MADEIRA DE SUBTROPISCHE TUIN VAN DE ATLANTISCHE OCEAAN

Funchal, Portugal
Madeira, het bloemeneiland voor de zon- en natuurliefhebbers
Best Of Expair Groepen 

Beschrijving

Madeira, De Subtropische Tuin Van De Atlantische Oceaan

Madeira, het vulkanische eiland gelegen in de Atlantische Oceaan, biedt zowel de zon- als de natuurliefhebber alle mogelijkheden voor een heerlijke vakantie. Madeira heeft vele bijnamen maar de meeste verwijzen naar zijn bloemenpracht: “bloemeneiland”, “eiland van de eeuwige lente” en “de drijvende tuin van de Atlantische Oceaan” zijn de meest vermelde. Het eiland met zijn bananenplantages, citrusbomen, wijngaarden, afgewisseld met watervallen en steile rotswanden die uitmonden in zee, laten ongetwijfeld een onuitwisbare indruk op u na. Kortom, een unieke reis voor wie Madeira echt wil beleven en ontdekken.

Opgelet

De volgorde van de bezoeken kan wijzigen. Inhoud blijft verzekerd. We raden alle deelnemers aan een lichte regenjas alsook wandelschoenen mee te nemen.

Tour details

Dag 1: Brussel > Funchal

Vertrek vanuit Brussel naar Funchal. Aankomst te Funchal, gevolgd door een transfer naar uw hotel. Inchecken in Hôtel Four Views Monumental 4* gelijkwaardig, uw verblijfplaats tijdens deze reis. Diner en overnachting.

Dag 2: Het Ruige Westen (Ongeveer 170 Km)

We verlaten Funchal via de weg langs de zee, richting Camara de Lobos, een pittoresk vissersdorp waar Winston Churchill graag kwam schilderen. Stop in Cabo Girao, de tweede hoogste zeeklif van Europa (580 m). Verder via de badplaatsjes Ribeira Brava en Ponta Do Sol, de regio van bananen- en suikerrietplantages, over de hoogvlakte van Paul da Serra naar Porto Moniz, een vissersdorp gekend omwille van zijn door lava gevormde natuurzwembaden. Lunch. ‘s Namiddags begeven we ons via Seixal naar Sao Vicente en bereiken Encumeada via de gelijknamige pas. Van hieruit op 1007 m hoogte heeft men een fantastisch zicht over het gehele eiland. Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

Dag 3: Martk > Museum Arte Sacra

Na het ontbijt wandelen we naar de beroemde markt  « Mercado dos Lavradores ». Aan de ingang verkopen vrouwen in traditionele klederdracht bloemen, waaronder de Strelitzia, het symbool van Madeira. Op de vismarkt gaan vooral tonijn en de zwarte zwaardvis over de toonbanken. Degustatie van seizoensgebonden, tropisch fruit. Verder is een bezoek aan het Arte Sacra museum gepland. Dit voormalig bisschoppelijk paleis maakt deel uit van de oudste en best bewaarde musea van Funchal. Vanuit zijn religieuze oorsprong bezit dit museum een fabuleuze collectie van juwelen en beeldhouwwerken alsook enkele doeken van Vlaamse meesters. Voor we de lunch nemen in het hotel, degustatie van diverse Madeirawijnen in een typische wijnkelder. Vrije namiddag. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 4: Monte > Eira Do Serrado > Levadawandeling (Ongeveer 100 Km)

’s Morgens vertrek naar Monte met bezoek van de kerk, waar de graftombe van de Oostenrijkse keizer Karel I zich bevindt. Onderaan de trappen van het kerkje start de afdaling met de rieten sleeên (supplement 15€, ter plaatse te betalen). De sledetocht naar Funchal is facultatief, u kan ook met de bus afdalen. Vervolgens naar Pico dos Barcelos, de grootste bergketen van Madeira, waar we op 1094 m hoogte Eira do Serrado bereiken. Van hieruit heeft u een schitterend zicht over de vallei en het dorp Curral das Freiras (=het nonnendal). ’s Namiddags maken we een “lichte” levadawandeling (duurtijd: 1u30, kan na 45 min. reeds beëindigd worden). Een wandeling langs de zogenaamde “levadas” of irrigatiekanaaltjes is immers een uitstekende manier om Madeira op een andere wijze te leren kennen. Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting. 

Dag 5: Vrije Dag

Vandaag heeft u een vrije dag om te genieten van de faciliteiten van het hotel. Lunch in het hotel. Optioneel en mits supplement, mogelijkheid tot deelname aan een maritieme excursie. ‘s Avonds typisch diner met o.a. tomatensoep en espetada (=reuzengrote vleesbrochettes). Tijdens het avondmaal kan u genieten van zang en folklore. 

Dag 6: Museum > Botanische Tuin

We starten onze excursiedag met een bezoek aan een privé tuin: Quinta Santo Antonio. Vervolgens bezoek van het museum Quinta das Cruzes en het Santa Clara klooster te Funchal. Lunch in een lokaal restaurant. ‘s Namiddags komen natuurliefhebbers volop aan hun trekken met een bezoek aan de botanische tuin, met een variëteit van bloemen en planten die op het eiland te vinden zijn. Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting. 

Dag 7: De Charme Van Het Oosten (Ongeveer 150 Km)

Via de Poiso berg (1400 m) komen we in Pico de Arieiro (1810 m) aan, één van de hoogste toppen van het eiland. Volgende haltes zijn Ribeiro Frio met zijn forellenkwekerij en Santana, bekend voor zijn typische huisjes met strodak. Na het middagmaal ontdekken we het prachtige maanlandschap van Ponte de Sao Lourenço en brengen we een bezoek aan de oude hoofdstad Machico. Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

Dag 8: Funchal > Brussel

Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven van Funchal. Terugkeer naar Brussel.

Verblijf

Four Views Monumental Lido 4*

Een prachtige ligging nabij het lido, een waaier aan faciliteiten, een uitstekende service… het viersterrencomplex Four Views heeft alles wat men maar kan wensen voor een aangename vakantie. Het is gelegen in een levendige omgeving met verscheidene winkels, restaurants en bars op loopafstand, op 200 meter van de zee en op ongeveer 2 km van het oude centrum.

Prijzen & Boeken

LOADING...
LOADING...

Info prijs

Inbegrepen In De Prijs

 • Lijnvlucht heen en terug
 • Logies in hotel Four Views Monumental**** of gelijkwaardig
 • Vol pension met dranken (¼ water en ¼ wijn, soft drink of bier) vanaf diner dag 1 tot en met ontbijt dag 8 tijdens de hele rondreis
 • Alle transfers in luxe airco autocar
 • Tweetalige gids (nl&fr) gedurende alle excursiedagen
 • Inkomgelden musea, monumenten en botanische tuinen, zoals vermeld in het programma
 • Diner met folklore
 • BTW
 • Luchthaventaksen

De prijzen zijn geldig voor een bezetting van 35 à 40 personen.

Niet In De Prijs Inbegrepen

 • Persoonlijke uitgaven

Voor minder dan 35 personen zijn de toeslagen als volgt :

 • 30-34: +45€/persoon
 • 25-29: +65€/persoon
 • 20-24: +135€/pp
 • Singletoeslag : 319€/persoon

Mening reizigers

167 commentaren

Celesta Bussche (Oostkamp)
Reis op 06/05/2022
4/5  Goed
Het was een mooi programma van De Blauwe Vogel, een aanrader! Het hotel was super, enig minpuntje: wat ver van het echte Funchal, maar met een taxi was dit op te lossen. De lokale gids had veel kennis en zorgde ook voor een aangepaste lunch ivm mijn voedselintolerantie.
Iedereen van de groep had de indruk dat de gids een 9to5 job beoefende. Bij de vraag om haar telefoonnummer te geven, weigerde ze dit, zodat niemand haar kon bereiken indien zich iets voordeed. Iedere stop was stevig getimed, soms wat kort, zodat we zeker rond 17u terug in het hotel waren. Bij de uitstap van de levada wandeling zijn we vertrokken zonder 2 personen. Die toch 'oudere' mensen hebben een taxi moeten nemen om zich bij ons aan te sluiten. Diezelfde dag werden 2 mensen achtergelaten in Monte, zij heeft dit pas aan de bus die beneden stond, gezien. Bij een persoon die plots ziek werd door corona, heeft zij geen hulp willen bieden. Heel jammer voor deze mensen, want wie spreekt nu Portugees? Ik denk niet veel mensen.
Toon meer
Linde Vandevelde (Bellingen)
Reis op 07/09/2019
5/5  Zeer Goed
Zeer goed, mooie ligging, zeer varierende plaatsen. In hotel, ook zeer goed.
Toon meer
Christian Verryken (Bruxelles)
Reis op 03/08/2019
4/5  Goed
Gids Emke en chauffeur waren top !
Toon meer
Anny De Bock (Bruxelles)
Reis op 03/08/2019
4/5  Goed
Lekker eten, goed hotel.
Toon meer
. Graulus (Riemst)
Reis op 27/07/2019
4/5  Goed
Goed gids en chauffeur !
Toon meer
Willy Lippens (Bruxelles)
Reis op 15/06/2019
5/5  Zeer Goed
Jan Wouters (Bruxelles)
Reis op 08/06/2019
4/5  Goed
Fijne natuur en cultuur.
Niets negatif.
Toon meer
. Swerts (Bruxelles)
Reis op 01/06/2019
5/5  Zeer Goed
Zeer goede gids en chauffeur, mooie rondreis, een aanrader.
Lange heenvlucht.
Toon meer
. Dierickx (Bruxelles)
Reis op 01/06/2019
4/5  Goed
Gevarieerd programma. Zeer goede gids.
Toon meer
. De Aspé (.)
Reis op 05/05/2019
4/5  Goed
Gids en chauffeur perfect 5/5
Toon meer
Paul Vermeiren (.)
Reis op 04/05/2019
4/5  Goed
Gids en chauffeur TOP ! Perfecte kennis van het Nederlands Voldoende tijd tussen de stops. Heel vriendelijke chauffeur !!
Toon meer
Gilbert Debart (.)
Reis op 04/05/2019
4/5  Goed
In een woord ... Fantastisch !!
Toon meer
. Dejonghe (Eernegem)
Reis op 20/04/2019
5/5  Zeer Goed
Marie-Rose Vanheers (Beernem)
Reis op 20/04/2019
5/5  Zeer Goed
Gids Alice !
Toon meer
Suzy Vanerum (Oostende)
Reis op 20/04/2019
5/5  Zeer Goed
F. Martens (Zutendaal)
Reis op 20/04/2019
4/5  Goed
Zeer goede en correcte gids. Bekwame en correcte chauffeur. Goed programma.
Toon meer
Monique Foerier (.)
Reis op 06/04/2019
5/5  Zeer Goed
Veel gezien, veel info, niet te veel uitstappen, niet te lang. Prima hotel, fijne gids.
Toon meer
FRANK JANSSENS (.)
Reis op 09/09/2018
5/5  Zeer Goed
Wij hebben alles positief ervaren ! Alles was meer dan super ! We zullen er nog lang van na enieten!
Niks!
Toon meer
KATLEEN VANDERMAESEN (.)
Reis op 09/09/2018
5/5  Zeer Goed
Goede verdeling van de verschillende uitstappen ! (kerken, wandeling, dorp,...)
Toon meer
ROBERT WIJGAERTS (.)
Reis op 09/09/2018
5/5  Zeer Goed
Alles was positief ! Het was een gezellige groep !
Toon meer
ELINE LIEVROUW (.)
Reis op 09/09/2018
4/5  Goed
Goede reis! Veel gezien en bezocht met voldoende vrije momenten ! Zeer goede chauffeur Oscar ! Kennis en uitleg van Alice (de gids) niks op aan te merken! Een zeer goede gids! Restaurants: mooie liggingen en lekker eten !
Toon meer
Marc Hermans (.)
Reis op 09/09/2018
4/5  Goed
Super chauffeur ! (veiligheid en stiptheid!)
Toon meer
Eddy Houtevelts (.)
Reis op 09/09/2018
4/5  Goed
Prijs - kwaliteit was het een prima reis !
Toon meer
Robert Cuyeits (.)
Reis op 09/09/2018
4/5  Goed
Prima reis!
Opmerking: de keuze laten tussen halfpension of volpension.
Toon meer
Chris Rosseau (.)
Reis op 09/08/2018
5/5  Zeer Goed
Zeer aangename gids met ruime kennis van planten en geschiedenis van het land ! Mooi land en goede excursies!
Cachalote restaurant iets minder kwaliteit maaltijd maar schitterende omgeving. Kamer hotel aan achterzijde -> luidruchtige
Toon meer
IVAN DESLOOVERE (.)
Reis op 22/07/2018
4/5  Goed
Prachtig eiland ! Veel mooie uitstappen!
Toon meer
Ilse Vanhamel - Meeuws (.)
Reis op 16/07/2018
4/5  Goed
Gids (Alice) was top ! Ze wist alles over het eiland, musea, klooster,... Buschauffeur Renato een dikke pluim! Uitstappen niet te laat terug. Mogelijkheid om te zwemmen, veel vrije tijd, uren avondmaal vrij te kiezen! Drank + frisdrank inbegrepen!
Geen onthaal op luchthaven Zaventem, onduidelijke inchecken.
Toon meer
Marc Derese (.)
Reis op 15/07/2018
5/5  Zeer Goed
Zeer gevarieerd programma ! Elke lunch was zeer lekker, Espetado was heel gezellig en zeer lekker ! Folklorische avond: super !
Toon meer
Théo Lahou (.)
Reis op 15/07/2018
5/5  Zeer Goed
Gewoon super! Alice is een uitstekende gids. Heel veel uitleg altijd met de glimlach. We hebben dan ook genoten van elke rondreis. Ook de chauffeur was heel bekwaam en even vriendelijk ! Programma: Super! Natuurlijk was er al eens iets wat we minder vonden (klooster) maar het stoorde ons helemaal niet. De reis was helemaal in orde! Een echte aanrader!
Toon meer
Bruno Wouters (.)
Reis op 15/07/2018
5/5  Zeer Goed
Bedankt voor de boeiende rondleidingen met Alice ! We hebben er echt genoten ! Chauffeur was ook top. Restaurant op donderdag avond was super! Een echte aanrader!
De uitstappen duurden soms iets te lang. Liever eindigen om 15-16u zodat je heeft nog iets kan ondernemen.
Toon meer
LINDA MADALIJNS (.)
Reis op 15/07/2018
5/5  Zeer Goed
Top vakantie ! Onze reisgids Alice was "super ! Prima begeleiding, niks was te veel gevraagd! Ook onze chauffeur Renato was behulpzaam en vriendelijk ! Alles prima in orde, we hebben een heel fijne reis gehad!
Een welkomdrankje aan de receptie zou fijn geweest zijn. Muziek aan het zwembad overdag.
Toon meer
Patrick Vandebriel (.)
Reis op 15/07/2018
5/5  Zeer Goed
Dikke pluim voor onze gids Alice ! Renato eerste klas chauffeur en prima bus! We hebben alles gezien wat we wilden volgens programma. Alles zat heel goed in mekaar ! We hebben ons geen moment verveeld. Madeira is een prachtig eiland ! Het was voor ons de eerste keer begeleide reis en is voor herhaling vatbaar !
Niks negatiefs !
Toon meer
Pascale Ysebaert (.)
Reis op 15/07/2018
4/5  Goed
Zeer toffe reis met een zeer goede gids en chauffeur ! Folklore avond in het restaurant O'Lagar was super !
Toon meer
BRUNO WOUTERS (.)
Reis op 15/07/2018
4/5  Goed
De eerste keer gereisd met jullie en 100% meegevallen! Andere reizigers ook leuke personen. Alice (gids) is een vlotte en vriendelijke dame die op een leuke manier alles weet te vertellen! Programma : Soms vermoeiend maar zeker boeiend !
Soms moeilijke verkeersituaties die de chauffeur goed onder controle had.
Toon meer
Guy Vander Schueren (.)
Reis op 15/07/2018
4/5  Goed
Goed programma ! Eventuele suggestie: bezoek fabriek van rietsuiker.
Toon meer
FREDDY VEYS (.)
Reis op 08/07/2018
5/5  Zeer Goed
MARC MAES (.)
Reis op 08/07/2018
4/5  Goed
Andere kamer gevraagd wegens te veel lawaai. Onmiddelijk een andere kamer gekregen. Heel fijn ! Een aanrader !!!
Toon meer
Yvette Douay (Zellik)
Reis op 10/06/2018
5/5  Zeer Goed
Onze gidse Emke was heel goed : heel vriendelijk, uitgebreide kennis en sympathiek. Voor mijn verjaardag kreeg ik een bloemetje uit haar tuin, vond ik heel attent. Onze chauffeur Renato was een heel goede chauffeur : hij reed heel veilig en was heel behulpzaam. Heel onze groep kreeg een glaasje cava van het hotel voor mijn verjaardag en ook een taart met kaarsjes, wat ik erg apprecieerde. De rondreis was goed samengesteld : het eiland verkend op een rustige manier, af en toe vrij en toch veel gezien. We hadden een goede groep, iedereen altijd op tijd, sympathieke mensen ontmoet. Het hotel is ideaal gelegen, we hadden een mooie kamer op het 9de verdiep met een prachtig uitzicht. De inwoners van Madeira zijn heel vriendelijk, het is er ook heel proper. Geen afval op de grond. De chauffeurs stoppen altijd aan het zebrapad voor de voetgangers. En wat Madeira, het bloemeneiland, betreft : fantastisch ! Heel aangenaam klimaat. Zoveel verschillende bloemen heb ik op 1 reis nog nooit gezien ! Madeira is een aanrader !
We kregen de welkomstdrink van het hotel op onze laatste dag en het was een druppelglaasje met een bodempje madeirawijn.
Toon meer
RITA DEHENNIN (.)
Reis op 10/06/2018
5/5  Zeer Goed
Wij hebben een zeer goede reis gehad en waren zeer tevreden over heel de lijn. Hotel zeer proper ! Mooie reis, wel vermoeiend, heel veel gezien ! Zeer goede uitleg van de gis Emke! Perfecte gids! De chauffeur Renato is zeer galant! Altijd hulp bij het uitstappen! Zeer goede maaltijden. Nooit iets te veel als je iets vraagt. Zeer vriendelijke personeel !
Spijtig zelfs nog geen druppel water tijdens de vlucht. Alles te betalen.
Toon meer
FELIS WALRAVENS (.)
Reis op 06/05/2018
5/5  Zeer Goed
Uitstekend programma ! De gids Nanda is een ambassadeur van het eiland! TOP!
De levadawandeling (voorzien op dag 4) wordt best aangepast. Deze levada is buiten gebruik en vormt geen representatief beeld van de typische eigenheden van een levada.
Toon meer
MARTINO VERHANNEMAN (.)
Reis op 06/05/2018
4/5  Goed
Alles prima verlopen ! De gids Nanda en chauffeur : Tip top !! Progamma bezoeken; prima, voor elk wat wils! Restaurants: Prima, goede lokaties, prijs/kwaliteit.
Toon meer
Rik Van Maercke (Harelbeke)
Reis op 01/04/2018
4/5  Goed
Het hotel had een zeer goed gelegen zwembad. Goed zonnig en privé ten opzichte van het verkeer en andere hotels. De restaurants onderweg geven een goed beeld van de typische gerechten op het eiland. Keuze tussen vis en vlees waren zeer welkom.
De vlucht naar Madeira is veel te vroeg. Er was ook niks van eten of versnapering voorzien op het vliegtuig noch in de heenreis, noch in de terugreis en dit kan niet voor een vlucht van bijna 4 uren. De reizigers zouden daarover moeten geïnformeerd zijn. Bij aankomst waren er geen 2 kamer naast elkaar beschikbaar alhoewel wij in "party" voor 4 personen geboekt hadden en het expliciet gevraagd hadden. Wij zaten zelfs niet op de zelfde verdieping. Uiteindelijk hebben ze toch nog 2 kamer kunnen geven op verdieping 8. De kamer 807 voor onze dochter en haar partner en de kamer 821 voor mijn echtgenote en ik. Er hangt een verschrikkelijke stank in kamer 821 die eigenlijk onaanvaardbaar is. Bij buffet maaltijden valt men dikwijls in eentonigheid van de gerechten zoals in dit hotel. Het warm buffet kon zeker "warmer" en de eibakservice startte véél te laat.
Toon meer
KATIA KNAPEN (BRUXELLES (UCCLE))
Reis op 17/12/2017
4/5  Goed
Contact sur place très bon Excursions et guides très biens
Hôtel quelque peu bruyant de par sa localisation près d'une route très fréquentée
Toon meer
Willy SNOECK (Zomergem)
Reis op 09/09/2017
4/5  Goed
1. Zeer goede en vriendelijke gids met een uitstekende kennis van het eiland. 2. Alles verliep heel stipt en was goed gepland.
1. Kleine kamers. 2. Organisatie van de maaltijden kon beter. Dikwijls tijdig geen propere borden. Tafels werden traag herdekt. De heraanvulling van het buffet verliep niet altijd vlot.
Toon meer
Frank Beck (.)
Reis op 02/09/2017
4/5  Goed
Gids : Top class ! Positief : Hotel - Bufetten - Ligging
Er ontbrak een maaltijd dag v/a vertrek de lunch.
Toon meer
René Knoops (Bree)
Reis op 17/06/2017
4/5  Goed
Het eten in het hotel viel ons zwaar tegen. Het eten was koud en omdat we slechts tegen 20 u aten was de keuze al beperkter. Veel straatlawaai achterzijde hotel.
Toon meer
jeannine everaerts (gingelom)
Reis op 10/06/2017
5/5  Zeer Goed
uitstekende gids
Toon meer
Jean Germonpré (Bredene)
Reis op 10/06/2017
5/5  Zeer Goed
Perfect georganiseerde reis voor alle leeftijden
Een georganiseerde wandeling meer zou wel mogen
Toon meer
R. Goosens (.)
Reis op 27/05/2017
5/5  Zeer Goed
Gids was gemotiveerd en beschikte over heel wat kennis !
Bij onze vroegere rondreizen was er wel een afspraakpunt in de luchthaven en dat vonden wij persoonlijk beter.
Toon meer
Lesly Storme (.)
Reis op 27/05/2017
5/5  Zeer Goed
Zeer goede gids (Alice) : zeer vriendelijk, vlot, rijke achtergrond en kennis op meerdere gebieden.
In het eetzaal plaats voorzien met de groep samen te laten zitten.
Toon meer
. Coene - Claeys (.)
Reis op 27/05/2017
5/5  Zeer Goed
Super goeie begeleide rondreis !!!
Toon meer
Noel Maas (.)
Reis op 27/05/2017
4/5  Goed
Goed georganiseerde reis !!
Toon meer
Jade Vlamings (.)
Reis op 27/05/2017
4/5  Goed
Positief : gids, gotel !
Opmerking; Tijdens ontbijt en avondeten tafels reserveren voor de groep.
Toon meer
Isabella Rasschaert (Gentbrugge)
Reis op 23/05/2017
4/5  Goed
De verhouding vrije tijd/bezoeken was uitstekend ik heb gans Madeira gezien maar ook veel vrije tijd gekregen om individueel plaatsen op Madeira te bezoeken.
De groep was te groot (40 personen) dit was storend bij de bezoeken; kan niet altijd alles zien.
Toon meer
William Verhoeven (.)
Reis op 20/05/2017
5/5  Zeer Goed
Zeer goede gids en chauffeur ! Voldoende stop momenten !
Toon meer
August De Coninck (Londerzeel - Steenhuffel)
Reis op 20/05/2017
4/5  Goed
alles was ok, we gaan nog mee met de Blauwe vogel
te veel km geen vrije tijd. gids wat veel praten over vroeger ( koning) en niets over natuur en omgeving en zo meer.
Toon meer
Paul Van Remoortere (.)
Reis op 13/05/2017
5/5  Zeer Goed
Zeer goede gids Lucy en chauffeur Oscar !
Cola zero voor diabeet patienten was niet verkrijgen in de hotel bar, is zeer jammer.
Toon meer
Frans Vandooren (.)
Reis op 13/05/2017
5/5  Zeer Goed
Zeer vriendelijke en bekwame gids Lucie ! Alles zeer goed !
Toon meer
Frans Neyens (.)
Reis op 13/05/2017
5/5  Zeer Goed
Restaurants: Zeer gevarieerd - super vriendelijke bediening! Uitstekend hotel - vriendelijk - lekker eten. Zeer eerlijk personeel ! Zeer gemotiveerde gids met grote kennis Madeira!
Toon meer
. De Rua (.)
Reis op 13/05/2017
5/5  Zeer Goed
Prima Levada wandelingen! Positief : Genoeg tijd - Uitzichten - foto's Schiereiland : een must !!
Een week rondrit is te zwaar : liever 14 dagen. Te veel kerken - Museums te lang.
Toon meer
Luk Keuppens (.)
Reis op 13/05/2017
5/5  Zeer Goed
Darije Axomia (.)
Reis op 13/05/2017
5/5  Zeer Goed
Gids: zeer uitgebreid en vlot! Bedankt Alice! Chauffeur: Chapeau voor de rijkunst met deze toch soms moeilijke straatjes, bedank Narciso !
Misschien iets sneller opruimen wat niet zo makkelijk zal zijn met al dat volk.
Toon meer
Maurits Roobaert (.)
Reis op 13/05/2017
5/5  Zeer Goed
André Hosdey (.)
Reis op 13/05/2017
4/5  Goed
T. Vandegaer (.)
Reis op 13/05/2017
4/5  Goed
In orde !
Toon meer
. Van Calster (.)
Reis op 13/05/2017
4/5  Goed
Mooi land - bezoeken waard !
1°dag lange busrit. Bezichting Funchal te kort - hadden graag iets meer gezien v/d monumenten. Te grote groep. (Max 25 is genoeg) Ook niet gemakkelijk voor de gids om groep bijeen te houden.
Toon meer
. Dendooven (.)
Reis op 13/05/2017
4/5  Goed
Positieve ingesteldheid van de gids met een grappige toets!
De groep van 38 personen is te groot (max 20). Moeilijkheid als de gids iets moet uitleggen meestal 2 maal.
Toon meer
A. Rombauts - Van Hoevelen (.)
Reis op 13/05/2017
4/5  Goed
Zeer goed !! Zeer mooie reis..te kort !
Spijtig te kort. Het zou iets langer moeten duren. Een paar dagen langer om zelfs eens er op uit te trekken.
Toon meer
NC Claeys - Van Impe (.)
Reis op 13/05/2017
4/5  Goed
Algemeen zzeer mooie reis : zeer tevreden ! Goede gids met ruime uitleg!
Toon meer
Patrick Weyn (.)
Reis op 03/05/2017
4/5  Goed
Wilfried Depuydt (LINDEN)
Reis op 24/06/2016
4/5  Goed
Prachtige reis.
Eten in hotel Four Views Monumental goed maar zonder afwisseling.
Toon meer
Gerda Palmaers (BILZEN)
Reis op 24/06/2016
4/5  Goed
Feine groep en goede organisatie
Daar er toch zoveel Nederlands talige het hotel bezoeken kon er toch wat uitleg in het nederlands aanwezig zijn . 3 dagen ongedierte in badkamer (mieren en vliegmieren )
Toon meer
Raphaël Reychler (Oudenaarde)
Reis op 24/06/2016
4/5  Goed
Aangename reis. Veel informatie door bekwame gids. Veel vernomen over het eiland, ontdekking, manier van leven ed...
Misschien wat meer informatie geven bij aankomst in hotel. Vb. uren van de maaltijden waren meegedeeld door gids maar heb ze nergens zien uithangen in het hotel. Zelf moeten navragen voor kluis en waar handdoek verkrijgbaar is voor zwembad. Laatste dag geen lunch meer voorzien niettegenstaande we maar om 16u45 afgehaald werden voor vertrek. Deze dag was er teveel aan.
Toon meer
Feyen Anita (Peer)
Reis op 10/06/2016
4/5  Goed
fijne reis, gevarieerd aanbod met voldoende vrije tijd om zelf in te vullen bekwame gids met ruime kennis sprak zeer goed nederlands
Toon meer
. Laenen (.)
Reis op 08/06/2016
5/5  Zeer Goed
VAN PRAET-CERIEZ Luc - Annemie (Gent)
Reis op 03/06/2016
5/5  Zeer Goed
Roger Veltjen (LUMMEN)
Reis op 20/05/2016
5/5  Zeer Goed
Alles was zeer goed ,behalve het uitzicht vanuit de kamer . Zou liever zeezicht gehad !
Toon meer
William Verlaeckt (.)
Reis op 06/05/2016
5/5  Zeer Goed
Alles in orde.
Geen.
Toon meer
Hugo Neefs (Grimbergen)
Reis op 06/05/2016
4/5  Goed
Madeira is een mooi groen eiland en deze rondreis liet hier heel wat van kennen. De chauffeur en de gids waren Ok, de bezochte plaatsen boden voor elk wat wils ( zelf liever minder kerken en kloosters ) . De bezochte restaurants s'middags waren lekker en goed.
Laatste avond in zogenaamd typisch restaurant viel dik tegen. De bediening was rap rap rap, kreeg een half glaasje witte wijn dat verder niet aangevuld werd ( rode wijn stond op tafel ) je bord was net leeg en voor je vork kon neerleggen was bord al afgeruimd. Het optreden van de folkloredansers was tijdens het eten ( kon niet volgen zat met rug naar dansers) Eindbeoordeling voor deze avond:" zijn geld niet waard" en bracht niets bij van Madeira. Dan nog liever een McDonald!!
Toon meer
Willy Vandriessche (.)
Reis op 06/05/2016
4/5  Goed
In het algemeen zeer goed.
Toon meer
Ronald Lambrechts (.)
Reis op 29/04/2016
5/5  Zeer Goed
Heel gevarieerde uitstappen. Kan met verschillende talen terecht op Madeira.
/
Toon meer
Freddy - Yvonne Meert - De Nil (.)
Reis op 29/04/2016
5/5  Zeer Goed
Prachtig eiland - verstandhouding chauffeur. Gids was prima - ingesteldheid groep prima. Geschaafde reis.
Nihil.
Toon meer
Richard Ooms (Madeira)
Reis op 08/04/2016
4/5  Goed
Zeer gepassioneerde, attentvolle en uiterst professionele gids (Alice)
Periode - winderig en regenachtig
Toon meer
Willy Govaerts (.)
Reis op 01/04/2016
5/5  Zeer Goed
Gevarieerd programma met veel uitleg en goede organisatie.
Toon meer
Willy Verstichel (.)
Reis op 25/03/2016
4/5  Goed
Algemeen reis.
Laatste middag mocht nog eten voorzien zijn want het is een lange dag en ook geen eten op vliegtuig.
Toon meer
Martien Leunen (.)
Reis op 10/10/2015
4/5  Goed
Heel veel gezien en ontdekt. Mooi land. Heel goed kennis gids : aardrijkskunde, geschiedenis, godsdienst, alles van de streek, ... Had over alles iets te zeggen.
Bar in hotel : activiteiten zouden beter op terras aan zwembad plaatsvinden = veel aangenamer.
Toon meer
Monique Devos (.)
Reis op 10/10/2015
4/5  Goed
Onze gids had een zeer uitgebreide kennis van de geschiedenis, de cultuur, de natuur en het lokale leven op Madeira. Zeer attentievol. Het soort gids die men op elke reis zou nemen.
Onvoldoende variatie in de maaltijden. Middagmaal bestaat voornamelijk uit het vorige avondmaal.
Toon meer
Jos Wuytack (.)
Reis op 10/10/2015
4/5  Goed
Algemene uitgebreide kennis en gebied van cultuur, geschiedenis, natuur van onze gids. Duidelijke uitleg, attentievol. Een aanrader !
Niet voldoende variatie in de maaltijden in het hotel 's middags resten van het vorige avondmaal. Droge croissants bij het ontbijt.
Toon meer
Krista Bundervoet (.)
Reis op 10/10/2015
4/5  Goed
Ringe is zeer bekwaam.
Toon meer
ANDRE COPPERS (KORTENAKEN)
Reis op 10/10/2015
3/5  Voldoende
Top gids! Stipt op tijd.
Kamer zonder zeezicht. Eentonig, niet al te lekker buffet. Geen pistolekes bij ontbijt. Geen boottocht in programma (Madeira is toch een eiland)
Toon meer
Bouckhuyt Bart (Meulebeke)
Reis op 12/09/2015
4/5  Goed
Zeer mooi eiland, zeker de moeite waard.
De kamer was proper, maar heb er niet kunnen van genieten door het somber zicht van terras, heb zelfs de gordijnen niet open gedaan om het niet te hoeven te zien, en dat was als single een grote domper, kamer nummer was 103 en niets van zicht om u eens gezellig te kunnen terug te trekken en gewoon eens te kunnen genieten van het uitzicht, wat naar mijn mening als single eens heel gezellig kan zijn, mijn raad is de singles niet altijd in een hoekje te droppen.
Toon meer
Hilde Peeters (.)
Reis op 05/09/2015
5/5  Zeer Goed
Hulp bij ziekte - verwijs naar medical center. Ik heb vele mooie zaken gezien. Goede activiteiten / vrije tijd
Toon meer
Edgar De Vos (.)
Reis op 05/09/2015
5/5  Zeer Goed
Goede dagindeling. Ruimte voor vrije tijd.
Toon meer
Lea Meulders (.)
Reis op 05/09/2015
5/5  Zeer Goed
Alles OK. Alles prima geregeld !
Toon meer
Artur Pinto (.)
Reis op 05/09/2015
4/5  Goed
De reis is zeer goed meegevallen.
Toon meer
Josephus Brands (.)
Reis op 05/09/2015
4/5  Goed
Kunnen niet anders dan reclame maken.
Toon meer
Lambert Caris (.)
Reis op 05/09/2015
4/5  Goed
Heel mooie rondreizen met goed gekozen programma. Gids paste programma goed aan de weersomstandigheden aan.
Hotel personeel niet zo vriendelijk. Zaterdagmiddag geen lunch.
Toon meer
Emmanuel Brands (.)
Reis op 05/09/2015
4/5  Goed
Kamer naast medereizigers gevraagd aan de balie ; direct in orde. Zeer tevreden / deskundige ; veilige uitleg ! (schoenen - kleding enzovoort). Degelijk goede bus - altijd stipt. Prima afspraken ! Zeer tevreden over deze reis.
Toon meer
Carmen en Christine Bollen - Delvaux (.)
Reis op 05/09/2015
4/5  Goed
Gids en begeleiding bezoeken, bus.
Toon meer
Lise Anne Van De Gucht (.)
Reis op 05/09/2015
4/5  Goed
We hebben veel gezien van het eiland. We hebben voldoende vrije tijd gehad om zelf een andere activiteit te ondernemen of om te rusten.
Te weinig variatie in het aanbod bij het diner. De gids heeft ons weinig begeleid tussen de activiteit door.
Toon meer
Jean-Pierre Vanwetswinkel (.)
Reis op 05/09/2015
4/5  Goed
Het programma en het begeleiding.
De vlucht en zeker de kamer (n°611).
Toon meer
Gerardus Weijs (Kinrooi)
Reis op 08/08/2015
5/5  Zeer Goed
Tijdens vlucht niet naast partner mogen zitten
Toon meer
Jacobus Vossen (.)
Reis op 08/08/2015
4/5  Goed
Zeer goede kennis van de gids, zowel algemeen als streek gehouden.
Rondreis maaltijden = beperkte keuze van het gerecht (de bediening en de drank was OK).
Toon meer
Virginie De Backer (.)
Reis op 08/08/2015
4/5  Goed
Gevarieerde rond reis met zeer goede gids (Enke) en ZEER GOEDE chauffeur in een aangenaam gezelschap.
Toon meer
Joseph Neyens (.)
Reis op 08/08/2015
4/5  Goed
Zeer geslaagde reis !
Plaatsen in het vliegtuig - koppels zaten niet samen !
Toon meer
Mario Roosen - Delvaux (.)
Reis op 08/08/2015
4/5  Goed
Hotel is OK. Buschauffeur -> rustig en verstandig. Gids = zeer bekwaam/vriendelijk/zin voor humor.
Programma -> misschien eens met gondel naar boven + bezoek tuin.
Toon meer
Bart Neyens - Vanaken (.)
Reis op 01/08/2015
5/5  Zeer Goed
Alles was zeer goed. TOP reis - chauffeur en gids
Internet hotel werkte niet altijd.
Toon meer
Kelly Lambrechts (.)
Reis op 01/08/2015
5/5  Zeer Goed
Gevarieerde dag uitstappen. Propere en mooie moderne kamers. TOP gids, veel te vertellen, altijd behulpzaam en goedlachs. TOP chauffeur.
Toon meer
Wim Ampe (.)
Reis op 01/08/2015
5/5  Zeer Goed
Gids was heel goed !! Buschauffeur was heel aangenaam !
Toon meer
Brigitte Kerremans (.)
Reis op 01/08/2015
5/5  Zeer Goed
Dit was onze eerste buitenlandse vakantie en we hebben er echt van genden. Mooi eiland, mooi hotel en een zeer toffe gids. We hebben veel bijgeleerd.
Toon meer
Ilse Rubbrecht (.)
Reis op 01/08/2015
5/5  Zeer Goed
Super mooie appartementskamers ; zeer proper hotel ; vriendelijk hotelpersoneel ; Marjan = zeer toffe gids met veel leuke uitleg ; Renato = heel goeie chauffeur ; mooi weer.
Toon meer
Ilse Philipsen (.)
Reis op 01/08/2015
5/5  Zeer Goed
Wij hebben genoten van ons verblijf en vinden het spijtig dat we naar voor 1 week geboekt hebben. Mooi eiland, toffe sfeer, vriendelijk mensen.
Hanglampjes in het restaurant van het hotel moeten anders want iedereen loopt er tegen aan.
Toon meer
Francis Vansuypeene (.)
Reis op 01/08/2015
4/5  Goed
Alles gezien wat we wilden zien. Indrukwekkend eiland. Uiterst tevreden van de reis.
Toon meer
M HEYNEN-DUIJSTERS (.)
Reis op 01/08/2015
4/5  Goed
- goede ligging. hoffelijkheid van bevolking. veel gezien - gewoon goede restaurants, moet voor ons niet meer zijn. Ben zeer tevreden met de accomodatie + ligging. Eten zeer goed, uitstappen beetje veel (smaak) Opmerking : Meer wandelingen (minder in de bus, persoonlijke smaak), minder kerken
Toon meer
Rosette Braem (.)
Reis op 01/08/2015
4/5  Goed
Een mooie reis. Goede groep voor herhaling vatbaar.
Dag van terugkeer misschien voorzien van middagmaal in hotel. Levada wandeling te vlug stappen.
Toon meer
Fernand Maeckelbergh (.)
Reis op 18/07/2015
5/5  Zeer Goed
Gids, Rondleiding. Prijs/Kwaliteit 10/10. Stiptheid familiale sfeer. Super organisatie !
Persoonlijk : Meer wandelingen langs Levadas.
Toon meer
Rudi Derwael (.)
Reis op 18/07/2015
5/5  Zeer Goed
Zeer rijvaardigheid chauffeur !!! En vriendelijk !! Gids heeft een zeer uitgebreide kennis van alles van fauna en flora en geschiedenis van het eiland !!!! Behulpzaam en zeer vriendelijk !!! We hebben ons goed geamuseerd, toffe vakantie !
Eten in het hotel mag er meer variatie zijn !!
Toon meer
Benny Luchtens (.)
Reis op 18/07/2015
4/5  Goed
PRIMA ! Heel goede gids, vriendelijk en behulpzaam, heel goede kennis over het land. Heel goed programma.
Toon meer
Benedictus Gelade (.)
Reis op 18/07/2015
4/5  Goed
Zeer vriendelijk gids met veel kennis.
Men kan niet aan het strand geraken. Om eerlijke behandeling aan de poolbar.
Toon meer
Godelieve De Keghel (.)
Reis op 18/07/2015
4/5  Goed
Prima reis, uitzonderlijk, prachtig eiland.
Toon meer
Johan Demey (.)
Reis op 18/07/2015
4/5  Goed
Heel veel informatie. Mooie uitstappen.
Kamer kan beter.
Toon meer
Leopold Aelbrecht (.)
Reis op 18/07/2015
4/5  Goed
Prijs / kwaliteit. Prachtige reis.
Genoeg variatie in de keuken van Four Views maar regelmatig niet goed bereid, en tafel voor 6 personen te klein voor 8 pers is min ontspannend eten.
Toon meer
Carolien Standaert (Opglabbeek)
Reis op 18/07/2015
4/5  Goed
Mooie reis, supertoffe gids, zeer mooi hotel met mooi zwembad - altijd ruim plaats op de ligbedjes - mooie uitstappen - vrije namiddagen waren supertof voor onze zoon van 12 jaar.
te veel musea-bezoeken (weinig geïnteresseerden) - vaak te weinig tijd (20 minuten) bij prachtige stopplaatsen - laatste restaurant voor portugese avond echt ondermaats (veel te hectisch, niet gezellig)
Toon meer
. DE RUYTE-DE WITTE (.)
Reis op 18/07/2015
4/5  Goed
Op korte tijd veel gezien van het land Centrale ligging van het hotel vriendelijke bevolking opmerking : Op sommige plaatsen wat meer tijd voorzien. De musea zijn niet ons ding
Aan het zwembad blijft lange tijd de lege glazen en flesjes staan. We hebben frietjes gemist
Toon meer
. VAN DE PITTE (.)
Reis op 18/07/2015
3/5  Voldoende
Planning van rondreis - verloopt correct
Lunch gebruik binnen locatie, geen mogelijkheden tot buiten eten. Geld voor rondreis als hotel. Personeel is niet te vriendelijk in eetzaal
Toon meer
ANN EECKHAUDT (WICHELEN)
Reis op 11/07/2015
4/5  Goed
GEVARIEERD PROGRAMMA WAARDOOR VEEL GEZIEN VAN MADEIRA
GEEN GRATIS DRANKJE OP VLIEGTUIG HEENREIS ZATEN WIJ NIET SAMEN PER KOPPEL HOTEL: WAAROM NIET ALLE GASTEN ZELFDE NIVEAU VAN KAMER? DE EEN HAD EEN DOUCHE DE ANDERE EEN BAD HOTELKAMER NAAST SPA EN WELNESS/ ZEER WARM IN GANG EN LAWAAIERIG RONDREIS PROGRAMMA OKE ENKEL LEVADA WANDELING TE KORT EN VLECHTMUSEUM NIET DE MOEITE WAARD
Toon meer
Hervé Van Caeneghem (Brasschaat)
Reis op 28/06/2015
5/5  Zeer Goed
Een gouden gids, met een groot hart voor Portugal.
Hotel: geen deftige TV ontvangst, meestal tot geen water op de spitsuren; tafelbediening en hulp bij de maaltijden beneden peil.
Toon meer
ludo smits (brecht)
Reis op 28/06/2015
5/5  Zeer Goed
gelieve bij boeking reeds de fooi van de chauffeur en zeker de gids bij te rekenen onze gidse Odette was de beste gidse ooit gehad super zorgzaam vriendelijk en van alles en nog wat op de hoogte BRAVO
Toon meer
Guy KINDERMANS (.)
Reis op 28/06/2015
5/5  Zeer Goed
Prijs /kwaliteit was het een goede keuze.
Aangezien er maar een hotel was tijdens de rondreis werd er veel tijd verloren in op en afrijden. (vb. Lissabon 2.5+2.5=5uren bus enkel hotel -> bestemming en 4 uren vooR Porto hopelijk houden jullie rekening met onze opmerkingen !
Toon meer
M. de Blaey (Maastricht)
Reis op 28/06/2015
4/5  Goed
Rondreis was interessant met mooie steden. Veel gezien en gedaan een druk programma. Hostess wist ontzettend veel te vertellen, chauffeur was prima en reed zeer correct met de bus. Hotel was ook oké, hoekkamer op 4e verdiep met schitterend uitzicht. Prima ontbijt en avondeten, ook de lunches waren goed verzorgd. Rustig dorp met authentieke straatjes waar in het weekend veel Portugezen naar de zee toe kwamen en dan was het gezellig druk. Leuke strandtenten waar je 's avonds een lekker drankje
Doordat je iedere keer terugkomt naar je hotel (is bekend) zit je vaak wel erg lang in de bus, Odet de hostess vertelde de hele rit door - maar te veel is te veel - je luistert op gegeven moment niet meer, jammer, een muziekje ter afwisseling was welkom geweest. Ook haar politieke en economische gedachte om trend o.a. Griekenland is voor ons geen gesprek voor in een bus, dit is dan ook aan haar aangegeven. In de brochure stond dat we de laatste excursie dag VROEG terug zouden zijn en Odet had on
Toon meer
willem leduc (hamont-achel)
Reis op 28/06/2015
4/5  Goed
Guido Smits (KALMTHOUT)
Reis op 28/06/2015
4/5  Goed
De kamer was ondermaats - verschillende dagen geen warm water en zelfs geen water. Geen enkel leg in de kast(valies kon niet worden uitgepakt) en kluis op de grond. Een echte schande - Blauwe vogel werd op de hoogte gebracht hiervan.
Toon meer
willy snieders (stekene)
Reis op 28/06/2015
4/5  Goed
De goede begeleiding en vriendelijk en vrolijk karakter van de gids Odette .
het eten in de resort was zeer gevarieerd en van uitstekende qualiteit spijtig echter dat de warme gerechten niet warm gehouden werden! De bediening was overigens uitstekend en vriendelijk . De vrije voormiddag op maandag vond ik verloren tijd en hadden we beter kunnen doorbrengen in Coimbra waar veel te zien was .
Toon meer
L. WYGERS (Mol)
Reis op 22/06/2015
4/5  Goed
goeie reis
Toon meer
Georges BLAUWET (Mol)
Reis op 22/06/2015
4/5  Goed
opmerking restaurants : 4/5 gids vriendelijkheid : 3-4 OPMERKINGEN : wisseling van gidsen leide er toe dat 1 van de gidsen niet taalvaardig genoeg was. Andere gidsen 4/5 wij waardern de inspanning om toch uitleg te geven in het nederlands.
Toon meer
Frans LIEVENS (Mol)
Reis op 22/06/2015
3/5  Voldoende
Wegens ziekte van gids is ons programma door elkaar gehaald (3 gidsen) 2 waren zeer goed !! De derde een portugees zijn nederlands was voor ons iets te min (geen kritiek)
Toon meer
. Janssens (.)
Reis op 13/06/2015
5/5  Zeer Goed
Gids
Toon meer
. . (.)
Reis op 13/06/2015
5/5  Zeer Goed
Vincent Stevens (.)
Reis op 13/06/2015
4/5  Goed
Duidelijk afspraken en correcte timing.
Ontvangst of de vlieghaven in St Cruz.
Toon meer
Luc De Bruyne (.)
Reis op 13/06/2015
4/5  Goed
Algemeen zeer goed; zeker onze gids Alice en chauffeur Michele.
Toon meer
Jean Pierre Follong (.)
Reis op 06/06/2015
5/5  Zeer Goed
Totaal, geen opmerkingen. Beide gids er waren bekwame reisleiders met kennis van zaken. Proficiat ! Respect voor de chauffeurs, het is een zware taak. Proficiat ! Alle uitstappen werden vakkundig bespraken er bijzonder stipt uitgevoerd. Proficiat !
Toon meer
Emile Suls (.)
Reis op 30/05/2015
5/5  Zeer Goed
Zeer goed verzorgde kamer en altijd netjes gemaakt.
Toon meer
Ferdinand Vints (.)
Reis op 30/05/2015
5/5  Zeer Goed
Reis zat goed in mekaar, goede afwisseling.
Welkomst drankje naar verliep chaotisch. Beter net voor de maaltijd om reizigers aan mekaar voor te stellen of in een zaaltje apart.
Toon meer
Ivo Schellis (.)
Reis op 30/05/2015
4/5  Goed
De deelnemer krijgt een goed volledig beeld van Madeira. Aangenaam programma.
Toon meer
Gaston Put (.)
Reis op 30/05/2015
4/5  Goed
Een excellente gids met kennis van zaken !! Zeer competent en af en toe humoristisch. Ook de chauffeur kent zijn vak !!
Toon meer
Pierre Caluwaerts (.)
Reis op 30/05/2015
4/5  Goed
Mooi eiland, prijs - kwaliteit -> heel goed.
Eten in het hotel zou beter kunnen.
Toon meer
Luc Eyckerman (.)
Reis op 30/05/2015
4/5  Goed
LEUK - en ontspande reis. Manda - gids leuke en goede Nederlandse taal. Chauffeur zeer ervoer.
Toon meer
Cecile Claes (.)
Reis op 30/05/2015
4/5  Goed
. . (.)
Reis op 30/05/2015
4/5  Goed
Rita ORYE (.)
Reis op 30/05/2015
4/5  Goed
schitterende gids en zeer goede chauffeur Opmerking maaltijden : meer afwisseling brengen
Toon meer
Willy LEHOUCQ (.)
Reis op 30/05/2015
4/5  Goed
Mooie reis
Toon meer
Marc HOLVOET (.)
Reis op 30/05/2015
4/5  Goed
restaurant in porto Momiz is ondermaats, het is geen restaurant maar een kantine ! vermijd de "bus-restaurants" opmerking : s'middags een pizza bij de uitstap is voldoende (of iets dergelijks)
Toon meer
Fernand Passchyn (.)
Reis op 23/05/2015
5/5  Zeer Goed
Wij nemen alles zoals het komt.
In hotel wel steeds hetzelfde om te eten.
Toon meer
Willy Van Muylem (.)
Reis op 23/05/2015
4/5  Goed
Een aanrader ! Onze gids Alice zeer vlot in omgang geeft gedetailleerde uitleg weet alles van het eiland.
Toon meer
Guido Demeyer (.)
Reis op 23/05/2015
4/5  Goed
Goede organisatie. Goede groep (moet je een beetje zelf creëren). We hebben ons geamuseerd ! Waarvoor je geld !
Weinig uitleg 1e avond, geen gids, uitzonderlijke het situatie. Een beetje kritisch zijn kan geen kwaad !!
Toon meer
Antoinette Van Es (.)
Reis op 23/05/2015
4/5  Goed
Zeker - Heel goed
Toon meer
. Lemmens (.)
Reis op 16/05/2015
5/5  Zeer Goed
Maaltijden in hotel goed maar weinig variatie.
Toon meer
Annie Todts (.)
Reis op 16/05/2015
5/5  Zeer Goed
Gids professionele kennis duidelijk speken, goede uitleg uitstappen per dag, afspraken perfect.
NIETS
Toon meer
Urbain De Caluwe (.)
Reis op 16/05/2015
5/5  Zeer Goed
Heel goede Nederlands talige gids.
Toon meer
Willy Verheye (.)
Reis op 16/05/2015
5/5  Zeer Goed
Gids en chauffeur voor rondritten uitzonderlijk goed.
Kamer inrichting zeer goed maar localisatie aan de straat ter hoogte van bushalte is zeer luidruchtig en maakt gebruik van terras nagenoeg onmogelijk.
Toon meer
Guido Houbrix (.)
Reis op 16/05/2015
4/5  Goed
Gevarieerdheid van het programma.
Laat uur van diner (20u - 19u).
Toon meer
Louis Scheys (.)
Reis op 16/05/2015
4/5  Goed
Zeer gevarieerd en aangepast aan de deelnemers. Heb een zeer goede indruk van Madeira gekregen. Lunch in eerste maaltijd vol rondvers.
Toon meer
Pierre Christiaens (.)
Reis op 16/05/2015
4/5  Goed
Programma - Gids - Chauffeur. Maaltijden in hotel.
Airco in kamer had onvoldoende capaciteit en koelde dus niet af. We moesten 's avonds het venster openzelten voor verkoeling, maar hadden dan veel lawaai in de straat. De badkamer was proper maar wel klein.
Toon meer
Dany Leynaert (Hasselt)
Reis op 03/05/2015
4/5  Goed
Zeer vriendelijke en professionele reisbegeleidster. Mooie en interessante locaties tijdens de rondreis. VP-formule.
Wij logeerden niet in het aangekondigde 4* hotel "Cristal Praia Resort and Spa" maar in het 3* hotel "Cristal Vieirra Praia and Spa". Vlees en vis geregeld lauw in plaats van warm. Weinig TV-kanalen ondanks meerdere satellietantennes. Lawaaierige en slapeloze WE-nacht wegens live muziek tot 04.00 uur 's morgens!
Toon meer
Buyle Roland (Ninove)
Reis op 26/04/2015
4/5  Goed
Zeer goed georganinseerde rondreis ondanks de grote groep. Super goede gidse Mevr Odette Oliveira. Zeer goede lunchen. Eigenlijk een mooie kennismakingsreis met Portugal
Minder goede maaltijden in het verblijf hotel Cristal. Het eten is niet echt warm maar eerder lauw
Toon meer
Theodoor Goossens (.)
Reis op 04/04/2015
4/5  Goed
Zeer goede gids + chauffeur.
Maaltijden tijdens rondreis.
Toon meer
Paul Swinnen-Mertens (Mol)
5/5  Zeer Goed
mooie uitstappen, veelzijdig met professionele begeleiding. Prima gids en zeer bekwame chauffeur.
Restaurant Quinta Do Furao was mooi gelegen, maar de maaltijd was niet zo lekker, met weinig smaak. De zaal waar we aten was ook te fris! De uitstap met Pasen (zondag 5 april) moest voortdurend gewijzigd worden omdat veel diensten niet open waren, dit is iets wat vooraf zou moeten gecheckt worden en aangepast. Alles is uiteindelijk wel in orde gekomen en we hebben alles op een andere dag kunnen doen. Op het programma stonden 3 voormiddagexcursies, 2 van de 3 zijn in de namiddag doorgegaan.
Toon meer

Info bestemming

FUNCHAL

Funchal is de mooie hoofdstad van het eiland Madeira. Madeira is een Portugees eiland en wordt ookwel het bloemeneiland genoemd. Tijdens uw bezoek aan het Portugese eiland Madeira moet u zeker en vast de hoofdstad Funchal bezoeken. Funchal is, met haar 100.000 inwoners, tegen een berg gebouwd en staat net als het gehele eiland vol mooie bloemen. De stad kent veel bezienswaardigheden waaronder de kathedraal van Funchal en Cabo Girao.