ONTDEKKING VAN DE MOOISTE STEDEN VAN ISTRIË EN SLOVENIË

Zagreb, Kroatië
Groepen Ontdekking 

Beschrijving

Ontdekking Van De Mooiste Steden Van Istrië En Slovenië

Het noorden van Kroatië heeft vele prachtige regio’s, waaronder Istrië, Opatija en Zagreb. In Istrië is er de kust met haar kristalheldere zee, ongerepte kustlijn en pittoreske vissershavens en in het binnenland de middeleeuwse stadjes verspreid over het bergachtige landschap, die rust en vrede uitstralen. Opatija, dat wordt beschouwd als de “grande dame” van de badplaatsen van Kroatië, heeft op haar beurt zeer aantrekkelijke landschappen. Zagreb, de hoofdstad van Kroatië, wordt beschouwd als de Europese stad van de kunst. Deze rondreis zal u ook meenemen naar het charmante buurland Slovenië. Hoewel Slovenië het kleinste land is aan de Adriatische Zee, is Slovenië het enige land in Europa waar de natuur is verweven met verschillende landschappen: de Alpen, de Middellandse Zee, de Pannonische vlakte en de mysterieuze Karst.

Opmerking

De volgorde van de bezoeken kan wijzigen naargelang de vluchturen en de weersomstandigheden.

Tour details

Dag 1: Zagreb

Aankomst in Zagreb. Transfer naar het hotel. Avondmaal en overnachting in Zagreb, 4*-hotel.

Dag 2: Zagreb > Bled > Portoroz

Na het ontbijt vertrek naar Bled en bezoek. Bled behoort samen met zijn omgeving tot de mooiste alpine resorts, dat bekend staat om zijn milde klimaat en thermaal water. Na dit bezoek, boottocht op het meer.

Lunch.

Vertrek naar Portoroz. Avondmaal en overnachting in de regio van Portoroz, 4* hotel.

Dag 3: Ljubljana

Na het ontbijt, vertrek naar Ljubljana. Bezoek aan de stad Ljubljana met haar vijfduizend jaar oude geschiedenis. In Ljubljana vindt u restanten terug van onder andere de Romeinse stad Emona en een middeleeuws kasteel.

De stad kenmerkt zich door haar barokke gevels, decoratieve portalen en ongelijke daken. Ook kan men de rivier Ljubljanica met zijn pittoreske bruggen en het Tivoli park bewonderen. Lunch en vrije tijd.

Terugkeer naar Portoroz.

Avondmaal en overnachting in de regio van Portoroz, 4* hotel.

Dag 4: Portoroz > Piran > Postojna Grot > Lipica

Na het ontbijt, vertrek naar Piran voor een wandeling. Piran, een middeleeuws stadje aan de kust, heeft steeds een grote betekenis gehad voor deze baai. De zoutpannen van Piran hebben geld in het laatje gebracht en zo kon de stad uitgroeien tot het juweeltje van de Sloveense kust.

Vertrek naar de meest bekende grot van de wereld, de Postojna grot. Deze grot is de grootste toeristische attractie van Slovenië en één van ‘s werelds grootste Karst monumenten. De rondleidingen gebeuren per trein, waardoor u de grot op een zeer unieke manier zal ontdekken.

Na de lunch gaan we naar de Lipizza Stud Farm, de bakermat van de Lippizaner paarden. Deze boerderij is opgericht in 1580 en is het cultureel erfgoed van Portorož. Paardenshow en rondleiding van de Lipizza Stud Farm. 

Terugkeer naar Portoroz. Avondmaal en overnachting in de regio van Portoroz, 4* hotel.

Dag 5: Portoroz > Porec > Rovinj > Pula > Opatija

Na het ontbijt vertrek naar Porec voor een wandeling in de stad. Porec is een stad met goed bewaard gebleven historische bezienswaardigheden waaronder verschillende Byzantijnse kerken “Euphrasius’ Basilica”.

Na het bezoek gaan we verder naar Rovinj voor een wandeling in de stad. Rovinj heeft een rijke geschiedenis, interessante architectuur en een mooie natuur.

De oude stad van Rovinj ligt op een schiereiland en is één van de mooiste schiereilanden in Kroatië. Na de lunch bezoek aan de stad Pula. Pula is een badplaats met veel goed bewaard gebleven bezienswaardigheden zoals: de Roman Arena, de tempel van Augustus en de grootste amforen collectie van de wereld.

Tijdens het stadbezoek komen we langs het Amfitheater. Vertrek naar Opatija.

Avondmaal en overnachting in de regio van Opatija, 4* hotel.

Dag 6: Opatija > Krk Eiland

Na het ontbijt vertrek naar het eiland Krk. Wandeling in de stad en tijd om te genieten. De stad Krk staat bekend om haar deels ommuurd historisch centrum, 12e eeuwse burcht en kathedraal.

Ontdekking van de stad Vrbnik. Vrbnik is een charmant stadje aan de kust waar u kunt genieten van een prachtig panoramisch uitzicht vanaf de kliffen. Ook is het eiland bekend om de stad Malinska, met één van de mooiste stranden van het eiland. Na de lunch gaan we naar de toeristische bestemming en badplaats Opatija.

In Opatija is de natuur geïntegreerd met de stad. Geniet tijdens een wandeling op de “Lungomare”, een 12 kilometer lange wandelpromenade langs de kust, van de prachtige stranden, plantsoenen en fonteinen.

Avondmaal en overnachting in de regio van Opatija, 4* hotel.

Dag 7: Opatija > Plitvice > Zagreb

Na het ontbijt, vertrek voor een prachtige dag in de natuur van het Nationaal Park van de Plitvice Meren, een magnifieke site in de beboste heuvels van Mala Kapela (550m). Bezoek van het park : U flaneert door het park, waar 16 meren en watervallen in elkaar overvloeien en zo voor een prachtig natuurspektakel zorgen.

Lunch. In de namiddag, vertrek naar Zagreb.

Avondmaal en overnachting in de regio van Zagreb, 4* hotel.

Dag 8: Zagreb

Na het ontbijt bezoek aan de stad Zagreb.

Zagreb is ontstaan uit twee middeleeuwse nederzettingen namelijk, Kaptol en Gradec.

Zoals u kunt zien tijdens het stadsbezoek heeft de stad veel Oostenrijks- Hongaarse invloeden. Vanaf de 20ste eeuw zien we ook steeds meer invloeden van de Secession-stijl terug.

Transfer naar de luchthaven.

Prijzen & Boeken

LOADING...
LOADING...

Info prijs

Inbegrepen In De Prijs

 • De vluchten
 • Autocar ter beschikking
 • Nederlandssprekende begeleider
 • 4*-hotels op basis van halfpension
 • 6 x lunch met ¼ wijn en ½ water inbegrepen
 • Postojna entreegelden met lunch (geen drankjes inbegrepen)
 • Zagreb stadsrondrit
 • Pula, toegang tot het amfitheater
 • Ljubljana rondleidingen door de stad
 • Wandeling in Opatija
 • Wandeling in Rovinj en Porec
 • Wandeling in Krk en Piran
 • Lipica paardenshow en entreegelden
 • Bled boottocht
 • Plitvice toegangskaarten

Niet Inbegrepen In De Prijs

 • De dranken tijdens de avondmalen
 • De persoonlijke uitgaven
 • De fooien

Dit programma is geldig voor een geprivatiseerde groep van minstens 30 personen.

Mening reizigers

30 commentaren

Van de langert Nys (Wycmaal)
Reis op 03/10/2019
4/5  Goed
Mooi land, goed weer en interessante bezienswaardigheden. Cosa Roza en Astoria hotel (zeer goed).
Soms te lang in de bus op 1 dag. Hotel Panorama is aan renovatie toe.
Toon meer
Sofie Huys (Poperinge)
Reis op 11/10/2018
5/5  Zeer Goed
Heel verschillende interessante dingen bezocht. Evenwicht cultuur en natuur mooi in balans. De kennis van de gids was uiteenlopend.
Een druk programma soms. Dag 5 was zeer druk. Misschien de Porec uit de bezoeken laten zodat er meer tijd was om Rovinj te bezoeken.
Toon meer
Luc Bloem (.)
Reis op 04/10/2018
5/5  Zeer Goed
Zeer tevreden ! Bevlogen gids op alle gebied! Competente gids, vriendelijk en behulpzaam. Zeer uitgebalanceerde reis. Alle restaurants halen een goede maaltijd ! Plaatselijke specialiteiten en wijn inbegrepen : perfect !
1 uur vertraging wegens technische problemen. Geen opmerkingen.
Toon meer
Magda Robeyns (.)
Reis op 04/10/2018
5/5  Zeer Goed
Geen bemerkingen ! Alles was zeer goed. Uitstekende gids !
Toon meer
Iijima Masamichi (.)
Reis op 04/10/2018
5/5  Zeer Goed
De gids was uitstekend ! Ze zorgt voor alle reizigers. Ze weet alles op een leuke manier te vertellen ! Heeft gevoel voor humor! Zeer aangenaam om naar haar interessante uitleg te luisteren. Hele leuke lokale restaurantjes, sfeervol en heel goed !
De lipizzaners vielen tegen. Dit zou voor ons uit het programma geschrapt kunnen worden. Beter een show met muziek en volkdansen.
Toon meer
Michel Cooremans (.)
Reis op 04/10/2018
4/5  Goed
Het mooiste van Slovenie ! Mooi programma ! Bled en Opatija : zo mooi !
Istrie in sneltempo. Meer tijd in Porec, eiland van Krk niet zo interessant volgens ons.
Toon meer
Maurice Janssens (Londerzeel)
Reis op 01/11/2017
4/5  Goed
Heel goed meegevallen voor onze eerst rondreis met de Blauwe Vogel, aangenaam gezelschap en een kleine groep (21) is ideaal voor de sfeer en kennismaking. Mooie dingen gezien!
Wegens winteruur te laat in Opatija & Portorec niet gedaan. Gids weet heel veel, zelfs een beetje te veel waardoor je aandacht ver slapt! Bus werd niet gepoetst. Avondeten in 4points: weinig keuze & koud.
Toon meer
Frans Libbrecht (Overpelt)
Reis op 11/10/2017
5/5  Zeer Goed
Prima hotels, zeer bekwame toegewijde gids (sneeuwwitje). Alles grotendeels uitstekend.
De overbodige verplaatsing van en naar Ljubljana. Dit stond niet vermeld in de brochure. De overnachting in Ljubljana zou een lange rit vermeden hebben. Niet alle plaatsen in de brochure werden bezocht b.v. kloof van de Radovnarivier.
Toon meer
Mieke Schoebrechts (Zonhoven)
Reis op 11/10/2017
4/5  Goed
Gids is fenomenaal, chauffeur rijdt zeer voorzichtig maar vlot. Niet zo propere vensters van de bus. Waarom hotel in Portoroz ipv City hotel Ljubljana (* brochure themadag)? Terwijl we in de buurt van Portoroz enkel naar Piran zijn geweest. Begrijp logica van vluchten via Zagreb ipv Ljubljana niet goed tenzij om de gids 2 nachten thuis te gunnen (wat ik zeker begrijp gezien haar familiale situatie). Maar voor de reiziger worden de busritten op die manier te lang. Net als deze vanuit en naar Portoroz niet erg zinvol zijn. Suggestie voor (Franse?) busbouwer: layout zou mogen veranderen want zicht naar buiten wordt op sommige plaatsen in de bus gestoord door strepen van illustratie op de ramen van de bus: deze beperken tot het koetswerk. Misschien andere busmaatschappij contacteren.
Dat ik als alleenreizende die toch meer dan voldoende toeslag betaalt een mansardekamer (onder schuin dak) krijg in Opatija is onbegrijpelijk. Gids in Piran (Yvonne) was 'zaag' in tegenstelling tot deze (Emma) in Ljubljana. Bovendien duurde de wandeling door de achterafstraatjes veel te lang terwijl er daar toch mooiere dingen te zien zijn. Voorstel: bezoek aan Koper ipv Piran als we toch in Portoroz moeten (*) logeren. Probleem bij organisatie van laatste avondeten in Westin? Zo lang wachten mag niet in 5* hotel. Iets te vaak puree en veel te vlees (vaak 2 stukken op een bord). Meer afwisselen met vis en met pasta. Aanpassingen in programma waren voor ons geen probleem, maar de daarvoor gegeven reden (leugentje om bestwil?) deed ons toch al eens twijfelen aan de waarheid ervan. Reisdata staan wat laat in het seizoen.
Toon meer
Etienne Pancken (Tienen)
Reis op 11/10/2017
4/5  Goed
Goede gids(sneeuwwitje) en zeer goede buschauffeur(Branko) Reisgezelschap was ook geweldig goed,uitstappen waren ook goed geregeld. Vooral restaurant In Bled blijft ons bij, veel plezier gehad .
Laatste avondmaal in Hotel Westin liep chaotisch ,Om 20h15 waren met zijn allen aan de tafels en rond 21h00 hadden ze pas tijd om ons te bedienen
Toon meer
FRANCIS RILLAERTS (.)
Reis op 04/10/2017
5/5  Zeer Goed
Heel positief ! Sneuwwitje (gids) is een wandelende encyclopedie en uitstekende gids ! Maar soms overdrijft ze met de uitleg (late aankomst in de hotels na de excursies).
Volgens mij zijn de twee sterren hotels beter dan het vijf sterren.
Toon meer
Ghislain Evenepoel (Lennik)
Reis op 04/10/2017
4/5  Goed
Algemeen :Goede organisatie vd reis.Wat het EXCELLENT maakt is de gids 'Sneeuwitje'' met haar onovertroffen kennis,vriendelijkheid,humor ! Nu nog een midden-Kroatië-programma (Kust en Noorden al gedaan) Dank
Soms te druk programma: Pula/Rovinj/Porec :teveel op 1dag. Rondreismaalijden in Istrie:te eentonig: 5xhetzelfde vlees+1groente ! Westin(5* ??)Ontbijt:onvoldoende'bijvullingen 'in druk resto. Diner : te sober (te goedkope keuze van touroperator ?? )
Toon meer
Hubert Schrauwen (.)
Reis op 10/11/2015
5/5  Zeer Goed
Micheline Dewulf (.)
Reis op 10/11/2015
5/5  Zeer Goed
Zeer mooie reis - verzorgd.
Maaltijd in Sheraton iets mindere kwaliteit.
Toon meer
Richard Torbeyns (.)
Reis op 10/11/2015
5/5  Zeer Goed
Albert Neyts (.)
Reis op 10/11/2015
5/5  Zeer Goed
Organisatie - gids & chauffeur - kwaliteit hotels.
Te veel HABSBURGERS - te weinig actualiteit (1990 - 2015).
Toon meer
Maurice Onderdonck (.)
Reis op 10/11/2015
5/5  Zeer Goed
Een prima georganiseerde reis. Alles was tot in de puntjes verzorgd. Voor herhaling vastbaar.
Toon meer
Jozef Louckx (.)
Reis op 10/11/2015
5/5  Zeer Goed
Herve Van Den Hende (.)
Reis op 10/11/2015
4/5  Goed
Gids - Chauffeur - Bezoeken
Middagmaaltijden
Toon meer
Marcus Kelgtermans (.)
Reis op 10/11/2015
4/5  Goed
Gids + Chauffeur prima ! Hotels goed, maaltijden, timing.
Toon meer
Paul Vandewalle (.)
Reis op 10/11/2015
4/5  Goed
Goed georganiseerde reis, goede bus, zeer goede gids.
Zeer lange busritten.
Toon meer
Kleber Maes (.)
Reis op 10/11/2015
4/5  Goed
Gids goed op de hoogte van alles en zeer vriendelijk. Chauffeur zeer voorzichtig.
Westin was minste van avondeten.
Toon meer
Benjamin Gilis (.)
Reis op 10/11/2015
4/5  Goed
Zeer leuke en aangename reis.
Geen.
Toon meer
Patrick Dehaemers (.)
Reis op 10/11/2015
4/5  Goed
Chauffeur zeer vriendelijk, behulpzaam en voorzichtige bestuurder. Over de gids niks dan positief gewoon perfect !! Veel gezien en bijgeleerd tijdens de rondreis.
Toon meer
Ludo Vanmeer (.)
Reis op 10/11/2015
4/5  Goed
Zeer goed gids / Goed programma.
Hotel Sheraton.
Toon meer
Hugo Adriansens (.)
Reis op 13/10/2015
5/5  Zeer Goed
Goed georganiseerd, vrij homogenengroep, goede sympathieke gids (Sneeuwwitje) en bekwame chauffeur.
Middageten kan beter / meer variatie kan helpen.
Toon meer
josephine jacobs (berlaar)
Reis op 06/10/2015
4/5  Goed
De mooie streken in Istrië en Slovenië, de gids, de buschauffeur, de hotelkamers, de gevarieerde rondreis, het aangenaam en correct gezelschap.
De getinte bruine ramen van de bus, we kwamen steeds binnen in een donkere ruimte, het deprimeerde op den duur; het was immers oktober en geen zomer .... Ook de koude soep onderweg en 's avonds in het hotel in Ljubliana was teleurstellend. Het late diner om 20.00u kon m.i. toch wat vroeger, misschien was het eten dan nog warm in hotel "by sheraton" in Slovenië.
Toon meer
Raf Baeke (.)
Reis op 06/10/2015
4/5  Goed
Zeer goede gids die perfect Nederlands spreek ; de informatie goed beheerst.
Bus met donkere ruiken + eten in hotel in Ljubljana.
Toon meer
p vandenbosch (halle)
Reis op 06/10/2015
4/5  Goed
DE REIS GEPLAND IN MEI. DESONDANKS VIA DUBROVNIK NAAR ZAGREB, HOEWEL ER OP ZELFDE DAG OOK RECHTSTREEKSE VLUCHT WAS (-06/10/2015.)
Toon meer
Linda Goffin (MERKSEM (ANTWERPEN))
4/5  Goed
1° volle dag, 3 steden bezoeken is teveel. Lipiza, graag bezoek op zondag aan paardenstallen gehad ivm optredens in het laagseizoen.
Toon meer

Info bestemming

ZAGREB

Zagreb, Europese kunststad, maakt deel uit van de vele baroksteden die het land rijk is. De metropool strekt zich uit vanaf de hellingen Van de Mont Medvednica (de berenberg) in het noorden tot aan de Sava in het zuiden. De Kroatische hoofdstad is een stad met een rijk verleden. De pijlvormige neogotische torens van de St.-Stevenkathedraal dateren uit 1899, maar men vindt er ook nog elementen uit de Middeleeuwen terug. Ten noordwesten van het centrum biedt de Lotrscak toren een zicht van 360° over de stad. De Museski Prostor daarentegen, herbergt prachtige artistieke exposities. De St.-Marcuskerk met haar dakpannen uit polychroom en haar sculpturen van Ivan Mestrovic is bewonderenswaardig. Het Natuurhistorisch museum, het Historisch museum van Kroatië en het stadsmuseum, gelegen in een oud klooster, zijn zeker de moeite waard. In de ruime omgeving van Zagreb, namelijk in Centraal-Kroatië, kunt u verschillende interessante uitstappen maken in het heuvelachtige landschap : Samobor, Varazdin, Karlovac, ...