Madeira Wandelvakantie Op Het Bloemeneiland

Funchal, Portugal
levadas, open lucht , prachtige natuur , weelderige bloemenrijk , lekker eten zijn enkele troeven van dit prachtig eiland
Groepen Natuur 

Beschrijving

Madeira De Ideale Wandelbestemming

U ontdekt het platteland van Madeira via de "levadas" (hoewel de route vrij vlak is, zijn comfortabele kleding en wandelschoenen noodzakelijk).

Een levada is een irrigatiekanaal of een aquaduct. De levada's zijn ontstaan ??door de noodzaak om grote hoeveelheden water van de noordwestelijke kant van het eiland, die meer bewaterd is, naar de zuidoostelijke kant te transporteren, die droger is maar geschikter voor leefgebied en Landbouw.

In ons verblijf van 8 dagen zijn 4 dagen wandelingen onder begeleiding inbegrepen , 3 halve dagen en 1 volledige dag 

De resterende dagen kunnen andere wandelingen worde georganiseerd op vrije basis en voor degene die dit willen met een hogere moeilijkheidsgraag . 

Al wandelingen die inbegrepen zijn zijn van deze aard dat ze met een normale gezondheidsconditie zeker te doen zijn 

 

Onze Wandelingen

 • Halve dag - Lavada Dos Maroços 
 • Halve dag - Levada Do Norte / Boa Morte 
 • Halve dag - Levada Do Vale Paraiso 
 • Volledige dag - Levada Do Rei 

Optionele activiteit 

 • bijkomende wandelingen ( te regelen met uw gids ter plaatse 
 • Halve dag Jeep Safari 

Tour details

Halve Dag - Levada Dos Maroços

Afstand - 6,3 km / gemakkelijk / duur: 2 - 3 uur

Deze wandeling naar de Levada dos Maroços neemt ons mee op een ongelooflijke ontdekking van de lokale landbouw en  tradities van Madeira. Deze wandeling biedt je prachtige landschappen en panoramisch uitzicht over terrasvormig landschappen  en de landbouwplantages in de stad Machico. Het is mogelijk om bepaalde gebruiken van de inwoners in hun dagelijks leven te observeren, in het bijzonder bij de verzorging van land en dieren. Het zult in contact zijn met een volledig typische en regionale omgeving.

Volgens het seizoen zullen er verschillende vruchten te plukken zijn rechtstreeks van de bomen. Het is een mooie en heerlijke manier om te genieten van het biologische fruit  geproduceerd door de lokale bevolking.

Halve Dag - Levada Do Norte / Boa Morte

Afstand - 8,9 km / Makkelijk / Duur: 2 - 4 uur

Deze prachtige wandeling begint net onder de beroemde Cabo Girao en neemt je mee

tot Boa Morte, een plaats die tot Ribeira Brava behoort. Het is een zeer aangename en gemakkelijke route, die op elk moment van het jaar kan worden afgelegd, aangezien deze in het zuiden ligt, waar het klimaat het mildst is.

Tijdens de wandeling kunt u genieten van vele fantastische uitzichten, vooral die over de steden Câmara de Lobos en Campanário. Vanaf hier zie je groene velden, zorgvuldig gecultiveerde gronden en een cluster van kleine huizen en gebouwen die de dorpen vormen. Soms is het mogelijk om het ​​pad te kruisen met een lokale boer die zijn land aan het bewerken is. Onderweg zijn er verschillende soorten flora en fauna.

Halve Dag - Levada Do Vale Paraíso

Afstand - 6,5 km / gemakkelijk / duur: 2 uur

(Houd er rekening mee dat deze wandeling anderhalf uur duurt, maar wie wil, kan eindigen na 45 minuten lopen)

We reizen doorheen het groen van het inheemse bos van Madeira.

Onderweg worden naast de levada verschillende soorten flora en fauna aan u gepresenteerd. Alle zintuigen op scherp , ogen om de prachtige  landschappen te zien , heur van de inheemse boomsoorten  .

Van tijd tot tijd , tussen de openingen in het bos  , zullen er prachtige panoramische uitzichten zijn over de kleine dorpjes Funchal en Camacha, letterlijk een andere invalshoek over deze steden .

Volledige Dag - Levada Do Rei

Afstand - 9,70 km / gemakkelijk / duur: 3 - 4 uur

Deze Levada is een prachtige wandeling in het laurierbos van Madeira, waar u kunt genieten van unieke vegetatie die deel uitmaakt van het natuurlijke erfgoed UNESCO.

Het eerste deel van de route bestaat uit een mix van lokale inheemse vegetatie en vegetatie die door de mens is aangelegd na de ontdekking van het eiland. Vanaf hier kunnen we in de verte een klein dorp en zijn omgeving zien. In het tweede deel wordt de wandeling volledig gedaan binnen de gemeente Ilha, die nog steeds in perfecte staat is zoals meer dan vijf eeuwen geleden.

De flora en fauna die in dit deel van de Levada voorkomen, is inheems op Madeira, gevuld met lauweren, heide, boomvinken en vele andere soorten .

Optionele Activiteit - Halve Dag Jeep Safari

Jeep Tour (of Jeep Safari) is een leuke en andere manier om het eiland te verkennen. Er zijn plaatsen op het eiland die alleen maar bereikbaar zijn per terreinwagens . Prijs voor de tour € 35,00 per persoon

Prijzen & Boeken

LOADING...
LOADING...

Info prijs

Madeira De Ideale Wandelbestemming

 • Vluchten Heen en Terug vanuit Brussel op Madeira Funchal
 • transfer van de luchthaven naar het hotel (op de dag van aankomst en op de dag van vertrek);
 • Vervoer per luxe bus met airconditioning;
 • Assistentie met lokale gids in het Nederlands voor alle inbegrepen excursiedagen, evenals bij aankomst en vertrek;
 • Wandeltochten: 3 halve dagen en 1 volledige dag;
 • Picknick gedurende de hele dag (1 sap; 1 fruit; 1 chocolade; 2 sandwiches);
 • 1 fles water 50cl bij elke wandeling
 • 8 dagen 7 nachten in **** Halfpension avondmaal met drank (¼ water en ¼ wijn, frisdrank of bier)

Mening reizigers

No results found ! Geef uw mening

Info bestemming

FUNCHAL

Funchal is de mooie hoofdstad van het eiland Madeira. Madeira is een Portugees eiland en wordt ookwel het bloemeneiland genoemd. Tijdens uw bezoek aan het Portugese eiland Madeira moet u zeker en vast de hoofdstad Funchal bezoeken. Funchal is, met haar 100.000 inwoners, tegen een berg gebouwd en staat net als het gehele eiland vol mooie bloemen. De stad kent veel bezienswaardigheden waaronder de kathedraal van Funchal en Cabo Girao.