ONTDEKKING VAN MALTA

Mdina, Malta
Malta, op de ontdekking van het mysterieuze eiland met ruim 7000 jaar geschiedenis
Groepen Ontdekking 

Beschrijving

Ontdekking Van Malta

 

Tijdens uw verblijf wordt u uitgenodigd om "de schatten van Malta” te ontdekken. Vanaf uw hotel, heeft u in alle sereniteit, 5 dagen lang de mogelijkheid om dit mysterieuze eiland te ontdekken en de geschiedenis van ruim 7000 jaar oud te onthullen. De hoofdstad Valetta, het openluchtmuseum, het eiland Gozo, dit is slecht een greep uit het programma tijdens deze reis. Voor de kenners van “Game of Thrones”, deze serie werd gefilmd op Malta.

Opmerking

  • De volgorde van de bezoeken en het programma op zich kunnen in de loop van de dag gewijzigd worden, zonder voorafgaande mededeling, in functie van de openingsuren van de musea en sites.
  • De uitstappen “Volledige dag” omvatten een toeristisch menu met een glaasje wijn inbegrepen.

Tour details

Dag 1: Brussel > Malta

Aankomst in La Valletta. Onthaal, transfer naar het gekozen hotel en overnachting.

Dag 2: La Valletta (Volledige Dag, Middagmaal Inbegrepen)

Vertrek voor het stadsbezoek. De hoofdstad van het eiland dateert uit 1566 op besluit van de Grootmeester van de Orde, de Fransman Jean de La Valette. De stad is een bijzonder geheel van militaire architectuur en barokkunst. Tijdens deze dag ontdekt u de Upper Baracca Gardens, het nieuwe MUZA Art Museum en de collegiale kerk van het scheepswrak van St. Paul. Lunch inbegrepen onderweg. Wij beëindigen dit bezoek met "Malta Experience", een opmerkelijke kortfilm die de geschiedenis van Malta tot vandaag herneemt.

Retour naar het hotel.

Dag 3: Mdina > Rabat > Mosta (Volledige Dag, Middagmaal Inbegrepen)

 ‘s Morgens vertrek naar Mdina, in het centrum van het eiland. Bezoek aan de "Stad van de Stilte", die samen met Valletta en Rabat een van de meest indrukwekkende architectonische geheel van het eiland vormt. De voormalige hoofdstad, een historische en museumstad, gelegen op een rotsplateau, omsluit binnen haar stadsmuren een doolhof van smalle straatjes met prachtige patriciërswoningen, barokkerken, kloosters en paleizen. Kuierend door de smalle straten zal u een beter zicht krijgen op de fascinerende geschiedenis van Malta en zijn voormalige hoofdstad Mdina, de prachtige Stad van de Stilte. We verlaten Mdina via de “Porte des Grecs” en bezoeken de catacomben van de eerste christenen in Rabat voordat we naar de kliffen van Dingli gaan.

Na de lunch bezoeken we de Botanische Tuin van San Anton in de buurt van het presidentieel paleis, dat u van buiten kunt bewonderen. Daarna een stop bij het ambachtelijk centrum van Ta 'Qali. Ten slotte zult u verrast worden door de majestueuze koepel van de Mosta-kerk, een van de grootste van Europa.

Retour naar het hotel.

Dag 4: Het Eiland Gozo (Volledige Dag - Middagmaal Inbegrepen)

’s Morgens vertrek per bus naar de pier van Cirkewwa, gelegen in het uiterste westen van het  eiland. Overtocht van 20 minuten tot in Mgarr, de belangrijkste haven van Gozo. Van daaruit hebt u zicht over Comino, een ander eiland van de Maltese archipel (1800m lang), waar slechts een dertigtal inw oners wonen. Bij aankomst te Gozo, vertrek richting Dwerja Bay, een indrukwekkende natuurlijke site waar drie bezienswaardigheden verenigd liggen: de Fungus Rock, een enorme cilindervormige rots gelegen aan de ingang van de baai, een binnenzee (Inland Sea) dat via een natuurlijke opening in verbinding staat met de Middellandse Zee.

Verder naar Rabat waar we de citadel bezoeken.

Na het bezoek aan de megalithische tempels van Ggantija is de tijd om te ontspannen in Xlendi, een charmante badplaats.

Middagmaal inbegrepen onderweg

Retour naar het hotel.

Dag 5: De Zuidkant Van Het Eiland & Maltese Cultuur (Halve Dag)

 Vertrek om de Maltese cultuur te ontdekken in het zuiden van het eiland Malta. U gaat naar Wied iz-Zurrieq waar u een boottocht kunt doen naar de Blue Grotto, bekend om zijn kristalheldere water. (de prijs van de boot is niet inbegrepen. De mogelijkheid om de excursie te doen is afhankelijk van de weersomstandigheden)

Als u door de verschillende typische dorpjes van het zuiden gaat, ontdekt u dit deel van het eiland met verschillende historische bezienswaardigheden en typische dorpjes.

Retour naar het hotel.

Dag 6: De Drie Steden En Typische Boot (Halve Dag)

Ontdek de Grote Haven tegenover Valletta, bekend als de Drie Steden (Vittoriosa - Cospicua - Senglea) waar de Ridders van St. John zich voor het eerst vestigden in 1530. Als we Cospicua oversteken, bereiken we Vittoriosa voor een wandeling door de smalle straatjes, in de schaduw van historische gebouwen en de eerste ridderherbergen. In Vittoriosa nemen we een typische boot (dghajsa) voor een bezoek aan de baaien van de haven. Geniet vanuit de tuin van Senglea, gelegen op het puntje van het schiereiland, van een adembenemend 360 ° uitzicht op de Grote Haven inclusief het indrukwekkende Fort Saint-Ange waar de Grootmeester Valletta de verdediging van het eiland leidde tijdens het Grote Beleg van 1565.

Retour naar het hotel.

Dag 7: Vrije Dag

Na het ontbijt, bent u vrij om te rusten, te gaan winkelen,...

Retour naar het hotel.

Dag 8: Malta > Brussel

Ontbijt. Transfer naar de luchthaven voor de retourvlucht naar Brussel.

Prijzen & Boeken

LOADING...
LOADING...

Info prijs

Inbegrepen In De Prijs

  • 3-daags excursieprogramma + 2 halve dagen
  • Middagmaal inbegrepen met de excursies van een volledige dag

 

Niet Inbegrepen In De Prijs

  • Vluchten heen/terug
  • Transfers (luchthaven/hotel, hotel/luchthaven)
  • Verblijf in hotel
  • Persoonlijke uitgaven
  • Verzekeringen 
  • Fooien

Mening reizigers

46 commentaren

. Ceurtvriend (Bruxelles)
Reis op 10/06/2019
4/5  Goed
Schitterende gids Manon op de daguitstappen ! Zeer goede uitstappen ! Heel interessant gemaakt door onze zeer bekwame gids, een aanrader. Zeker de daguitstappen en de prima gids Manon !
De minste kamers van het hotel voor de meeste mensen van de Blauwe Vogel ! Onze kamer, 256, had uitzicht op balkon met zicht op een witte muur en een plat dak. De douchedeur sloot niet goed. Wel proper onderhouden elke dag.
Toon meer
Christina Van Hecke (Borgerhout)
Reis op 03/06/2019
5/5  Zeer Goed
Veel uitstappen inbegrepen, een fantastische gids (Manon), mooi hotel met lekker eten en leuk zwembad, grote kamer met balkon
Airco op de kamer werkte niet goed, gelukkig sliepen we niet aan de zonnekant!
Toon meer
Francine Van Louveren (Bruxelles)
Reis op 03/06/2019
4/5  Goed
Gids Manon had veel kennis van Malta en een zeer goede uitleg. Het is een gids die kwaliteit niet te verbeteren is. In een woord, super nog nooit zo goed meege maakt. Alles was zeer goed deregeld. Tijdens rondleidingen matig, de laatst rondleiging was het goed.
Toon meer
Frans De Belder (Merksem)
Reis op 13/05/2019
5/5  Zeer Goed
De gids, Manon, was subliem. Haar kennis is onverbeterlijk.
Zeer ontevreden over de hostessenwerk. Geen ontvangst in Zaventem. Op Malta airport was er een vervangende hostess die 15 min. na ons arriveerde in het hotel. Ook bij het vertrek in het hotel op 20/05 was de ons toegewezen hostess niet te bespeuren. Dus zeer pover als reisbegeleiding op dag 1 en dag 8.
Toon meer
. Christiaens (Iteerbeek)
Reis op 13/05/2019
4/5  Goed
Zeer goede gids = Manon. Goede ruime kamer voor een single-mooi hotel maar veel te groot, te veel kamers. Lekker eten.
Toon meer
G. Tyrions (Hasselt)
Reis op 06/05/2019
4/5  Goed
. De Smit (Merksem)
Reis op 06/05/2019
4/5  Goed
. De Smit (Merksem)
Reis op 06/05/2019
4/5  Goed
Manon is een zeer goede gids. Goede reis betreft prijs/kwaliteit.
Toon meer
Paul Magnus (Sint-Pieters-Leeuw)
Reis op 15/10/2018
5/5  Zeer Goed
Mooi programma met voldoende vrije tijd en onze gids Manon is een echte aanrader voor alle Malta reizen. Gelukkig waren we geen week eerder want dan was er storm. Te noteren : oktober meest kans op regen.
Spijtig dat we op de 2e en de 3e volledige daguitstap nogal opgejaagd werden voor het middagmaal omdat er nog een groep na ons kwam. Tamelijk veel lawaai in het restaurant van het hotel, maar dat is meestal wel in grote hotels.
Toon meer
Johan Sierens (.)
Reis op 15/10/2018
4/5  Goed
De gids Manon was een topper ! Prima kamer in het hotel Seashells !
Check-in van het hotel was moeizaam en langzaam. Beperkte keuze vers fruit.
Toon meer
Alfons Dierckx (Kapellen)
Reis op 14/10/2018
4/5  Goed
Marcel Rasquin (.)
Reis op 25/06/2018
4/5  Goed
Uitstekend, verzorgde rondreisdagen ! Goede evenwichtige uitstappen zonder stress noch vermoeiend voor een toch heel warm eiland. Dikke pluim voor onze gids Manon!
Hotelrestaurant.
Toon meer
Anja Wouters (.)
Reis op 18/06/2018
4/5  Goed
Gids + rondreis ! Zeer goede gids Manon, propere bus !
Hotel valt wat tegen, verouderd, niet goed gelegen.
Toon meer
Josef Berings (.)
Reis op 17/06/2018
4/5  Goed
Mooie en ordelijke reis ! Zeer goed hotel ! Middagmaal hotel : 5/5 !
Autocar Gozo ondermaats.
Toon meer
Guido Vermeir (.)
Reis op 11/06/2018
4/5  Goed
De uitstappen waren interessant ! De gids had een grote kennis !
In het restaurant aan de havenzaten we als haringen op elkaar. Geen rustige maaltijd.
Toon meer
MARIE-CHRISTINE LEGIEST (04/03/1960)
Reis op 11/06/2018
4/5  Goed
Ligging hotel gaf vakantiegevoel , aan zee gelegen , gaf gevoel van rondreis en strandvakantie . Mooie plaatsen gezien . Top
Slechte gids , was onvriendelijk , keerde zich weg van de groep . Was nooit aanwezig in het hotel , telde de groep niet waardoor we 3 x een koppel kwijt waren . Reeds bij aankomst in malta was er een koppel te kort zodat de bus terug moest . Wij zijn ook achtergelaten op gozo doordat er op een andere plaats is afgesproken dan eerst werd gezegd en er vroeger werd vertrokken . We hoorden de gids nooit in de bus mits we achteraan zaten . Als we iets vroegen vb hoe lang gaat de film duren dan kregen we als antwoord : dat zul je wel zien . De gids had geen interesse in de groep . Iedereen was ontevreden over de gids wat soms een domper op onze reis was .
Toon meer
Suzy Delafonteyne (Antwerpen)
Reis op 04/06/2018
3/5  Voldoende
PROGRAMMA ZEER GOED EN EVENWICHTIG UITGEWERKT
1) Groepen kleiner houden (maximum 20 personen) 2) Middagmaaltijden: liever 1 hogere kwaliteitsschotel dan middenmatige 3 driegangenmenu 3) Alhoewel de gids zijn onderwerp goed beheerste, werd het op zo'n monotone en saaie toon verteld dat je het opgaf om te lusteren... hij was op het randje af onvriendelijk en had totaal geen voeling met de groep... organisatie is duidelijk niet zijn sterkste kant wat een aantal keren voor misverstanden zorgde qua plaats en uur van samenkomst... geef ons dan maar liever een bekwame (eventuele maar geen must Nederlandstalige) reisleider met lokale (anderstalige) gidsen...
Toon meer
Erwin de peuter (grimbergen)
Reis op 14/05/2018
5/5  Zeer Goed
Goed begeleide uitstappen, goed commentaar over wat er te zien was en ook zeer uitgebreide uitleg over Malta, de bewoners, de geschiedenis, economische toestand en nog veel meer. We hebben Malta gezien en we weten nu zeer veel over Malta, altijd interessant. Proficiat aan de gids Manon en de chauffeur Raymond.
Bij het bezoek aan Gozo kan u beter de film overslaan, het is eigenlijk een kopie van de film over Malta, hierdoor krijgen de bezoekers meer tijd om Rabat(Victoria) te bezichtigen, om dezelfde reden zou ik de bezoekers zelf laten kiezen of ze de citadel willen bezoeken of niet, vel te weinig tijd om Rabat zelf te bezichtigen. Bezoek aan de goudsmid was een afknapper.
Toon meer
Annie Vandebeeck (HEVERLEE)
Reis op 14/05/2018
5/5  Zeer Goed
Zeer goed, omwille van het mooie, rijkgevulde programma, met een uiterste competente gids (Manon) die de uitstappen heel aangenaam becommenarieerde. De eetmalen in het hotel waar zeer goed verzorgd, en zeer lekker.
1. Tijdens de uitstap naar Valetta gingen we lunchen in het restaurant van het Osbourne hotel. De lunch was niet zo geweldig, zeer beperkt. Mocht wat beter. 2. Het Seashell resort is een zeer goed hotel, echter hebben we de laatste 3 nachten naar de redelijk vals gekweelde melodieën van pas geopende de karaokebar mogen genieten (stopte wel tegen 01:00). Onze kamer was gelegen aan de straatkant (zijstraat) links van het gebouw als je naar het hotel kijkt vanop de kustweg. Misschien in de toekomst daar geen kamers meer voorzien voor jullie gasten.
Toon meer
Raoul Mos (.)
Reis op 14/05/2018
4/5  Goed
Gids en chauffeur : super begeleiding !
Bezoeken minder interessant.
Toon meer
roland lippevelde (wetteren)
Reis op 07/05/2018
5/5  Zeer Goed
Manon is een supergids. Positief ingesteld, grondige kennis van haar land, niks is haar teveel.
Bij het vertrek geen medewerker van plaatselijk reisburo, zowel aan hotel als op de luchthaven, gezien. Dus ook geen controle of iedereen mee was en kon inchecken.
Toon meer
Herman De Doncker (.)
Reis op 07/05/2018
5/5  Zeer Goed
De gids en de chauffeur waren zeer vriendelijk en behulpzaam. De gids was super !
In het restaurant is er te veel lawaai zodat een normale conversatie moeilijk is. Wifi was 's avonds onvoldoende.
Toon meer
Norbert Vandamme (.)
Reis op 07/04/2018
4/5  Goed
De gids was zeer goed ! Hij wist heel veel van het eiland daar hij er al jaren verwoont. Over het algemeen de programma was programma goed! Restaurants: goed en vriendelik.
Vlucht naar Malta samen ingecheckt maar werden elk afzonderlijk gezet zodat we niet tegen elkaar konden praten.
Toon meer
Jackie Meuleman (Wondelgem)
Reis op 19/09/2017
5/5  Zeer Goed
Heel goed programma, heel veel gezien in vergelijking met andere reisagentschappen. Supergids Manon ( vriendelijk, enorme kennis).
Kamer was gelegen aan de straatkant, veel lawaai in de nacht en vroege morgen. (ramen weinig isolerend). Jammer dat de ontvangst op de luchthaven en uitleg bij aankomst in het hotel niet in het Nederlands was. Frederic van Expair Tours sprak enkel Frans en Engels.
Toon meer
philippe stulens (Neerpelt)
Reis op 16/05/2017
3/5  Voldoende
mooie streek, goede gids, goed uitgebalanceerd programma
kwaliteit eten tijdens de uitstappen ondermaats! begeleider Johann biedt géén meerwaarde. EN HOU AUB OP met koppels van elkaar te scheiden in het vliegtuig. Mensen willen gewoon bij hun partner zitten. Dikke dikke zever
Toon meer
Willy Neven (Halen)
Reis op 02/05/2017
4/5  Goed
Boeiend, cultureel en historisch rijk land. Fantastische gids.
Toon meer
Albert Ketelslegers (LANAKEN)
Reis op 08/04/2017
4/5  Goed
Hotel, rondreis in orde en gids uitstekend
Bus voor de rondreis verouderd en technisch niet ok, ruwe chauffeur, slechte wegen
Toon meer
Annelies Defever (Wervik)
Reis op 08/04/2017
4/5  Goed
Heel goede gids (Manon)! Hele nette kamers in het hotel.
- We zijn niet naar het infomoment gekomen. Daardoor wisten we niet dat wel alleen konden inchecken en dat de gids pas op Malta ter plaatse zou zijn. (het is toch een begeleide rondreis ...) - Transfer naar hotel: de bus reed naar het verkeerde hotel, nog steeds geen begeleiding aanwezig! Dit had misschien op deze manier voorkomen kunnen worden. - Johann Van Evert was bij aankomst aanwezig in het hotel en we kregen al zijn gegevens. Nam tijdens de reis weinig intiatief toen er voorstellen kwamen van de groep (processie op goede vrijdag). Toen we vertrokken, werd Johann vervangen door Fiona, die niet tijdig in het hotel was. Toen de bus op weg naar de luchthaven een accident kreeg, stond Fiona plots op de bus en ze heeft dan wel alles goed kunnen regelen tot in de luchthaven. - Programma: over het algemeen goed, maar de groep vond dat er te veel commerciële stops werden gehouden. Ook de uitgebreide maaltijden over de middag, zorgden voor tijdverlies. Gedurende de 5 dagen, zagen we 3 filmpjes, die ongeveer hetzelfde vertelden. Vooral in Valletta was dit tijdverlies, aangezien we daardoor slechts een halve dag met gids werden rondgeleid. Op onze vrije dag hebben we op eigen initiatief nog een deeltje van Valletta (Birgu) bezocht. Dit was een heel mooi deel, misschien overwegen om dit ook in het programma te stoppen. - Maaltijden hotel: te weinig variatie in groenten en fruit. - Deze reis krijgt de naam begeleide rondreis, maar is volgens ons een reis met begeleide excursi
Toon meer
Christelle Lecompte (Wervik)
Reis op 08/04/2017
4/5  Goed
Goede gids (Manon) Nette kamers
Toon meer
Pierre Satyn (Drongen)
Reis op 01/04/2017
5/5  Zeer Goed
Een zeer aangename gids die de reis top maakte.
De aankomst op Malta was zeer laat.
Toon meer
Jan Van Eeckhout (Elewijt)
Reis op 01/04/2017
4/5  Goed
Onze gids Manon is een pareltje! Naast de toeristische weetjes vertelde ze ook over het leven en werken op Malta. Dit boeide ons enorm! Ze gaf ook nog veel extra tips voor tijdens de vrije momenten. Ze sprak zeer duidelijk en verstaanbaar! Fijn dat de drank bij de maaltijden in begrepen was!
De verantwoordelijke ter plaatse (Johan) bood geen meerwaarde aan ons verblijf. Het inchecken verliep vrij chaotisch en niet alle deelnemers waren op de hoogte van de informatie over de eerste uitstapdag. Hij kon ook bijna geen extra relevante informatie over de zelf te plannen extra uitstappen. Malta is een bestemming waar je op vijf dagen de belangrijkste bezienswaardigheden hebt gezien... omwille van het voorseizoen, nog geen zwembad/strandweer... was het wat zoeken naar extra invulling. Jammer dat er zo weinig vers gesneden fruit was aan het buffet bij ontbijt en diner in dit hotel. Jammer dat wij of de reisorganisatie niet vooraf de zetels in het vliegtuig konden reserveren, heel wat van onze medereizigers konden hierdoor - zelfs als koppel of als gezin- niet samenzitten!
Toon meer
Christianne Rosseau (Oostende)
Reis op 25/10/2016
4/5  Goed
Vriendelijke en interessante gids, liet ons wel soms onvoldoende tijd om foto's te nemen. Rustig tempo, tijd voor ontspanning. De extra dag liet ons toe die naar eigen goeddunken in te vullen. De lunches in plaatselijke restaurants laten ons proeven van de regionale keuken. Soms valt dat heel goed mee (oa konijn in Rabat of vissoep in Marsaxlokk) Het slaatje met geiten- en schapenkaas in het restaurant in Gozo was interessant maar viel niet direct bij iedereen in de smaak. Voor mij mag zo iets er altijd bij zijn.
Hotel San Antonio: meerdere malen een kakkerlak doodgemept in badkamer; heb dat gemeld in hotel en gefotografeerd. Kamerschikking onhandig, liever een aparte hangkast dan de stang die boven het dressoir met koffiezetapparaat hangt en waar alleen korte kledij op kan hangen. Geen centrale verlichting, te donker boven schrijftafel Lawaaierige ijskast. . Brood bij ontbijt industrieel " dinnerbordje" op de kamer eerste avond: een smakeloos taai broodje In het programma had ik liever het tempelcomplex Hagar Qim gezien dan Gantija op Gozo. Ik heb geen boodschap aan bezoeken aan pottenbakkerijen ed.
Toon meer
Eddy HENDERICKX (Muizen)
Reis op 27/09/2016
4/5  Goed
Veel gezien, toch niet vermoeiend.
drukte in restaurant hotel en kamers met landzicht lawaaierige omgeving
Toon meer
Ronnie Delacourt (Knokke)
Reis op 21/06/2016
5/5  Zeer Goed
dirk tetaert (zedelgem)
Reis op 21/06/2016
4/5  Goed
MALTA veel te bezoeken en meestal mooi weer
Toon meer
Paul Van Campenhout (Bornem)
Reis op 21/06/2016
3/5  Voldoende
De rondreis was goed omwille van de kennis en de vriendelijkheid van de gids. De bezochte plaatsen zijn de moeite, enkel Gozo viel wat tegen.
Het standaard restaurant lijkt een enorme kantine, voor de andere restaurants moest je soms dagen tervoor reserveren. Vooraleer je dat allemaal weet is de week voorbij. Sommige restaurants op de rondreis waren niet proper, of er was slechts 1 toilet voor veel mensen.
Toon meer
Willy & Maria Bohez - Maes (.)
Reis op 14/06/2016
5/5  Zeer Goed
Alle uitstappen excursies. Onze gids in Malta, Frans, zeer perfect, zeer behulpzaam en ongelooflijke kennis van Malta. Hij mag geweest gefeliciteerd worden.
Toon meer
Freddy De Simpelaere (Gent)
Reis op 07/06/2016
4/5  Goed
Inrichting hotel was prima (inrichting kamer, zwembad, bar, enz). Heel goede bijkomende restaurants in hotel (Marokkaans, Aziatisch, Gril). Personeel zeer vriendelijk en behulpzaam. Goede info door plaatselijke reisleider ivm vertrek naar Brussel. Autobus tijdens rondreis comfortabel.
Door weersomstandigheden rondom Brussel zeer late aankomst in hotel (01.00 uur !). Onnodige briefing in hotel (alle info ook op kamer) - Dag nadien reeds zware uitstap ! Avondeten in hotel beneden alles (volledige gericht op Engelse gasten). Geen aangenaam restaurant. Onvoldoende uitleg door reisleider en/of gids over de mogelijkheden de andere restaurants te reserveren (door laattijdige reservatie meestal geen plaats). Gids (man) was een echte encyclopedie maar daardoor wat te beladen en ook niet altijd met een glimlach. Groep te groot (43 personen). Aanduiden zitplaats in vliegtuig bij vertrek was een mispunt (koppels konden niet bij elkaar zitten). Niemand aanwezig van touroperator in Zaventem bij vertrek (dus geen controle of iedereen daar wel was, verwarring ivm welke incheckbalie, inchecken gebeurde niet op voorziene uur (verzoek om 3 uur op voorhand te zijn was onnodig). Onnodige stop tijdens één van de dagen aan enkele bronnen ?? waar alleen 2 winkels te verkennen waren !!! Veel Engelse gasten in hotel (wat op Malta normaal is) maar daardoor veel onnodige drukte en lawaai. Alhoewel kamer prima is had geen enkele deelnemer in onze groep een kamer met zeezicht (toch spijtig)
Toon meer
Ivo Vandevelde (Sint-Truiden)
Reis op 31/05/2016
5/5  Zeer Goed
Een mooi en verzorgde rondreis die de verwachting overtrof met goed timend programma, voldoende rustperiodes tijdens de uitstappen als in de tussenperiodes.
Klantvriendelijkheid van de gids mag opgewaardeerd worden. Dankbaarheid was benedenmaats, er kon geen woord van dank af bij het in ontvangst nemen van een donatie, bij een opmerking aangaande zijn houding werd ik uitgelachen.....
Toon meer
marc heeremans (mortsel)
Reis op 24/05/2016
5/5  Zeer Goed
ofschoon vlucht een kwartier vertraging had, speelde de agent ter plaatse het klaar om ruim te laat te komen ! Dat is iets wat absoluut niet kan rond middernacht. Wacht nog altijd op een ekskuus van die agent !
Toon meer
Florent De Prins (Kampenhout)
Reis op 24/05/2016
4/5  Goed
Over het algemeen een goede rondreis, onze gids (Johanna) was fantastisch met een enorme kennis over alles, fantastisch verteller, aangenaam persoon en vriendelijk.
Bezoek aan het ambachtendorp is te commercieel gericht. Ook in Fontana (bezoek wasplaatsen) was eigenlijk een koopstop aan twee shops. Onze chauffeur (Christian) was een uitstekende chauffeur maar niet echt vriendelijk; een "goede morgen" kon er niet af. Onze badkamer was wel aan vernieuwing toe. Op slechts 7 dagen te Malta, 1,5 dag vrij is te veel van het goede.
Toon meer
Danny Vermeulen (Saint-Sauveur)
Reis op 09/05/2016
4/5  Goed
cultureel boeiend land rondleiding door heel goede gids iedereen hulpvaardig, goed georganiseerd de thema-restaurants waren heel leuk en een aangename afwisseling alle restaurants onderweg waren goed, klantvriendelijk
zwembad hotel buiten zeer koud eten hotel, vlees en vis nogal fel uitgekookt of gebakken
Toon meer
gilbert verrijt (zemst)
Reis op 03/05/2016
4/5  Goed
programma en organisatie zeer goed. netheid hotel zeer goed.
kwaliteit buffet in San Antonio - eentonig buffet. personeel niet efficiënt (afruimen tafels zeer traag) en niet vriendelijk. beloofde koude maaltijd en drank bij aankomst om 23.3Ouur niet aanwezig op kamer. (geen drinkbaar water op kamer!)
Toon meer
HUBERT VAN DEN GOOR (TILDONK)
Reis op 08/03/2016
5/5  Zeer Goed
Goed evenwichtig samengesteld programma. Zéér goede gids, Manon. Een van de betere die we ooit hadden. Vriendelijk en zeer taalvaardig. Gaf prachtig uitleg over cultuur, geschiedenis, geloof en bijgeloof, gebruiken, historie, e.d. Na onze reis naar klassiek Griekenland was dit weer een voltreffer. Wij hopen hetzelfde voor onze volgende geboekte reis naar Sicilië (via De Blauwe Vogel).
Toon meer
Guido Smits (Kalmthout)
Reis op 08/03/2016
4/5  Goed
Een totaal positieve ervaring behalve....
Panne vliegtuig vertrek - weinig informatie en heel lang geduurd
Toon meer
Ingrid Sergeant (Loonbeek)
4/5  Goed
De gids Manon was echt top! Passie, kennis! Ligging hotel was zeker ok. Kamers proper gepoetst Rondreis heel goed, behalve 3 keer een film bekijken is echt veel op 5 dagen. Algemeen mooie reis meegemaakt met een aangename groep mensen.
Ontvangst door Johan Evers heel heel heel slecht ervaren, was blijkbaar bij aankomst hotel midden in de nacht dronken, rook naar alcohol, gaf bijna geen uitleg, was geen assistentie ivm verdeling kamers, was ook niet op de busreis mee, geen verzorgde indruk, was te laat op de hotel afspraken van 30 minuutjes, heeft nooit een hartelijk en enthousiast welkom gegeven! Maaltijden hotel eerder pover, geen variatie, vettige keuken, ook vuile vloeren, weinig vers fruit, de haardroger op de kamer was vastgemaakt in een schuif in de kamer, wat niet echt praktisch was. Airco kamers operatief? Niets van gemerkt. De bus voor de rondreis was een rammelkarretje, spijtig. Ook heel stoffig, zetels niet gestofzuigd. Middaglunch: enkel 1 glas wijn weinig, geen water inbegrepen is echt spijtig. Meer gewoon voor de blauwe vogel.
Toon meer

Info bestemming

MDINA

Mdina is een oude vestingstad en de tweelingzus van Rabat. Oorspronkelijk was het dezelfde stad, Melita, die eerst bestormd werd door de Arabieren in de 9e eeuw, vervolgens door de Noormannen en als laatste door de Spanjaarden. Dankzij deze verschillende invloeden erfde de stad het architectonisch erfgoed. Er zijn veel kleine labyrintische steegjes en talloze prachtige monumenten.