ONTDEKKING VAN SICILIE

Taormina, Italië
Sicilë, het kruispunt van beschavingen
Groepen Ontdekking 

Beschrijving

Ontdekking Van Sicilië

Trinacria: “het eiland met de drie punten”, is de naam die de Grieken aan Sicilië hebben gegeven. Dit eiland is zelfs nog kleiner dan België. Het grondgebied is omgekeerd evenredig aan zijn historische waarde. Een gebied dat zowel de vallei van de Griekse Tempels van Agrigento herbergt alsook de Arabische paleizen van de Normandische koningen van Palermo, allen onder invloed van de Etna. Sicilië is een rijk eiland van contrasten, die zeker de moeite waard zijn om te ontdekken.

Tour details

Dag 1: Catania

Aankomst op de luchthaven van Catania.

Onze gids staat u reeds op te wachten. Transfer naar het hotel, avondmaal en overnachting.

Dag 2: Etna En Taormina

Na het ontbijt vertrekken we naar de Etna, een van de grootste toeristische attracties van Sicilië, ook wel bekend als Mongibello (de berg der bergen). Dit is tevens een van 's werelds meest actieve vulkanen. Per bus bereiken we een indrukwekkende hoogte van maar liefst 1900 meter, waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht. Vervolgens bezoeken we de uitgedoofde kraters van de Mount Silvestri.

U heeft ook de mogelijkheid deel te nemen aan een optionele excursie waarbij u met de kabelbaan tot een hoogte van 2600 meter gaat en vervolgens met 4x4 voertuigen nog verder klimt tot een maximale hoogte van 3000 meter (het doorgaan van deze excursie is afhankelijk van de weersomstandigheden en de vulkaanactiviteit). Lunchen doen we in een zeer verfijnde restaurant-patisserie, beroemd om zijn specialiteiten in de hele regio van Catania. Na de lunch vertrekken we naar het fleurige stadje Taormina. U heeft vrije tijd om de stad op eigen tempo te verkennen. Terugkeer naar het hotel. Avondeten en overnachting.

Dag 3: Piazza Armerina Et Agrigento

Na het ontbijt vertrekken we naar Piazza Armerina voor een bezoek aan de Villa Romana del Casale. Deze prachtige villa beschikt over 3500 m² polychrome mozaïeken uit de derde en vierde eeuw voor Christus. Vervolgens zetten we onze excursie voort naar Agrigento, waar we zullen lunchen met lokale focaccia's. In de namiddag maken we een rondleiding door de Vallei van de Tempels, waar de meest majestueuze Dorische tempels van de Middellandse Zee staan. Tenslotte vertrekken we naar het hotel in Castelvetrano. Avondmaal en overnachting.

Dag 4: Zoutstraat - Erice

Na het ontbijt vertrekken we voor een bezoek aan de zoutbanken. De zoutbanken strekken zich uit van de kustweg van Trapani naar Marsala, langs windmolens en kleine eilandengroepen. Het bezoek aan de zoutbanken is een uniek spektakel. Vervolgens brengen we een bezoek aan het zoutmuseum, waar u een van de oudste ambachten zult zien, namelijk de productie van zout in een molen uit het jaar 1700. We zetten de excursie voort naar Erice, waar we zullen lunchen in een typische trattoria met een proeverij van de 'Busiata Trapanese'. Erice is een klein stadje boven op de berg Saint Julien. Het historische centrum is typisch middeleeuws met kleine pleinen, smalle straatjes en bloemrijke binnenplaatsen. Ook zijn er veel ambachtelijke winkeltjes te vinden die gespecialiseerd zijn in keramiek, kleurrijke tapijten en traditionele amandel- en gekonfijte vruchtentaarten. Tenslotte gaan we op weg naar Palermo, waar we inchecken in het hotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 5: Monreale En Palermo

Na het ontbijt maken we een rondleiding door Monreale met zijn beroemde kathedraal, die pronkt met maar liefst 6800 m² gouden mozaïeken, vervaardigd door Byzantijnse edelsmeden. Na deze rondleiding nemen we een begeleide wandeling door de Capo-markt, gevolgd door een ontdekkingstocht door de hoofdstad van Sicilië. Palermo staat bekend als de kosmopolitische stad sinds mensenheugenis, met name als het kloppende hart van het historische centrum, waar we de kerken van Martorana, San Cataldo en de kathedraal zullen bezoeken. We lunchen met "street food" om de typische specialiteiten van Palermo te proeven. Na de lunch heb je vrije tijd om de stad zelf te verkennen. Terugkeer naar het hotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 6: Noord Kust : Cefalù & Castelbueno

Na het ontbijt vertrekken we naar het dorp Castelbuono, gelegen in het hart van het Natuurpark Madonie. We brengen een bezoek aan de stad en proeven van typische lokale gebakjes. Lunchen doen we in een agriturismo. In de middag vervolgen we onze reis naar Cefalu, waar we een rondleiding krijgen door de kathedraal, de eerste religieuze vesting gebouwd door de Noormannen in 1131 onder leiding van Roger II. Na wat vrije tijd gaan we uiteindelijk door naar Catania, waar we inchecken in het hotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 7: Syracuse

Na het ontbijt vertrekken we naar Syracuse, de thuisbasis van Archimedes en de eeuwige rivaal van Athene. We bezoeken het eiland Ortigia, de geboorteplaats van de Griekse mythe Arethusa en het fysieke en spirituele hart van de stad. In het oude stadscentrum bewonderen we de middeleeuwse architectuur met zijn prachtige Siciliaanse barokke gevels. Vervolgens maken we een rondleiding door de archeologische zone Neapolis, waar veel schatten uit de Grieks-Romeinse periode te vinden zijn: het Griekse theater, het Romeinse amfitheater, "de Latomie van het Paradijs" (oude steengroeven) en het oor van Dionysius. We lunchen in een lokaal restaurant. In de namiddag heeft u wat vrije tijd om de stad zelf verder te verkennen. Terugkeer naar het hotel. Avondmaal en overnachting

Dag 8: Catania > Brussel

Ontbijt. Transfer naar de luchthaven en vlucht terug naar Brussel.

Prijzen & Boeken

LOADING...
LOADING...

Info prijs

Inbegrepen In De Prijs

 

 • De vluchten met SNBA en de luchthaventaksen
 • 7 nachten in de voor­gestelde hotels 4*, half-pension zonder dranken
 • Het reisprogramma met een geklimatiseerde autocar G.T., inclusief BTW, tol en parking;
 • Nederlandstalige begeleider, tijdens de volledige reis; en lokale gidsen ver­plicht voor de bezoeken van Palermo en Monreale, Agrigento en Siracusa.• 6 x lunch in lokale restaurants, dranken inbegrepen (1/2 water en ¼ wijn per maaltijd)
 • BTW, de taksen en het service percentage.
 • De inkomgel­den voor de kerken en archeologische zones
 • Oortjes

Niet In De Prijs Inbegrepen

 • De fooien en verzekeringen
 • De dranken tijdens de maaltijden in de hotels
 • De persoonlijke uitgaven
 • De toeristenbelasting
 • Alles wat niet vermeldt staat in de rubriek “Inbegrepen in de prijs"

Mening reizigers

96 commentaren

Laurent Freson (Brustem sint-truiden)
Reis op 08/09/2020
5/5  Zeer Goed
Reis was heel goed georganiseerd. Lekker eten bij de uitstappen, vooral in de agritoerismo. Gids met zeer veel kennis en erg gedreven, behulpzaam. Er werd goed rekening gehouden met onze dieetwensen. We kregen een uitgebreide indruk van het eiland Sicilie.
Door het feit van ''s middags uitgebreid te gaan eten, werd toch wel veel tijd verloren. De communicatie met De Blauwe Vogel was ondermaats (door de Corona-drukte ?)
Toon meer
HAMIE VAN DER AUWERA (HAACHT)
Reis op 10/09/2019
4/5  Goed
Was een goed gids en chauffer, was leuke groep. Veel gezien.
Groep was vrij groot - mocht soms iets. Vroegel in hotel zijn.
Toon meer
Ludo Vermeylen (Wommelgem)
Reis op 03/09/2019
4/5  Goed
GUIDO DEBRANDT (BRUXELLES)
Reis op 21/08/2019
5/5  Zeer Goed
Mooi uitgebalanceerde reis. De gidse Marieke was het pluspunt. Programma: Zeer gevarieerd, natuur, cultuur, gastronomie, geschidenis. Heel goede groep, velle vrienden gemaakt.
In eerste lunchrestaurant vroeg ik een arlternatief voor de pasta en kreeg enkel bord sla.
Toon meer
Philipen Dirk (.)
Reis op 04/06/2019
4/5  Goed
Mia Ecelmans (Zelen)
Reis op 21/05/2019
4/5  Goed
afuisselend programma met mooie lezienswaardig heden, legeleid door een supergids. De chauffeur was ook super ! Fijne groep!
Toon meer
JAN RENILDE (LOMMEL)
Reis op 30/04/2019
5/5  Zeer Goed
We zijn heel tweden over de reis. Onze eerste reis met de Blauwe Vogel. Jullie styrtheid en vlotte service sprak ons. Heel ergoed !!!
Toon meer
Jan Gerrits (Lommel)
Reis op 30/04/2019
4/5  Goed
Er was een heel goede samerwerking tussen de gids en de chauffeur.
Toon meer
De Backer . (.)
Reis op 07/04/2019
4/5  Goed
Ludo Baart (.)
Reis op 28/09/2018
4/5  Goed
Goede gids + chauffeur
Teveel op de bus gezeten, oudere bus en te weinig beenruimte.
Toon meer
Mr. Wets (.)
Reis op 11/09/2018
4/5  Goed
4.5 / 5 : Zeer goede organisatie !! Uitstekende gids: haar kennis over de geschiedenis was fantastisch !!!
Toon meer
Freddy Audenaert (.)
Reis op 04/09/2018
4/5  Goed
4.5/5 : De uitermate goede historische kennis van de gids!!! Allesomvattend programma !!! Reis aan te bevelen aan iedereen !!!!
Soms maar 0.5 of 1 uurtje tijd tussen terugkeer uitstap en avondeten. Eenzijdige voeding / weinig afwisseling.
Toon meer
Luc Vaeremans (.)
Reis op 28/08/2018
4/5  Goed
Gids & chauffeur zorgden voor 2 aangename attenties
Fiesta: te grootschalig: geen sfeer + veel lawaai
Toon meer
Ella Wouters (.)
Reis op 28/08/2018
4/5  Goed
Geen wc op de bus, die mag gebruikt worden… Oudere bus met weing beenruimte.
Toon meer
Roger Ceulemans (.)
Reis op 28/08/2018
4/5  Goed
Gids + Chauffeur : Super !!!! Zeer tevreden !!! Reizen voor herhaling vatbaar !!!
Wij zij geen liefhebbers van Italiaans eten. Hotels vonden we wat minder.
Toon meer
M.Jeanne De Bock (.)
Reis op 28/08/2018
4/5  Goed
Een heel bekwame en goede gids, heel attent en een heel goede chauffeur!!! Mooie uitgestippelde tour !!!
Toon meer
Sonja Kestermans (.)
Reis op 28/08/2018
4/5  Goed
Restaurants : In het algemeen goed en voldoende eten & drinken, het komt wel allemaal zeer snel achter elkaar. Prachtig land, veel variatie, lekker eten!!! Aan te bevelen aan anderen !!!
2 x single kamer gekregen, wel rechtgezet door onze gids. Halve vrije dag is wel aan te bevelen ...
Toon meer
Mr. Debeck (.)
Reis op 28/08/2018
4/5  Goed
Mooi uitgestippelde route!!! Een heel attente en toffe gids met veel kennis van zaken. De gids is heel attent en bijzonder vriendelijk! Houden zo ! De chauffeur slaagt erin om een groet bus behendig door kleine straatjes te loodsen.
Niks negatief, behalve dat de bus iets properder mocht zijn. Aandacht voor streekprodukten, misschien duidelijker communiceren dat koffie niet inbegrepen is.
Toon meer
Gustaaf De Witte (.)
Reis op 28/08/2018
4/5  Goed
Felicitatos! chauffeur over vriendelijkheid en hulpvaardigheid! Bravo voor de gids: zeer vriendelijk, hulpvaardig voor iedereen en zeer goede kennis. Zeer nette hotels en vriendelijk personeel.
Hotel Istria vonden we minder...
Toon meer
Ginette Goderis (.)
Reis op 28/08/2018
4/5  Goed
Heel tevreden over alles. Prima gids, prima chauffeur. Heel vriendelijk, kan niet beter!
Toon meer
Roger Vanderhoydonk (.)
Reis op 19/07/2018
4/5  Goed
jos liessens (Schellebelle)
Reis op 10/07/2018
4/5  Goed
Noel Henckaerts (.)
Reis op 19/06/2018
5/5  Zeer Goed
Gids TOP! Zeer goed! Kennis achtergrond, verbanden, weetjes: Alles prima! Voorstel: in de bus een systematische plaatswissel voorzien.
Kleine mankementen in de hotels, ligging van de hotels veelal buiten de toeristische centra. Voor ons mag de namiddag iets langer duren, zodat we niet zo veel tijd in het hotel moeten doorbrengen ( 1 uur is voldoende).
Toon meer
Mr. Lambeets (.)
Reis op 19/06/2018
5/5  Zeer Goed
Programma : heel goed !!! Gids en chauffeur: onbeschrijflijk goed!!!! Niets om af te keuren !!!
Toon meer
Mrs. Catfolis (.)
Reis op 19/06/2018
4/5  Goed
Uitstekende gids !!! Goede chauffeur !!!!
Toon meer
Mr. Jansegers (.)
Reis op 19/06/2018
4/5  Goed
Prachtige begeleide rondreis met fantastische gids en bekwame chauffeur !!! Aan te bevelen rondreis !!!!
Hotels vrij ver van stad gelegen. Busritten soms mij te lang.
Toon meer
M. Debacker (.)
Reis op 19/06/2018
4/5  Goed
Zeer goede reisleidster - goeie chauffeur !!! Goed programma !!!
Groep te groot / geen ontvangst in Zaventem
Toon meer
Marc Deleye (.)
Reis op 19/06/2018
4/5  Goed
Goede organistatie, zeer interessante gids!!! Een reis zoals het moet zijn !!!
Toon meer
Paul De Cooman (Herent)
Reis op 12/06/2018
3/5  Voldoende
Bezoeken aan de historische sites en het enthousiasme en gedrevenheid waarmee de gids de uitleg gaf. Top gids : historisch, biologisch, geologisch taalkundig super goed !!!! Bezoeken van de vele zeer mooie kerken, de wijndegustatie in Marsala. Tussen de hotels eens een prachtig resort met ligging aan de zee is top, tenslotte bezochten we toch een eiland.
We hadden verwacht in 4 * hotels te verblijven, maar de meeste waren maar 3 * waardig. -Garden hotel : zeer basic, niet onderhouden, maaltijden ondermaats (vb bord gefrituurde party snacks uit diepvries als voorgerecht) -Fiesta Garden Beach : vocht probleem in kamer waardoor handdoeken, lakens, schoenen vochtig aanvoelden. Ver van Palermo -Villa Itria : 10€ per pers.voor 1 uur zwemmen !!! De reis wordt omschreven op site als culinaire rondreis : - 3 gefrituurde sardinnetjes met wat sla - kippenbil met paprika's - 3 kleine stukjes pizza - pasta met wild ragout, hier en daar een sliertje .... Siciliê : land van zoetigheden en ijsjes, nooit gehad meestal watermeloen of een kom ongeschild fruit, de verwachtingen lagen wat hoger voor een culinaire reis. Bezoeken : sommige bezoeken in de namiddag moesten zodanig worden ingekort omdat de lunches te veel tijd in beslag namen. vb. Palermo is een stad waar zoveel te zien is spijtig genoeg zijn we er moeten door hollen. Sommige kerken niet toegankelijk op zondag wegens misviering. Kan men dan dit programma niet aanpassen dat deze uitstap in de week valt. De busmaatschappij "Mediterranea bus" daar hebben we onze bedenkingen bij. Na regenval 's nachts tijdens rijden waterinsijpeling via dak. In Castelbuono (zondag) bus in panne door airco,na 3.30uur wachten, nieuwe bus gekregen. Dan bezoek standplaats busmaatschappij (zeer bedenkelijk !!!). Maandag 1uur te laat vertrokken s' morgens wou de bus niet starten. Bruno niets te ver
Toon meer
Georges Haesaert (.)
Reis op 15/05/2018
4/5  Goed
Programma, gids +++, stiptheid! Steeds stipt uurrooster, zeer goede gids, uitzonderlijke kennis en op een aangename wijze naar voor gebracht! Goed overzicht van de belangrijste bezienswaardigheden!
Grote groep
Toon meer
Bernard Bruneel (Koksijde)
Reis op 01/05/2018
4/5  Goed
gevuld programma met veel variatie
de restaurants 's middags waren van mindere kwaliteit nergens internet in de hotels ofwel te betalen zwembad in hotel Villa Itria zeer duur(13€ per persoon) Terugvlucht via Palermo zou beter zijn ipv 4 uren rijden naar de luchthaven van Catania. De bus was van bedenkelijke kwaliteit, airco werkte niet, verwarming moest via de motor buiten aangelegd worden, micro werkte niet of slecht, verluchting in de bus niet regelbaar. Een oude bus!
Toon meer
Tania Mouton (.)
Reis op 31/03/2018
5/5  Zeer Goed
De rondreis en accommodaties zijn zeer goed in elkaar gestoken ! De rondreis is perfect getimed ! Ik ben zeer tevreden! Fantastische gids Anne is een bron van kennis, zowel op cultureel, geschiedkundig vlak als op gebied van kennis van de natuur. Ze heeft een zeer vriendelijk voorkomen en handelt zeer professioneel ! Het is een uitstekende gids (Ze is een 6/5 waard). Salvo is een rustige, vriendelijk chauffeur die zich in een veilige manier met de bus zijn passagiers verplaats. Gevarieerd aandbod van lunch wat de restaurants betreft. Restaurants van de reis krijgen van mij een 5 !
Het verblijf in Monreale mocht een halfuurtje langer geduurd hebben om op eigen initiatif toch mag iets meer te kunnen bezoeken ! Catacomber ok maar Monte Pellegrino vind ik niet zo goed.
Toon meer
Guido Joosten (.)
Reis op 31/03/2018
5/5  Zeer Goed
Zeer mooie reis met uitstekende begeleiding !
Diner en bediening in het restaurant van Villa Itria was niet zo goed.
Toon meer
Rene Van Herreweghe (.)
Reis op 31/03/2018
4/5  Goed
Zeer gedreven en zorgzame gids! Voldoende vrije tijd! De laatste restaurant voor de lunch was zeer goed !
Wijndegustatie en bezoek aan juwelen gival zijn geen must.
Toon meer
Mr. Coussant (.)
Reis op 31/03/2018
4/5  Goed
Een heel goede gids!
Weinig vrije tijd.
Toon meer
Paul Bosmans (.)
Reis op 31/03/2018
4/5  Goed
4.5/5 Integraal programma !!! Inzet gids+++, ook bij afhandeling van persoonlijk ongeval!
Toon meer
Raf Deroo (.)
Reis op 31/03/2018
4/5  Goed
Betere gids kan niet !!! Chauffeur zeer rustig, aangenaam! Zeer goed georganiseerd en begeleid !!!
Veel terugkerende gerechten ( zwaardvis ). Iets te weinig vrije tijd. Advies: sterk aanraden van muts, sjaal en warme kledy voor bezoek Etna.
Toon meer
Mr. Billen (.)
Reis op 31/03/2018
4/5  Goed
4.5/5 Meestal heel goed !!! Gids: rustig, goed georganiseerd, attent; aangename stem, stipt, niet opdringerig! Programma: Druk, maar interessant / alles goed geregeld!!!
Toon meer
Chris Vaes (Sint-Niklaas)
Reis op 31/03/2018
4/5  Goed
Een zeer mooi programma. Een goede dosering van de bezoeken.Voldoende stops. Uitstekende gids, die zeer onderbouwd, maar toch op maat van de groep, alle mogelijke toelichting gaf. Ook zeer goeie praktische toelichtingen en goeie opvolging in de restaurants en hotels. Haar ervaring en kennis van het eiland zijn een grote troef. Onze chauffeur: altijd vriendelijk, stipt. Zonder problemen werden (bijna) elke dag alle koffers vlotjes in en uit de bus gehaald door hem.
Doordat de groep zo groot was, ging er veel tijd verloren onderweg. Hierdoor liep het programma soms wat uit, waardoor we dikwijls laat in het hotel waren en pas laat konden eten. Dit geeft een gevoel van een overvol programma en maakt de reis zwaarder.
Toon meer
EDDY OSTACH (.)
Reis op 01/03/2018
4/5  Goed
Heel gevarieerd programma's, mooie hotels, lekker eten ! Gids (6/5) !
Bij uitstap Etna : misschien duidelijke informeren om warme kledij zoals muts, handschoenen te voorzien.
Toon meer
. Marchal - GATZ (.)
Reis op 24/09/2017
4/5  Goed
De gids had enorme kennis !!
Voor alle hotels is de verlichting in de badkamer onvoldoende.
Toon meer
Frans Van Saen (.)
Reis op 19/09/2017
5/5  Zeer Goed
Gids Saskia was zeer goed ! De buschauffeur was ook heel goed! Restaurants waren van goede kwaliteit, zowel het eten als de ligging!
Hotel garden
Toon meer
Frank Hoffer (.)
Reis op 12/09/2017
5/5  Zeer Goed
Clairke Vanbrabant (.)
Reis op 12/09/2017
5/5  Zeer Goed
De beste gids ooit, zeer behulpzaam !
Airco in de bus kan beter. Programma prima maar te veel kerken en kathedralen.
Toon meer
Rita Van De Putte (.)
Reis op 12/09/2017
4/5  Goed
Prachtige reis, zeer goede en vriendelijke gids !
Maaltijden in hotel Garden kan beter. Druk programma.
Toon meer
Agnès Ransbeeck (.)
Reis op 12/09/2017
4/5  Goed
Voldeed aan onze verwachtingen ! Fantastisch begeleid! Niet alleen info uit boekjes maar veel interessante weetjes en verhalen! Altijd frisse drank op de bus = heel goed bij dit warm weer! Restaurant Oro Dell Etna = SUPER ! 5++ lekkere, verzorgde maltijd, ruime plaatsen.
Voorstelling van de deelnemers ontbrak. Kennismaking was sporadisch omwille van de hele grote groep. Agriturismo was te druk, lawaai.
Toon meer
E. Van Gaubergen (.)
Reis op 12/09/2017
4/5  Goed
Goed gevuld programma, goede tijdindeling, goede geinformeerde gidsen ! Hotel Admeto : we willen hier graag langer blijven !
Restaurant 1: Vis en dessert trokken op niets Restaurant 3 : Veel te druk, lawaai
Toon meer
Ria Romanski (.)
Reis op 12/09/2017
4/5  Goed
ALLES! Saskia zeer goede, vriendelijke en gewetensvolle reisbegeleister!!
Hotel Garden: Ontbijt en badkamer onvoldoende.
Toon meer
Christina Stijnen (.)
Reis op 05/09/2017
4/5  Goed
Positief: de gids, dagindeling, lokale gidsen, belangrijkste punten!
Grote groep boven de 40p. te veel.
Toon meer
. VANDENPLAS (.)
Reis op 22/08/2017
4/5  Goed
Super gids en chauffeur ! In alle hotels personeel heel vriendelijk !
Te lang 's middags resto.
Toon meer
. Buggenhout - Engels (.)
Reis op 22/07/2017
4/5  Goed
Zeer goede gids Saskia !
Programma is tamelijk druk, vermoeiende dagen, wel de moeite waard.
Toon meer
Paul Sys (Nevele)
Reis op 11/07/2017
4/5  Goed
We hebben een heel leuke week achter de rug met een grote (50 personen) maar aangename groep. Ook de reisleider Saskia Verbeek viel best mee. MAAR: de wandelingen en bezoeken waren vaak niet begeleid, ook al stond het in de brochure (vb dag 3 Cefalu - kathedraal, Castelbuono- centrum). We kregen een uitleg op de bus en voor de start v/h bezoek op eigen houtje. 1. Ofwel doet Saskia niet wat jullie vragen. 2. Ofwel moet de brochure anders opgesteld worden zodat wij niet de indruk hebben dat de wandelingen en bezoeken 'begeleid' zijn.
We hebben een heel leuke week achter de rug met een grote (50 personen) maar aangename groep. Ook de reisleider Saskia Verbeek viel best mee. MAAR: de wandelingen en bezoeken waren vaak niet begeleid, ook al stond het in de brochure (vb dag 3 Cefalu - kathedraal, Castelbuono- centrum). We kregen een uitleg op de bus en voor de start v/h bezoek op eigen houtje. 1. Ofwel doet Saskia niet wat jullie vragen. 2. Ofwel moet de brochure anders opgesteld worden zodat wij niet de indruk hebben dat de wandelingen en bezoeken 'begeleid' zijn.
Toon meer
freddy deridder (sleidinge)
Reis op 13/06/2017
5/5  Zeer Goed
gids zeer goed, veel gezien met schitterende uitleg, drukke vakantie met weinig vrije tijd, maar daartegenover geheel Sicilië doorkruist met veel bezoeken
Hotel Garden verouderd, iets minder aangenaam dus
Toon meer
Gilles - (-)
Reis op 13/06/2017
4/5  Goed
Zeer goede gids (Marieke): heel veel kennis, aangename uitleg, heel behulpzaam en vriendelijk. Zeer goede, behulpzame en voorzichtige Chauffeur (Salvo). Audiomethode bij rondleidingen heel goed: je krijgt alle uitleg en kan in all rust rondkijken. Heel gevarieerde tour en heel goed samengesteld programma: goede afwisseling van cultuur, natuur, vrije tijd en begeleide bezoeken. Heel lekker eten zowel tijdens de middag (nagenoeg in alle restaurants) als tijdens het avondmaal (top: Hotel Admeto).
Groot verschil tussen kamers in Hotel Garden: 1ste twee dagen hadden wij een sterk verouderde kamer op 4de verdieping en verouderde beschimmelde badkamer waar amper water uit de kranen kwam. Op einde van rondreis hadden wij in Hotel Garden kamer op 1ste verdiep: met vernieuwde propere badkamer. Bediening tijdens avondeten liep vaak niet gesmeerd in hotel Garden en ontbijt was minder in vergelijking met dit in de andere hotels. Heel onvriendelijke bediening in Hotel Marina Spa op de 1ste avond, wat verbeterde na klacht van onze gids (2de avond). restaurant Zibbibbos: heel warme kleine eetzaal, heel lange wachttijden, slechts 1 persoon die volledige bediening voor zich moest nemen wat niet kan voor een groep van 42 personen. Uitleg in Palermo door gids Bianca bij momenten te langdradig.
Toon meer
Kristien Hofkens (Deurne)
Reis op 13/06/2017
3/5  Voldoende
De kennis van de gids was enorm, heel vriendelijke mevrouw De chauffeur van de bus was ook super, veilig en heel rustig
Mijn grootste bezorgdheid betreffende de reis was dat ik naast mijn vriendin moest zitten in het vliegtuig wegens mijn grote vliegangst. In Zaventem is ons dat gelukt door heel vriendelijke assistentie van het personeel. Voor de terugvlucht vauit Catania was het anders, geen plaatsen naast mekaar, mijn vriendin op zoek naar mensen om van plaats te wisselen, sorry maar dit was geen leuke ervaring. Het eerste hotel Garden is absoluut geen 4 sterren waard, we sliepen in een piepkleine kamer, vuile badkamer, als je het toilet moest doortrekken kwam de bovenkant mee, op ons 'balkon' hingen jawel 5 !!! aircotoestellen te draaien, moeilijk om te slapen s nachts, de vriendelijkheid van het hotelpersoneel is echt ondermaats! Het ontbijt eveneens! Als je niet bij de 10 eersten was had je niets meer, eten van het diner is echt beneden alle peil. Bij de laatste 2 nachten daar hadden we een mooie kamer op een andere verdieping, dag en nacht verschil, hoe kan dit????? Restaurant Zibbibbo's is geen aanrader, bloedheet op elkaar geplakt, zeer lange wachttijden, ik heb het restaurant moeten verlaten ...jammer Dit was onze eerste reis met de blauwe vogel, jammer genoeg kunnen we niet zeggen dat dit een voltreffer was. Graag ook eens een boottochtje...
Toon meer
FRANS PUTTEMANS (Sint-Katelijne-Waver)
Reis op 13/06/2017
3/5  Voldoende
De rondreis zelf, de reisleidster, de chauffeur.
GARDEN HOTEL: behalve 2 jonge mensen, onvriendelijke bediening. Aperitief of drank na de maaltijd met moeite te verkrijgen. Spijtig dat we hier 4 overnachtingen hadden, de slechtste hotelervaring in jaren. MARINA HOLIDAY: bediening ondermaats, geen organisatie, onvriendelijk, slordige bediening, aperitief drinken bijna onmogelijk: niemand aan de bar. ETEN ONDERWEG: soms slechte gekozen locaties: na vermoeiende wandelingen in de hitte is het wel fijn even te recupereren in een koel restaurant en niet opeen gepakt te zitten in een zeer warme ruimte. LAATSTE DAG: geen activiteiten voorzien (vliegtuig om 16u45). Onze reisleidster, Marieke, heeft er voor gezorgd dat we naar Catania konden tot 14u30, wat ons erg bevallen is
Toon meer
Magda Besc (.)
Reis op 06/06/2017
5/5  Zeer Goed
Saskia was uitzonderlijk goed als alle gidsen zo zijn kan er niets mis gaan ! Bruno een heel ervaren chauffeur! Ze waren de vriendelijkste en beste begeleiden en chauffeur! Laatste dag van het programma : 5+
Toon meer
. Callens - Lidou (.)
Reis op 06/06/2017
5/5  Zeer Goed
Een super gids, vriendelijk met enorme uitleg, super ! Chauffeur was prima! Reisprogramma was druk gevuld!
Soms te druk gevuld, weinig vrije tijd maar toch zeer tevreden!
Toon meer
G. Timperman (.)
Reis op 06/06/2017
4/5  Goed
Uitstekend dag in Nicolosi !
Toon meer
Andre Librecht (.)
Reis op 06/06/2017
4/5  Goed
Goede gids !
Lange busritten.
Toon meer
Agnès Bouckuyt (.)
Reis op 06/06/2017
4/5  Goed
Algemeen positief ! Gids Saskia super 5/5 !
Gids Bianca indien ze wil in nederlands spreken moet ze wel oefenen.
Toon meer
Annemie Schruees (.)
Reis op 30/05/2017
5/5  Zeer Goed
We hebben een goed overzicht van Sicilie ! Goede restaurants! Ore Dell'Etna uitmuntend!
Toon meer
Fredene Wynant (.)
Reis op 22/05/2017
4/5  Goed
Uitstekende gids!!! Comfortabele bus !!!
1 koffiemachine voor de ganse zaal, lange rijen voor een tas koffie. Hotel Garden minder goed hotel.
Toon meer
Daniel Huygelier (Aalter)
Reis op 16/05/2017
4/5  Goed
We hebben een mooie reis gehad!!!
De maaltijd bij zibbibbo's was ondermaats!!!
Toon meer
Massant - Alaerts Jan en Jeannine (Mechelen)
Reis op 09/05/2017
4/5  Goed
Het was een mooie reis maar de groep was veel te groot.
Toon meer
NC VAN HAASTREET (BRUSSEL)
Reis op 11/04/2017
4/5  Goed
Sicilië rondreis is een aanrader! Zeer goed progamma Gids is een 5 sterrengids, heel vriendelijk,behulpzaam zeer goede vakkennis,...
vlucht: gescheiden zitplaats,...koppel :(
Toon meer
NC Vanackere (Brussel)
Reis op 11/04/2017
4/5  Goed
Optimale rondreis! Het was voor ons de eerste keer dat wij met de Blauwe Vogel weg gingen het is ons zeer bevallen! Daarnaast was onze gids zeer vriendelijk,stond altijd ten dienst voor ons,...
Hotel Marina: Tekort aan spiegels en stoelen op kamer
Toon meer
Virginie Eeckhoudt (BRUSSEL)
Reis op 11/04/2017
4/5  Goed
Fantastische gids en zeer leuke chauffeur
Toon meer
Henri Mijlemans (Sint-Truiden)
Reis op 06/10/2016
5/5  Zeer Goed
Aangezien de prijs/kwaliteit was alles ok. Door tussenkomst van de gidsen werd er steeds opgelet naar mijn lactose-intolerantie en werden de maaltijden voor mij aangepast.
Tijdens de heenvlucht waren mijn partner en ik niet samen.
Toon meer
Jean-Pierre Vande Waele (Sint-Truiden)
Reis op 14/06/2016
5/5  Zeer Goed
Alle restaurants bieden een goede keuken aan, met vriendelijke en goede bediening. Onze gids Saskia en chauffeur Angelo waren vriendelijk en aandachtig, zeer goede chauffeur. Een zeer goede programma!
Kleine pannes aan de bus.
Toon meer
Guido Verbaet (Sint-Truiden)
Reis op 14/06/2016
5/5  Zeer Goed
Zeer goede gids (Saskia) en chauffeur.
Toon meer
Freddy Jacqueloot (N/C)
Reis op 14/06/2016
5/5  Zeer Goed
Zeer goede gids en chauffeur! Lekkere maaltijden.
Toon meer
David Van Damme (N/C)
Reis op 14/06/2016
4/5  Goed
SUPER GIDS!
Toon meer
Rita Nordar (Sint-Truiden)
Reis op 14/06/2016
4/5  Goed
De vriendelijkheid van de gids, Saskia, was super! Ook bij een probleem blijft ze kalm en zoekt ze naar een oplossing. Niets was haar teveel. Ook de chauffeur, laadde van het begin tot het einde van de reis de koffers met enthousiasme in en uit! Een gevarieerd programma met voldoende vrije tijd hier en daar.
Qua ligging hotels, best rekening houden met de geplande uitstappen.
Toon meer
Auguste Waerniers (N/C)
Reis op 14/06/2016
4/5  Goed
Luc Coetermans (Sint-Truiden)
Reis op 14/06/2016
4/5  Goed
Gilberte Decoster (N/C)
Reis op 07/06/2016
5/5  Zeer Goed
Bekwame chauffeur Angelo, hulpvaardig en ijverig, vriendelijk. Marike Peel is uitzonderlijk goed op elk gebied: kennis, psychologie, hulpvaardigheid. Audiomethode wegens grote groep. De gids en chauffeur zijn in ere te houden! Expairtours heeft ons niet ontgoocheld! Mooie reis.
Te diepgaande benadering in Palermo met gids Bianca
Toon meer
Jozef Decuyper (Willebroek)
Reis op 24/05/2016
4/5  Goed
De rondreis was goed in balans, veel gezien maar niet overladen. Een zeer vriendelijke gids (Saskia Verbeek) die haar job zeer goed verricht heeft en die ook bewezen heeft dat ze Sicilië zeer goed kende. Ze stond ook steeds klaar om de mensen te helpen waar nodig. De chauffeur (Bruno) was bekwaam, zeer vriendelijk en zeer behulpzaam bij het in en uitladen van de bagage.
De bus was wel verouderd, om niet te zeggen versleten, met als gevolg dat we in panne gevalle zijn. In het hotel Althea Palace was de lift stuk. Het personeel heeft de valiezen wel naar boven gebracht, behalve één van de mijne die ze gewoon in de hall hebben laten staan. Het hotel Garden en het hotel Althea Palace zijn wel wat afgelegen en na het avondmaal is ook weinig gelegenheid om nog iets te drinken.
Toon meer
Frank De Maeyer (Sint-Truiden)
Reis op 10/05/2016
3/5  Voldoende
De gids (Saskia Verbeek) en de chauffeur (Salvo) hebben veel goed gemaakt, voor hen een 5+
De kamer in hotel Marina Holiday was mooi maar jammer genoeg gelegen boven een feestzaal waar een huwelijksfeest was. Wij hebben dus niet geslapen de eerste nacht. Toen we er een opmerking over maakte lachte men ons gewoon uit. Totaal geen respect voor de klant (tourist). Voor ons mag u dit hotel schrappen van uw lijst. In Villa Kephos Agrigento en Il Rivugghio Palermo was de wijn ronduit slecht.
Toon meer
. Vekemans-Degeyter (.)
Reis op 03/05/2016
5/5  Zeer Goed
Saskia deed het prima zij is sympathiek en steeds paraat en behulpzaam. Wij zijn heer tevreden.
Geen.
Toon meer
Cl Willems (.)
Reis op 03/05/2016
5/5  Zeer Goed
Heel mooie reis.
Te grote groep (45).
Toon meer
. Cromheecke (.)
Reis op 03/05/2016
4/5  Goed
Gids, chauffeur, mooie rondreis.
Te weinig zitruimte in bus.
Toon meer
Alex Smeyers (.)
Reis op 03/05/2016
4/5  Goed
Bezoeken OK.
Nogal weinig vrij tijd. Zeer strak schema.
Toon meer
Roger Geraerts (.)
Reis op 03/05/2016
4/5  Goed
Zeer goede gids en zeer goede chauffeur. Heel mooie reis.
Toon meer
HUBERT VAN DEN GOOR (TILDONK)
Reis op 26/04/2016
5/5  Zeer Goed
ZEER VRIENDELIJKE BEGELEIDER/GIDS, SASKIA VERBEEK; HEEL CHARMANT, ATTENT, BEHULPZAAM (OOK VOOR MINDER MOBIELE MENSEN), EN ONDANKS HAAR JEUGDIGE LEEFTIJD HEEL VEEL KENNIS OVER SICILIË EN HET LEVEN OP HET EILAND. ZEER GOEDE EN HULPVAARDIGE CHAUFFEUR, IGNATIO; GOED UITGEBALANCEERD PROGRAMMA, MET ALLE HOOGTEPUNTEN GOEDE WIFI IN DE HOTELS EN ZELFS OP DE BUS
Toon meer
Roland & Rita Bogaert - Verlinde (.)
Reis op 19/04/2016
4/5  Goed
Christine Devrieze (.)
Reis op 19/04/2016
4/5  Goed
Veel gezien ... veel geproefd.
Toon meer
Florent Vander Elst (.)
Reis op 12/04/2016
5/5  Zeer Goed
Alles !
Plaats in bus (te weinig beenruimte voor alle personen boven 1,80 m lichaamslengte).
Toon meer
Raymond Blomme (Oostende)
Reis op 12/04/2016
5/5  Zeer Goed
Een fantastische gids zoals er weinig bestaan ( na ervaring met andere gidsen)
De maaltijden
Toon meer
Guido Mariën (Lier)
Reis op 12/04/2016
5/5  Zeer Goed
* De reisleider Theo Wolswijk is een meerwaarde. Zijn ongelooflijke kennis van de bezochte plekken droeg ongetwijfeld bij tot het succes van deze reis. Bovendien kan hij alle informatie op een zeer aangename manier overbrengen. En hij heeft aandacht voor alle deelnemers. Onbegrijpelijk dat iemand die zijn taak correct uitvoert naar ieders tevredenheid ontslagen wordt. Jammer voor de volgende groepen * De lunches in de lokale restaurantjes waren een succes. Heel lekker en een grote afwisseling
* De aanwezigheid van iemand van Expair Tours en iemand van E-Globest was door hun gedrag heel storend. * De nacht en de ochtend in Hotel Admeta (dag 3-dag4) zal ons nog lang heugen. De lokale touroperator E-Globest probeerde ’s nachts gids Theo weg te voeren naar Palermo (zelfs met behulp van de politie) en te vervangen door een nieuwe gids. Dit is mislukt door de kordaatheid van enkele medereizigers. We zijn helemaal niet tevreden over het gedrag van Expair Tours tijdens die periode.
Toon meer
Frieda Van de Broek (Zandhoven)
Reis op 12/04/2016
4/5  Goed
Het programma was wat zwaar en daardoor wat vermoeiend
Super goede gids. Maar waarom werkt u met onbetrouwbare Italianen. Gelukkig hebben ze Theo kunnen helpen !!
Toon meer
Sonja Verkeyn (Mortsel)
Reis op 12/04/2016
4/5  Goed
Slechte bus,was in panne gevallen ,zogezegd gemaakt ,airco werkte maar half.Heel warm in de bus.goeiechaufeur.Heel goede gids,vertelde heel bekwaam.Gids is aan te bevelen ,vriendelijk en behulpzaam.
Heb toch de indruk dat sigle kamers,extra betaald,altijd de achterkant van de hotels liggen en heel lawaaierig .
Toon meer
theo janssens (aartselaar)
Reis op 05/04/2016
3/5  Voldoende
Sicilië is zeer de moeite waard Gids (Theo) deed zijn uiterste best alleen soms erg flauwe verhalen
Blauwe vogel in gebreke gebleven om luchthaven Luik te bereiken Hotels ver van bezochte highlights dus lange busreizen Te weinig beenruimte in bus Groepen te groot met als gevolg veel tijdverlies Meereizen van Siciliaanse controleur storend
Toon meer
Jan Schoolmeesters (Aarschot)
Reis op 03/04/2016
5/5  Zeer Goed
Super reis, super gids en super chauffeur
Spijtig dat we een dag moesten inboeten omwille van de terreur op zaventem
Toon meer
Dirk Vandaele (.)
Reis op 27/03/2016
5/5  Zeer Goed
Zeer goede gids, mooi uitgeleide uitstappen.
Te laat 's middags.
Toon meer
Johannes Soogen (.)
Reis op 27/03/2016
4/5  Goed
Deze gids Theo was een meerwaarde !
Soms te druk programma, de lunch kan korten meer vrije tijd. Hotel Garden mist een "mama" !
Toon meer

Info bestemming

TAORMINA

Taormina is een zeer goed vertrekpunt om onder andere de Etna en de oostkust van het eiland te ontdekken. Taormina ligt op 140 m hoogte op de "Monte Tauro". Ze domineert de baai van Naxos en is een fleurig balkon met één van de mooiste baaien ter wereld. De Romeinen waren de eerste "toeristen" die de stad bezochten. Ze bouwden er patriarchische villa's vol met bougainvilles. In het begin van de XXe eeuw ontdekte baron Von Gloeden er een ideaal onderwerp voor zijn foto's: jonge autochtone jongens, afstammelingen van de oude Grieken, die een ongeëvenaarde schoonheid en harmonie vertoonden. Von Gloeden maakte uitzonderlijke foto's die de wereld rond gingen en waardoor Taormina op de kaart werd gezet. In het autoloze centrum van Taormina vindt u vele typische kunstwinkels die permanent diverse kunstobjecten tentoonstellen. Men vindt er regelmatig boeken en foto's van Von Gloeden terug.