Van De Zoetheid Van De Provence Tot De Authentieke Camargue

Marseille, Frankrijk
Marseille, Hart van Camargue , Provence ,Cassis , Avignon ,dit alles in één ontdekkingsreis
Groepen Rondrit 

Beschrijving

Van De Zoetheid Van De Provence Tot De Authentieke Camargue

 

De hits van dit programma 

 • Een panoramisch uitzicht over de stad Marseille
 • Een typische volledige dag in het hart van de Camargue
 • Ontdek de lekkernijen van de Provence en Camargue
 • Typische bootjes van Marseille
 • Zeep van Marseille, lavendel, Gardianne de Taureau (typisch gerecht) en echte noga
 • UNESCO werelderfgoed sites: Pauselijk paleis, Pont du Gard, Arles
 • Een cruise van 2 uur in de kreken van Cassis en Marseille

 

 

Tour details

Dag 1: Aankomst

Aankomst op de luchthaven, transfer naar uw hotel

Welkomstcocktail en uitleg over het verloop van de reis en presentatie van het hotel door uw gids  

Diner en overnachting in het hotel.

 

Dag 2: Marseille, Stad Van Kunst En Cultuur

 

 

 

Ontbijt en vertrek naar de stad Marseille voor een rondleiding van de meest gekende plaatsen van de stad, de Oude haven, Notre Dame de la Garde, Sint-Victor abdij gebouwd op een oude christelijke necropolis. In de oude en meest pittoreske wijk van Marseille gaan we op zoek naar één van de oudste kramen van de stad waar we zullen genieten van een lekkernij van de streek, die door de eeuwen heen met dezelfde gebaren nog wordt klaargemaakt, de “navettes de Marseille”. Dan klimmen we met een treintje naar de Notre Dame de la Garde: de "Goede Moeder van Marseille", emblematisch figuur van Marseille die waakt over alle inwoners, zeilers en vissers van de stad. Het biedt ook een uniek uitzicht op de stad en de eilanden van Friuli.

Lunch in de oude haven van Marseille. Vertrek om het museum ‘Mucem’ te ontdekken, het eerste speciale museum voor de culturen van de Middellandse Zee. Vrije tijd .Terug naar uw hotel voor diner en overnachting.   

 

 

 

Dag 3: Avignon/ De Pont Du Gard/ Uzès

 

Ontbijt in het hotel en vertrek naar de stad Avignon, waar u zult genieten van een begeleid bezoek aan het Pauselijk Paleis en de brug Saint-Bénezet.  Verder bezoeken we “le pont du Gard” UNESCO-werelderfgoed.  Lunch aan de voet van de brug in een voormalige herberg gebouwd in de negentiende eeuw. Een proeverij van Mediterrane keuken met adembenemend uitzicht op één van de mooiste monumenten van het Romeinse rijk.

Na de lunch vertrekken we voor een bevoorrecht bezoek aan de site. We wandelen door de kanalisaties op de 3e verdieping van het aquaduct.

Aan het einde van de middag rijden we naar Uzès. Vrije tijd in de stad Uzès bekend om zijn architecturale rijkdom, men kan de kathedraal Saint-Théodorit bewonderen, zijn Fenestrelle toren en het hertogelijke kasteel.

In de late namiddag keren we terug naar het hotel voor diner en overnachting.

 

 

Dag 4: Een Typische Dag In Het Hart Van De Camargue

 

 

Ontbijt, vertrek voor het bezoek van Arles, een stad met ontelbare facetten, antieke, middeleeuws en Renaissance kunststad, hoofdstad van de Camargue, Arles is een legaat van erfgoed met een uitzonderlijk architecturaal behoud. Ontdekking van monumenten ingeschreven op de Werelderfgoedlijst van UNESCO: het oude theater, het amfitheater, het St.Trophime klooster.   

We lunchen in een typisch Camarguais restaurant grenzend aan de Vaccarès, de grootste vijver in de Camargue. Na de lunch vertrekken we richting de haven van Saintes-Marie de la Mer voor een becommentarieerde cruise over de fauna en flora van Camargue, we stoppen voor een ontmoeting met een Gardiaan: presentatie van een kudde en een manade (groep van stieren). Terug naar het dok en verder naar ons hotel voor diner en overnachting.

 

 

 

 

Dag 5: De Baux De Provence En De Alpilles

 

Ontbijt dan vertrek naar het dorp Baux-de -Provence, één van de mooiste dorpen van Frankrijk. Gevestigd op een rots, biedt de site een uniek panorama dat reikt tot aan de zee over de wijngaarden en de olijfgaarden van de Provence. Bezoek aan het kasteel van Baux, een reis in de tijd in het tumultueuze verleden van de Lords des Baux . Provençaalse lunch in het hart van het dorp.

Daarna vertrekken we naar Salon-de-Provence voor een bezoek van het oude centrum, met zijn pittoreske smalle straatjes en vele fonteinen.

We worden uitgenodigd om de authentieke sfeer van een zeepfabriek en zijn workshops te ontdekken. Vervolgens een bezoek aan het Museum van” les Savons de Marseille “,een  fascinerende reis door de geschiedenis van de zeep van De Provence , begonnen in de middeleeuwen. Terug naar het hotel voor diner en overnachting.

 

 

 

 

Dag 6: Luberon En Zijn Lavendel

 

 

Ontbijt en vertrek naar Sault. Bezoek aan de werkplaatsen voor de productie van de echte noga in respect met de eeuwenoude en traditionele recepten.

We stoppen  in Sault, hoofdstad van lavendel voor een lunch in een authentieke 15e -eeuwse oliemolen.

Vertrek naar Gordes en daarna bezoek aan de abdij van Notre Dame van Sénanque.

Vrije tijd in Gordes, één van de meest beroemde heuveltop dorpen van de regio. Bezoek aan het lavendelmuseum in Coustellet die de grootste verzameling van distilleerkolven in rood koper, van de zestiende eeuw tot heden, bezit. Vrije tijd in de museumtuinen.

Terug naar uw hotel voor diner en overnachting.

 

 

 

 

Dag 7: Cassis & De Kreken

 

Ontbijt in het hotel en vervolgens vertrek naar Cassis via Lacombe de Lourmarin. 

We beginnen aan een rondleiding van 45 minuten met een treinrit die ons naar de hoogten van de stad en tot Port Miou brengt waar de trein 10 minuten stopt voor een panoramisch uitzicht op de baai van Cassis en Cap Canaille.

Lunch in het restaurant en dan te voet naar de haven waar we inschepen voor een 2 uur gecommentarieerde cruise langsheen de beroemde kreken van Cassis. Terug naar uw hotel voor diner en overnachting.  

Dag 8: Isle Sur La Sorgue & Terug Naar Huis.

 

 

 

Ontbijt in uw hotel.  Vertrek naar Isle sur la Sorgue , het Venetië van de Provence.

Zijn uitzonderlijke ligging en levenskader maken van Isle sur la Sorgue één van de meest begeerde steden van de regio. De rivier “la Sorgue” gekenmerkt door haar constante temperatuur en helder water en sterke stroming, geven aan deze stad een particuliere en unieke aura.

Vrije tijd om de stad te verkennen.

Terug naar de luchthaven van Marseille, retourvlucht.

 

 

 

 

Uw Verblijf

 

 

 

BELAMBRA CLUB « LE DOMAINE DE MOUSQUETY » à ISLE SUR LA SORGUE

Club hotel dat volledig vernieuwd wordt nu in 2020  .

Wij zullen logeren in vernieuwde kamers met alle comfort .We hebben dit hotel uitgekozen daar het prijs kwaliteit alles omvat , mooie kamers , groene omgeving , centraal gelegen voor alle bezoeken.

 

Prijzen & Boeken

LOADING...
LOADING...

Info prijs

Inbegrepen In De Prijs :

PRIJZEN GELDIG OP BASIS VAN 40 TOT 50 PERSONEN

 • Vluchten heen & terug
 • Bus ‘Grand Toerisme’ voor transfers en excursies
 • Verblijf in dubbel/twin
 • VOL PENSION  
  • Ontbijt en diner in hotel
  • Alle middagmalen in typische restaurants gedurende de bezoeken
 • Bij alle maaltijden ½ water ¼ wijn
 • Onthaal en welkomstcocktail
 • Alle bezoeken en entreegelden zoals vermeld in het programma
 • Audiogids systeem gedurende de reis
 • Nederlandstalige begeleider

Niet Inbegrepen In De Prijs

 

 • Persoonlijke uitgaven
 • Annulatie- en bijstandsverzekering
 • Fooien
 • Alles wat niet vermeld is in het programma
 • Toeslag onderbezetting :
     35-39 personen : 35€ toeslag / persoon
     30-34 personen : 50€ toeslag / persoon
     25-29 personen : 85€ toeslag / persoon

Mening reizigers

No results found ! Geef uw mening