KUNST EN TAFELEN IN ITALIË

Firenze, Italië
Kunst en tafelen, een combinatie voor al je zintuigen !
Groepen 

Beschrijving

Kunst En Tafelen In Italië

Sinds het jaar 2013 ingeschreven als Unesco Werelderfgoed, is de Italiaanse gastronomie alom vertegenwoordigt in de ontdekking van Italie. Expair Tours biedt u een uitzonderlijke rondreis dankzij de combinatie van kunst, geschiedenis, cultuur en gastronomie. Bologna, Florence, Assisi of ook San Marino bieden u typische plaatsen en historische monumenten aan die u absoluut niet wil missen. Kooklessen, degustaties en bezoeken zullen u smaakpapillen verleiden dankzij de culinaire rijkdom van de verschillende regio’s van Italie.

https://www.youtube.com/watch?v=a2eUjtQoeSQ

Tour details

Dag 1: Brussel > Bologna

Aankomst op de luchthaven van Bologna met een vlucht vanuit Brussel. Hartelijk welkom door de gids en transfer per bus naar het centrum van Bologna: vrije lunch en begeleide wandeltocht door de stad. Na de rondleiding wordt u overgebracht naar het hotel. Diner en overnachting.

Bologna staat ook bekend onder een andere bijnaam: La Grassa (De Dikke). Dit is rechtstreeks te danken aan de verrukkelijke gerechten en dranken die je in Bologna zult aantreffen. Bologna wordt over het algemeen beschouwd als het culinaire hart van Italië. In de hele regio worden fantastische streekproducten vervaardigd, en de koks in Bologna weten deze om te toveren tot heerlijke maaltijden.

Dag 2: Parma

Ontbijt. Vertrek per bus naar Caseificio Montecoppe. Bij aankomst geniet u van een begeleid bezoek aan de kaasfabriek en een kaasproeverij met bijbehorende hapjes. Vervolgens vertrekken we naar Langhirano. Daar wacht u een bezoek aan de "La Perla" hamfabriek,, gevolgd door een heerlijke lunch. Na de lunch gaan we richting het stadscentrum van Parma. Bij aankomst in Parma staat een boeiende, begeleide wandeltocht door de stad op het programma. Na deze verrijkende dag keren we terug naar het comfort van het hotel, waar u kunt genieten van een heerlijk diner en een ontspannen overnachting.

Parma is een belangrijke industriestad, vooral bekend om zijn voedingsmiddelenindustrie. De stad is vermaard om zijn producten, zoals Parmezaanse kaas en Parmaham. Het zuivelbedrijf Parmalat heeft hier zijn hoofdkantoor gevestigd.

Dag 3: Firenze

Ontbijt en check-out. Vertrek met de bus richting Firenze en begeleide rondleiding van de stad. Vrije lunch. Transfer naar het hotel in de regio van Assisi. Avondmaal en overnachting.

Firenze, de stad heeft lange tijd geregeerd onder de invloedrijke bankiersfamilie Medici. Deze familie heeft persoonlijk bijgedragen aan de status van Florence als een van 's werelds belangrijkste centra voor schilderkunst, beeldhouwkunst, literatuur en architectuur. Onder het bewind van de familie Medici groeide Florence uit tot de belangrijkste renaissancestad ter wereld. Dit is nog steeds een van de belangrijkste redenen waarom zoveel toeristen Florence bezoeken. De vele kunsthistorische schatten en paleizen van Florence zijn door de eeuwen heen bijna allemaal aan de stad geschonken. Een belangrijke voorwaarde voor deze schenkingen was dat de kunst niet uit de stad mocht worden verplaatst en dat de collectie intact moest blijven. Hierdoor is Florence uitgegroeid tot een van de meest populaire bestemmingen in Europa.

Dag 4: Spello > Wijngaard & Lunch > Orvieto

Een smakelijk ontbijt om de dag te beginnen. We vertrekken naar het betoverende stadscentrum van Spello, waar we een wandeltocht maken om de stad te verkennen. Vervolgens gaan we naar de befaamde wijngaard "Cantine Neri" voor een begeleide rondleiding door de wijngaard, gevolgd door een wijnproeverij en een heerlijke lichte lunch. Daarna trekken we naar het historische centrum van Orvieto, waar we met de kabelbaan naar het centrum gaan en een boeiende wandeltocht maken door de stad. Terug in het hotel. Diner en overnachting.

Orvieto: Bij een bezoek aan Orvieto wordt alle aandacht opgeëist door de buitengewoon indrukwekkende Duomo, de grote trots van deze stad in het zuiden van Umbrië. U zult versteld staan van de minutieus versierde deuren en de kleurrijke mozaïeken die een gouden gloed uitstralen en u sprakeloos achterlaten.

Dag 5: Perugia Chocoladefabriek > Perugia > Assisi

Na het ontbijt vertrekken we naar Perugia en brengen een bezoek aan de ‘Perugina’ chocoladefabriek (± 1,5 uur). Vertrek naar het levendige stadscentrum van Perugia. Bij aankomst in Perugia wacht u een betoverende wandeltocht door de stad. Vrije lucnh. Vervolgens gaan we per bus naar het sfeervolle stadscentrum van Assisi. Bij aankomst in Assisi staat er een inspirerende wandeltocht op het programma, inclusief toegang tot de adembenemende Basiliek van San Francesco. Daarna keren we terug naar het hotel. Diner en overnachting.

Assisi: De stad van de 13e-eeuwse heiligen Franciscus en Clara van Assisi staat bekend als een bekende bedevaartsbestemming, die ook door toeristen wordt gewaardeerd vanwege haar schilderachtige straatjes en charmante winkeltjes.

Dag 6: Urbino > San Marino

Begin de dag met een heerlijk ontbijt en check uit bij het hotel. Neem de bus naar het levendige stadscentrum van Urbino, waar een boeiende wandeltocht op u wacht. Busrit naar "Agriturismo Terra Del Vento" voor een smakelijke lunch te midden van weelderige groene landschappen. Vervolgens gaan we op weg naar de Republiek San Marino, waar u de bezienswaardigheden kunt bewonderen en vrije tijd heeft om te verkennen. Transfer naarin het het hotel. Diner en overnachting.

San Marino, officieel bekend als de Republiek San Marino, beslaat iets meer dan 61 km² en telt een bevolking van meer dan 30.000 inwoners. Het is de oudste nog bestaande constitutionele republiek ter wereld.

Dag 7: Kookles > Rimini > Gradara & Typisch Avondmaal

Ontbijt. Daarna vertrekken we naar "Collina dei Poeti" voor een kookles en een lunch met wijnproeverij. Vervolgens gaan we op weg naar het stadscentrum van Rimini, waar een boeiende wandeltocht en vrije tijd op het programma staan. We keren terug naar het hotel en bereiden ons voor op de volgende bestemming. Onze volgende stop is het centrum van Gradara, waar we een korte rondleiding door de Middeleeuwse stad zullen maken. We sluiten de dag af met een heerlijk diner in een lokaal restaurant. Na het diner keren we terug naar het hotel voor een verkwikkende overnachting.

San Marino, dat officieel de Republiek San Marino wordt genoemd is iets groter dan 61 km² en heeft een bevolking van ruim 30.000 inwoners. San Marino is de oudste nog bestaande constitutionele republiek van de wereld.

Dag 8: Terugreis

Check-out en vertrek richting de luchthaven van Bologna. Retourvlucht naar Brussel.

Prijzen & Boeken

LOADING...
LOADING...

Info prijs

Inbegrepen In De Prijs

 • De vluchten heen en terug Bologna
 • 7 nachten in de voorgestelde hotels 4*
 • • Nederlandstalige begeleider gedurende de hele reis
 • Privébus GT volgens het programma
 • Nederlandssprekende lokale gidsen/reisleider voor de hele tour volgens het programma
 • Oortelefoons gedurende het hele verblijf
 • 2 overnachtingen in HB (buffetontbijt + diner met 3-gangenmenu) in het Admiral Park Hotel ****, Zola Pedrosa of gelijkwaardig
 • 3 overnachtingen in HB (buffetontbijt + diner met 3-gangenmenu) in Hotel Cenacolo ****, Santa Maria Degli Angeli of gelijkwaardig
 • 1 overnachting in HB (buffetontbijt + diner met 3-gangenmenu OF buffetdiner) + 1 overnachting in BB (buffetontbijt) in Hotel Europa Monetti ****, Cattolica (of Hotel Venus ****, Gabicce Mare)
 • Toegang tot: Perugina Chocolate Factory, Basilica San Francesco Assisi
 • 1 lunch (3-gangenmenu; inclusief 1/2 water + 1/4 wijn) in een restaurant in de omgeving van Urbino
 • 1 typische lunch in een prosciutto-fabriek in de omgeving van Parma
 • 1 lichte lunch + wijnproeverij in een wijnmakerij in de omgeving van Orvieto
 • 1 kookles + lunch in de omgeving van Rimini
 • 1 typisch diner in de omgeving van Rimini
 • 1 kaasproeverij in de omgeving van Parma
 • Begeleide wandeltochten volgens het programma

Niet Inbegrepen In De Prijs

 • Extra’s
 • Toeristenbelasting, ter plaatse te betalen
  • Lunches in Firenze, Perugia en Bologna
  • Extra drankjes in de restaurants
  • Dranken bij diners in de hotels
  • Fooien
 • Alles wat niet vermeld werd onder het rubriek ‘inbegrepen in de prijs’

Mening reizigers

24 commentaren

Linda Van Hoof (Leuven)
Reis op 06/09/2021
4/5  Goed
Kunst en tafelen maakt zijn naam waar. De kookles en lunch in Collina dei poeti te Santacangelo was een voltreffer. Ook restaurant Locando dell' Ambra was uitstekend.
Rimini veel tegen. Weinig te zien en heel veel volk op het strand. Deed me denken aan Blankenbergen aan zee hier in Belgie.
Toon meer
Annie Magnus (St Pieters Leeuw)
Reis op 29/05/2019
5/5  Zeer Goed
Mooi gevarieerd programma, ruime kamers. Groep is goed meegevallen.
S'middags waren de maaltijden meer typisch italiaans dan s'avonds.
Toon meer
Mireille Dulst (Sterrebeek)
Reis op 29/05/2019
5/5  Zeer Goed
Manoiu is een super professionele gids, niets dan lof over haar. Leuke rondleidingen. Veel kennis en geschiedenis over het land gekregen. Een dikke pluim !! Eerste reis met De Blauwe Vogel en hebben een leuke reis gahad voor herhaling vatbaar.
Toon meer
Flore Carlens (St Truiden)
Reis op 28/05/2019
5/5  Zeer Goed
Nadine Desmaels (Hoeilaart)
Reis op 27/05/2019
4/5  Goed
Zeer aangename en leerijke reis.
Toon meer
J GEVAERT (BREDENE)
Reis op 06/05/2019
5/5  Zeer Goed
Goede organisatie- goede maaltijden Goede begleiding
Graag eens gelati al dessert !
Toon meer
MARTINE V (ANTWERPEN)
Reis op 29/04/2019
5/5  Zeer Goed
Autocar en transfer perfect in orde ! Heel divers Zowel culinaire als cultureel genieten is een topper !!
Bezoek aan de 2 kerken duurde iets lang
Toon meer
Patrick De Deker (Ninove)
Reis op 29/04/2019
5/5  Zeer Goed
We konden geen betere gids toewensen: kennis, vriendelijk aangenaam duidelijk en gepast grappig. TOP ! De chauffeur: vriendelijk bekwaam kalm en steeds stipt.
Toon meer
M. Bentein (Oostende)
Reis op 29/04/2019
4/5  Goed
Mooi reis, goed programma, zeer goede gids en chauffeur.
Toon meer
Paul Debecker (Heverlee)
Reis op 29/04/2019
4/5  Goed
Manon gaf veel uitleg en kan interessant en aangenaam vertellen, geboeid geluisterd ! Aangename reis, goed gezelschaps, belamgrijke beziens waardig heben.
Toon meer
Wim Van Mirtume (Herentals)
Reis op 29/04/2019
4/5  Goed
Gids, chauffeur, programma.
Dit reisprogramma moet een blijver blijven. Blijf veilig op italiaans eten en niet internationaal.
Toon meer
Tina Wyns (Hulst)
Reis op 29/04/2019
4/5  Goed
De ronreis was heel goed georganiseerd
Dat er in geen enkel hotel een bad was
Toon meer
Willy Van De Vijver (.)
Reis op 14/10/2018
4/5  Goed
Genoten van de kennis en de vriendelijkheid van de gids, zeer lekker gegeten. Genoten van de restaurants. Na de zeer lekkere maaltijd 's middags met truffel, konden wij 's avonds te weinig eten van het lekkere eten in het mooie restaurant. Te veel lekker eten op dezelfde dag !!!!!
Het ontbijt was niet altijd even goed. laaste bezoek aan die supermarkt was geen toegevoegde waarde.
Toon meer
NC NC (.)
Reis op 07/10/2018
5/5  Zeer Goed
Gids heeft enorm veel kennis en ze is super vriendelijk !
Iets meer vrije tijd.
Toon meer
Adrien Blondeel (.)
Reis op 07/10/2018
5/5  Zeer Goed
Schoep Michel (Bruxelles)
Reis op 07/10/2018
5/5  Zeer Goed
Zeer mooie reis !
Restaurant 1 & 3 : Te weinig organisatie wegens iets te weinig personeel.
Toon meer
De Keukelaere Chris (Bruxelles)
Reis op 07/10/2018
4/5  Goed
Veel gezien, veel geproefd, mooi zonreis Heel goed gids !!! We willen haar op elke geleide rondreis
Toon meer
Jacqueline Appelmans (.)
Reis op 07/10/2018
4/5  Goed
Goed programma, goed begeleiding en een aangename groep ! Hoorapparaten, moderne bussen : zeer goed Betreffende de rondreis : alles zeer positief.
Soms (Hotel Nautilus) was het personeel niet goed opgeleid (onhandigheid, geen methode)
Toon meer
Karel Dekeyser (.)
Reis op 07/10/2018
4/5  Goed
Mooie geslaagde rondreis! Mooie stadjes gezien. Bezoek van Firenze was te druk was Orvieto was prachtig even als Perugia.
Te weinig vrije tijd
Toon meer
Reinhart Demuynck (.)
Reis op 07/10/2018
4/5  Goed
Een reis bijna perfect !
Soms te druk en te moeilijk, te weinig vrije tijd.
Toon meer
Paulus Boschmans (.)
Reis op 07/10/2018
4/5  Goed
Lunch in Agriturismo Terra Del Vento : 5 sterren !
Toon meer
Leopold Belleghem (.)
Reis op 07/10/2018
4/5  Goed
Benediktus Want - Swolfs (.)
Reis op 07/10/2018
4/5  Goed
Restaurants gewoon goed !
Soms gebrek aan vrije tijd.
Toon meer
Liliane Wambacq (.)
Reis op 07/10/2018
4/5  Goed
Zeer goede gids : vriendelijk, attent en behulpzaam. Ook zeer goede chauffeur: rijvaardigheid was perfect ! Prachtige reis, prachtig cultuursteden. 'S middags zeer goede lunch, keuze restaurants waren in orde.
Parma bezoek minder interessant. Bezoek van middeleuwse stadje zeer interessant maar voor ouderen (80+) zwaar aangezien hellenigen trappen.
Toon meer

Info bestemming

FIRENZE

Firenze is ongetwijfeld één van de mooiste steden van Italië. Firenze bezit maar liefst 25% van het Italiaanse artistieke erfgoed. De stad is omgeven door een groen landschap en binnen een straal van tien kilometer kunt u de prachtige Medici villa's bewonderen, waarvan sommigen zijn geklasseerd als Unesco werelderfgoed. Firenze is niet alleen een “stadsmuseum”, maar ook een stad van plezier.