Op Zoek Naar Portugals Verleden

Porto, Portugal
Best Of Expair Groepen Rondrit 

Beschrijving

Tour details

Dag 1: Brussel > Porto > Ofir

Vertrek vanuit Brussel met lijnvlucht naar Porto en verwelkoming door de Nederlandstalige gids, gevolgd door een panoramische rit van het stadscentrum.

Verder naar Ofir, Inchecken in hotel Axis Ofir**** of gelijkwaardig.

Diner en overnachting.

Dag 2: Ofir > Guimaraes > Braga > Penafiel > Ofir

’s Morgens bezoek van Guimaraes. Hier werd in 1110 Dom Afonso Henriques geboren, de man die een einde maakte aan de heerschappij van het koningshuis van Castilië en Léon en in 1128 de onafhankelijkheid van Portugal uitriep. Tocht door de stad. We zien onder meer de kerk Nossa Senhora de Oliveira en wandelen tussen de kleine middeleeuwse huizen met zijn mooie gevels en houten balkons van de Rua de Santa Maria.

De straat mondt uit op het historische centrum met de burcht. Bezoek aan het 15e-eeuwse Paleis van de Hertogen van Bragança, waarin een museum en een mooie collectie meubelen en wandtapijten uit die tijd is ondergebracht. Vertrek naar de Minho regio. We bereiken Braga, stad met een indrukwekkend klerikaal verleden, dat teruggaat tot de tijd van de Romeinen. Het verbaast dan ook niet dat het dikwijls het « Portugese Rome » genoemd wordt en dat de belangrijkste bezienswaardigheden zich in die sfeer bevinden.

Zo bezoeken we o.a. « Sé », de kathedraal gebouwd in de 11e eeuw en het bedevaartsoord Bom Jesus do Monte met haar imposante trappenstructuur, net buiten het centrum op een heuvel gelegen. Tenslotte brengen we in Penafiel, te midden van de Vinho Verde regio een bezoek aan Quinta da Aveleda, een eeuwenoud wijnlandgoed van hoge architecturale waarde en omgeven door prachtige tuinen.

Hier degusteren we dan ook de sprankelende, heerlijke Vinho Verde samen met de lokaal gemaakte kaas. Terugkeer naar hotel voor diner en overnachting.

Dag 3: Ofir > Porto > Pombal

Vandaag is een stadsbezoek aan Porto gepland, schilderachtig gelegen aan de steile oevers van de Dourorivier, is Porto, die haar naam gaf aan de beroemde wijn, één van de mooiste steden van Europa. Startend in de typische Santa Catarina winkelstraat ontdekken we te voet de stad en houden we o.a. halt in het intrigerende café Majestic en in het Sao Bento treinstation met zijn 20.000 azulejos.

Bezoek van het beurspaleis alsook van de Sao Francisco kerk. Lunch in een restaurant aan de kade van de typische Ribeira wijk. ‘s Namiddags een boottocht op de Douro van ongeveer 1 uur. Het bezoek wordt afgesloten met een degustatie van de portwijn in één van de befaamde wijnkelders.

Verder naar Pombal voor avondmaal en overnachting in hotel Cardal*** of gelijkwaardig.   

Dag 4: Pombal > Fatima > Nazaré > Alcobaça > Pombal

We starten de dag met een bezoek aan het wereldberoemde bedevaartsoord Fatima. We rijden verder naar de Atlantische Oceaan en bereiken het pittoreske vissersplaatsje Nazaré. Bij mooi weer kan u vanuit “Sitio”, van een adembenemend, panoramisch zicht genieten op de onderliggende stad en zijn immense strand.

Lunch in een visrestaurant aan het strand. ‘s Namiddags brengen we een bezoek aan Alcobaça en zijn beroemd cisterciënzerklooster van Santa Maria, dat eertijds de machtigste abdij van Portugal was.

Alcobaça is ook de plaats waar zich de graftomben bevinden van koning D. Pedro I  en koningin D. Inês. Terugkeer naar hotel voor diner en overnachting.

Dag 5: Pombal > Coimbra > Batalha > Pombal

Na het ontbijt vertrek naar en bezoek van Coimbra, Portugese hoofdstad tijdens de 12e en 13e eeuw. Talrijke monumenten getuigen er nog van het roemrijke verleden van de stad zoals o.a. de Almedina poort, de kathedraal en last but not least de universiteit, één van de oudste van Europa, met de indrukwekkende Joanina bibliotheek (bezoek).

Na de lunch vertrek naar Batalha voor een bezoek aan het Santa Maria da Vitoria klooster, dat alom geprezen wordt als een meesterwerk van de Portugese gotiek (bezoek) en dan ook terecht tot het Unesco wereldpatrimonium behoort. Terugkeer naar Fatima voor avondmaal en overnachting. 

Dag 6 : Pombal > Obidos > Sintra > Lisboa

Na het ontbijt vertrek naar het middeleeuws vestingstadje Óbidos met zijn kronkelende steegjes. Hier proeven we een « Ginginha » (=kersenlikeur,  typisch voor de regio). Verder naar het paleizenstadje Sintra (lunch), Unesco werelderfgoed en door lord Byron omschreven als het « Glorious Eden ».

Bezoek aan het koninklijk paleis. Via Cabo da Roca, het meest westelijke punt van het Europese vasteland (fotostop) komen we in Lissabon aan. Inchecken in hotel VIP Zurique*** of gelijkwaardig gevolgd door diner in een typisch restaurant. Overnachting in Lissabon.

Dag 7: Lisboa

Volledige dag gewijd aan een bezoek van Lissabon, de Portugese hoofdstad, gelegen op zeven heuvels aan de noordoever van de monding van de Taag. We ontdekken er ’s morgens het centrum van de stad met de Baixa, Bairro Alto en de Alfama wijken. Lunch in een restaurant in de typische Alfama wijk.

‘s Namiddags verkennen we de Belém wijk, waarvan de talloze, prestigieuze monumenten herinneren aan de glorieuze eeuw van de grote maritieme ontdekkingen : het Sao Jeronimos klooster, de elegante Belém toren en het monument van de ontdekkingen. We proeven hier ook de overheerlijke « pasteis de Belém ».

‘s Avonds diner in een typisch restaurant en overnachting in Lissabon.

Dag 8: Lisboa > Brussel

Vrije tijd. Transfer naar de luchthaven van Lissabon.

Prijzen & Boeken

LOADING...
LOADING...

Info prijs

Inbegrepen In De Prijs

- Lijnvlucht Brussels Airlines Brussel- Porto/Lissabon-Brussel incl. 23 kg bagage+12 kg

  handbagage per persoon. 

- Logies in bovenvermelde hotels of gelijkwaardig.

- Vol pension met dranken (1/4 wijn en 1/2 water) vanaf diner dag 1 tot en met ontbijt dag 8

- Koffie tijdens de middagmalen

- Tweetalige gids (Nederlands+Frans)

- Alle daguitstappen en transfers in luxe airco autocar met Nederlandstalige gids

- Inkomgelden monumenten (Guimaraes: paleis van de hertogen van Bragança.

  Porto: beurspaleis en Sao Francisco kerk, Coimbra: bibliotheek en

  universiteit, de abdij van Batalha; het nationaal paleis van Sintra)

- Minicruise Douro

- Quinta da Aveleda: degustatie Vinho Verde; Porto: portwijndegustatie; Obidos: degustatie

   “Ginginha”; Lissabon: 1 “pastel de Belém”+koffie

- Citytaks Lissabon

- BTW

- Luchthaventaksen

Niet In De Prijs Inbegrepen

- Persoonlijke uitgaven

- Annulatie- en bijstandsverzekering

Mening reizigers

No results found ! Geef uw mening

Info bestemming

PORTO

Porto ligt aan de oevers van de Douro en staat bekend als de stad van de bruggen. Aan de kades van de oude haven ligt de oude karakteristieke wijk Ribeira, de oude volkswijk van de stad.