MADRID EN CASTILIË

Madrid, Spanje
Groepen 

Beschrijving

Opmerking

Volgorde en inhoud van de dagen kunnen verschillen van het bovenstaande programma.

Tour details

Dag 1: Brussel > Madrid

Aankomst in de ochtend op de luchthaven van Madrid en verwelkoming door onze gids. Busvervoer naar het centrum van Madrid en lunch in een lokaal restaurant. Daarna beginnen we de ontdekking van de Spaanse hoofdstad met een panoramische rondleiding. Madrid zal zijn contrasten en toeristische monumenten onthullen: de moderne stad en zijn wolkenkrabbers, (het Santiago Bernabeu-stadion) en de traditionele stad inclusief de Plaza Mayor, Puerta del Sol, Cibeles, Retiro Park, Atocha station. Begeleid bezoek van de arena’s van Madrid «Plaza de Toros Las Ventas»: We zullen de geheimen van deze Spaanse traditie ontdekken. Aan het einde van de dag inchecken in het hotel, ideaal gelegen in het centrum van de stad. Vrij avondmaal en overnachting.

Dag 2: Oud Madrid > Koninklijk Paleis

Na het ontbijt, ontdekken we te voet met onze gids het «Oud Madrid», één van de meest populaire plaatsen van Madrid. Het gebied strekt zich uit van de beroemde «Plaza Mayor» tot de middeleeuwsplein «Place de la Villa». Daarna bezoeken we de markt van Sint Michiel, het echte gastronomiepaleis van de stad, en proeven we daar een «tapa» of «pinchos». We zullen ook een wandeling maken door de smalle straatjes, kleine pleinen met gebouwen met kleurrijke gevels, paleizen en huizen van de adel van de 17e eeuw. Lunch in een lokaal restaurant. In de namiddag bezoeken we het Koninklijk Paleis en zijn kunstcollecties evenals het Wapenmuseum. Te voet terug naar het hotel en ontdekking van de buurt “Oriente”. Vrij avondmaal en overnachting.

Dag 3: Het Klooster Van L’escorial > Vrije Namiddag

Na het ontbijt vertrekken we voor een bezoek aan het klooster van Escorial en het beroemde Koninklijke Pantheon. Filips II besluit het klooster op te richten ter herdenking van de overwinning van St. Quentin op de troepen van Henry II, 10 augustus 1557. Het is ook een heiligdom gebouwd ter ere van de contrareformatie, die één van de grootste collecties relikwieën in de katholieke wereld bevat: er zijn ongeveer 7.500 relikwieën ondergebracht in 570 reliekschrijnen verspreid over het klooster, maar meer in het bijzonder in de St. Lawrence Basiliek. We keren terug naar Madrid en we zullen de traditionele “taurino lunch”proeven in een lokaal restaurant in de buurt van het hotel. Vrije namiddag om  op eigen ritme te genieten van de stad. Vrij avondmaal en overnachting.

Dag 4: Madrid > Segovia > Avila

Ontbijt en vertrek naar Avila. Onderweg stoppen we in Segovia om daar een deel van de dag door te brengen. We lopen door de oude stad en ontdekken het prachtige Romeinse aquaduct. We bezoeken vervolgens het Alcazar dat werd gebouwd in het begin van de XIII eeuw en dat gelegen is aan de top van het voorgebergte die de stad domineert, evenals de kathedraal van Segovia bijgenaamd «de Dame van de Kathedralen» gezien zijn afmetingen en zijn elegantie. Lunch in een lokaal restaurant. We vervolgen de stadstour in de namiddag en vertrekken naar Avila. Intrek in het hotel. Vrij avondmaal en overnachting.

Dag 5: Salamanca > Avila

We vertrekken na het ontbijt voor een volledige dag in Salamanca. In de ochtend bezoeken we deze levendige stad met een buitengewoon architecturale rijkdom, die zijn schatten uit de Middeleeuwen en de renaissance heeft behouden zoals “Casa de las Conchas”. Bezoek van de universiteit die de beroemdste was van Spanje. We zullen de rijkdommen rond de Plaza Mayor ontdekken. Deze is één van de mooiste en meest indrukwekkende pleinen in Spanje, het hart van Salamanca dat dag en nacht leeft. Lunch in een restaurant en vrije namiddag om het prachtige erfgoed van de stad verder te ontdekken. Eind van de dag terug naar het hotel. Vrij avondmaal en overnachting.

Dag 6: Avila > Toledo

We bezoeken te voet met onze gids de historische stad Avila, sinds 1884 uitgeroepen tot Nationaal Historisch-Artistiek Ensemble en sinds 1985 vermeld als Unesco-erfgoed. De middeleeuwse stad wordt gekenmerkt door zijn muren. We genieten van het panoramisch uitzicht vanaf de «Cruz de los 4 Postes» en bezoek aan de basiliek van San Vicente. We vertrekken naar Toledo en lunchen onderweg in een lokaal restaurant. We bezoeken In de namiddag de hoofdstad van damastvoorwerpen: Toledo. Deze stad is een prachtige samenvatting van Spaanse kunst, geschiedenis en religie. Bezoek aan het Alcazar en panoramische tour van de stad. Intrek in het hotel. Vrij avondmaal, daarna genieten we van een avondwandeling in Toledo. Overnachting.

Dag 7: Toledo > Consuegra

We vervolgen deze ochtend het bezoek van Toledo, deze stad van grote schoonheid en uitgeroepen tot werelderfgoed van Unesco. Bezoek van de Synagoog “Santa Maria la Blanca”. Daarna gaan we richting de Gotische kathedraal “Santa Maria van Toledo”, zetel van de aartsbisschop. Vervolgens bezoek van de Santo Tomé-kerk met de beroemde schilderij van El Greco, «de begrafenis van de Graaf van Orgaz». We zullen dan lunchen in een lokaal restaurant en de specialiteit van de stad proeven: «de kwartel van Tolèdane». In de namiddag bezoek aan de stad Consuegra bekend om zijn prachtige windmolens die het landschap bevolken, een uniek uitzichtpunt open op de horizon van La Mancha. We zullen een windmolen bezoeken en de ingewanden van dit gigantische 3 hoge verdiepingen betreden. Terug naar het hotel. Vrij avondmaal en overnachting.

Dag 8: Toledo > Madrid Luchthaven > Brussel

Ontbijt en vertrek uit het Hotel. Transfer naar luchthaven & terug naar Brussel.

Prijzen & Boeken

LOADING...
LOADING...

Info prijs

Inbegrepen In De Prijs

Prijs is op basis van bezetting 30 tot 40 pax per groep 

 • Vluchten heen & terug met 23 kg bagage
 • Autobus transfers en excursies
 • Hotel accommodatie in een 3* hotels in logies & ontbijt
 • Lunches op de 1e,2e,3e,4e,5e,6e en 7e dag (inclusief 3 typische maaltijden) – 1/4 wijn en ½ water inbegrepen
 • Alle inkomgelden, bezoeken en proeverijen gepland in het programma
 • Begeleidende gids in het Nederlands voor het hele verblijf
 • Audiogidssysteem 

Niet Inbegrepen In De Prijs

 • Persoonlijke uitgaven
 • Avondmalen
 •  Niet vermelde prestaties
 • Verzekering (annulatie, repatriëring, ...)
 • Fooien
 • Single supplement 390 € 
 • Onderbezetting 
  • Bezetting 25 tot 29 pers = 70€ toeslag per pers 
  • Bezetting 20 tot 24 pers = 180€ toeslag par pers

 

Mening reizigers

No results found ! Geef uw mening

Info bestemming

MADRID

Madrid, hoofdstad van Spanje, is een kosmopolitische stad dat de meest moderne infrastructuren en haar positie als economisch, financieel en administratief centrum associeert met een immens cultureel en artistiek patrimonium. Een erfgoed van meerdere eeuwen passionele geschiedenis. Ook al was de stad reeds bewoond sinds de paleolitische periode, het was wachten op Filips II die in 1561 Madrid tot hoofdstad van zijn groot imperium maakte. Het historisch centrum, ook bekend onder de naam "Madrid van de Oostenrijkers" en de indrukwekkende Plaza Mayor, ingewijd in 1620, één van de meest populaire et typische pleinen van Spanje, zijn de levende getuigen van deze bloeiende stad in de XVIe en XVIIe eeuw.