ONTDEKKING VAN SARDINIË

Olbia, Italië
Nieuw product Expairtours !
Groepen Ontdekking 

Beschrijving

Ontdekking Van Saridinië

Nog meer dan Sicilië, is Sardinië steeds een echt eiland geweest in de meest culturele vorm van het woord : de volkeren die er zich waagden hebben zich steeds goed ingeburgerd in de lokale cultuur en hebben zo hun gewoonten aangepast aan het hedendaagse leven, zoals de Catalanen in het oosten. 1040 km kust, één enkele hoofdweg die het noorden met het zuiden verbindt, een beschermde natuur, sites die getuigen van oude pre-griekse culturen, maar vooral de Sardijnen : die ik heb leren kennen, eerbiedig, respectvol en vooral fi er op hun prachtige eiland... neem de tijd om het te bezoeken en ontdek een landelijke wereld met ruige kantjes maar ook antieke waarden.

Opgelet

De volgorde van de bezoeken en van de verblijven kan wijzigen afhankelijk van de bezetting en weersomstandigheden. De categorie van de verblijven en de inhoud van het programma zijn gegarandeerd.

Tour details

Dag 1: Alghero

Aankomst op de luchthaven van Olbia en verwelkoming door de gids.

Transfer per autocar naar Alghero via de panoramische kustlijn, langsheen Santa Teresa met een bezoek aan Castelsardo (afhankelijk van de vluchttijden).

Castelsardo is een sfeervol vissersdorp met uitzicht over de Golf van Asinara.

Het dorp heeft in de loop der eeuwen verschillende namen gehad en werd gesticht in 1102 door de adellijke familie Doria uit Genua (Castel Genuese & Castel Doria) .

Het kasteel dat zich bovenop de heuvel bevindt beschikt nog over de oude verdedigingsmuur.

Avondmaal en overnachting in het Catalunya hotel te Alghero.

Dag 2: Bezoek Aan De Neptunus Grotten & De Stad Alghero

Na het ontbijt vertrekken we naar de toeristische haven van Alghero, waar we inschepen voor een boottocht van 45 minuten naar de Neptunus grotten.

De grotten zijn gelegen vlakbij de Capo Caccia, een imposante kalksteenklif gelegen op 25 km van Alghero. Begeleid bezoek aan de druipsteengrotten van Neptunus, één van de topattracties van Alghero. Lunch in het plaatselijk restaurant Quartè Sayal. Na de lunch, stadsbezoek van Alghero. Alghero, dat in het Catalaans dialect “Alguer” wordt genoemd, heeft veel goed bewaard gebleven stadsmuren.

De nauwe straten in het centrum van de stad en de vissershaven hebben hun karakteristieke mediterraanse uitstraling behouden.

We zetten de excursie verder met een bezoek aan de Santa- Maria kathedraal, de verdedigingsmuren, de verdedigingstorens, de zeeboulevard met haar prachtig uitzicht over de baai van Alghero en het koraal laboratorium, gelegen in de binnenstad. Vrije tijd om de stad te ontdekken zowel voor als na het avondmaal.

Avondmaal en overnachting in het Catalunya hotel.

Dag 3: Saccargia > Torralba & Vrije Namiddag

Na het ontbijt, vertrek naar Saccargia met een bezoek aan de basiliek van Santissima Trinita. De beroemde basiliek in romaans-pisaanse stijl werd in 1116 gebouwd op de ruïnes van een bestaand klooster voor de orde van Camaldolensis, en is één van de belangrijkste Romaanse bouwwerken van Sardinië.

De basiliek bestaat uit witte en zwarte kalk- en basaltstenen.

We zetten de excursie verder per autocar naar de site Nuraghe Santu Antine, waar u verschillende overblijfselen uit het Bronzen tijdperk kunt bewonderen.

De site bestaat uit indrukwekkende kegelvormige verdedigingsbouwwerken die zijn gemaakt met grote rotsblokken, zonder gebruik te maken van cement.

Lunch in het agriturismo Santu Antine in Torralba. In de namiddag, vertrek per autocar naar Putzu Idu. Check-in, avondmaal en overnachting in het Raffael hotel.

Dag 4: Bosa & Het Sinis Schiereiland

Na het ontbijt vertrek naar Bosa. Bosa is een klein stadje gelegen aan de westkust van Sardinië en vlakbij de enige bevaarbare rivier die dit eiland kent, de Temo rivier. Lange tijd is dit een zeer belangrijke haven geweest voor midden- Sardinië, niet alleen voor het directe achterland, maar ook voor de meer naar het binnenland gelegen hoogvlaktes zoals Macomer en Torralba. Lunch in het plaatselijk restaurant Mannu. Na de lunch, bezoek aan de Penisola del Sinis, een natuurlijke en ongerepte landtong.

De omgeving is rijk aan zoutwatermeren en is zeer geliefd bij de watervogels zoals de flamingo’s. Aan de rand van het schiereiland Sinis ligt de badplaats San Giovanni di Sinis, die ooit bekend was om zijn vissershuisjes. Deze huisjes waren gemaakt van riet en hout, waarvan er nog maar een aantal bewaard van zijn gebleven.

Aan San Giovanni di Sinis ligt de bekende archeologische site Tharros. Met de zee aan twee zijden is Tharros één van de interessantste archeologische sites van het Middellandse Zeegebied.

Hier kunt u de ruïnes van de Fenicische kuststad bewonderen. De stad Tharros, werd rond 730 v.C. gesticht door de Feniciërs en bood een veilige ankerplaats aan voor vrachtschepen uit het Middellandse Zeegebied. Rond de 5e en 6e eeuw v.C. was Tharros een bloeiende haven geworden, die haar welvaart tot in het Romeins tijdperk heeft kunnen behouden. Vanaf 238 v.C. tot op heden is slechts 1/3 van de archeologische site opgegraven.

In het zuiden vindt u onder andere de Punische en Romeinse stad met haar baden, huizen en heiligdommen. In Tharros hebben we een panoramische treinrit voorzien. Vervolgens brengen wij een bezoek aan Cabras & het archeologische museum van Monte Prama. Tijdens het omploegen van zijn landbouwgrond in 1974, vond boer Sissinio Poddi het hoofd van een beeld. Uiteindelijk werd op deze plaats de grootste verzameling van beelden van het westelijk Middellands Zeegebied gevonden.

Vervolgens brengen we een bezoek aan het Cabras museum, gevolgd door een bezoek aan een oud western dorpje San Salvatore.

In de avond, transfer naar het hotel. Avondmaal en overnachting in het Raffael hotel.

Dag 5: Cagliari & Nora

Na het ontbijt, vertrek naar de universiteitsstad Cagliari, gevolgd door een panoramische rondrit van de stad. Cagliari, dat letterlijk het kasteel heet, telt ca. 165.000 inwoner s en 478.000 inwoner s inc l u s ief de buitenwijken(Elmas, Pirri, Monserrato, Selargius, Quartucciu, Quartu Sant’Elena). Tijdens de stadsrondrit komen we langs de basiliek van Bonaria, die in de 14e eeuw werd gebouwd. In het jaar 1370 spoelde er een Mariabeeld aan op het strand vlakbij de kerk, waarna deze een bedevaartsoord is geworden.

We zetten de excursie verder naar Monte Urpinu, een stadspark van maar liefst 350.000 mÇ, gelegen op 98 m boven de zeespiegel. In de jaren 80’ begon men aan de herbebossing van het park. Op Monte Urpinu kunt u genieten van een prachtig panoramisch uitzicht over het natuurreservaat Mollentargius, de thuishaven van de roze flamingo’s, de golf van Cagliari, de Sant’Elia heuvel en het Poetto strand.

Vervolgens maken we een wandeling door het historisch gedeelte van de stad. Lunch in het plaatselijk restaurant Piazza Yenne. Na de lunch, vertrek naar de archeologische site Nora.

De site werd gebouwd in de 7e eeuw v.C. door de Feniciërs en heeft een zeer gunstige ligging aan de kust. U vindt hier onder andere overblijfselen terug van de Punische begraafplaats en het theater, dat nog steeds wordt gebruikt voor voorstellingen in de zomermaanden.

Terugkeer naar Putzu Idu. Avondmaal en overnachting in het Raffael hotel.

Dag 6: Mamoiada & Orgosolo

Na het ontbijt, vertrek naar Mamoiada, gevolgd door een bezoek aan de stad en het Sardijns masker museum. Vervolgens gaan we landinwaarts waar het weelderige landschap versierd wordt door een ongerepte mediterrane vegetatie met heuvels die langzaam overgaan in bergen met hoge pieken.

Volg één van de landwegen en voordat u het in de gaten heeft bevindt u zich te midden van het Gennargentu gebergte, staat u naast een natuurlijke waterbron of zit u aan tafel met lokale herders.

We zetten de excursie verder naar de regio Nuoro, met haar vele authentieke bergdorpjes, tradities, uitmuntende Sardijnse keuken en de Cannoau wijn.

Hier wordt al snel duidelijk waarom Sardinië deel uitmaakt van de Blue Zones; plaatsen op aarde waar de inwoners dankzij hun dagelijkse levenswijze langer, gezonder en vitaler leven.

Ook komen we langs het Gennargentu nationaal park, dat gelegen is in een ruig berggebied. Tenslotte gaan we naar de stad Orgosolo dat beroemd is vanwege haar muurschilderijen alsook voor haar gewelddadig verleden.

Traditionele lunch met de schaapherders in het Orgosolo. Transfer naar het hotel.

Check-in, avondmaal en overnachting in het Mercure hotel.

Dag 7: La Maddalena > Caprera & Porto Cervo

 Na het ontbijt nemen we de ferry voor een overtocht naar “La Maddalena” en “Caprera”. Het centrum van het gezellige havenstadje La Maddalena heeft vele restaurants, terrassen en winkeltjes met Sardijnse specialiteiten. Vervolgens gaan we naar het eiland Caprera via een 600 m lange brug.

Het eiland werd in 1856 opgekocht door de Italiaanse held Garibaldi waarna er een museum aan hem werd gewijd. Bezoek aan het museum en terugkeer naar La Maddalena voor de lunch. Na de lunch, terugkeer per ferry naar Palau. We zetten de excursie verder naar de badstad Porto Cervo, het Saint-Tropez van Italië.

Hier ontdekken we de betoverende Costa Smeralda en worden we ondergedompeld in de “high society cultuur”.

Geniet van een ontspannende wandeling aan de jachthaven van Porto Cervo.

Avondmaal en overnachting in het Mercure hotel.

Dag 8: Olbia > Brussel

Na het ontbijt, check-out en transfer naar de luchthaven van Olbia.

Vlucht Olbia Brussel.

Prijzen & Boeken

LOADING...
LOADING...

Info prijs

Inbegrepen In De Prijs

 • Vluchten heen en terug
 • Nederlandstalige gids van Olbia tot Olbia
 • 4* hotels
 • Vol pension
 • Lunchen in restaurants ge­durende de bezoeken
 • Dranken tijdens de lunch 1/4 wijn 1/2 water
 • Half pension in de hotels
 • Typische lunch in Orgosolo
 • Bezoeken & entreegelden zoals vermeld in het programma
 • Boottocht naar Maddalena

Niet Inbegrepen In De Prijs

 • Single toeslag
 • Fooien
 • Verzekeringen
 • De toeristenbelasting (ter plaatse te betalen)
 • De dranken tijdens de maaltijden in het hotel
 • De persoonlijke uitgaven

Mening reizigers

No results found ! Geef uw mening