Kunst En Tafelen In Italië

Firenze, Italië
Kunst en tafelen, een combinatie voor al je zintuigen !
Suggesties Groepen 

Beschrijving

Kunst En Tafelen In Italië

Sinds het jaar 2013 ingeschreven als Unesco Werelderfgoed, is de Italiaanse gastronomie alom vertegenwoordigt in de ontdekking van Italie. Expair Tours biedt u een uitzonderlijke rondreis dankzij de combinatie van kunst, geschiedenis, cultuur en gastronomie. Bologna, Florence, Assisi of ook San Marino bieden u typische plaatsen en historische monumenten aan die u absoluut niet wil missen. Kooklessen, degustaties en bezoeken zullen u smaakpapillen verleiden dankzij de culinaire rijkdom van de verschillende regio’s van Italie.

https://static.youtube.com/watch?v=a2eUjtQoeSQ

 

Tour details

Dag 1: Brussel - Bologna

Met de vlucht komen we aan in de luchthaven van Bologna. Transfer naar het hotel. Avondmaal en overnachting. Indien de vlucht vroeg is: bezoek aan Bologna, indien de vlucht laat aankomt gaan we rechtstreeks naar het hotel voor het avondmaal en overnachting. Indien de vlucht in de namiddag is dan gewoon vrije wandeling door Bologna en bezoek van Bologna op de laatste dag.

Bologna heeft nog een bijnaam: La Grasse (De Dikke). Dat is een directe verwijzing naar het heerlijke eten en drinken dat je in Bologna aan zult treffen. Bologna wordt algemeen een beetje beschouwd als het culinaire hart van Italië. In de hele streek worden er prachtige streekproducten gemaakt en de koks in Bologna weten deze te verwerken tot heerlijke gerechten.

 

Dag 2: Parma

Na het ontbijt, vertrek met de bus naar Parma voor een begeleid bezoek. Bezoek aan een Parmezaan fabriek en aan een ham fabriek uit de regio van Parma. Proeverij en lunch in de regio van Langhiro (ongeveer 40min. van Parma) in de ham fabriek. Na de lunch omstreeks 14u30 vertrekken we richting Bologna voor een verkenning van de stad. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Parma is een belangrijke industriestad die vooral van belang is voor de voedingswarenindustrie. Aan de stad zijn beroemde producten als de Parmezaanse kaas en parmaham verbonden.
Het zuivelconcern Parmalat heeft hier zijn thuisbasis.

 

Dag 3: Firenze

Ontbijt en check-out. Vertrek met de bus richting Firenze waarbij we lunchen in een plaatselijk restaurant. Na de lunch, begeleide rondleiding van Firenze. Transfer naar het hotel in de regio van Assisi. Avondmaal en overnachting.

Firenze, de stad is lang bestuurd geweest door de rijke bankiersfamilie Medici. Deze familie heeft er persoonlijk voor gezorgd dat Firenze één van de belangrijkste steden ter wereld is op gebied van schilderkunst, beeldhouwkunst, literatuur en architectuur. Onder het bewind van de Medicifamilie werd Firenze de belangrijkste renaissancestad ter wereld. Dit is nog steeds één van de belangrijkste redenen dat er zoveel toeristen naar Firenze toekomen. De vele kunsthistorische schatten en paleizen in Firenze zijn door de eeuwen heen zo goed als allemaal aan de stad geschonken. Een belangrijke voorwaarde van deze donaties was dat de kunst de stad niet mocht verlaten en de collectie intact moest blijven. Mede hierdoor is Firenze uitgegroeid tot één van de populairste bestemmingen binnen Europa.

 

Dag 4: Orvieto & Assisi

Na het ontbijt vertrekken we richting Orvieto voor een begeleide stadswandeling. Na de lunch brengen we een bezoek aan de keramiekfabriek in Deruta (dit dorpje is bekent om zijn ambachtelijke keramiek). Vervolgens genieten we van een wijnproeverij met lokale snacks in de omgeving van Assisi. Avondmaal en overnachting.

Tijdens een bezoek aan Orvieto gaat alle aandacht naar de meer dan indrukwekkende Duomo, de grote trots van deze stad in het zuiden van Umbrië. U staat
met open mond te kijken naar de tot in het kleinste detail versierde deuren en de kleurrijke mozaïeken, waarover een gouden gloed hangt.

 

Dag 5: Perugia & Assisi

Na het ontbijt vertrekken we naar Perugia en brengen een bezoek aan de ‘Perugina’ chocoladefabriek (± 1,5 uur). Korte begeleide tour van Perugia en lunch in een plaatselijk restaurant. In de namiddag staat er een begeleid bezoek van Assisi op het programma (inclusief toegang tot de San Francisco basiliek). Avondmaal en overnachting.

De stad van de 13de-eeuwse heilige Franciscus en Clara van Assisi is een bekende bedevaartsplaats, die ook door toeristen gewaardeerd wordt vanwege haar smalle straatjes en pittoreske winkeltjes.

 

Dag 6: Urbino

Ontbijt en check- out. Vertrek naar Urbino voor een begeleid bezoek met toegang tot het Duscale paleis. Lunch in een plaatselijk restaurant in de regio van Urbino. Transfer naar Pesaro.

Vrije tijd in de namiddag. Avondmaal en overnachting.

 

Dag 7: Kookles & Typisch Avondmaal & San Marino

Na het ontbijt vertrekken we richting de ‘Collina Dei Poeti’ in Santacangelo waarbij we een typische kookles zullen volgen (± 4 uur), gevolgd door de lunch. Vervolgens staat er een verkenning van de Republiek van San Marino op het programma. Transfer naar het hotel in Pesaro, gevolgd door vrije tijd. Vertrek voor Gradara: mooi en pittoresk dorpje met een middeleeuws kasteel. Typisch avondmaal in het restaurant ‘Mastin Vecchio’. Terugkeer naar het hotel. Overnachting.

San Marino, dat officieel de Republiek San Marino wordt genoemd is iets groter dan 61 km² en heeft een bevolking van ruim 30.000 inwoners. San Marino is de oudste nog bestaande constitutionele republiek van de wereld.

 

Dag 8: Bologna & Fico Eataly World - Terugreis

Check-out en vertrek richting de luchthaven van Bologna. Omwille dat de vlucht pas om 15u50 vertrekt stellen we voor om te lunchen in de ‘Fico Eataly world’ (op eigen
gelegenheid). Dit is het grootste agri-food park van de wereld.

Transfer richting de luchthaven van Bologna.

 

Prijzen & Boeken

LOADING...
LOADING...

Info prijs

Inbegrepen

Prijs is op basis van bezetting 35 tot 40 pax per groep 

 • Vluchten heen en terug Bologna
 • Bus tijdens de rondreis
 • Nederlandstalige gids 
 • Verblijf in volpensioen
 • Hotels 4* in halfpensioen 
 • Lunchs in lokale restaurants met 1/2 water en 1/4 wijn inbegrepen)
 • Avondmalen in het hotel: 3-gangenmenu (dranken niet inbegrepen)
 • Typische avondmaal (3-gangenmenu met 1/2 water en 1/4 wijn inbegrepen).
 • Begeleid bezoek in  Parma, Bologna, Florence, Orvieto, Perugia, Assisi, Urbino, San Marino Republiek. 
  • Begeleid bezoek in de Hamfabriek te Langhirano
  • Begeleid bezoek van een Parmezaanfabriek
  • Kookles in de regio van Montefalco (+-4u)
  • Wijnproeverij in de regio van Assisi

Niet Inbegrepen

 • Extras en overige dranken tijdens de avondmalen
 • Toeristenbelasting (ter plaatste te betalen)
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Alles wat niet vermeld werd onder het rubriek "inbegrepen in de prijs"
 • - single supplement 249 € 
 • onderbezetting 
  • bezetting 30 tot 34 pers = 60€ toeslag per pers 
  • bezetting 25 tot 29 pers = 100€ toeslag per pers
  • bezetting 20 tot 24 pers = 210€ toeslag per pers

Mening reizigers

22 commentaren

Mireille Dulst (Sterrebeek)
Reis op 29/05/2019
5/5  Zeer Goed
Manoiu is een super professionele gids, niets dan lof over haar. Leuke rondleidingen. Veel kennis en geschiedenis over het land gekregen. Een dikke pluim !! Eerste reis met De Blauwe Vogel en hebben een leuke reis gahad voor herhaling vatbaar.
Toon meer
Annie Magnus (St Pieters Leeuw)
Reis op 29/05/2019
5/5  Zeer Goed
Mooi gevarieerd programma, ruime kamers. Groep is goed meegevallen.
S'middags waren de maaltijden meer typisch italiaans dan s'avonds.
Toon meer
Flore Carlens (St Truiden)
Reis op 28/05/2019
5/5  Zeer Goed
J GEVAERT (BREDENE)
Reis op 06/05/2019
5/5  Zeer Goed
Goede organisatie- goede maaltijden Goede begleiding
Graag eens gelati al dessert !
Toon meer
MARTINE V (ANTWERPEN)
Reis op 29/04/2019
5/5  Zeer Goed
Autocar en transfer perfect in orde ! Heel divers Zowel culinaire als cultureel genieten is een topper !!
Bezoek aan de 2 kerken duurde iets lang
Toon meer
Patrick De Deker (Ninove)
Reis op 29/04/2019
5/5  Zeer Goed
We konden geen betere gids toewensen: kennis, vriendelijk aangenaam duidelijk en gepast grappig. TOP ! De chauffeur: vriendelijk bekwaam kalm en steeds stipt.
Toon meer
Paul Debecker (Heverlee)
Reis op 29/04/2019
4/5  Goed
Manon gaf veel uitleg en kan interessant en aangenaam vertellen, geboeid geluisterd ! Aangename reis, goed gezelschaps, belamgrijke beziens waardig heben.
Toon meer
Wim Van Mirtume (Herentals)
Reis op 29/04/2019
4/5  Goed
Gids, chauffeur, programma.
Dit reisprogramma moet een blijver blijven. Blijf veilig op italiaans eten en niet internationaal.
Toon meer
Tina Wyns (Hulst)
Reis op 29/04/2019
4/5  Goed
De ronreis was heel goed georganiseerd
Dat er in geen enkel hotel een bad was
Toon meer
M. Bentein (Oostende)
Reis op 29/04/2019
4/5  Goed
Mooi reis, goed programma, zeer goede gids en chauffeur.
Toon meer
Willy Van De Vijver (.)
Reis op 14/10/2018
4/5  Goed
Genoten van de kennis en de vriendelijkheid van de gids, zeer lekker gegeten. Genoten van de restaurants. Na de zeer lekkere maaltijd 's middags met truffel, konden wij 's avonds te weinig eten van het lekkere eten in het mooie restaurant. Te veel lekker eten op dezelfde dag !!!!!
Het ontbijt was niet altijd even goed. laaste bezoek aan die supermarkt was geen toegevoegde waarde.
Toon meer
NC NC (.)
Reis op 07/10/2018
5/5  Zeer Goed
Gids heeft enorm veel kennis en ze is super vriendelijk !
Iets meer vrije tijd.
Toon meer
Adrien Blondeel (.)
Reis op 07/10/2018
5/5  Zeer Goed
Schoep Michel (Bruxelles)
Reis op 07/10/2018
5/5  Zeer Goed
Zeer mooie reis !
Restaurant 1 & 3 : Te weinig organisatie wegens iets te weinig personeel.
Toon meer
De Keukelaere Chris (Bruxelles)
Reis op 07/10/2018
4/5  Goed
Veel gezien, veel geproefd, mooi zonreis Heel goed gids !!! We willen haar op elke geleide rondreis
Toon meer
Jacqueline Appelmans (.)
Reis op 07/10/2018
4/5  Goed
Goed programma, goed begeleiding en een aangename groep ! Hoorapparaten, moderne bussen : zeer goed Betreffende de rondreis : alles zeer positief.
Soms (Hotel Nautilus) was het personeel niet goed opgeleid (onhandigheid, geen methode)
Toon meer
Karel Dekeyser (.)
Reis op 07/10/2018
4/5  Goed
Mooie geslaagde rondreis! Mooie stadjes gezien. Bezoek van Firenze was te druk was Orvieto was prachtig even als Perugia.
Te weinig vrije tijd
Toon meer
Reinhart Demuynck (.)
Reis op 07/10/2018
4/5  Goed
Een reis bijna perfect !
Soms te druk en te moeilijk, te weinig vrije tijd.
Toon meer
Paulus Boschmans (.)
Reis op 07/10/2018
4/5  Goed
Lunch in Agriturismo Terra Del Vento : 5 sterren !
Toon meer
Leopold Belleghem (.)
Reis op 07/10/2018
4/5  Goed
Benediktus Want - Swolfs (.)
Reis op 07/10/2018
4/5  Goed
Restaurants gewoon goed !
Soms gebrek aan vrije tijd.
Toon meer
Liliane Wambacq (.)
Reis op 07/10/2018
4/5  Goed
Zeer goede gids : vriendelijk, attent en behulpzaam. Ook zeer goede chauffeur: rijvaardigheid was perfect ! Prachtige reis, prachtig cultuursteden. 'S middags zeer goede lunch, keuze restaurants waren in orde.
Parma bezoek minder interessant. Bezoek van middeleuwse stadje zeer interessant maar voor ouderen (80+) zwaar aangezien hellenigen trappen.
Toon meer

Info bestemming

FIRENZE

Firenze is ongetwijfeld één van de mooiste steden van Italië. Firenze bezit maar liefst 25% van het Italiaanse artistieke erfgoed. De stad is omgeven door een groen landschap en binnen een straal van tien kilometer kunt u de prachtige Medici villa's bewonderen, waarvan sommigen zijn geklasseerd als Unesco werelderfgoed. Firenze is niet alleen een “stadsmuseum”, maar ook een stad van plezier.