ONTDEKKING VAN MONTENEGRO

Budva, Montenegro
Groepen Ontdekking 

Beschrijving

Ontdekking Van Montenegro

Montenegro, op het zuidelijke Balkanschiereiland, is een kleine republiek met 661.807 inwoners. De schoonheid en de verscheidenheid van de landschappen zijn nog steeds het visitekaartje van de regio. Stelt u het zich voor: een schitterende kust die u 50 km lange, prachtige zandstranden voorschotelt, waarvan de meeste enkel bereikbaar via het water. Een fjord, de meest zuidelijke van Europa, te midden van de bergen die neerduiken in de zee. Een bergketen van meer dan 2300m hoog, gespleten in valleien en uitgesleten door woeste waterstromen, die een massa grotten herbergt. Talloze meren, kleine, grote, bevroren, turkooisblauw of koolzwart. Een ongeëvenaarde culturele overvloed, want het was hier dat de volkeren van het oosten die van het westen ontmoetten. En tot slot de immer even gemeende en warme Montenegrijnse ontvangst. Dit zijn de verschillende aspecten van dit kleine maar zeer rijke land die wij u willen laten ontdekken tijdens deze rondreis.

Tour details

Dag 1: Brussel > Dubrovnik Of Tivat

Ontvangst op de luchthaven en transfer naar het hotel.

Avondmaal en overnachting in een 4* hotel in de regio van Budva.

Dag 2: Parfum Van Montenegro Cetinje > Lovcen > Kotor

Na het ontbijt vertrek langs een prachtige panoramische route naar de oude Montenegrijnse hoofdstad Cetinje, met een bezoek aan het paleis van koning Nicolas.

Tijdens deze rondleiding zult u het cultureel en historisch rijke Montenegro ontdekken. Na deze rondleiding gaan we naar de top van de berg Lovcen, waar we halt houden in het dorp Njeguši voor een typische lunch.

Na de lunch gaan we de berg af via 25 haardspeldbochten, die een spectaculair uitzicht geven over de fjord van de baai van Kotor.

Kotor is een middeleeuwse stad en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. We brengen een bezoek aan de stad Kotor en haar kathedraal “St-Triphon”, daterende uit de 12de eeuw. Vrije tijd en terugkeer naar het hotel.

Avondmaal en overnachting.

Dag 3: Budva

Na het ontbijt vertrek naar de oude stad Budva. Tijdens deze excursie zullen we de oude stad ontdekken met haar middeleeuwse stadsmuur die de stad omringt, de rooms-katholieke Sint-Johanneskerk en de orthodoxe kerk van de Heilige Drievuldigheid.

Onderweg kunt u de kleine vesting Sveti Stefan bewonderen, één van de bekendste toeristische attracties van Montenegro, gelegen op een rots vlakbij de kust. De stad is de culturele en historische zetel van Paštrovic. Na het bezoek aan de stad en het archeologisch museum lunch in een plaatselijk restaurant.

Na de lunch vrije tijd om de stad zelf te ontdekken.

In de namiddag terugkeer naar het hotel, avondmaal en overnachting.

Dag 4: Natuurlijke Schoonheid Podgorica > Klooster Van Moraca > Tararivier > Durmitor Nationaal Park

Na het ontbijt vertrek naar het binnenland van Montenegro, waar u zijn prachtige bergen en ravijnen kunt bewonderen. We vertrekken vroeg in de ochtend langs een bergweg en steken de Podgorica over naar de ravijn van de rivier Moraca. Hier kunt u genieten van een adembenemend uitzicht over de rivier met zijn groene wateren. Vervolgens houden we halt bij het klooster van Moraca, daterend uit de 13de eeuw.

Dit is één van de heilige plaatsen van Montenegro, beroemd om zijn fresco’s. We zetten de excursie voort langs de Tararivier, één van de zuiverste bergrivieren van Europa. Zijn ravijn is de tweede diepste in de wereld, na die van Colorado. We houden halt bij een restaurant in de buurt van de rivier voor de lunch. Na de lunch gaan we langs het Durmitor Nationaal Park naar de beroemde Djurdjevica Tarabrug. Fotostop en tijd voor een korte wandeling.

Terugkeer naar het hotel via Zabljak, Niksic. Podgorica. Avondmaal en overnachting.

Dag 5: De Baai Van Kotor Per Boot

Het is uitzonderlijk dat andere plaatsen de schoonheid van de baai van Kotor overtreffen. Na het ontbijt vertrek per autocar naar de haven van Tivat, waar we met een boottocht langs de meest zuidelijke fjord van Europa, de smalle doorgang van Verige en de oude steden Lepetani, Stoliv, Markov rt, Prcanj, Muo en Kotor zullen varen. In Kotor kunt u de prachtige citadel bewonderen, die tevens op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat.

Tijdens de boottocht houden wij halt bij het eiland Sveti Dorde, waar we het kunstmatige eiland Gospa od Škrpjela, “Onze vrouw van de Rotsen”, met haar prachtige heiligdom uit de 17de eeuw, versierd met maar liefst 68 typische barokke fresco’s van Tripo Kokolja, zullen bewonderen.

Lunch in Perast.

Vrije tijd en terugkeer naar het hotel.

Avondmaal en overnachting.

Dag 6: Stari Bar En Ulcinj

Na het ontbijt vertrek naar het zuiden van Montenegro. Tijdens deze excursie zullen we de geschiedenis, die onder invloed was van verschillende culturen en religies, ontdekken. De stad Bar kent Griekse, Venetiaanse en Turkse invloeden. Na de ruïnes bezoek aan de moskee.

Vervolgens gaan we op weg naar Ulcinj, een oude vissershaven, gesticht door de Grieken in de 5de eeuw voor Christus.

Deze stad, de meest zuidelijke van Montenegro, was lang een trefpunt voor piraten en heeft veel Illyrische invloeden. Ook de slavenhandel van Tripoli heeft veel sporen achtergelaten.

Deze regio is ongerepter dan andere toeristische delen van het land. Lunch in Ada Bojana, een eiland aan de monding van de rivier Ada Bojana.

Na de lunch vrije tijd om het eiland te ontdekken.

Terugkeer naar het hotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 7: Het Skadar Meer

Na het ontbijt vertrek naar het Skadarmeer via een bergweg die bekend staat om zijn schoonheid en overvloed aan flora en fauna.

Per boottocht ontdekken we het Skadarmeer, het grootste zoetwatermeer van de Balkan met zijn helder water, weelderige vegetatie en vogels en vissen die het unieke nationaal park bewonen.

Lunch in een lokaal restaurant, waar we een traditioneel visgerecht zullen proeven.

Na de lunch terugkeer naar het hotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 8: Dubrovnik Of Tivat > Brussel

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven.

Prijzen & Boeken

LOADING...
LOADING...

Info prijs

Inbegrepen In De Prijs

 • De vluchten heen en terug Dubrovnik
 • De bus gedurende de hele reis
 • Een Nederlandstalige begeleider
 • Verblijf in een 4*-hotel in de regio van Budva, halfpension
 • 6x lunch in lokale restaurants met ½ water en ¼ wijn inbegrepen
 • De entreegel­den voor het Koningspaleis in Cetinje
 • Stadsrondrit van Kotor
 • De entreegelden voor de kathedraal St Triphon in Kotor
 • Stadsrondrit van Budva
 • De entreegelden voor het archelogisch museum in Budva
 • De entreegelden voor het Moracaklooster
 • De entreegelden voor het nationaal park van Durmitor
 • De boot­tocht in de baai van Kotor met bezoek aan het kunstmatige ei­land “Onze vrouw van de Rotsen”
 • De bezoeken aan Stari bar en Ulcinj
 • De boottocht op het Skadarmeer met degustatie van kazen, wijn, honing en donuts

Niet Inbegrepen In De Prijs

• De persoonlijke uitgaven en de fooien

• De dranken tijdens de maaltijden ‘s avonds

Dit programma is geldig voor een geprivatiseerde groep van minstens 30 personen.

Mening reizigers

1 commentaren

Francoiis Kellens (Borglooon)
Reis op 24/05/2016
5/5  Zeer Goed

Info bestemming

BUDVA

Budva is een populaire badplaats, hoofdstad van het toerism in Montenegro. De Budva Riviera is door de eeuwenoude dans van de zee met de kustlijn uitgegroeid tot een gebeid met ovale inhammen en stranden omringd door hoge rotswanden. Deze schoonheid biedt een constante afwisseling van fantastische stranden en steile rotswanden. De Budva stranden zijn bedekt met een zeer fijn zand.