx (.)
Reis op 02/06/2018
4/5  Goed
Frank Lapeirre (Blankenberge)
Reis op 02/06/2018
4/5  Goed
Goede Chauffeur , prima rijgedrag en behulpzaam met koffers en zeer vriendelijk
de gids jean pierre Tavernier trok op niets - wist bijna niets of twas uit zijn boekje- kon geen vragen beantwoorden - de minste gids van onze 4 rondreizen - beter deleten die man want trekt alles naar beneden
Toon meer
Christine Van Rijlen (.)
Reis op 26/05/2018
4/5  Goed
Mooie natuur, prachtige reis!
Toon meer
Mr. Put (.)
Reis op 26/05/2018
4/5  Goed
Heel veel gezien en bezocht!!!
Te weinig variatie in de maaltijden, geen aardappelen! Veel bus.
Toon meer
Joris De Keukelaere (.)
Reis op 19/05/2018
5/5  Zeer Goed
Bestemming / busvervoer / programma / hotels! Restaurants: goed tot zeer goed !
Niemand aanwezig op de luchthaven van de reisorganisatie.
Toon meer
Ivo Camps (.)
Reis op 19/05/2018
4/5  Goed
Zeer goede chauffeur! Mooie vakantie!
Toon meer
Willy Van De Velde (.)
Reis op 19/05/2018
4/5  Goed
Interessant! Mooi land! Snelle service in restaurant!
Groep te groot, soms een handicap en te ange busreizen.
Toon meer
VAN DE VELDE - MICHIELSEN WILLY (.)
Reis op 19/05/2018
4/5  Goed
Hotels - service + programma en gids !
Veel te grote groep
Toon meer
Antoon Christiaens (.)
Reis op 12/05/2018
5/5  Zeer Goed
Zeer bekwame gids, sociaal, vriendelijk ! Uitstekende chauffeur!
Toon meer
Rosette Verschuren (.)
Reis op 12/05/2018
4/5  Goed
Benny Moons (.)
Reis op 12/05/2018
4/5  Goed
4.8/5
Toon meer
Mr. Pillaert (.)
Reis op 12/05/2018
4/5  Goed
Mr. Carrette (.)
Reis op 12/05/2018
4/5  Goed
Rijvaardigheid van de chauffeur - ontbijt overal goed - veel uitleg over de streek.
Vis was nergens lekker.
Toon meer
Mr. Maris (.)
Reis op 05/05/2018
5/5  Zeer Goed
Prima gids + prima chauffeur !!!
Toon meer
Michel Coomans (.)
Reis op 05/05/2018
4/5  Goed
4.5/5 Zeer goede behulpzame, vriendelijke chauffeur!!! Alle hotels goede bedden!!! Zeer fijne boottochten!!!
Wat veel in bus zitten.
Toon meer
Robert Fillée (.)
Reis op 05/05/2018
4/5  Goed
Het was een toffe groep. Veel gezien op korte termijn !!!
Toon meer
Dirk Le Compte (.)
Reis op 05/05/2018
4/5  Goed
4.75/5
Toon meer
Joosten Beheer (.)
Reis op 05/05/2018
4/5  Goed
Herman Van Dijck (.)
Reis op 05/05/2018
4/5  Goed
Het was een heerlijke vakantie!!! Goede bus, vriendelijke groepen een goede gids ( bedankt Beatrice)
Toon meer
Eddy Liekens (.)
Reis op 05/05/2018
4/5  Goed
4.5/5 Uitstekende gids - voorzichtige chauffeur - schitterende natuur - vriendelijke mensen - lekkere maaltijden. Nog niet al te druk - goede organistie - goede groep . Eigenlijk hebben wij niets als negatief ervaren. Het was een prachtige week in Corsica, wat een schitterend eiland ! Mijn vrouw en ik hebben echt genoten van de bloemenpracht op Corsica. De reisdatum was ideaal ! Gids Beatrice was echt uitstekend, zij gaf heel veel informatie en zorgde ervoor dat alles vlot verliep. Zij was heel bekwaam en voor iedereen even vriendelijk. Een pluspunt! De chauffeur reed heel rustig en voorzichtig op toch moeilijke wegen. Programma: Heel veel afwisseling, prachtige natuur, leuke stadjes, geweldige boottochten. Corsica is een echte aanrader als vakantiebestemming! Restaurants waren goed - praktisch dat we nergens hoefden te betalen voor dranken bij de lunch: veel tijd gewonnen!!!
Nogal een late terugvlucht. Soms maar één toilet in restaurant ( is zo in Corsica )
Toon meer
Lisette Van dooren (Deurne)
Reis op 28/04/2018
5/5  Zeer Goed
Heel mooi eiland. Super veel gezien. Heel goede gids, top reis
Er was geen toilet op de bus. Misschien een paar dagen langer en is een rustdag inlassen. Soms te lang in te bergen en te weing vrije tijd in de stadjes.
Toon meer
HERMAN KEYAERTS (STERREBEEK)
Reis op 28/04/2018
4/5  Goed
Enkele dagen langer zou een rustiger reistempo geven, eens eens rustdag mag. DE GROEP IS VEEL TE GROOT 45 PERSONEN Eer die allemaal op en af de bus zijn en eens naar het toilet geweest zijn, als er maar 1 sanitaire voorziening is is in die kleine dorpjes Akoestiek in sommige middagrestaurants en spijtig dat je als groep nooit een terras plaatsje krijgt !
Toon meer
CHRISTINE LEMMENS (.)
Reis op 28/04/2018
4/5  Goed
Mooi programma, hotels, eten, gids + chauffeur, uitstappen !
De groep was te groot. 45 personen brengt toch wat ongemakken met zich mee. Beter een groep van max 35 personen.
Toon meer
Mr. Clerckx (.)
Reis op 28/04/2018
4/5  Goed
Overal vlotte bediening. Prima gids!
"Het weer"
Toon meer
Greta Bouts (.)
Reis op 28/04/2018
4/5  Goed
Geert: meilleur guide qu'on a jamais eu !!! Patrick: meilleur chauffeur!!!
Les premier bus était trop petit au niveau des group. Très bon programme, mais beaucoup trop lourd. Il fait mieux ajouter un jour en plus. Un peu de temps libre serait agréable.
Toon meer
Mr. De Winter (.)
Reis op 28/04/2018
4/5  Goed
Eric Van Kerkhoven (.)
Reis op 28/04/2018
4/5  Goed
Zeer goede gids en chauffeur - lekker eten, vlotte bediening!
Geen maaltijd op de vlucht. Soms teveel bus, door meer verschillende hotels - kortere ritten en meer tijd voor bezoeken. Grote groep werkt vertragend.
Toon meer
Mr. Cappeleman (.)
Reis op 28/04/2018
4/5  Goed
4.5/5
Toon meer
Mr. Wittevrongel (.)
Reis op 28/04/2018
4/5  Goed
4.5/5
Kamer in Golfe vonden we minder dan de andere hotels. De weersomstandigheden !!!
Toon meer
Mr. Salemé (.)
Reis op 28/04/2018
4/5  Goed
Albert Bouts (Hasselt)
Reis op 28/04/2018
4/5  Goed
Over het algemeen : zeer goede maaltijden. Als er ergens problemen waren, werden die zeer snel en perfect opgelost door de gids (Geert) Vb met de bus die te weinig beenruimte had. Ongelooflijke GIDS GEERT !!!! Er bestaat geen betere !!!! Zeer mooi programma! Heel intensief! Zeer goede maaltijden over het algemeen!!!
Toon meer
Jan Teirlinck (Brussel)
Reis op 16/09/2017
5/5  Zeer Goed
Prachtige rondreis door een wonder mooi eiland! Qua natuur kan dat tellen. Een totaalbeeld door zowel de oost - als westkust en het binnenland door te reizen. Zeer goede begeleiding en gids.
Het programma was te zwaar waardoor er geen ruimte was voor eens langer te genieten van de haven stadjes. Waarom de rondreis niet uitbreiden naar 10 dagen? Beter een hogere prijs vragen , maar het meer relax doen en meer ruimte scheppen naar meer vrije tijd.
Toon meer
. Van Overbeke - Muller (.)
Reis op 16/09/2017
5/5  Zeer Goed
Mooie rondreis !!
Te lang in de bus zitten.
Toon meer
. Vanhoemacker - Decoch (.)
Reis op 16/09/2017
4/5  Goed
Gids met veel kennis! Deed er alles aan om ons zoveel mogelijk te laten zien! Een fantastische chauffeur. Hadden een veilig gevoel zelfs in de kleinste bergpas kwam zijn kwaliteit te booven. Wij zijn zeer tevreden over de rondreis ! Alhoewel we voor de eerste maal met jullie reisden waren we aangenaam verast door de perfecte organisatie. Voor herhaling vatbaar !!
Toon meer
. Vanhoof (.)
Reis op 16/09/2017
4/5  Goed
Zeer lieve en behulpzame gids met kennins van Corsica ! Chauffeur : Aangename man ! Heel goede voorzichtige chauffeur!
Toon meer
. Deroulez (.)
Reis op 16/09/2017
4/5  Goed
. De Borle - Bayens (.)
Reis op 16/09/2017
4/5  Goed
Zeer mooie reis ! Heel veel mooie zaken gezien!
Heel druk programma met te weinig vrjie tijd.
Toon meer
Bert Vanden Herrewegen (Geraardsbergen)
Reis op 09/09/2017
5/5  Zeer Goed
Pluim voor de chauffeur Ik zou iets minder tijd en geld besteden aan lunch. Dat kan dan leiden tot iets meer vrije tijd 's avonds.
Het traject Ajaccio-Porto-Ajaccio viel een beetje zwaar uit. Hier kan eventueel gedacht aan een tussenstop (hotel)
Toon meer
. Versmissen - Van Rompay (.)
Reis op 09/09/2017
4/5  Goed
Uitstekende buschauffeur ! Eerste begeleiding was zeer goed : attent, vlot !
2de begeleiding : hield geen rekening van de stapsnelheid van de groep. Halfweg verandering van reisleider.
Toon meer
. Merckx - Steelands (.)
Reis op 09/09/2017
4/5  Goed
Goede gidsen en chauffeur! Goed programma !
Te weinig vrije tijd in Bonifacio en Ajaccio. Goed programma maar volgorde kan beter.
Toon meer
. Ramaekers (.)
Reis op 09/09/2017
4/5  Goed
Goed !!
Toon meer
. De Koning (.)
Reis op 02/09/2017
4/5  Goed
Rudy is een excellente, voorzichtige chauffeur! Gids gaf zeker genoeg informatie over het eiland. Veel stoofpotten voor maaltijden. Het was een nogal druk programma, soms hadden we te weinig tijd tijdens een bezoek maar het bleef toch zeer interessant.
De chauffeur van zondag was niet zo perfect, vele mensen op de bus voelden zich misselijk. Door het druk programma voelde het soms stressy aan!
Toon meer
Ilse De Feyter (Drongen)
Reis op 26/08/2017
4/5  Goed
Heel vriendelijke en gids en chauffeur. Zelfs de chauffeur heeft tips gegeven voor leuke en interessante bezienswaardigheden.
Er is te veel eten voorzien. De kwaliteit van het eten was ook niet optimaal. Beter is 's middags een lichte maaltijd voorzien in plaats van drie gangen. Dit kan ook de kwaliteit ten goede komen en het zou ook wat tijd uitsparen om dingen te bekijken of alles meer op het gemak te bezoeken.
Toon meer
Lorie De Winne (Brussel)
Reis op 24/06/2017
4/5  Goed
Kennis van de reisleider was uitmuntend evenals zijn behulpzaamheid. Zeer mooie reis, veel bezienswaardigheden, goede afwisseling met treintje en minicruise
Toon meer
Carlos De Picker (Zele)
Reis op 24/06/2017
4/5  Goed
Een zeer vriendelijke en bekwame gids (Peter), zeer mooie landschappen, lekker eten in een mooi kader en de hotels waren goed tot zeer goed. De excursies waren zeker goed.
Soms te lange dagen in de bus met overbodige stops (Îlle Rousse bv.). De chauffeur van de bus ( Rudy) was heel onvriendelijk en zelfs arrogant, hij vond zich de belangrijkste persoon van de reis en behandelde de reizigers als zijn onderdanen. Op sommige momenten uitte hij zelfs zijn ongenoegen over het feit dat er foto's werden gemaakt omdat het geklik van de camera's hem stoorde. Dit is totaal onaanvaardbaar. De eerlijkheid gebied mij hier wel te vermelden dat hij een zeer kundig chauffeur is.
Toon meer
marlies hoeylaerts (3360 bierbeek)
Reis op 24/06/2017
4/5  Goed
Zeer mooi programma,mooi eiland,veel gezien op korte tijd,goede buschauffeur en een fantastische gids.Liggings hotels waren goed!
Te weinig tijd om dinges te bezoeken en/of langer rond te wandelen. Weinig pauzes,lange busrijden!je voelde de tijdsdruk. IPV 3 nachten San Pellegrino na een en volledig de CAPCORSE te doen, blijven slapen bv in CALVI. s'Middags had niemand nood aan 'winterkost'Liever belegd broodje en/of salade en/of corsicaanse charcutterie ipv 3*/w Paté!!(temp boven de 28gr)idee is nrl dat er een menu wordt geserveerd(minder tijdverlies)maar de schotels a la carte zagen er 10* beter uit!! laatste dag heeft de buschauffeur 'de fooien'niet willen ontvangen, te weinig (70euro) hadden dit s'morgens door daar we onze valiezen zelf in de bus moesten zetten. TIPS/FOOIEN in de prijs inbegrepen??indien niet, dit melden op het programma en hoeveel er wordt verwacht (bv 1€/d/pp?) Wijn s'middags was inbegrepen, mischien beter s'avonds? Het eten s'avonds trok soms ook op niets, vooral Golf hotel 3!!onsmakkelijk, terwijl a la carte er fantastisch uit zag!!
Toon meer
Delphine Vanassche (Zwevegem)
Reis op 24/06/2017
4/5  Goed
Uitgebreide reis die heel goed georganiseerd is en begeleid door een goede gids
Soms heel lange busritten, zonder tussenstops: af en toe een fotostop zou aangenaam geweest zijn Soms was de tijd ter plekke (bvb lle Rousse) ook heel kort Op andere momenten waren er stops (van 20 of zelfs 45 minuten) op minder interessante plaatsen : omwille van de rusttijden van de buschauffeur? Het was onduidelijk of de fooien voor de gids en chauffeur al dan niet reeds inbegrepen waren in de totaalprijs
Toon meer
. Verbrugge- Hoydonckx (.)
Reis op 13/06/2017
4/5  Goed
Zeer mooie reis
Te zwaar, een rustdag inlassen zou goed zijn
Toon meer
. VERBIST (Brussel)
Reis op 10/06/2017
5/5  Zeer Goed
Een goede algemene indruk van het eiland
Toon meer
Loverine Peumans (.)
Reis op 10/06/2017
5/5  Zeer Goed
Heel mooie reis
Te veel voor 7 dagen
Toon meer
. Janssen - Deblock (.)
Reis op 10/06/2017
5/5  Zeer Goed
Eddy Schoukens (Brussel)
Reis op 10/06/2017
4/5  Goed
Enorm veel gezien van Corsica in zeer korte tijdsspanne
Beter om de reis een beetje te verlengen om uit te rusten en te recupereren
Toon meer
. Goosens (.)
Reis op 10/06/2017
4/5  Goed
Zeer goed programma voor de ontdekking van het eiland
Een beetje te weinig beenruimte in de bus.
Toon meer
Patrick De Clercq (Brussel)
Reis op 10/06/2017
4/5  Goed
Zeer mooie en interessante rondreis
Toon meer
Sara Peere (Brussel)
Reis op 10/06/2017
4/5  Goed
Veel gezien, lekker eten, goede chauffeur en super gids.
Toon meer
. Hosters - De Schrijver (.)
Reis op 03/06/2017
5/5  Zeer Goed
Uitstekende gids en chauffeur
Toon meer
Louisa Smekens (.)
Reis op 03/06/2017
4/5  Goed
Zeer goede gids en chauffeur
Te kleine kamers in Hotel Fesch. Te weinig vrije tijd in de grotere steden ( Bastia, Ajaccio)
Toon meer
. Loncke (.)
Reis op 03/06/2017
4/5  Goed
Middag maaltijden waren zeer goed maar te uitgebreid, 1 schotel is voldoende, zeker met diner 's avonds
Toon meer
. Deuys - Segers (.)
Reis op 03/06/2017
4/5  Goed
Gids en chauffeur top !
Te weinig streekproducten
Toon meer
. Porter - Deprince (.)
Reis op 03/06/2017
4/5  Goed
Zeer goede chauffeur en gids was uitstekend
Toon meer
. Jansen (.)
Reis op 03/06/2017
4/5  Goed
Zeer vriendelijk chauffeur. Heel goede gids die zijn ak goed kent en graag een extraatje aanbiedt Heel veel gezien van Corsica
Het mocht een beetje rustiger zijn
Toon meer
Georges Van Deursen (Brugge)
Reis op 27/05/2017
4/5  Goed
Kamers (501) in Hotel Killina zeer vochtig en onaangename geur, geen ster waardig! Het ontbijt was ok, maar het avondmaal was onvoldoende Laatste nacht in San Pellegrino kamer 41, daar moet dringend iets gedaan worden aan de mieren die op die kamer rondlopen!
Toon meer
Gilbert De Laet (Knokke-Heist)
Reis op 21/05/2017
3/5  Voldoende
Op de maaltijden voor een rondreis vonden wij niets aan te merken.
Timing van de rondleidingen zit fout. Te weinig tijd op belangrijke, interessante plaatsen en teveel (verloren) tijd op andere plaatsen. Misschien iets meer ruimte laten voor initiatief van de gids.
Toon meer
. Noyen (.)
Reis op 20/05/2017
5/5  Zeer Goed
Over het algemeen goede en vlotte bediening in de restaurants. Gids en chauffeur goed en propere bus. Prachtige rondreis
Het bezoek aan Corte was te kort
Toon meer
Francis Op de Beeck (Rumst)
Reis op 20/05/2017
4/5  Goed
Dikke proficiat voor onze chauffeur André, pracht van een kerel en sympathieke man!
Hotel Kilina was ver ondermaats, campinggevoel, ongedierte en veel stof!gids was te veel met zijn timing bezig en behandelde de groep soms als schoolkinderen. Hij hield te weinig rekening met de groep!
Toon meer
Jef Van Reusel (Zaventem)
Reis op 20/05/2017
4/5  Goed
Hotel Kilina 3 is meer te vergelijken met een camping, kamers zijn ondermaats en slecht deze reis onwwaardig
Toon meer
. Brusseel (.)
Reis op 20/05/2017
4/5  Goed
De restaurants waren over het algemeen goed, verzorgd en vriendelijk. Het landschap en de boottochten waren heel moooi.
Toon meer
. Neuen (.)
Reis op 20/05/2017
4/5  Goed
De plaatsen voor het middagmaal waren goed. Gids en chauffeur waren zeer goed.
1/2 uur rondhangen in Bonifacio na het middagmaal
Toon meer
. Van de Mosselaer (.)
Reis op 20/05/2017
4/5  Goed
Reis beantwoordt volledig aan de verwachtingen
Toon meer
. Dierinck (.)
Reis op 20/05/2017
4/5  Goed
Boottochten waren goed
Meer natuur in plaats van kerkbezoeken
Toon meer
. De Keukelare (.)
Reis op 20/05/2017
4/5  Goed
Mooi eiland met spectaculaire landschappen, mini cruises waren een pluspunt.
Graag meer vrije tijd in de leuke gezellige stadjes
Toon meer
Gilberte Geets (Mechelen)
Reis op 20/05/2017
3/5  Voldoende
Vooral mini cruise"grotten en Kliffen" kon ons erg bekoren. We hadden ook een zeer goede chauffeur Andrei: hij gaf ons een veilig gevoel, ook op moeilijke wegen in de bergen. We vonden de natuur op Corsica adembenemend en de temperaturen eind Mei zijn zeer aangenaam. We zouden de reis eigenlijk 3,5/5 willen geven!
Onze reisleider Eric Bloemen was niet echt onvriendelijk maar hij was geobsedeerd door het uurschema. Hij hield er geen rekening mee dat sommige mensen niet konden volgen en hij hield ook geen rekening met de wensen van de groep. Verder herhaalde hij alles wel 10 keer! Zijn autistische trekjes hebben ons en vele anderen mateloos geïrriteerd. Dat hij autist is, is niet zijn fout, maar het maakt hem ongeschikt als reisleider.
Toon meer
Jacques Depoorter (9473)
Reis op 13/05/2017
4/5  Goed
Corsica is qua natuur heel mooi en soms adembenemend, de historische gebouwen en sites goed bewaard. De gekozen hotels en restaurants waren goed en netjes.
Er was een toilet op de bus maar niemand mocht er gebruik van maken, ook niet in uiterste nood waardoor zeker een tiental mensen verplicht waren hun behoefte in de struiken te doen, in Ajaccio dan nog wel! Dit is een échte schande en dit voorval verpeste de sfeer volledig. Vier uur zaten we toen al op de bus, zonder een toiletstop in te lassen. De onwetendheid van de gids zorgde voor wrevel, hij moest meermaals beroep doen op de kennis van de chauffeur die meestal besliste waar er zou worden gestopt.
Toon meer
. GROEBBENS (.)
Reis op 13/05/2017
4/5  Goed
Perfecte inzet van de reisgids
Te weinig vrije tijd
Toon meer
. De Bolster (.)
Reis op 13/05/2017
4/5  Goed
Prachtig eiland, ik heb van de reis genoten !
Een dag extra om te genieten zou aangeraden zijn.
Toon meer
. Weglewski (.)
Reis op 13/05/2017
4/5  Goed
Goede hotelkeuze. Rondreis en bezoeken
Soms druk maar veel gezien
Toon meer
. Martens - Verdyck (.)
Reis op 13/05/2017
4/5  Goed
Zeer mooi land met prachtige reis. Chauffeur: ' safety first' uitstekend !
Door de smalle wegen, was het soms moeilijk voor de bus om de tijdslimieten te respecteren.
Toon meer
Luc Potvliege (.)
Reis op 13/05/2017
3/5  Voldoende
Heel mooie reis. Supermooi eiland en prachtige natuur en vriendelijke mensen.
Het programma is een beetje te druk
Toon meer
Germain Verfaellie (Koksijde)
Reis op 06/05/2017
4/5  Goed
1. Een groep van 39 personen voor 1 gids, zonder begeleider is TE GROOT ! 2. Een chauffeur (zeer eigenzinnige Roemeen) die de lokale taal (frans) onvoldoende verstaat en niet spreekt is NIET GOED
Toon meer
Sanders/Beunen Arlette (NC)
Reis op 29/04/2017
5/5  Zeer Goed
Ik vond dat de gids uitstekend was!
Volgens mij zou de rondreis beter en gemakkelijker zijn verlopen als de gids oortjes had om de informatie uit te leggen. Ik vond dat de restaurant in Bonifacio matig was.
Toon meer
Jean-Pierre Formesyn (Brugge)
Reis op 29/04/2017
4/5  Goed
De buschauffeur neemt de overhand op de gids. Hij beweerd dat hij 3 h rust tijd moet nemen middags daarom verliezen wij tijd in de vooravond om de stad te voet nog eens te verkennen (Ajaccio & porto-Vecchio). Hij raad ook de gids te stoppen op niet belangrijke plaatsen , wat te verlies is. Voor de rest is de buschauffeur wel in orde. Wat de tweede maal in Isola betreft de kamer was niet goed nagezien na winter of laag seizoen ( het was muffig en het toilet was slecht )
De gids was zeer vriendelijk en was goed gedocumenteerd ,ze was zeer behulpzaam .Het was haar eerste Corsica tour en daarom was ze misschien beïnvloedbaar door de buschauffeur . Waarschijnlijk doet ze de volgende Tour veel beter ,wij waren toch tevreden.
Toon meer
. Wijnen (.)
Reis op 29/04/2017
4/5  Goed
Goede groep Verrassingsstops van de chauffeur
Toon meer
. Lobestael (.)
Reis op 29/04/2017
4/5  Goed
De restaurants tijdens de rondreis waren goed tot zeer goed Gids en chauffeur waren zeer vriendelijk en behulpzaam.
Toon meer
Kurt Verschoore (Gullegem)
Reis op 29/04/2017
3/5  Voldoende
- We hebben veel gezien van Corsica, zaten met een goede groep ondanks dat wij buiten leeftijdscategorie vielen. Waren vooral 60+ misschien toch es melden of toevoegen als reisinfo. - Goede vertrekuren en de bezoeken werden onmiddellijk gestart. - goede gids voor wie van historische achtergrond houdt. - Meerdere mooie plaatsen aangedaan
- Het eerste hotel was ter vervanging van een ander. Het vooropgestelde hotel leek me beter ook de vooropgestelde menu's leken me beter - te vroege terugvlucht, verlies van 1 dag. + Laatste halve (hele) dag was er aan toegevoegd zonder meerwaarde. Ook de laatste overnachting (late aankomst + vroeg vertrek) diende enkel om te overnachten (geen meerwaarde) - de gids kon de grote groep van 40 niet meester. Ze gaf een verwarde, nerveuse indruk en was niet consequent in haar afspraken. - Misschien teveel willen bezoeken in korte tijd. Stopplaatst en timing waren niet altijd optimaal. - 2*3-gangen menu vinden wij niet noodzakelijk vooral omdat dit veel bezoektijd wegneemt . - Zowel middag- als avondmaal werden altijd binnen genuttigd. Misschien op zijn minst te voorzien dat men 's middags ook buiten kan eten, om zo toch iets van de omgeving te zien. - Het is geen noodzaak om met de bus tot voor de voordeur van het restaurant of boot of trein... afgezet te worden. Door eens het dorp door te wandelen ontdek je ook corsica. - 30 min plaspauze is niet voldoende om een volledig dorp te verkennen en dan te zeggen ''k hebt gezien' -> te weinig tijd op interessante plaatsen.
Toon meer
André Brands (Mechelen)
Reis op 29/04/2017
3/5  Voldoende
Prachtige reis door zeer mooie landschappen, steden en pittoreske dorpen. De maaltijden 's middags waren goed en zelfs beter dan die 's avonds.
Hotel Isola bood ons een slecht ontbijt aan ( harde broodjes en brood, onsmakelijke koffie ), Het avondmaal was niet altijd lekker en de beloofde kaas hebben we niet gekregen. Verder wareen er zeer weinig rust en winkel gelegenheden tijdens de tour.
Toon meer
. VAN DE WATER (.)
Reis op 01/04/2017
5/5  Zeer Goed
Gids was zeer professionneel, kon heel veel vertellen over Corsica Zeer goede en kalme chauffeur.
De terugreis naar Bastia voor de vlucht was lang.
Toon meer
. LEMMENS - PEETERS (.)
Reis op 01/04/2017
4/5  Goed
Prima chauffeur, prima gids, goede verstandhouding. Het hele eiland gezien.
Toon meer
Ben Podevyn (.)
Reis op 01/04/2017
4/5  Goed
Deskundige gids, zeer attent en enthousiast
Te weinig vrije tijd in Ajaccio
Toon meer
. Lannervelle (.)
Reis op 01/04/2017
4/5  Goed
Rondreis in crescendo opgebouwd van Noorden naar Zuiden
Druk programma een beetje weinig vrije tijd
Toon meer
. VAN HOUDT (.)
Reis op 01/04/2017
4/5  Goed
De boottocht was super ! Gids en chauffeur waren top
Minder Corsicaanse muziek in de bus
Toon meer
. Van Moll - Put (.)
Reis op 01/04/2017
4/5  Goed
Voldoende eten en drinken. De laatste 2 dagen waren het aangenaamste.
Het drukke programma werd stipt afgewerkt
Toon meer
. VREYS - WIJNANTS (.)
Reis op 01/04/2017
4/5  Goed
Enthousiasme en kennis van de gids. Aanbod van de uitstappen was afwisselend en kwaliteitvol Prachtige rondreis !
Ontbijt in Isolahotel was niet goed voor ons.
Toon meer
. Trippas (.)
Reis op 01/04/2017
4/5  Goed
Zeer goede gids en chauffeur. Interessant programma
Een beetje te druk programma
Toon meer
VLOT PENNEMANS (NC)
Reis op 01/04/2017
4/5  Goed
Volgens mij was het een mooie rondreis met een zeer enthousiaste gids en een goed chauffeur. De 2 boottochten waren heel mooi. Alles was goed georganiseerd !
Eerste hotel was minder dan wat ik had verwacht qua kamer en maaltijden. Verder, vond ik jammer dat er geen vrije tijd in Ajaccio was voorzien.
Toon meer
VERHAEGHE NC (NC)
Reis op 01/04/2017
4/5  Goed
Volgens mij vond ik dat de gids de beste ooit was !
Toon meer
PIETERS HOSTENG (NC)
Reis op 01/04/2017
4/5  Goed
Zeer goede avondmaal en ontbijt in de Golfe Hotel!
Volgens mij was de groep te groot. Het voorgerecht bij Brise de Mer was niets voor mij, en bij La Semillante vond ik dat de vissoep niet veel vis had.
Toon meer
Roger HANON (N)
Reis op 01/04/2017
4/5  Goed
Volgens mij waren alle hoogtepunten aanwezig dankzij een perfecte organisatie, een uitstekende gids en chauffeur ! Ik vond de bediening van de restaurants goed en snel ! Zelfs al was het een grote groep was (44 pers), was er een goede sfeer dankzij aan goede organisatie en leiding!
Volgens mij was het eten voldoende maar soms niet warm genoeg.
Toon meer
VANHASSEL NC (NC)
Reis op 01/03/2017
4/5  Goed
In globaal vond ik dat het een zeer positieve ervaring was met deze reis ! Ik vond dat het hotel Golfe fantastisch was !
Voor hotel Isola, vond ik dat de kwaliteit van de sanitair niet goed was . Volgens mij, was er te weinig tijd om de steden te bezoeken. Over het programma vond ik dat er niet genoeg tijd was voor het diner om zich te verfrissen.
Toon meer