REIZEN MET ONZE MOTORHOME "KASTELEN VAN DE LOIRE"

Villandry, Frankrijk
Wat te denken van een rit per camper met uitgewerkt parcours, gereserveerde standplaatsen, geplande en begeleide bezoeken en diverse activiteiten?

Beschrijving

Reis Per Camper

Beantwoorden we de vraag ? Spelen we in op de tendens ? 

Heel zeker want heel doordacht en goed bestudeerd bieden we reizen aan, corona-proof, per camper. Maar een camper hoeft geen “sleurhut” te zijn. In tegendeel een kampeerwagen kan fungeren als een soort geïndividualiseerd “reishuis” waarin de globetrotter tot een groep kan behoren zonder zijn privacy te moeten missen.

Wat te denken van een rit per camper met uitgewerkt parcours, gereserveerde standplaatsen, geplande en begeleide bezoeken en diverse activiteiten? Interessant toch als er ook nog in het reishuisje een Roadbook klaar ligt waarin verschillende mogelijkheden worden gesuggereerd?

U ontmoet elke avond samen met de medereizigers de ervaren gids. Een briefing voor de volgende dag schept vertrouwen en lost alle vragen op. Onze gids een ervaren motorhome reiziger die U alle aspecten en kneepjes van motorhomereizen met passie zal uitleggen en aanleren.

Expairtours combineert de vrijheid van reizen en de u gekende begeleiding van de groepsreizen in een individuele bubbel maar toch samen. Er liggen al heel wat samen met de gidsen uitgewerkte programma’s voor u klaar. Ontdek deze op onze website en schrijf je in, samen worden we een reiservaring rijker.

Het is ook de bedoeling dat u het unieke aan deze reisformule ontdekt, en misschien verliest u wel uw hart aan het huren of kopen van een motorhome, - alle huidige omstandigheden in acht genomen-met de kans uw nieuw soort reisgenot met 100 % te verhogen.

Reizen blijft een plezier, een ontdekking en een ontmoeting. Samen zijn we een ervaring rijker.

De Kastelen Van De Loire Met Onze Motorhome

Elke liefhebber van nostalgie naar het roemrijke vorstelijke verleden met zijn imposante renaissancekastelen kan in het hart van Frankrijk, in de Loirevallei, zijn hart ophalen. In de ‘Tuin van Frankrijk’ wandelt u met dezelfde elegantie en verfijning als de vorsten en edelen van weleer. Niet voor niets werd de Loirevallei uitgekozen als verblijfplaats van de Franse koningen. Het landschap is er van een ingetogen klasse. Bossen en weilanden gaan vrijwel ongemerkt in elkaar over. Meer dan honderd kastelen hebben ongetwijfeld allemaal hun eigen charme, maar een aantal springen er echt uit: Azay-le-Rideau, Villandry, Amboise, Chenonceau, Blois en Chambord. De route is uitgestippeld, de reisleider zorgt voor alle informatie en praktische info, met de mobilhome verken je knus in je bubbel en corona-veilig deze streek. Rustig aan maar niet te snel…….

Tour details

Dag 1: La Petit-Appeville (285km)

In Oostende maken we kennis met onze kampeerwagen. Ter plaatse krijgen we ongeveer één uur uitleg over de belangrijkste aspecten van de motorhome. Daarna vertrekken we onder begeleiding van onze motorhomegids voor onze eerste tocht . Een rustige rit brengt ons naar de camping aan zee. We nemen de tijd om ons te installeren. Daarna kunnen we de camping verkennen en een wandeling maken naar de zee. We zijn immers heel dicht bij de kust!

In de late namiddag brengen we een bezoek aan Dieppe op enkele kilometers van onze staanplaats. 200 jaar geleden was Dieppe de eerste badplaats van Frankrijk. De stad heeft haar prachtige promenade langs de zee behouden. Stad van Kunst en Geschiedenis, Dieppe is een dynamische en levendige havenstad. In het weekend zijn de caféterrassen aan de haven altijd vol. Sommige winkels zijn zelfs op zondag open. Elke twee jaar organiseert het International Vliegers Festival een magische show. Het is de grootste dergelijke bijeenkomst in Europa.

Dag 2: Azay-Le-Rideau (400km)

Op weg naar de tweede camping in Villandry maken we een stop in Azay-le-Rideau, een juweeltje van een kasteeltje ( *** Michelin )  ( bezoek rond 14 of 15 uur )

Het Château d'Azay-le-Rideau ligt in het water. De watergordel was vroeger de verdediging van het kasteel, nu is het de spiegel ervan. Het kwam in handen van de Franse koning toen de eigenaar beschuldigd werd van financieel gesjoemel. Veel koningen hebben er echter niet gewoond. Toch ontbreekt het er niet aan schoonheid en elegantie. Het gaat door als een renaissancekasteel en geldt als één van de toonaangevende voorbeelden van deze bouwstijl. Het trappenhuis dat centraal in het kasteel werd gebouwd is de blikvanger. Deze staatsietrap is zelfs het pronkstuk. De kamers zijn gemeubileerd en gedecoreerd nadat de staat het heeft gekocht in 1905. Meubels, wandtapijten en andere stukken zijn afkomstig uit kastelen uit de buurt.

Korte rit naar Villandry voor de overnachting.

In de late namiddag kunt u op eigen initiatief of onder begeleiding van onze gids te voet of met het toeristisch treintje Tours bereiken. Het is de hoofdstad van de regio Touraine en ook het hart van de regio met de Loire kastelen. U zult betoverd geraken van deze oude stad met prachtige tuinen. Laat u s ’avonds ook verwennen door de vele culinaire specialiteiten van de streek. De leuze van de stad Tour is goed leven en goed eten.

Dag 3: Villandry (36km)

Deze voormiddag (rond 10 uur) bezoeken we het kasteel van Villandry. Het kasteel van Villandry, gebouwd in de 16de eeuw, is beroemd om de schoonheid van zijn renaissancetuinen. De zeven tuinen, uniek in Europa, bestaan uit een decoratieve moestuin, tuin met aromatische planten, siertuin, watertuin, zonnetuin, speelweide en een labyrint, maken deze plek uitzonderlijk. Acht hoveniers telen per jaar zo’n 250.000 groenten en bloemen om in de tuinen te zetten. 1260 lindebomen omzomen het geheel en worden met de hand gesnoeid, goed voor vier maanden werk. De buksbomen vertegenwoordigen een lengte van 52 km. Het onkruid wordt volledig met de hand gewied omdat buksboomwortels zeer gevoelig zijn. Een onderaards sproeisysteem zorgt voor voldoende water. Na al deze pracht rijden we verder naar onze volgende overnachtingsplaats in Amboise die enkel op 36 km verwijderd is.

We sluiten de dag af met een bezoek aan een wijnproeverij bij een gerenommeerde wijnboer (optioneel).

Dag 4: Amboise

Onze camping ligt ideaal voor een bezoek aan het kasteel van Amboise. Een korte wandeling brengt ons naar dat kasteel. Tussen Blois en Tours bevindt zich het Kasteel van Amboise dat gebouwd werd in de XVe eeuw op een rotsachtig voorgebergte dat de stad en de Loire overheerst. Het was een middeleeuws kasteel en werd omgebouwd tot een luxueuze residentie door Karel VIII en werd afgewerkt door Frans I. Men zegt dat alle Franse koningen minstens één keer verbleven hebben in het Koninklijk Paleis van Amboise. Frans I woonde in zijn jeugdjaren en tijdens de eerste jaren van zijn heerschappij in Amboise. Zijn fascinatie voor de renaissance maakt van hem een kunstmecenas. Hij liet zich trouwens omringen door Italiaanse artiesten zoals Leonardo Da Vinci. Dit was een prachtige periode voor de stad.

Het kasteel is vandaag een plaats van herdenking en prestige. In de Sint-Hubertuskapel vindt u het graf waar de vermoedelijke resten van Leonardo Da Vinci, die gestorven is in Amboise, begraven liggen. Deze belangrijke plaats in de Franse geschiedenis bezit een uitzonderlijke collectie meubels uit de gotiek en de renaissance.

Optionele Lunch Lunch in de herberg "Le Prieuré" in een renaissancekamer met Sieur Sausin-expert In de historische keuken - Service is in historische kostuums - 1/4 wijn- en koffiemenu

 • Kruidentaart op een bedje van salade
 • Gekonfijte kip in Amboise-wijn en wortelpuree met kruidnagel of Aumônière van zalm met basilicum en prei trédura
 • Peer met bittere sinaasappel en vanille of Ananascompote met piment en boterkoekje

Na dit bezoek wandelen we samen naar een tweede hoogtepunt van de dag: deze keer vernemen we alles over Clos Lucé. De Clos Lucé, op 500 meter van het koninklijk kasteel, behoort tot de pareltjes van de renaissance. Het is één van de meest bemeubelde woningen van de regio Val de Loire. Dit landhuis met roze bakstenen werd gebouwd in 1115 onder de heerschappij van Lodewijk XI  door Hugues d'Amboise op Gallo-Romeinse funderingen. Het werd gekocht door Karel VIII in 1490 en het werd toen een koninklijk domein en dat bleef het ook gedurende twee eeuwen. Het is onder Frans I dat Clos Lucé een symbolisch huis wordt door er in 1516 Leonardo Da Vinci te ontvangen die er verbleef tot aan zijn dood op 2 mei 1519 op een leeftijd van 67 jaar. Deze renaissance woning herbergt trouwens een verrassende collectie van 40 maquettes die gemaakt werden volgens de projecten van Leonardo Da Vinci.

Dag 5: Chenonceau En Blois (41km)

We starten de dag met een korte rit naar Chenonceau, waar we een volgende parel ontdekken. Op 14 km van Amboise ligt Chenonceau aan de Cher in een natuurrijke omgeving. Het kasteel is minder historisch dan Blois, veel discreter dan Chambord, maar valt te vergelijken met Azay-le-Rideau. Het is het meest stijlvolle kasteel van de Loire. Het kasteel van Chenonceau is zonder twijfel één van de bekendste kastelen ter wereld. Het werd gebouwd in de 16de eeuw op de plaats van een vroegere middeleeuwse burcht. Het kasteel draagt de bijnaam "Château des Dames", omdat vijf vrouwen hebben bijgedragen tot de schoonheid ervan. Catherine Briçonnet, echtgenote van Thomas Bohier, die in 1512 het middeleeuwse kasteel kocht, hield persoonlijk toezicht op de vernieuwingswerken. Catherine de Medici, echtgenoot van Hendrik II, maakte er een koninklijk paleis van. Diane de Poitiers, maîtresse van Hendrik II, bouwde het verder uit en liet ondermeer de brug over de Cher aanleggen. Na het overlijden van Hendrik II keerde Catherine de Medici terug en liet de galerij bouwen op de brug. Louise Dupin zorgde ervoor dat Chenonceau de Franse revolutie overleefde. Door haar goedheid was zij zeer geliefd bij de dorpelingen en werd het kasteel gespaard. In de 19de eeuw werd Chenonceau gerestaureerd door Madame Pelouze. Zij bezorgde het kasteel opnieuw haar oude glorie. De betoverende site, de Franse tuinen en het omringende park vervolledigen de sierlijke indruk die uitgaat van het kasteel. Chenonceau is niet alleen opmerkelijk door haar architectuur en haar verleden, maar ook door de rijkdom van haar collecties . 

Optionele excursie om 11H   Cruise op de Cher vanuit Chisseaux . Vaar op de Cher en laat je meevoeren over het water. Een becommentarieerd bezoek over de boten en wilde fauna en flora worden u aangeboden. Deze cruise, die onder de bogen van het kasteel van Chenonceau vaart, laat u  genieten van een adembenemend uitzicht op de Kasteel van Chenonceau.

Optionele Luxe lunch in het Kasteel de Chissay en Touraine  13H   1/4 menu met wijn en koffie inbegrepen

 • Menu 1 - Aumônière van gekonfijte groenten en gerookte zalm - Varkenshaas met gekonfijte "King Rose" buikspek, geperst met aardappelen - Gekarameliseerde Touraine-appel, gekruide crumble, karamelijs
 • Menu 2 - Terrine van gevogelte en groenten - Heekfilet in crumble-stijl, risotto van groene bessenlinzen, hazelnootboterschuim - Roodfruitsoep, zandkoekjes met honing uit Touraine, vanille-ijs

Dag 6: Blois

Het kasteel van Blois werd vanaf de tiende eeuw opgericht door de graven van Blois. Gedurende de daaropvolgende eeuwen werd er aan het kasteel gebouwd en verbouwd. Van de architectuur uit de eerste eeuwen is weinig overgebleven. Het oudste onderdeel stamt uit ca.1220 en dat is de zogenaamde Salle des Etats Généraux, de grootste dertiende-eeuwse gotische zaal van Frankrijk. Deze ruimte was bestemd voor het hof en de raad en is gebouwd in opdracht van graaf Thibaut VI. De dertiende-eeuwse entree en toren zijn restanten van de oorspronkelijke vesting. De verschillende vleugels zijn gedurende de eeuwen gebouwd wat duidelijk te zien is aan het verschil in stijl. De Lodewijk XII-vleugel is tussen 1498 en 1503 opgetrokken. De stijl is typerend voor de flamboyante gotiek hoewel er al enige renaissancistische elementen te bespeuren zijn. Het symbool (egel) en motto (dichtbij en veraf kan ik mezelf verdedigen) van Lodewijk XII (koning 1498-1515) zijn afgebeeld op de muren.

De Frans I vleugel is in een geheel andere stijl vervaardigd wat opmerkelijk is aangezien de bouw nauwelijks dertien jaar na de voltooiing van de flamboyante vleugel begon, tussen 1515 en 1524. De stijl is kenmerkend voor de vroege Franse renaissance. In deze fase was de ordening van de architectonische elementen nog vrij willekeurig. Dit is duidelijk te zien aan de schikking van de ramen. De Franse renaissance is zowel door de flamboyante gotiek als de Italiaanse renaissance beïnvloed.

De Gaston d’Orléans-Vleugel is gebouwd tussen 1635 en 1638 in een statige stijl die kenmerkend is voor het classicisme van de zeventiende eeuw. Gaston d’Orléans was de opdrachtgever en François Mansart de architect. Boven de statietrap bevinden zich twee achtereenvolgende koepels die versierd zijn met allegorische beeldhouwwerken. De dramatische zuigingkracht die ontstaat door dit hoogteverschil is kenmerkend voor de barok.

 • Optionele excursie   Prestige rit met paard en wagen in Blois
 • Deze begeleide wandeling start vanaf het kasteelplein. De wandeling zal je toelaten te ontspannen terwijl u Blois en zijn buurten ontdekt. Dit unieke moment zal de gelegenheid zijn om de historische stad te bewonderen en te genieten van de prachtige landschappen die de Loire te bieden heeft. Een buffet picknick is gepland in de Aître Saint-Saturnin om uw zintuigen te prikkelen en de lokale producten te ontdekken - Aperitief (mousserende Vouvray), regionale wijnen , Loirevisterrine op ouderwets brood Bladerdeeg, Rillettes, Hertenworstjes, Doe-terrine, Fazant-terrine Kaas, assortiment geitenkaas, Aardbeien uit Sologne, Petitfours, Solognot-paletten, Koffie .Terug naar het kasteelplein

Om 15U begeleid bezoek  Kasteel van  Chambord . Op een half uurtje rijden van onze camping ligt dit schitterend kasteel. De rest van de dag trekken we uit voor ons bezoek aan deze parel! Aan de Loire ligt het Château de Chambord. Dit kasteel is een van de mooiste kastelen van Frankrijk. Ook aan de buitenkant is het met zijn prachtige architectuur een uitzonderlijk bouwwerk om te zien. Het kasteel werd in de renaissance gebouwd en in de loop der tijd vooral gebruikt als jachtslot. Het kasteel kent een centraal bouwwerk, de Donjon, met 4 torens. Daaromheen verschillende vertrekken, gangen en balustrades. In het midden staat een prachtige spiraaltrap. Eigenlijk zijn dit twee trappen die in elkaar gekruld zijn en beiden op iedere verdieping uitkomen. Ook al loop je op dezelfde trap, je kunt elkaar dus niet tegenkomen. Deze trap is een bijzondere blikvanger in het gebouw en wordt toegeschreven aan Leonardo da Vinci. Om de trap heen liggen de vertrekken. Een groot aantal is nog ingericht met oude meubelen en geeft een prachtig beeld van hoe de Franse adel hier voor de revolutie leefde. Een van de leukste onderdelen is echter het dak. Via de trap komt men hier uiteindelijk op terecht. Hier heb je een prachtig zicht op de vele torentjes die het kasteel zijn kenmerkend uiterlijk geven. Daarnaast genieten we van een schitterend uitzicht op alle kanten van het park rondom Chambord. (Bezoek om 15 u)

Dag 7: Auvers-Sur-Oise (230km)

We verplaatsen ons naar Auvers-sur-Oise voor een verkenning van dit prachtig stadje. In Auvers-sur-Oise wagen we ons aan een soort pelgrimstocht in het spoor van de getormenteerde Vincent van Gogh die er op 29 juli 1890 onfortuinlijk uit het leven stapte. De kunstenaar ligt er ook begraven, samen met zijn broer Theo. Tijdens de voorgestelde wandeling (3 km) herkennen we meerdere hoekjes die hij naar het einde van zijn leven toe op doek heeft geborsteld, m.n. de Kerk, het Korenveld met kraaien en het Gemeentehuis.  De wandeling eindigt bij ‘le Château d’Auvers’ waar we na het bezoek aan le musée de l’Impressionisme in een, binnen het domein gelegen, restaurant ‘Le Nymphée’ de lunch kunnen gebruiken (optioneel ) .

Dag 8: Terugreis

We rijden rustig terug richting Oostende met nog een eventuele stop in Compiègne.

Verblijf

Uw Motorhome

CALIFORNIA : max 2 a 3  / 2 bedden   / wc  / chauffage /  5 meters / frigo / keuken / gasvuur  / keukenmateriaal  / lakens  / hond vriendelijk 

 

NOMAD  :  max 4   / 2 bedden   / wc & douche  / chauffage /  6 meters / frigo / keuken / gasvuur  / keukenmateriaal  / lakens  / hond vriendelijk 

 

ATLAS   :  max 4   / 2 bedden   / wc & douche  / chauffage /  7 meters / frigo / keuken / gasvuur  / keukenmateriaal  / lakens  / hond vriendelijk 


 

Prijzen & Boeken

LOADING...
LOADING...

Info prijs

Inbegrepen In De Prijs

 • Uw moterhome in de gekozen categorie voor 1 week type Livingstone 2 tot 3 personnen 
  • Met 2500 Km inbegrepen
  • Omnium verzekerd
  • VAB assistance
 • Alle standplaatsen onderweg
 • Een uniek roadbook per Motorhome uitgewerkt door jullie reisleider en gids
 • Alle bezoeken zoals vermeld in het programma
  • Kasteel Azay-le-Rideau en de tuinen van Villandry
  • Bezoek van Tours
  • kasteel van Villandry
  • kasteel van Amboise
  • Clos Lucé
  • Kasteel Chenonceau
  • Kasteel van Blois
  • Kasteel van  Chambord
  • Vincent van Gogh en Kasteel van Auvers
 • Set lakens 
 • Set keukenlmateriaal 
 • Opkuis laatst dag 

Niet Inbegrepen In De Prijs

 • Benzine (u vertrekt met een volle tank en moet terug keren met volle tank)
 • Tolgelden in Frankrijk
 • Prijs voor de derde en vierde persoon bij bepaalde motorhomes 
  • 250 € voor de derde en vierde persoon 

Optionele Maaltijden En Extra’s

 • Lunch in de herberg "Le Prieuré" in een renaissancekamer
 • Cruise op de Cher vanuit Chisseaux
 • Optionele Luxe lunch in het Kasteel de Chissay en Touraine 
 • Prestige rit met paard en wagen in Blois
 • Restaurant ‘Le Nymphée’
 • Wijnproeverij 
  • Volledige package van opties en extra's : 200 € per persoon 

 

Mening reizigers

No results found ! Geef uw mening